Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kevään perässä Hailuodossa - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Kevään perässä Hailuodossa

Kirjoittanut Inka 30.3.2014

Eilen kello kilkatti kukonlaulun aikaan, sillä suuntana oli aamun ensimmäinen lautta Hailuotoon. Kaikeksi onneksi meille sattui aivan täydellinen sää, kun arsa porotti täysiä jo lautan lipuessa satamaan. Marjaniemi majakoineen sijaitsee aivan saaren toisessa päässä kuin lauttaranta, joten huristeltiin nopeasti saaren läpi.

Hailuodossa on vahva fiilis siitä, että aika olis pysähtynyt. Maatilat on rakennettu aivan päätien viereen, ja valtaosa maisemista tuo mieleen lapsuuden mökkikesät. Parasta saaressa on kuitenkin yhteisöllisyys: kaupassa myydään saaressa kasvatettua naudanlihaa, Majakan viereen vastikään perustettu ravintola pyrkii käyttämään mahdollisimman laajasti paikallisia raaka-aineita ja Hailuodon kalasavustamo on toiminut jo vuosikymmeniä. Omavaraisuus, se tuntuu olevan saaressa ykkösjuttu vaikka mantereella onkin käytävä aina silloin tällöin.

_DSF5373 _DSF5182 _DSF5175 _DSF5363

Me viihdyttiin Hailuodossa koko eilinen päivä aamusta iltaan. Käytiin pienellä vaelluksella, sillä saarelta löytyy yllättävän paljon kivoja retkeilyreittejä, mutta sen lisäksi tehtiin kaikkea muuta mahtavaa mökkipuuhaa: hengailtiin rannalla ja syötiin hyvin. Päivä kului tosi nopeasti yhdessä noista pienistä kalastajamökeistä.

_DSF5365 _DSF5170 _DSF5360 _DSF5381 _DSF5164 _DSF5168

Koko päivä ei kuitenkaan menny siinä fiilistellessä, vaan illalla vähän ennen lähtöä, auringonlaskun aikaan tuli eteen pieni kupru: taivaalta tuli nimittäin rakeita! No ei auttanut, suunta kohti lauttarantaa ja mielessä laiha lohtu siitä, että kyllä se kevät sieltä vielä tulee. Saatiinpahan ainakin kokea yks kevätpäivä ja superkaunis auringonlasku! Ja paluumatkalla käytiin taas kurkkaamassa meidän hääpaikkaa, kun se sattui matkan varrelle.

Eng: Hailuoto is one of the most beautiful places in this area.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Kaukokaipuun Nella 30.3.2014 at 17.48

Aivan superihana postaus! Ja tosi kauniita kuvia. Enkä tietenkään malta odottaa, että pääsen kesällä paikan päälle tapaamaan sekä sua että tuota korkeaa kaunokaista. (:

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 7.51

Oon varma että nää ja tuo majakka ihastutte toisiinne aika kovasti!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 18.10

Ihania kuvia ja kevät fiilistä! Mulle olikin ihan uutta et Hailuodossa on noin nätti majakka :)

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 7.50

En oo selvästikään rummuttanu sitä tarpeeksi siis! :D Ja kuulin tuossa reissun aikana että siellä on toinenkin, mutta voi olla että en ehi tänä keväänä käydä enää kurkkimassa sitä, kun se kuulemma vaatii sen 20km vaelluksen..

Vastaa
Rimma 30.3.2014 at 20.10

Voi että tuli ikävä kesäiseen Hailuotoon! Huikeita kuvia.

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 7.40

Kiitos Rimma! Hailuoto ja kesä, sen parempaa kobmoa ei vaan oo!

Vastaa
Laura R. 31.3.2014 at 13.16

Upeita kuvia! Ai että, tuota majakkaa en ookaan nähnyt koskaan, vaikka hetkinen on tullut Oulussakin majailtua. Tämä tietää road trippia… :)

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 14.54

Noniin Laura, vanahana majakkafanina sun on kyllä pakko ottaa tosiaan pikkunen road trippi tähän suuntaan! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 31.3.2014 at 14.31

Ihania kuvia ja voi mikä fiilis! Mulle tuli tuosta mieleen vähän Norjan Vegan saaret, sielläkin oli tuollaisia punaisia mökkejä ja tuntui kuin aika olisi pysähtynyt.

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 14.55

Fiilis tuolla oli kyllä ihan mahtava, varsinkaan kun auringon laskiessa rannalla ei ollu ketään muita!

Vastaa
Lena / london and beyond 31.3.2014 at 19.47

Mä olen kuullut Hailuodosta, mutten osannut koskaan kuvitella millainen se oikeasti on. Aivan ihanalta näyttää :)

Vastaa
Inka 1.4.2014 at 7.26

Se on kyllä ihan super, suosittelen kovasti jos joskus eksyt näille nurkille!

Vastaa
Kalasavustamon henkilökunta 17.7.2014 at 16.54

Hei! Kivasti olet kuvaillut Hailuotoa, mutta halusimme kuitenkin korjata yhden seikan mitä olit kirjoittanut; “Hailuodon kalasavustamo on toiminut jo vuosikymmeniä”. Yrityksemme on toiminut vuoden 2012 alusta alkaen, kuitenkin toivomuksenamme olisi toimia vuosikymmenet. Toivottavasti vierailit myymälässämme ja jos et, niin oikein lämpimästi Tervetuloa käymään kun seuraavalla kerralla vierailet Hailuodossa! :)

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.38

Kiitos kommentista, taisi mennä kalasavustamo ja kalahalli sekaisin. Meillä tuleekin hääjuhlaan kalat teiltä, joten odotan innolla. :)

Vastaa
Kalasavustamon henkilökunta 19.7.2014 at 13.37

Kuitenkin kalasta kyse..:) Hieno juttu, oikein kivaa ja lämmintä hääjuhlan odotusta! Toivottavasti kala maistuu!

Vastaa
Inka 22.7.2014 at 14.13

Sinne päin tosiaankin. :) Kiitos kovasti, kala varmasti kelepaa!!

Vastaa

Jätä Kommentti