Pallontallaajat.net
Valikko

Kuinka kauan kotona on liian kauan?

Kirjoittanut Inka 13.3.2014

Aloitin aktiivisen reissaamisen keväällä 2009, en sen aikaisemmin. Silloin, kuten useaan otteeseen on jo selvinnyt, vaihtarielämän mahdollistama jatkuva reissaaminen vei tämän mimmin mennessään ja sillä tiellä ollaan edelleen. Vai ollaanko sittenkään? Laskin tuossa jokunen päivä sitten, että mun edellisestä reissusta on puoli vuotta aikaa. Siihen kuuteen kuukauteen mahtuu tasan yksi muutaman tunnin visiitti Haaparannalla, ja sitä nyt ei ihan vielä ulkomaanmatkaksi lasketa, vaikka Haaparanta upea, mielenkiintoinen ja eritoten eksoottinen paikka onkin.

Puoli vuotta kotona herättää aika hurjasti ajatuksia. Ensimmäisenä kyseenalaistan sen, miten pieneen rooliin on matkailu tämän hetken elämässäni joutunut. Voin laskematta vannoa, että näin pitkää reissutaukoa ei ole ollut viiteen vuoteen. Eikä se siihen jää, sillä seuraava matka on vasta toukokuussa, mutta siitä lisää myöhemmin.

NYC (175) NYC (176) NYC (143)

Reissublogit on pitkälti täynnä tarinoita itsensä voittamisesta ja unelmiensa toteuttamisesta. Siitä, että tekee uhrauksia omien unelmiensa eteen ja toimii kuten parhaaksi tuntee välittämättä muiden mielipiteistä. Silloin kun uhraukset tehdään matkojen ja uusien kokemusten vuoksi, on niiden tekeminen ainakin mulla äärimmäisen helppoa. Siinä tilanteessa taas kun matkoista on luovuttava jonkin toisen asian vuoksi, ei se tunnu niin järkevältä, vaikka kyseessä olisi suurempi juttu kuin yksikään kaupunkiloma, viikko auringossa tai edes road trip jenkeissä.

Tämä morsian siis vähän kärvistelee täällä niiden uhrauksien vuoksi, mitä häät vaativat. Toki pahin on jo ohitse ja nämä viimeiset kuukaudet ennen juhlia tulee varmasti menemään silmänräpäyksessä, mutta silti. Puoli vuotta on ihan hurjan pitkä aika, mutta tietysti opettavainen, kuten hieman vähemmän odotetut elämänvaiheet yleensä ovat.

NYC (244) NYC (305) NYC (111)

Nyt reissukaverit, kaipaan vähän vertaistukea. Mikä on kaikkein pisin aika mikä sulla on ollut reissujen välissä aktiivisina reissuvuosina, ja jos kyseessä on pitkäkin matkatauko, minkä vuoksi? Ja oliko uhraus sen arvoinen?

Eng: It’s been six months since my last trip abroad. This fact is driving me mad.

Lisää tästä aiheesta

24 Kommenttia

Kaukokaipuun Nella 13.3.2014 at 8.38

Huh, mikähän olisi.. Nopeasti ynnättynä kolme kuukautta ja jo se tuntui pitkältä. Mutta sulla on nyt niin hieno syy, että sitä ei voita mikään, eikä varmasti mikään reissukaan.

Sä oot varmasti tän kesän kaunein morsian ja ihan kohta aivan ihana vaimo. Aattele sitä, niin sua ei harmita enää yhtään. <3

Ja sitten kaiken lisäksi reissataan tietenkin mahdollisimman paljon Suomessa. Se on hyvä teema tälle vuodelle. (:

Vastaa
Inka 14.3.2014 at 7.22

Kolme kuukautta kuulostaa just soppelilta, vaikka tietty siinäkin ajassa voi alkaa tehdä tiukkaa.. :) Mutta joo, tää juttu on tasan näiden kuukausien kärvistelun arvoinen, loppuelämästä tulee niin siisti! Ja mää en kestä sitä hääpäivää, se on varmana niin ihana! Oon niin onnellinen että oot mukana sillon!<3

Vastaa
Rimma 13.3.2014 at 10.12

Minulla taisi myös häiden vuoksi venyä reissutauko yli puoleen vuoteen. Tosin sitten “palkintona” olikin se kolmen kuukauden rykäisy, mutta silti. Se taitaa olla pisin aika, joten älä yhtään huoli (: Kyllä sitä sitten taas ehtii jahka häät on tanssittu!

