Pallontallaajat.net
Valikko

Hyytävällä koskiretkellä

Kirjoittanut Inka 26.3.2014

Haha, otsikko lupaa ehkä liikoja, sillä tänään ei uiskenneltu tai melottu tai edes laskettu hyytävän kylmässä koskessa, vaan tyydyttiin ihastelemaan orastavia pauhuja tukevasti maan kamaralta. Niin tai näin, kotihuudeilla matkustaminen jatkui jälleen, ja tällä kertaa suunta kävi kohti Kiiminkiä ja Koitelia mahtavien maisemien perässä.

Koiteli on Kiimingissä sijaitseva koskialue, mistä mulla on aika rakkaita muistoja. Nimittäin yhtenä heinäkuisena iltana noin kahdeksan vuotta sitten keräsin siellä sen verran rohkeutta, että kun ajeltiin neljä autoa (ja neljä mimmiä!) peräkanaa sieltä pois, uskalsin soittaa yhden melko tärkeän puhelun, jonka seurauksena ens kesänä pidetäänkin ne isot kekkerit. Tällä kertaa ei tarvinnu enää keräillä rohkeutta, kun Karim oli mukana!

_DSF4971 _DSF4984 _DSF4948 _DSF4966

Koitelissa oli aivan hyytävän kylmä, vaikka lämpömittari näytti lähtiissä kuutta plusastetta. Reissu oli muutenkin aikamoinen suksee, sillä onnistuin taittamaan nilkkani ja lentämään nokilleni jo reilusti ennen nuotiopaikan löytämistä, mutta surkuttelu loppui lyhyeen kun aurinko lämmitti tuulesta huolimatta ja vieressä kohisi koski.

Illan pääsuunnitelma ja koko reissun tarkoitus oli tietysti päästä paistamaan makkaraa, tosin mun oli tyytyminen Tuiran lähikaupan kämäisiin kalkkunanakkeihin, mutta meni nekin paremman puutteessa. Koitelissa on nuotiopaikkoja reilusti, ja talvisesta ajankohdasta huolimatta siellä oli myös muita paistelemassa makkaraa. Lopulta meidän nuotiolle eli sinne toiseksi perimmäiselle ei löytynyt mistään valmiita polttopuita, mutta onneksi materiaalia löytyi nuotion ympäriltä yllin kyllin, ja saatiin notski syttymään. Eikä sitten muuta ku makkarat tulille, ainakin mun kohalla, sillä perinteisestihän eväät on jo loppu siinä vaiheessa, kun hiillos alkaa olla täydellinen.

_DSF5018 _DSF4968 _DSF4998 koiteli1

Aika hujahti hetkessä notskia sytytellessä ja maisemia ihastellessa, mutta jossain vaiheessa viima ja pakkanen teki tehtävänsä ja oli aika lähtä. Ei me siellä lopulta reilua tuntia kauempaa tarettu, mutta sekin riitti.

Hauskaa Koitelissa on myös se, että siellä järjestetään kesäisin pikkufestari Koiteli elää, missä on ollu viime vuosina tosi mielenkiintoisia artisteja, mutta siitä huolimatta en oo toistaiseksi saanu kammettua ruhoani kuuntelemaan akustista musiikkia koskiympäristössä. Myös koskenlasku on vielä kokematta!

_DSF4967 _DSF5055 _DSF4952 _DSF5094

Kuten myös tässä blogissa on tullut ihan liian usein todettua, täytyy nytkin harmitella sitä, miten vähän sitä loppujen lopuksi osaakaan arvostaa läheltä löytyviä juttuja. Koiteli oli supersiisti, ja vaikka oon käytännössä ikäni asunu näillä huudeilla, kävin siellä tänään vasta kolmatta kertaa. Onneksi #suomiretki -tempaus herättelee. :)

Eng: Today I took my family with me and went to explore our surroundings.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Katja 27.3.2014 at 13.59

Aivan upeita kuvia keväisestä Suomen luonnosta! Ikuisena talvesta masentujana nuo päivät, jolloin aurinko alkaa paistaa lämpimästi tuovat jo lupauksen keväästä. Ah ja voih! :)

Vastaa
Inka 27.3.2014 at 21.43

No sanopa muuta! Arskan avulla alkaakin jo tuntua siltä, että ehkä tästä talvesta on jo jotenkin selvitty. :) Viimein!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 27.3.2014 at 17.32

Ei reilua, tulin lukemaan KOSKIseikkailusta!! :) No, toivottavasti Norjassa keväällä…… ;) Ihania kuvia joka tapauksessa, Itä-Suomessa on taikaa…

Vastaa
Inka 27.3.2014 at 21.44

Haha, joo tää ei ehkä ihan yhtä hurja seikkailu oo ko sun mutta häätyyhän sitä jotain yrittää! :D

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 27.3.2014 at 19.20

Tulen teko ulkosalla kylmällä ilmalla on tosi hieno ajatus! Mullakin välähti viime talvena Suomessa ;) Ei grillailua varten tarvi aina kesää ja varsinkin talvella notski lämmittää mukavasti (muttei ehkä riittävästi).

Vastaa
Inka 27.3.2014 at 21.44

Nojoo, ei kyllä ihan hirviänä ehtiny lämmittää, tai se mikä lämmitti niin sitte oli takapuoli jäässä! Mutta ei se haittaa, elämys saatiin silti! :)

Vastaa
Sofia 27.3.2014 at 22.14

Upee Koiteli, pitänee suunnata tässä joku päivä retkelle! :)

Vastaa
Inka 28.3.2014 at 21.37

No ehottomasti, nyt on kerta kelit niin kohillaan! :)

Vastaa
Jeeejee 29.3.2014 at 14.57

Hei, koitelissa polttopuut saadaan parkkipaikan vieressä olevasta liiteristä. Ainakin ovet ovat aina meidän käydessä olleet auki.

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.10

Jes, kiitti vinkistä!

Vastaa
Tytti 31.3.2014 at 11.40

Pakko sen verran sanoa että liiteri oli tyhjä ku me siellä käytiin! :/

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 14.52

Noko mää mietinki että eikö me kurkattu sinne. Höh, eivät olleet varautunu meidän tuloon. :(

Vastaa
Heidi / Auringon alla 29.3.2014 at 19.43

Mä en oo vielä käynyt ihastelemassa Koitelia! Ensi kesänä otan senkin sitten työn alle :) Tai ehkäpä jo nyt keväällä, jos on tarpeeksi lämmin!

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.04

Joo ehottomasti kannattaa mennä! Ja keväälläkin on varmasti siistiä, erityisesti sitte ku lumet sulaa niin ei tartte liukastella niinko minä. :D

Vastaa

Jätä Kommentti