Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: viimeistä kertaa reissussa Helsingissä

Kirjoittanut Inka 17.4.2014

Helsinki on kaupunki missä vierailin teini-iässä valtavan useasti aina kavereiden luona. Sitten opiskeluaikoina budjetti oli niin tiukka, että reissut jäi. Sitten muutettiin sinne Karimin kanssa, ja sen kahdeksan kuukauden jälkeen vannoin, että sinne en enää palaa. Muistan kun juttelin kaverini Jaanan kanssa reilun puolen vuoden jälkeen, (Helsingissä, kuinkas muuten) ja sen jälkeen Jaana totesi, että mää taidan oikeasti inhota Helsinkiä aika paljon.

Siinä vaiheessa olin pääasiassa kyllästynyt kaupunkiin, ja jos rehellisiä ollaan niin se kahdeksan kuukautta ei olis voinu olla kovin paljon hirveämpi, ihan jokaiselta kantilta. Mutta parin vuoden tauko reissuista teki tehtävänsä, ja kiihtyvätahtisen Helsingin-reissailun myötä kaupunki alkoi taas tuntua houkuttelevalta. Sitä kivemmaksi ajatus sinne sitten taas joskus muuttamisesta alkoi tuntua, mitä enemmän sain sieltä uusia ystäviä. Lopulta en oikeastaan jaksanut enää odottaa muuttoa, sillä tuntui että mulla alkoi olla enemmän ystäviä Helsingissä kuin täällä Oulussa.

InstagramCapture_eba78c83-d2ce-48f8-b8ef-68ce7d70d1f3_jpg

Lopulta sitten tuli päätös, ja se tuntui oikein kivalta, sillä jollain tasolla olin odottanut sitä jo tosi pitkään. Nyt kun muutto ja asuntokin on varmistunut, on varmaan myönnettävä että kai se on lähdettävä! Onneksi nyt, sillä aika ei vois olla parempi. Jos ilmoitus olis tullu esimerkiksi vuosi sitten, en olis ollu henkisesti lähellekään niin valmis kuin nyt, mutta tällä hetkellä oon aika kypsä siihen tulevaan muutokseen, tuo se sitten tullessaan mitä tahansa.

Nämä kuvat on napattu tasan viikko sitten eli viime torstaina, kun vietin supertehokkaan päivän tuossa tulevassa kotikaupungissa. Juoksin asunnosta toiseen, vaikka eipä mulla lopulta ollut näyttöjä kuin viisi sen päivän aikana. Kuten te jo tiedätte, se unelmien kämppä löytyi kuin löytyikin, enkä voisi olla siitä iloisempi.

Hassua on se, että nyt Helsingin-reissujen sijaan mun kalenteri täyttyykin ainakin osaksi Oulun-reissuista, ja voin luvata että niitä tulee. Näiden vuosien aikana oon saanut niin vahvan rakkaussiteen tähän kaupunkiin, että ei täältä voi vaan lähteä ja olla koskaan palaamatta. Varsinkaan, kun tänne jää edelleen meidän molempien perheet, mun maailman paras serkku ja vielä kourallinen ystäviä. Sekä tietysti kaikki mahtavat treenikaverit ja kotiseura.

Helsinki1

Voin luvata että tämä oli vasta alkua, teen vielä itkun- ja kaipauksenkatkuisen postauksen Oulusta ennen lähtöä. Jollain tavalla en kestä ajatusta millään, mutta jollain tavalla en millään kestäisi, jos muutto ei tapahtuisi.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää instagrammista nimimerkillä @inkkap.

Eng: This is how our new homeown looks like. Pretty neat, huh!?

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Rimma 17.4.2014 at 8.34

Ymmärrän sua tosi hyvin! Aika ristiriitaiset fiilikset oli itselläkin, kun Oulusta 4,5 vuotta sitten pakkasin kapsäkit, koirat ja hevosen kyytiin. Kyllä tähän Helsinkiin tottuu, vaikka ei minun Oulu- (tai pohjois) kaipuu ole koskaan mihinkään kadonnut. Sitä ku ei tiiä, mihin se tie vielä vie!

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.26

Tuo on niin,totta! Ja meillä on jo ensi syksykin harvinaisen auki, mutta nyt nautitaan tästä hetkestä ja siitä, että mää ainakin,tiedän varmasti missä oon seuraavat puoli vuotta. Katotaan sitte mihin sen jälkeen. :)

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 17.4.2014 at 9.22

Mä voin kuvitella Rimman duunin, kun eläimetkin ovat muuttaneet mukana!

Mutta Helsinki on hellä ja pitää susta hyvää huolta, niin se pitää minustakin vaikka toinen koti Hämeenlinnassa on lähempänä kuin kolmas koti Kuopiossa. En ole tehnyt niiden välille eroja, sillä jokaisessa asuu pala minua. Ja jokaiseen voi aina palata jos siltä tuntuu.

Eli terveteloa isolle kirkolle ja tukea on saatavilla jäätelön, teen, treffien, minkä tahansa voimin Oulu-ikävää helpottamaan! <3

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.25

Kiitti Nella, oon saletti että viihdytään!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 17.4.2014 at 10.35

Ihanaa, kun olet sisäisesti juuri oikeassa tilassa muuton suhteen :) Minä hinguin Helsinkiin vuosia sitten lähes päivittäin ja olin varma, että muutan sinne valmistumisen jälkeen. Sitten päätinkin lähteä Thaimaahan pohtimaan tulevaisuuttani, mutta olin varma, että Ouluun en ainakaan palaa. Ja mistäs sitten itseni lopulta löysinkään ;)

Tällä hetkellä asun mielelläni Oulussa, vaikka monesti valitankin säästä ja muusta turhasta. Ihanaa löytää sisäinen rauha edes hetkeksi! Sitähän ei tiedä, milloin saan taas päähäni jonkun muun paikan. Mutta odotan innolla sun Oulu-kaipuupostauksia, sillä saan niistä sitten itse kimmokkeen tehdä jotain, mitä tavallisena arkena ei edes muistaisi. Voisin ihan oikeasti käydä vaikka siellä Ninwessä joku kerta, kun kerta voin :D

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.24

Joo, Ninween ehdottomasti ja mieluiten jo heti tänään! :) Ja se on kyllä jännä miten sitä mieli muuttuu, mullakin oli lukion jälkeen ajatus että heti pois Oulusta, mutta sitten rakastuin ja olin tosi onnellinen että opiskelupaikka ei irronnut muualta kuin Oulusta. Nyt on sitten hyvä aika lähteä ku, kahdeksan vuoden aikana oon onnistunu vakuuttamaan Karimin siitä että mun kans kantsii lähtä vaikka maailman ääriin. :)

Vastaa
Jenni 17.4.2014 at 11.02

En kestä tällasia postauksia! Näitä lukiessa tulee aina tunne, että pitäisiköhän vaan palata maailmalta Helsinkiin. Mä en ole ikinä tuntenut muuta kuin rakkautta tuota kaupunkia kohtaan.

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.22

No elä ihimeessä! Helsinki odottaa mutta maailma ei! :)

Vastaa
milla 17.4.2014 at 13.17

Onnea muuttoon :)
Itse olen myös sieltä samoilta suunnilta muuttanut etelään, mutta en siis Helsinkiin vaan muualle ulkomaille. Nyt tuntuu, että aika olisi kypsä ja muutto Suomeen ja eritoten Helsinkiin kutkuttais.

Kerro mulle mistä kaupunginosasta löysitte noin söpön näköisen asunnon? (mitä nyt voi pikkukuvista päätellä mut vaikuttaa juuri sellaiselle mitä itsekin etsisin) ja kuinka paljon joutuu noin suunnilleen pulittaan vuokraa?
Olen vaan kauhistellut noita keskustan vuorkahintoja mitä oon vuokraovesta kattonut ja tuntuis ihan hullulta maksaa lähemmäs 2000 e / kk vuokraa pelkästään ja siihen päälle muut kulut..huh

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.21

Kiitti tsempistä Milla! Tuo meidän uus koti löyty Töölöstä, tosin en oo ihan varma onko se etu- vai taka-töölöä mutta ehkä siinä jossain rajoilla? Ja kattelin kans pitkään noita oikotien kämppiä ja oon tosi onnellinen että satuin löytämään meille just remontoidun 43 m2 kämpän 995 eurolla kuussa! Onhan se hemmetin kallis verrattuna yhtään mihinkään täällä Oulussa, mutta onneksi Helsingin asuntojen hintataso oli tiedossa jo pitkään ennen kuin muuttoilmoitus tuli. Ja tuohon tosiaan vielä kaikki vedet yms päälle, pitää alkaa käydä suihkussa töissä niin ei tunnu asumiskustannukset niin hirveiltä! :D

Vastaa
Nad 17.4.2014 at 19.05

Eikä, miten joku voi inhota Helsinkiä! :D

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.17

Nnoh, keksin just nyt sata syytä mutta en mieti yhtään niistä koska oon päättäny tällä kertaa rakastua siihen kaupunkiin! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 17.4.2014 at 22.38

Ihana että teille on kämppäkin nyt järjestynyt!! Silloin aikoinaan kun vielä Irlannissa asuin, vannoin aina että jos Suomeen takaisin muutan, niin Helsinkiin en sitten ainakaan. Sinne kuitenkin päädyin ja tykkäsin aivan valtavasti, toivottavasti tekin viihdytte!

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.17

Haha, ihan mahtavaa! Ja oon varma että meki tykätään!

Vastaa
Lena / london and beyond 17.4.2014 at 23.11

En ole myöskään koskaan kokenut Helsinkiä paikaksi josta pitäisin saati viihtyisin. Mun sydän on täällä pohjoisemmassa ja aina olen sanonutkin että jos Suomeen tulen, on se kaupunki Kuopio, Oulu tai Rovaniemi. No, saattaa olla että Helsinkiin joskus päätyy eikä se huono juttu ole. Ainakin siellä on todella paljon ystäviä. :) Ne ystävät auttavat paljon. Viihdytte varmasti, asunto ainakin näyttää upealta!

Vastaa
Inka 18.4.2014 at 7.16

Kiva kuulla että on muitakin! Ja jos kodilla on mitään merkitystä kaupungissa viihtyvyydessä, niin tämän asunnon puolesta on jo ihan varma, että me viihdytään ja mainiosti! :))

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 18.4.2014 at 10.04

Voi Inka, autan niin mielelläni sua rakastumaan Helsinkiin ja toivottavasti löydän kaupungista itsellenikin uusia hienoja puolia siinä samalla :) Hauskaa päästä näkemään kotiaan ulkopaikkakuntalaisen silmin! -Milla

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.54

Kiitti Milla! Me tarvitaankin turistioppaita, kun ollaan niin pihalla. :D Perusjutut hoituu kyllä, mutta ne kaupungin salaisuudet on tosiaan semmosia, ettei niistä oo mitään hajua joten oon tosi kiitollinen. :)

Vastaa
Kea 19.4.2014 at 11.11

Täällä toinen joka auttaa sua rakastumaan Helsinkiin! :D Ihanaa kun oot kohta lähempänä…

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.49

Kiitti Kea, arvostan tosi paljon! Ja tullaan muuten aikaisemmin kuin suunniteltiin, ja viikon päästä ollaan jo siellä! :D

Vastaa

Jätä Kommentti