Vastaa
Inka 14.3.2014 at 7.21

No sitä määki ajattelen, ja kokoajan mielessä siintää ajatus että mitä kaikkea paikkoja voi nähdä sitten, kun ei tarvi säästää enää häihin. Maailma, täältä tullaan!

Vastaa
Sanna 13.3.2014 at 11.14

Aika pahan pistit…vähän vaihtelevasti menee reissuvälit näin vuosien varrella. Mutta sellainen leikkimielinen ajatus mulla on pidempään ollut, että rusketusrajat ei saisi kadota – se on hyvä mittari. Ja about 3-4 kk:n kuluttua reissusta ne alkaa olemaan jo tosi hälyttävästi kadonneet ;DDD Eli sitä olen pitänyt mittarina, mutta eihän se tietenkään aina näin toteudu. Mutta jos ei reissua itsessään, niin ainakin rajojen hiipuessa on syytä varata jo seuraava matka. Sekin helpottaa asiaan :)
ps. Ihania Nyc kuvia. Mäkin oon tänään IGTT-hengessä Nycin tunnelmissa <3
Ja ihania häävalmisteluja sinulle <3

Vastaa
Inka 14.3.2014 at 7.20

Tuo on kyllä niin hyvä mittari että jos rusketusrajat katoaa niin reissuun pitää päästä! :D Tosin mulla tais hävitä jo kuukausia sitten.. Mutta aika hauska ajatus. :) Ja kiitos!

Vastaa
Jenna 13.3.2014 at 12.24

4-5kk on varmaankin maksimi ja siinä ajassa meinasin ratketa, kun en päässyt reissuun ulkomaille. Mutta kuten Nella mainitsi, koti-Suomessa voi reissata, jos ei ulkomaille pääse. Minilomat Suomessa antavat voimia ja intoa :)

Mulle on onneksi tulossa yksi miniloma ulkomailla ennen häitä, mutta häiden jälkeen pääseekin sitten heti pidemmälle reissulle. Sinne ei ole enää kuin 4kk :)

Kivoja hääjärjestelyitä!

Vastaa
Inka 14.3.2014 at 7.19

Haha, ratkeamispisteessä ollaan kyllä täälläkin! :D Ja onneksi Suomessa riittää nähtävää, vaikka valtaosa maasta onkin koluttu. Ihan hullua miten tää aika menee, meilläkään ei oo enää ku reilu neljä kuukautta ja todo-lista on loputon, kääk! Kivoja hääjärjestelyitä myös sinne! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 13.3.2014 at 21.39

Pistitpä pahan…. Taitaa olla reilu 6kk sen 6kk reissun perään, koska huhtikuussa tultiin takaisin ja marraskuun ihan alussa vasta lähdettiin sinne Nykkiin…. Ei sitä silloin jotenkin ensimmäiseen neljään kuukauteen kai edes aatellut suuremmin ja uhrauksena oli kyllä tosiaan sen puolen vuoden reissun arvoinen. Eikä varsinkaan asiaa tullut mietittyä sitten kun oli ne Nykin lennot ostettu ja reissu edessä. En kyl muutenkaan ole enää pitkiin aikoihin laskeskellut reissujen välisiä aikoja tai miettinyt kuinka pitkiksi ne venyy. Matkakuume on katkeamaton ja jotain reissua on aina kiva suunnitella. Tärkeintä enemminkin ehkä se et ne reissut on just jokaisen säästetyn pennosen arvoisia. Viime vuonna ei tehty jotain yksittäistä Saksan reissua lukuunottamatta kuin kaksi pidempää reissua ja tää vuosi menee nyt taas näköjään useamman pienemmän reissun puitteissa. Puolensa molemmissa ja jokainen reissu on odotuksen arvoinen. Olen Inka varma, että kun vaimona sitten talsit Nykin katuja ja upotat varpaasi Meksikossa rantahiekkaan, niin et enää jaksa muistella tätä taukoa. Silloin nautit hetkestä ja seuraavaksi silmissä siintääkin taas jo seuraavat reissut ;) Ja sitä odotellessa, niin pakkaa Helsinkiin tullessa turistilasit silmille ja keksitään jotain spessua touhua täällä päässä! -Milla

Vastaa
Inka 14.3.2014 at 7.18

Puolen vuoden kotona oleskelu puolen vuoden reissun vuoksi ei kyllä kuulosta mitenkään pahalta, tosin eri asia varmaan sitten käytännössä.. Mutta jos Nyc ollu seuraava kohde niin sitä voikin odottaa! (Sanoisin tuon vielä myös itelleni. :)) Ja ihanaa että oot saavuttanu zen-tilan missä et laske reissujen välisiä kuukausia! Enpä määkään oo niitä aikaisemmin laskenu, nyt vasta puolen vuoden jälkeen tajusin.

