Pallontallaajat.net
Valikko

Minivaelluksella majakkasaarella

Kirjoittanut Inka 4.4.2014

Viime viikon Hailuotovisiitti ei tosiaan ollu pelkkää mökillä möllöttämistä, vaan koko reissun tarkoitus oli käydä vähän tutkiskelemassa saaren tarjoamia retkeilyreittejä. Karimin veli on avovaimonsa kera oikeita retkeilyn ammattilaisia, ja kyseinen pariskunta onkin kolunnut saarta hurjasti meitä enemmän. Oltiin siis mielissämme, kun saatiin asiansa osaavat retkeilyoppaat mukaan opastamaan, mikä metsäpolku valita.

Ei oltu varustautu millekään päivän mittaiselle vaellukselle, joten otettiin suunta parin kilometrin päässä Marjaniemestä sijaitsevaa laavua. Reitin olis voinut vetää ilmeisesti myös vähän pidemmän kautta, mutta tuo reilun tunnin kekkulointi riitti mainiosti, kun ei ihan seikkailufiiliksillä oltu kuitenkaan liikenteessä.

Paljastivat muuten nuo oppaat, että Hailuodosta löytyy toinenkin majakka! Sinne päästäkseen on vaellettava 20 kilometriä suuntaansa, ja en nyt oo ihan varma onko majakka se aivan oikea termi, mutta rannalla se sijaitsee ja on korkea puurakennus, joten kai se majakasta menee? Pitää yrittää seuraavalla seikkailukerralla käydä paikan päällä toteamassa, onko ylhäällä kuunaan ollutkaan valoa.

_DSF5216 _DSF5235 _DSF5226 _DSF5303

Mulla on nyt vähän tämmöinen kokeiluvaihe menossa näiden kuvien kanssa, ja sen takia ne näyttävät tuolta. Photari on laulanut, kun oon säädellyt kuvia ja koittanut löytää sitä kaikkein parasta komboa, joka miellyttäisi silmää eniten. Nää on vähän sinne päin, eli ei riitä vielä. Toivottavasti ette nyt aivan ahdistu tuosta värimaailmasta!

Mutta takas retkeilyreitille. Tuolla oli aika paljon pitkospuita, mutta sitten myös ihan perinteistä metsäpolkua. Yhdessä kohdassa oli tulva, ja pitkospuiden sijaan piti kiertää pellon jään poikki. Kaikki muut pääsi kuivin kengin mutta meikäläinen tietty molskautti toisen koiven jäästä läpi ja siinä sitä sitten oltiin märän kengän kanssa. Kirosin siinä hetken aikaa läpimärkää sukkaa kunnes huomasin että kosteus siirtyi salamannopeasti ulos kengästä. Vaihtosukat sai jäädä repun pohjalle, kun vaelluskengät hoitivat veden ulos aivan itsenäisesti.

_DSF5311 _DSF5313 _DSF5315

Kun tuo reitti ei ollut ku pari kilsaa suuntaansa, meni se siinä silmänräpäyksessä, vaikka yritinkin hidastaa koko letkan kulkemista jumittamalla kuvaamaan ja ihastelemaan maisemia vähän väliä. Viimein alkoi kuitenkin rantahiekkaa olla kaikkialla, ja tuo lumen ja hiekan kombinaatio on jotain, mikä jaksaa ihmetyttää joka kerta.

Ja näkyi sieltä lopulta sitten myös itse majakkakin. :) Ja tuo oli muuten meille aivan eka retkeilykerta Hailuodossa, vaikka ollaan kuljettu siellä mökillä lapsuudesta asti. Ihmeteltiinkin siinä nuotiolla istuskellessamme, että miten sitä onkaan aina vaan istua möllötetty mökissä ja sen lähialueilla sen sijaan, että olis käyny kunnolla seikkailemassa saarella. Onneksi vielä ehtii.

Eng: It never came across my mind that it would be possible to have great hikes in Hailuoto, even though I’ve visited the island several times since my childhood. Last Saturday we travelled there just to hike, and it was great, even though we walked just a couple of kilometers.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Annika 4.4.2014 at 16.07

Ihania luontokuvia. Mä rakastan pitkospuita ja niillä kävelyä. Aikoinaan kovana partiolaisena oli ne pitkospuut aina koko vaelluksen kohokohta :)

Vastaa
Inka 4.4.2014 at 18.45

Heh, voin kuvitella. :) Pitkospuut on kyllä ihan mahtavia!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 4.4.2014 at 17.40

Asiasta viidenteen oletko muuten kokeillut leikkiä Lightroomilla kuvien kanssa? Se on vielä kätevämpi kuin photoshop ja ERITTÄIN koukuttava.

Ja Suomen luonto on kyllä ihana, kiitos kauniista kuvista jälleen kerran :)

Vastaa
Inka 4.4.2014 at 18.48

Joo mulla on lightroom koneellakin mutta en oo ihan hirveästi vielä perehtyny. Sen verran mitä oon käyttäny niin en oikeen tykänny, mutta pitää kyllä vielä vähän kokeilla sitä. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 13.32

Ikinä kun en ole Hailuodolla käynyt, niin onpa kiva päästä virtuaalimatkalle sun kanssa :) Lightroomia suosittelen minäkin ja samaa mieltä Sadun kanssa, että on paljon kätevämpi kuin Photari. Mulla on onneksi tää oma “lähituki” opastamassa, niin ei pääse hermo niin pahasti menemään :D

Vastaa
Inka 7.4.2014 at 7.09

Pitää kyllä teidän suosituksesta ottaa vähän hermoja löysemmälle ja koittaa perehtyä siihen Lightroomiin. Onneksi netti on pullollaan tutoriaalivideoita sillä multa puuttuu tuo henkilökohtainen lähituki.

Vastaa
Hosuli 9.4.2014 at 14.04

Oi pitääpä tehdä retki Hailuotoon lähiaikoina, vaikka sitten, kun kevät vähän etenee. Sinnehän taitaa päästä bussillakin, jos oikein muistan…?

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.24

Joo onnikka kulukee! :) Ja on tietty vielä etuajo-oikeuksilla varustettu menopeli, joten ei tartte jännätä jääkö lauttarannalle.

Vastaa

Jätä Kommentti