Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Haaste matkabloggaajille: esittele kotikaupunkiasi! - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Haaste matkabloggaajille: esittele kotikaupunkiasi!

Kirjoittanut Inka 4.3.2014

Rakkaalla blogystävälläni Kaukokaipuun Marinellalla on upea haave, ja se on, että suomalaiset matkabloggaajat matkustaisivat entistä enemmän Suomessa ja eritoten kirjoittaisivat siitä. Misun lanseeraama #suomiretki -tempaus onkin yksi tämän vuoden mahtavimpia juttuja somen saralla, ja olen siinä täysillä messissä! Kotimaa, täältä tullaan!

Tänään rakkaan kotikaupunkini katuja talsiessani totesin, että nyt kun me matkabloggaajat suunnitellaan reissuja ympäri Suomea, niin keltä muilta me saataisiinkaan parhaat vinkit tuleville reissuillemme kuin niissä asuvilta bloggaajakollegoiltamme! Haastankin kaikki teidät rakkaat bloggaajaystäväni esittelemään kotihuudienne parhaat palat siltä varalta, että minä ja moni muu matkataan sinne Suomiretken innoittamana. Ja rakkaat, olis ihana nähdä myös teidän nassujanne noiden postausten yhteydessä!

Koska Oulu on niin upea kaupunki, tulen panostamaan blogissani koko kevään ajan erityisesti kotikaupungin parhaisiin paloihin (sopii passelisti yhteen myös sen kanssa, että tänä keväänä on vähemmän ulkomaanreissuja, hehheh). Ensimmäinen postaus onkin vain fiilistelyä omilta kotihuudeiltani. Sopivasti oli vielä täydellisen harmaa päivä, joten jos tänään ei muuta irtoa, niin ainakin realismia. Tältä siis meidän huudeilla näyttää:

_DSF4293-2 _DSF4297 oulu _DSF4301

Vähän masentavia nuo maisemat ja harmaat kerrostalot kieltämättä ovat, mutta silti niin rakkaita. Mietin tänää tuolla kulkiessani, että jos mulla jäi huono kuva Brysselistä sen takia että siellä oli huono keli eikä upea arkkitehtuuri tai mahtavat sarjakuvagraffitit jaksaneet kauaa naurattaa, niin miltähän näillä keleillä Ouluun saapuvista turisteista tuntuu.. Siitäkin ajatuksesta huolimatta tänään Oululle riitti lempeä!

_DSF4314 _DSF4318 _DSF4322 _DSF4327 _DSF4323 _DSF4330

Jos jonnekin kannattaa Oulussa suunnata, niin torinrantaan. Eikä pelkästään sinne toripolliisin kohdalle, vaan vähän kauemmas Heinäpäähän päin, sillä siellä jos missä on mahtavat maisemat ja mikä parasta, suomalaiseen epäsosiaaliseen tyyliin osaatte varmasti arvostaa sitä, että siellä on yleensä vähemmän porukkaa!

Meikäläisen Oulu-fiilistelyn isopyörä lähtee pyörimään tämän fiilistelypostauksen muodossa, ja palasia tästä pohjoisen valkeasta kaupungista saatte nauttia tässä blogissa pitkin kevättä.

Nyt on sun aika tarttua haasteeseen! Kuka on mukana?

Eng: Even though travelling the world is one of the greatest things there is, we need to appreciate our own neighborhoods too. This post is dedicated to my hometown Oulu.

Lisää tästä aiheesta

44 Kommenttia

Rimma 4.3.2014 at 22.33

Oulu <3 Mä oon mukana! Espoo, Helsinki, Suomussalmi. Bring it on!

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.14

Jee! Eniten ootan Suomussalmea! :D

Vastaa
Kea 4.3.2014 at 22.53

Mä oon mukana hehkuttamassa kotikaupunkiani Helsinkiä heti kun valo riittää kauniisiin kuviin! :)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.14

Jes! Niistä tulee varmasti niin upeita että en malta oottaa! :)

Vastaa
säppä 5.3.2014 at 3.01

Tää on kyllä kiva idea! Kotimaanmatkailu on ihan aliarvostettua. Mulla on tällä hetkellä hirveä Lappi-kuume, kun, noloa kyllä, en oo käyny koskaan Suomessa Rovaniemeä pohjosempana vaikka ulkomaita on koluttu ihan kiitettävästi. Myös Sodankylään ois joskus päästävä leffafestareille!

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.14

Niinhän se monesti menee just noin, että kierretään kaukomaita eikä aina muisteta mitä sieltä nurkan takaa löytyy. Mulla on onneksi tullu kierrettyä lapsuudessa miltei koko Suomi Lappia lukuunottamatta, joten ihan hirveällä kiireellä tässä ei tartte lähtä naapuripitäjiä koluaan. Sodankylän leffafestarit vois olla kyllä aika makia!

Vastaa
Sukellus Asiaan 5.3.2014 at 4.33

Joo näyttää tosi ihanalta toi Oulu. ;)
Sieltä on kyllä huippuja muistoja nuoruusvuosilta.