Ja se Nykin kadut ja Meksikon hiekka tulee varmasti olemaan kyllä kaiken tän arvoisia. Niin ja tietysti se hääpäivä! :) Ensi viikolla sitten Helsinkiin, ja turrelasit on pakattuna mutta katotaan ehtiikö niiden läpi kiikaroida muuta ku toimiston seiniä.

Vastaa
Heidi / Auringon alla 14.3.2014 at 8.29

Voi, minulla oli opiskeluaikoina lomaa vain kaksi viikkoa vuodessa, joten ne kaksi vietin yleensä kaukomailla :) Seuraavaan lomaan olikin sitten se melkein vuosi aikaa! Eli vuosi. Mutta siihen aikaan elämässä oli niin paljon kaikkea muuta säpinää, että matkustaminen ei ollut muutenkaan se “maailman tärkein asia”, toisin kuin nyt ;) Onneksi viime vuosina on ollut reissuja melko tasaiseen tahtiin, vaikka välillä onkin ollut ihan liian monen kuukauden taukoja!

Vastaa
Inka 15.3.2014 at 8.48

Haha, matkustaminen todellakin,on yksi niistä maailman tärkeimmistä asioista, ainakin tällä hetkellä tässä elämäntilanteessa. Oon niin onnellinen että aloitin matkustamaan aktiivisesti vasta opintojen loppupuolella, toisaalta eipä mulla olis varmaan ollut rahaa eikä mahdollisuuttakaan juuri reissata. Eli onneksi kuitenkin näin päin! :)

Vastaa
Anne 14.3.2014 at 12.47

Kyllä ne reissutauot on helposti vuoden pituisia (tai pidempiä) olleet monestikin, muistaakseni kun 2012 tultiin takaisin puolen vuoden reissulta seuraava reissu oli vasta 1,5 vuoden päästä! Välissä toki oli jotain pieniä Tallinnan ja Tukholman visiittejä, mutta niitä nyt ei matkoiksi lasketa.. ;)

Viimeisen puolen vuoden aikana on kyllä tullut matkusteltua aika paljon ja omalla kohdallani normaalia enemmän, mutta ei mulla kyllä olisi varaa olla joka toinen kuukausi jossain reissussa. Jos kotona on mielekästä tekemistä, niin mikäs siinä pidempäänkin odotellessa jotain uutta reissua. :)

Vastaa
Inka 15.3.2014 at 8.46

Ihanaa Anne, jotenkin lohdullista kuulla että sullakin on ollu noin pitkä tauko, vaikka tietysti noin pitkä reissu on vähän omanlaisensa keissi.

Opiskelijana on tietysti aivan eri tilanne kuin työssäkäyvällä, jolla on periaatteessa mahdollista tehdä sisään niin paljon kuin jaksaa ja pitää sen perusteella vähän ylimääräisiäkin lomia. Eli nyt vähän tuntuu että tästä vapaudesta ei tuu otettua kaikkea mahdollista irti mutta kaikki aikanaan.

Vastaa
eve 14.3.2014 at 15.11

Mulla tais mennä yli kymmenen vuotta elämästä niin että liikkuminen maailmalla oli suurimpia motiiveja koko elämään… sitten tuli häät ja raskaus ja elämä muuttui vähitellen kokonaan. Aluksi oli hirveä ahdistus kun ei päässyt liikkeelle ja kyllä se reissujalka edelleen joskus vipattaa, mutta kuukausia en enää laske. Nyt vihdoinkin tuntuu että elämä on näinkin ihan yhtä mukavaa. Kai se sitten vaan on tuo pikkuinen joka tuo elämään tarpeeksi jännitystä ja uusia ihmeellisiä kokemuksia eikä niitä siten tarvitse lähteä maailmalta hakemaan… mutta eipä se reissaaminen varmasti kokonaan taakse jää, viimeksi tänään aamulla heiteltiin ilmaan pientä reissusuunnitelmaa. Pakko tosin myöntää että ekana tuli mieleen että “eihh.. sit pitäis taas raahata ne rattaat koneeseen sellasessa järkyttävän kokoisessa kassissa…”. Eli ei se matkustaminen enää oo ihan niin vaivatonta kuin sillon kun pääsi kuukaudeksikin matkaan pelkillä käsimatkatavaroilla… hih. Mut nyt kun laskin ni taitaa olla 12kk pisin tauko edelleenkin eli eipä se nyt niin pitkä aika oo! :) Ja kyllä ne mein häät ainakin oli useammankin vuoden matkailutauon arvoiset, eli oottele vaan innolla omia juhlia!!

