Pallontallaajat.net
Valikko

Ruokaa juhlakansalle

Kirjoittanut Inka 7.4.2014

Ihan käsittämätöntä miten nopeaa aika menee! Ihan vasta meidän häihin oli aikaa yli vuosi, nyt enää muutama kuukausi. Ja hommia vaan tulee lisää ja lisää, vaikka kuviteltiin olevamme hyvinkin valmistautuneita karkeloihin.

Parisen viikkoa sitten käytiin keskustelu, jota jännitettiin pitkään ja hartaasti etukäteen. Kurvattiin nimittäin hääpaikalle keskustelemaan meidän juhlamenusta. Toivemenu oltiin päätetty jo pari viikkoa kihlauksen jälkeen, koska first things first, kuten tiedätte. Meidän hääpaikka Varjakan kartano kuuluu pienelle Aaltocatering-nimiselle pitopalvelulle, joten pitopalvelua meidän ei tarvinnut sen enempää miettiä, ja siinä asiassa päästiin todella helpolla.

_DSF6466 _DSF6473

Arvaatte varmaan että meidän ruokalistalla ei oo karjalanpaistia eikä kasvisgratiinia, vaan suunnitelmissa oli saada listalle jotain ihan muuta. Pääruualla nyt ei ollu niin väliä, ja päädyttiin perinteiseen paahtopaistiin ja uunijuureksiin, mutta sitten niiden libanonilaisten herkkujen suhteen jännitti aika paljon. Oltiin varauduttu pettymykseen, että ihan kaikkea haluttua ei saataisi, mutta Aaltocateringin Riikka vaan nyökytteli kun kerrottiin meidän ruokatoiveista.

Eli menussa seisoo sitten kaikki ne libanonilaiset herkut, mitä haluttiinkin. Mitään supererikoisuuksia ei tällä kertaa valittu, mutta tutut ja parhaat tabbouleh, halloumi, hummus ja falafel sieltä löytyy. Kasvisruoka mietitytti pitkään, ja todettiin lopulta että falafel on aivan käypä valinta ja viimein siinä vaiheessa kun yks meidän kasvisruokailijavieras innostui siitä aika isosti, todettiin että se saa olla hyvä. Eli nyt meillä on menukin suunniteltuna, jes!

Parasta on paitsi se että tuetaan pientä paikallista yrittäjää, jonka edustajat on supermukavia, mutta myös se että esimerkiksi lihat tulee pientiloilta ja kala Hailuodosta. Ihan mahtavaa!

To do -lista on edelleen pitkä ku nälkävuosi, mutta onneksi tässä on vielä vähän aikaa. Tuo Helsinkiin muutto tuo aikamoisen potkun persuuksille sen suhteen, sillä yritetään saada mahdollisimman paljon valmiiksi ennen muuttoa, että kamoja ei tarvisi roudailla edestakaisin. Seuraavana hoidetaan kuitenkin sitten se hääkakku.

Miltä sniikki menuun vaikuttaa? Kuka tunnistaa kuvissa olevat herkut?

Eng: No translation this time, sorry!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 7.4.2014 at 18.04

No hyvältä vaikuttaa! Minä en ole vielä päässyt meidän häiden menuiden kimppuun, sillä vaihtoehdot eivät ole vielä vahvistuneet, mutta eiköhän se ole ajankohtaista piakkoin :) Nams!

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.27

Oi nam, teillä on varmasti kans aikamoiset herkut. Menun suunnittelu on kyllä niin siistiä, ainoa huono puoli oli se ku vaan suunniteltiin, niin sitten istuttiin siellä vesi kielellä vaan haaveilemassa kaikista herkuista…

Vastaa
Sofia 7.4.2014 at 19.59

Naminami :) Leivoin ylppäreihini tabboulehkakun, joka oli suurmenestys vaikka kuulostaakin ehkä oudolta. Kyseessä siis ns. hyydyke joka pysyi mukavasti kasassa vaikka liivatetta ei käytössä ollutkaan.

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.26

Ei vitsi miten epäilyttävältä tuo kuulostaa! :D Mut kai se on pakko uskoa että oli hyvää, jos kerta oli menestys. Vähän eipäilyttää silti. :D

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 8.4.2014 at 10.14

Oi ihanaa! En malta odottaa, että pääsen kuvaamaan upean hääparin lisäksi myös herkkupöytää. Näyttää siis aivan mainiolta. (:

Ja ihanaa, että voitte valinnoillanen tukea pienyrittäjän toimintaa. Respect!

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.25

Jee! :) <3

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 8.4.2014 at 22.53

Falafelit on ihan parasta ja nyt kyllä, haluan mennä uudestaan naimisiin tuo saman miehen kanssa ja käydä läpi nämä kaikki ihana asiat! Nauttikaa, kaiken kiireen keskellä!!! <3

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.25

Haha, munstaki tuntuu että yhet häät tuon saman miehen kanssa ei riitä! :D Nyt kyllä välillä tuntuu että onko tässä mitään järkeä ku yks päivä maksaa niiiiiin paljon että sillä kävis jos millaisen reissun, mutta pitää nyt vaan koittaa nauttia ihan kaikesta mitä se häiden järjesteleminen tuo, kun siitä saa nauttia vaan kerran. :)

Vastaa
Hosuli 9.4.2014 at 14.03

Uu, ainakin tämä kasvissyöjä ois tuollaisista tarjoiluista onnellinen. NAM NAM NAM! Suunnitelmissa ois tehdä johonkin päin Lähi-itää ruokamatka, koska niillä huudeilla on ehkä maailman herkullisimmat sapuskat.

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.24

Ruokamatka Lähi-itään kuuostaa kyllä niin siistiltä, voisin tehä iteki saman! :D nam!

Vastaa

Jätä Kommentti