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.12

Haha, tosi ihanalta niinpä! :D Ja mahtavaa!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 5.3.2014 at 5.08

Mukana ollaan ja suunnitelmisa oli jotain tämän sorttista ennen Nellan haastettakin :) Ensimmäinen etappi perjantaina kunhan terveinä pysytään!

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.12

Jee, jee! Odotan mielenkiinnolla!! :)

Vastaa
Lauratau 5.3.2014 at 6.25

Jee, Oulu!! <3 Mä oon muuten melkein joka päivä töissä tuolla teidän huudeilla päin, lähetään lounaalle joskus? :)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.12

Jee niinpä! Ja joo ehottomasti mennään, sovitaanpa treffit facebookin puolella! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 5.3.2014 at 7.08

Minäkin olen mukana heti, kun saan tarpeeksi (valoisia) kuvia ;) Tosin taidanpa napata tähän mukaan myös Kuopion, sillä sieltäkin tulee aika ajoin räpsittyä ihan turistina kuvia, vaikka onkin synnyinkaupunkini :) Joululomalla otinkin pienen setin (pimeitä) kuvia!

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 8.11

Jes, mahtavaa! Ja Kuopio kuulostaa tosi hyvältä, sinne kun tulee taatusti ainakin yks päiväreissu tässä kevään mittaan. :)

Vastaa
Ulla Alakangas 5.3.2014 at 9.25

Tosi hyvä, kun kirjotit tästä. Nimittäin tässä sitä huomaa, että miten asioihin pitää törmätä useamman kerran (ainakin mun!) ennen ku sisäistää ne jotenkin. Oon varmaan kuullut tuosta #suomiretki -tempauksesta Nellalta mutta nyt vasta jotenkin tämä idea iski tajuntaan konkreettisesti. Mahtavaa! :) Mulla oli vähän samoja mietteitä Vantaalla, tätä on nyt siis ilmassa kuten Millakin sanoi :)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.00

Joo tuo on ihan totta, ei mullakaan mee kaikki heti ekalla kerralla perille. :) Jes, mahtavaa, sun Vantaa-postaukset on ollu kyllä aivan huippuja!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 5.3.2014 at 9.43

Voi Inka, tää oli niin ihana postaus. En tiiä et niiskaisinko sen takia, että oot vaan niin huippu tyyppi ja että tää postaus oli ihana, vai siksi että oon flunssassa ja koko oikea lapa on tulehtunut, mutta ihan sama, tunteisiin meni.

Ihanaa, kun me saadaan lukea sun postauksista Oulua ja kiitos linkkauksesta. Saanhan mä lisätä tän dreamdohon? <3

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.00

Nella oot kyllä huippu!<3

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 5.3.2014 at 9.47

Ja niin siis, tottakai mä esittelen teille Hämeenlinnan! <3

Vastaa
Hosuli 5.3.2014 at 10.44

Mahtavaa, Oulu, jee! Minäkin osallistun sekä entistä (Tampere) että nykyistä (Oulu) kotikaupunkia esittelemällä. :)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.01

Mahtava juttu! :) Mielenkiintoista, mitä kaikkia eri nurkkia Oulusta tullaan näkemään!

Vastaa
Katja 5.3.2014 at 11.44

Suomiretket starttaa täältäkin päin heti kun saa rullaluistimet ja pyörän kunnolla alle! Tajusin muuten juuri, että eipä ole tänä talvena tullut kertaakaan käytyä kunnolla torinrannassa tai edes pääkirjastossa. Sitä tulee vain lenkkeiltyä kodin lähellä tai kuntosalilla ja käytyä lähimmässä kirjastossa jne… Oivoi onneksi kevät koittaa ja pääsee kunnolla liikkumaan ja seikkailemaan! :)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.02

Totta, mullakin on tullu tosi vähän käytyä torinrannassa, ainoastaan oon pääasiassa pyöräilly siitä läpi sen pari kertaa viikossa kun kulen yliopistolle. Ei kyllä mikään ihme, siellä kun on talvella niin hyytävä tuuli!

Vastaa
Sofia 5.3.2014 at 12.34

Ehdottomasti mukana! Oulun ja Kainuun voimin. Mahtis postaus, tuo puoli torinrannasta on niin upea, puhumattakaan Hollihaasta; se on niin ihana paikka kävellä auringonlaskussa kesäaikaan ;)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.02

Hollihaka on kyllä ihan ykkönen, ja hollarin puisto on kesällä käytännössä meidän takapiha, niin usein siellä tulee oltua. :)

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 5.3.2014 at 14.11

Tämähän on kiva idea! Kiva lukea suomijuttuja täältä Espanjasta käsin :) Ja sattui tosi sopivasti, kun osallistuin jo yhden postauksen verran Marinellan suomiretkitempaukseen ja seuraavaana vuorossa mun vuodentakaisista suomiretkimuistelmista on maaliskuinen auringonpaiste Tuusulanjärvellä :) Kotikaupunkimatkailua ja suomiretkeilyä siis samalla kertaa!