Vastaa
Inka 15.3.2014 at 8.43

No aivan varmasti prioriteetit muuttuu, vaikka sama matkakuumeilija olisikin kyseessä! :) Meidänkin häät on yhen maailmanympärysmatkan arvoiset (onneksi ei kahen, sillä siinä tapauksessa riittäis maistraatti ja otettais se matka :D), joten kyllä se välillä kirpaisee kun ajattelee että se on vaan yks päivä! Mutta siitä taatusti riittää muistelemista ja fiilistelemistä loppuiäksi, joten onhan se sen arvoista. Nyt vähän eksyin aiheesta mutta pointti oli se että kiitti kommentista, 12 kk tekee varmasti omalta osaltaan tiukkaa, mutta sitten toisaalta se uusi arki varmasti vie niin mukanaan, että ajan kulumista ei välttämättä edes niin huomaa. :)

Vastaa
Sofia 15.3.2014 at 15.06

Luulen kans et mulla pisin aika on ollu joku vuosi tai vähän vajaa. Nyt edellisestä reissusta on joku 4 kk ja kuumottelee jo pahasti kun kevät tulee. Onneks kuukauden päästä tosiaan Tallinnnaan suunta ja kotimaan reissuja tulossa ihan mukavasti! :) Teidän häämatka tulee palkitteen niin kovasti <3

Vastaa
Inka 15.3.2014 at 19.10

Neljä kuukautta on varmasti aika tiukka, mut onneksi on eksoottinen Tallinna! Määkään en malta odottaa mun maanantaista Haaparantavierailua, tosin se ei oo kyllä läheskään niin siisti ku Viro, ainakaan oululaisesta näkökulmasta. Noh, onpahan jotain! Ja se häämatka on kyllä varmana aivan super, malttais vielä odottaa! :) Ja kiitti vielä eilisestä!

Vastaa
Sofia 15.3.2014 at 20.01

Heei retki Haaparannalle kannattaa aina! Vähintäänkin ruokaostosten takia. Ja eipä kestä, kiva et kävitte! :)

Vastaa
Inka 17.3.2014 at 8.11

No sanoppa muuta, eniten ehkä ootanki niitä ruokakauppoja! :D

Vastaa
Annika 15.3.2014 at 22.19

Mä en laske itselleni Englannin ja Suomen välillä kulkemista reissuksi, joten kyllä siinä tais lopputyön teon ja uuden duunin alottamisen kohdalla tulla melkein 10 kuukauden tauko. Tosin silloin sitä ei edes huomannut kun oli niin kiireinen kaiken muun kanssa. Mulle yleensä kolme reissua vuodessa on sellanen kiva balanssi. Vähän riippuu tietty matkan pituudesta ja kohteen sijainnista riittääkö kolme :D

Vastaa
Inka 17.3.2014 at 8.12

Heh, täytyy kyllä sanoa että oot aika onnellisessa asemassa! Ja näin Suomessa asuvana voisin uskoa, että siellä Lontoossa asustellessa on varmaan helpompi hengittää, vaikka takana olisi pidempikin reissutauko, sillä Lontoo nyt vaan on aina Lontoo.

Vastaa
Lena / london and beyond 16.3.2014 at 22.20

Mulla on Suomen reissuja ollut noin yksi kuussa, mutta niitä en juuri laske “matkustamiseksi”. Mutta Italian anoppilan taas lasken (mulle Toscana on ja pysyy eksoottisena;) joten se tauko on ollut varmaan noin kolme kuukautta maksimissaan. Tiedostan että kun pysyvää työtä hankin niin en kertakaikkiaan kykene enää samaan, joten nautin joka hetkestä.

Sulla on mahtava syy ja se häämatka varmasti palkitsee kaiken kotona olon:) Ja olen myös huomannut sen että kotona on joskus aivan ihana olla<3

Vastaa
Inka 17.3.2014 at 8.18

Myös sun reissutahti kuulostaa tosi kunnioitettavalta, ja vaikka et noita Suomen-reissuja laskekaan, niin varmasti se lentokentän tuoma matkustamisen fiilis helpottaa, vaikka varsinaisia reissuja olisikin vähemmän. Ja sulla on kyllä aivan oikea asenne!!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti