Pallontallaajat.net
Valikko

Vielä yksi ruokavinkki New Yorkiin

Kirjoittanut Inka 17.3.2014

Kymmenittäin ruokakojuja, satoja nälkäisiä mutta hyväntuulisia ihmisiä, toinen toistaan laadukkaampaa ruokaa ja ruokaympyrän kaikki osa-alueet edustettuina. Ja sen kaiken päälle vielä Manhattanin siluetti. Sitä on suosittu brooklyniläinen, aina viikonloppuisin järjestettävä monipuolinen ruokatapahtuma Smorgasburg parhaimmillaan.

NYC (278) NYC (280)

Me vierailtiin Smorgasburgissa sateisena lauantaina, mutta se ei estänyt meikä eikä niitä satoja muita kulinaristeja saapumasta valtavalle williamsburgilaiselle pihakirpputorille, jonka jokainen pöytä oli muutettu herkkuruokaa tarjoilevaksi katuruokakojuksi. Suurin ongelma oli tietysti valita, mitä herkkua napaansa hetken kuluttua ahtaisi. Ensimmäinen kierros sisälsi päämäärätöntä haahuilua alueen ympäri, sillä aivan ekaksi piti tietysti saada jonkinlainen kuva siitä, mitä kaikkea mahdollista eksoottista ruokaa alueella olikaan tarjolla. Ja sitä oli monenlaista.

Lopulta päädyin maistamaan meksikolaisia tacoja, jotka olivat tietysti niin hyviä kuin aina (paitsi aika tulisia), mutta eivät kuitenkaan se syy, miksi Smorgasburgiin oltiin tultu. Se syy löytyi nimittäin aivan alueen reunalta, East Riverin rannalta. Superpitkä jono kertoi, että nyt oltiin oikeassa paikassa.

NYC (287) NYC (283) NYC (286)

Brooklyniläinen ravintola Mighty Quinns osallistuu Smorgasburgiin säännöllisesti eikä ihme, sillä asiakkaita riittää myös ruokatapahtumassa. Orastavasta vesisateesta huolimatta nälkäinen herkkukansa odotteli kärsivällisesti omaa sämpyläänsä, jota oli tarjolla kahta lajia: shredded beefiä ja pulled porkia. Kun viimein päästiin kojun eteen, oli meitä vastassa uskomattoman ihana ja vettyneistä sämpylöistä ja kastuneista napkinseista huolimatta hymyilevä henkilökunta, joka jaksoi jutella mukavia jokaisen asiakkaan kanssa, ja siitä tuli todella hyvä mieli.

Sillä hetkellä mun vatsassa oli jo aikaisemmin nautittu taco, ja tyydyin seuraamaan kavereiden herkuttelua. Rehellisesti sanoen mua vieläkin vähän kaduttaa kun jätin oman leipäni ostamatta, mutta onneksi seuraavalla New Yorkin -reissulla ehtii. Hintoja en enää muista, mutta kavereiden mukaan herkullinen annos oli jokaisen dollarin väärti, eikä vesisadekaan haitannut siinä kivipaasin päällä herkkuleipiä mussutellessa.

syömäsä NYC (282) NYC (285) NYC (290)

Smorgasburg pykätään näin talvikuukausiksi sisätiloihin Williamsburgiin (80 N. 5th St. at Wythe Ave.), ja se on auki sekä lauantaisin että sunnuntaisin 11-18. Kesäisin se järjestetään lauantaisin Williamsburgissa (East River State Park, 90 Kent Ave. at N. 7 St.) ja sunnuntaisin aivan Brooklyn Bridgen kupeessa (Brooklyn Bridge PArk Pier 5).

Suosittelen lämpimästi, sillä joka päivähän pitää syödä, varsinkin reissussa!

Eng: If you are planning a trip to New York and appreciate local food, a visit to Smorgasburg is a must.

Lisää tästä aiheesta

15 Kommenttia

Kaukokaipuun Nella 17.3.2014 at 12.14

Me käytiin samoilla ruokakarnevaaleilla, ja safkattiin meksikolainen hamppari. Oli kyllä aivan taivaallista ja suosittelisin ko. mestaa – sekä annosta – kaikille! Hienoja kuvia. (:

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.16

Oi mahtavaaa! Ihan käsittämättömän siistiä että bongaillaan samoja paikkoja, ihan mahtavaa! Ja meksikolainen hamppari kuulostaa niin hyvältä kans! Ja kiitti peipi, kuvakehut sulta on aina enemmän ku sata jänistä!<3

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 18.3.2014 at 16.03

Hah, älä muuta sano! Tuo oli kyllä ihan mahtava paikka.

Ja: <3

Vastaa
Kea 17.3.2014 at 13.24

Morjens – nyt kelpais tollanen pulled pork! NAM!

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.15

I know! Paitti mää ottasin sen shredded beeffin mieluummin mutta ihassama! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 17.3.2014 at 15.54

Eikä, siis näyttää aivan täydelliselle pulled pork burgerille! Ja me ei olla edes vielä ehditty käymään tuolla! PAKKO seuraavalla kerralla. Yritetään just löytää kaikkia tekosyitä miksi pitäisi napata vaan lennot ja häippästä meren toiselle puolelle mitä pikimmin. Ehkä tää ois just hyvä syy? Nälkä?

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.15

Haha Heidi oot huippu! :D Nälkä, mikä ihana syy?! Eli piletit kouraan ja menoksi niinko olis jo! Voin sitte vastavuoroisesti tulla kuolaamaan ruokakuvia sun blogiin. :D

Vastaa
miia 17.3.2014 at 21.36

Hauska, me päädyttiin smorgasburgiin reilu viikko sitten kans! :D onneks olin vähän googlannu etukäteen ni osattiin etsiä sitä ku se oli aika huomaamattomassa paikassa!

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.14

Oiii vitsi, ihan huippua!! Etukäteisvalmistelut on kyllä ihan superhyvä homma ja sori ko en hoksannu vinkata tuosta sulle sillon aikasemmin. Ja en jaksa oottaa että nähhään että pääsen kuulemaan teidän reissusta!!!!!!!!!!!! x100!

Vastaa
Veera Bianca 17.3.2014 at 22.45

Eikä mitä herkkuja voi nam!!!!

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.13

No elä muuta sano voi nam!! AAAArgh miks oi miks en ottanu omaa leipää!? En saanu ko pikkumurun maistaa Karimin sämpylästä ja siinä meni kieli menessään!

Vastaa
Laura R. 18.3.2014 at 2.24

Voi elämä, miten herkullisen näköiset sänpylät! Tää on muistettava sit joku kaunis päivä kun pääsen tuonne Nykkiin saakka :)

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.10

Jep, kannattaa! Ja jos ei oo toritapahtuma auki niin sitten Brooklyniin vaan!

Vastaa
Mari 18.3.2014 at 9.03

Ai jai, onneksi en ruvennut lukemaan tätä jo valmiiksi nälkäsenä…! :D Helsingissä on nyt tulevana viikonloppuna katuruokafestarit, joilla mm. mun suosikki meksikolainen katukeittiö Cholo on tekemässä ruokaa paikan päällä. Tuskin onnistun välttymään ihanan täyteläiseltä burritolta! <3

Vastaa
Inka 18.3.2014 at 9.10

Oi vitsi miten siistiltä kuulostaa, harmittaa valamiiksi kun mulla on menolippu takaisin Ouluun jo perjantaina iltapäivällä, eli ei toivoakaan että ehtisin osallistua. Vedä siis burritoja kaksin käsin myös meikäläisen puolesta! :)

Vastaa

Jätä Kommentti