Pallontallaajat.net
Valikko

Hetki ennen talvea

Kirjoittanut Inka 15.3.2014

Niin se takatalvi vaan saapui myös tänne pohjolaan, vaikka Instagrammissa aamulla hehkutin vahingoniloisena suurisuuna jotain aivan muuta. Aamupäivästä lunta ei kuitenkaan vielä ollut, joten viimeisistä keväthetkistä piti ottaa kaikki irti, sillä ilmassa oli toki lupaus lumihiutaleista ja niiden edeltä piti ehtiä vielä takaisin kotiinkin.

_DSF4494-2 lintutorni

Toinen syy tämän päivän lyhyeksi jääneelle kotikaupunkiseikkailulle oli uudet vaelluskengät, oikeastaan meikämimmin ensimmäiset. Ellei Lauran ja Rimman kadehdittavat maailmanympärysmatkat ole mulle muuta opettaneet niin ainakin sen, että trekkaaminen ei maapallolla tekemällä lopu, ja suurelle reissulle on maisemabongaajan syytä varautua kunnon välinein, ja tärkeimmät niistä ovat reissaajalle tietysti kengät.

En kuitenkaan hankkinut popottimia pelkästään sitä vielä jonain päivänä tapahtuvaa isoa reissua varten, sillä eivätköhän ne pääse testikäyttöön viimeistään tulevan juhannuksen perinteisellä kotimaan juhannusvaelluksella. Tänään oli kuitenkin aika ajaa ne sisään pienen suomiretken muodossa.

_DSF4511-2 _DSF4520-2 _DSF4509-2 _DSF4499-2 _DSF4505-2 _DSF4514-2

Suunta kävikin kohti Hietasaarta ja siellä sijaitsevaa lintutornia. Vaikka mistään bongauksesta ei näillä silmillä voi todellakaan puhua, oli visiitti enemmän kuin mieluinen. Ei sillä että tirppoja olisi näkynyt, mutta maisemat merelle kelpaavat aina. Jo menomatkalla takatalvi kuitenkin varoitteli jo tulostaan, sillä metsätiet oli kaikki aivan jäässä, ja saatiin taivaltaa penkkaa pitkin ellei haluttu palata kotiin ambulanssikyydillä raajat paketissa.

Reissu jäi siis melko lyhyeksi, mutta pääasia eli lintutornilla käynti tuli kuitenkin tehtyä. Muualla Hietasaaressa ei ole muutenkaan ihan liiaksi tullut seikkailtua, sillä yleensä suunta on aina vaan Nallikariin. Lintutorni ja lyhyet retkeilyreitit sijaitsee Hietaraaressa Nallikarin rannan eteläpuolella, ja ne täytyy ehdottomasti käydä tsekkaamassa vielä sitten paremmilla keleillä. Toissasyksynä käytiin kokeilemassa myös alueen nuotiopaikkaa.

_DSF4510-2 _DSF4522-2 _DSF4500-2 _DSF4515-2 _DSF4518-2

Pakko oli myös onnitella itseäni noiden kenkien löytämisestä, bongasin ne nimittäin huuto.netistä ällistyttävän edullisesti, kun olivat jääneet jollekin isompikoipisemmalle lapsoselle pieneksi, ja ne piti sitten kaupata uuteen kotiin. Onni on pieni kengännumero!

Ja nyt se maa on muuten aivan valkoinen.

Eng: I wanted to give a test drive to my new trekking shoes today, and ended up walking in Hietasaari.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Kaukokaipuun Nella 16.3.2014 at 17.28

Ai että mitä kuvia! Tykkään väreistä tosi paljon. Ja iso plussa kunnon kengistä, niitä ilman ei kannata lähteä lyhyemmällekään reissulle.

Vastaa
Inka 17.3.2014 at 8.12

Jep! Pitää vaan ajaa vielä kunnolla sisään ennen pidempää reissua, ettei tuu sitte ikäviä ylläreitä..

Vastaa
Salla 17.3.2014 at 22.58

UPEITA kuvia! Kylläpäs sä osaat :)

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.12

KIITOS Salla! Meikän oikea reaktio tuohon sun kommenttiin oli oikeasti kyllä vaan että WTF?! :D

Vastaa

Jätä Kommentti