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.03

Jes, tosi kivaa että on mitä lukea kotimaan reissaamisesta!

Vastaa
Anna Koskela 5.3.2014 at 16.01

Haasteeseen vastattu. Pitää lähteä tekemään vielä jatko-osa Meri-Toppilasta, kunhan tämä lentsu vähän hellittää…

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.03

Loistavaa, ja paranemisia! Meri-Toppila on kyllä mielenkiintoista seutua, hyvässä ja pahassa. :D

Vastaa
Lena / london and beyond 5.3.2014 at 16.11

Mukana ollaan! Oulu on mulle se kaupunki, jonne muuttaisin Suomessa jos Kuopio ei jostain syystä olisi mukana. Tai no ehkä Rovaniemi, en ole yhtään etelän tyttöjä :)

Mukava lukea Oulu-juttuja, siellä pitäisi päästä piipahtamaan.. harmi vain junat ovat Suomessa niin kalliita ettei paljoa tule kotimaassa reissattua :( Mutta perjantaina Kuopioon, eli Kuopio-juttuja tulossa:)

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.04

Heh, mukavaa että pohjoisen mimmejäkin on! Ja junat on kyllä ihan ökykalliita, halvemmaksi tulee tulla yksin autolla Kuopiosta Ouluun.. Buu! Mutta mahtavaa, Kuopio-juttuja odotellessa! :)

Vastaa
Ananas2go Anna K 5.3.2014 at 16.32

Kymenlaakso tulee mukaan nykyisten kotimaisemien esittelyyn. Postaukset ensi viikolla #jazzkaupunki Kotkasta, ja olen myös keksinyt, mitä kaunista ja mukavaa on Kouvolassa.

Popot pogoilivat äskettäin Oulussa, #suomiretki muutaman valokuvan verran entisillä kotikulmillani.

Vastaa
Inka 5.3.2014 at 22.04

Kuulostaa loistavalta, mahtavaa! :)

Vastaa
Riikka 6.3.2014 at 9.33

Turkukin ansaitsee postauksen! Taidan sen siis joku kerta toteuttaa ;) Jenna kirjoittikin jo vähän aiheeseen liittyen täällä: http://www.kaksiyhdenhinnalla.com/2014/02/thrownback-thursday-rauma.html

Vastaa
Inka 6.3.2014 at 17.15

Uijui, mahtavaa! Oon käyny Turussa varmaan jonku kymmenen kertaa, mutta en siltikään tunne sitä yhtään. Postausta siis odotellessa! Ja voi Rauma, kävin siellä joskus lapsena ja muistan vaan että tapasin kaiman ekaa kertaa elämässä ja olin aivan ihmeissäni. :D

Vastaa
Jenna 6.3.2014 at 15.33

Voi vitsi, tuo Oulu on kyllä nähtävä. Pitää tulla kokemaan Oulun meininkiä kyllä tänä vuonna! Otan sen tavoitteeksi.

Mä olen jo suomiretkeillyt ja esitellyt omaa kotipaikkakuntaani täällä: http://hugepassiontolife.blogspot.fi/2014/02/punkaharju-kesan-kuumin-ja-kaunein.html

Ajatuksissa on suomiretkeillä Etelä-Karjalassa, Tampereella ja Raumalla.

Vastaa
Inka 6.3.2014 at 17.19

Ou jes, suosittelen Oulua yllä täysillä, erityisesti tietty kesällä! Ja mun piti kattoa kartasta missä on Punkaharju, vaikka oon varmana joskus lapsena käynyki siellä. … Vähän nolo olo.

Vastaa
Katja 6.3.2014 at 16.13

Voi vitsit mikä postaus, aivan mahtis idea esitellä Suomen kaupunkeja! Itse ehdottomasti syöksyn mukaan Suomimatkailuun ja kotikaupunkini Tampereen esittelyyn jahka toukokuussa palaan Suomeen. Ihana Suomi<3

Vastaa
Inka 6.3.2014 at 17.19

Jee, aivan mahtava juttu! :)

Vastaa
SVW 7.3.2014 at 20.09

Mahtava haaste, kunhan täältä kaukaa on kotiuduttu Tampereelle, hetkeksi vain, niin haaste otetaan vastaan! Toki voisin tehdä saman tuolta meidän Norjan kotiseuduilta, mutta taidanpa tässä jutussa myöskin pysyttäytyä Suomessa. Tai no, katsotaan ;)

Vastaa
Inka 9.3.2014 at 9.17

Jes, mainiota! Ja mikä jottei kelpais jutut sun kotikonnuilta Norjasta myös, kyllähän sielläkin suomalaiset reissaa! ;)

Vastaa
Minna Vartiainen 29.6.2014 at 20.39

Tässä oma kotikaupunkini Joensuu, hieman vaan myöhästyi haasteesta :)

Vastaa
Inka 30.6.2014 at 16.46

Jee, aina ehtii mukaan!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti