Pallontallaajat.net
Valikko

Brooklynin asunto buukattu

Kirjoittanut Inka 18.4.2014

Viimein koitti se hetki, kun kaikki meidän häämatkan majoituksen on viimein varattu! Jippii! Eipä niitä ollut kuin kolme, mutta yllättävän hankalalta se kuitenki tuntui, sillä haluttiin varata molemmat New Yorkin -pätkät airbnb-kotimajoituspalvelun kautta, ja siinä on se ikävä puoli että vaikka varaus on laitettu ja rahat myös varattu tililtä, ei majoituksen saamisesta ole mitään takeita ennen kuin vuokraaja sen suvaitsee vahvistaa.

Kaksi kertaa saatiin kieltävä vastaus meidän Brooklynin-pätkää koskien, tai tosiasiassa ensimmäinen vuokraaja jätti kokonaan vastaamatta ja toinen kieltäytyi, mutta onneksi kolmas hyväksyi ja tervetulotoivotuksilla kuorrutettu maili kolahti Karimin sähköpostiin. Huvittavaa oli se, miten paljon aikaa käytettiin ekan valitsemiseen ja miten vähän sen viimeisen. Ehkä siinä niitä asuntoja tsuumatessa silmä vähän harjaantui, tai sitten ollaan menossa johonkin viimeiseen rotankoloon. Tiedä häntä, mutta nyt olo on ennen kaikkea huojentunut. Sitä ei tarvi enää miettiä, jes!

brooklyn1 brooklyn2

Ensimmäinen asunto varattiin jokunen viikko sitten Manhattanilta, ja se on hieman lyhyempi pätkä. Päätettiin hieman säästää ja valita pidemmän New Yorkin -pätkän ajaksi kämppä Brooklynistä, missä majoituttiin sillä meidän ihan ekalla reissulla New Yorkiin. Asunto sijaitsee tosi kaukana, Brooklynin lounasosassa mutta mitä se haittaa, kun vieressä menee Hudson-joki (vai onkohan se enää Hudsonia?) ja metrolla pääsee. Männäreissuihin verrattuna nyt on mahtavaa, kun ollaan kaupungissa sen verran pitkään että metrokortti kannattaa jo ostaa!

Noita kämppiä etsiskellessäni totesin, että paras diili se olisi kaveriporukan kanssa reissatessa. Nyt palvelu tarjosi kahdelle ihmiselle paitsi pieniä yksiöitä, myös  kahdella tai jopa kolmella makkarilla varustettuja asuntoja, eikä semmoisen vuokraamisessa olis kyllä ollu mitään järkeä, vaikka hinta saattoi joskus olla jopa edullisempi kuin pienessä yksiössä. Toki sijainti ja kunto saattoi olla ihan mitä vaan, mutta silti se hieman ihmetytti.

Me päädyttiin tietysti nuukina häämatkalaisina siihen pieneen yksiöön, ja ainakin kuvien perusteella meni nappiin, sillä asunto näyttää superhyvältä! Alhainen hintakin selittyy kaukaisella sijainnilla eikä toivottavasti nurkissa pesivällä rottakannalla. Mutta onneksi häämatkalaisella ei oo kiire yhtään minnekään, ja jos metrolla suhailuun kyllästyy niin aina voi napata metron siihen naapuriin Staten Islandille ja suhauttaa laivalla Manhattanille.

brooklyn5 brooklyn4 brooklyn3

Tietysti tuo kämpän kunto jännittää aina vähän, mutta tässä tapauksessa jännittää eniten että mitä tuo view of the neigbourhood todellisuudessa sitten tarkoittaa. Kämppää mainostettiin siltanäkymällä, mutta epäilen että tuosta sängyn viereisestä ikkunasta tuo eksoottisen niminen Verrazano-Narrows Bridge tuskin näkyy. Pitää vaan toivoa, että kuva ei oo sieltä korttelien päässä olevalta parvekkeelta otettu, vaan jostain, mihin meilläkin on pääsy.

Niin tai näin, nyt ei tartte enää pelätä joutuvansa korsaamaan sillan alla häämatkallaan. Tai eihän sitä oikeastaan koskaan tiedä, jos niihin ikävimpiin airbnb-tarinoihin on uskominen, mutta toivotaan ainakin parasta.

Kuvat airbnb-palvelusta

Eng: We just booked the final accommodation for our honeymoon. Couln’t be more relieved!

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

manok 18.4.2014 at 11.23

Kämppähän näyttää tosi viihtyisältä. Tuon siltänäkymän perusteella se sijaitsee 3rd avenuen ja 99th streetin kulmassa. Onkos osoitetiedot tallessa? Kyllähän tuossa makkarikuvassa näyttäisi tuo parveke olevan. Missähän hintaluokassa tommonen lukaali on?

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.53

Aivan totta, haha! En kattonu noita kuvia edes niin tarkkaan että olisin huomannut tuota partsia, joten pikkusen mukava ylläri! :D Kuten sanoin, aika nopiaa tehtiin valinta… Ja aika hyvät paikannustaidot, nimittäin 99th Streetillä tuo on. :) Ja usko tai älä, mutta yö maksaa vähän alle 60 euroa!!

Vastaa
Lena / london and beyond 18.4.2014 at 11.29

Näyttääpä kivalta ja minusta ainakin olisi mukava että asunto olisi paikallisella alueella – niinkuin tuo teidän vuokraama :) Kuten sanoit, metrolla pääsee !

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.51

Jep, oon kyllä tosi iloinen siitä, että tällä kertaa majoitutaan jossain muualla kuin Times Squaren nurkilla. :D

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 18.4.2014 at 13.47

Ei vitsit miten ihanaa kun alkaa kaikki suunnitelmat realisoitumaan! Sitten vaan onnellisesti odottamaan :) Me on yhden kerran yövytty pari yötä Brooklynin puolella ja metrolla pääsee kyllä todella kätevästi. Tarkoituksemme oli kyllä silloin tutustua nimenomaan Brooklyniin, mutta sitten tuli kaveri Baltimoresta asti moikkaamaan Manhattanille ja metro veikin sinne Williamsburgin katujen samoilun sijaan.

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.51

Tää onnellinen odottaminen on kyllä just huippua, vaikka meidän pitääkin tehä vielä pari juttua ennen reissua mutta suunnittelu ja valmisteluhan on just parasta hommaa. :) Haha, tuo teidän kokemus kuulostaa kyllä aika tutulta! Viitisen vuotta sitten kun käytiin ekan kerran Nykissä majoituttiin toki Brooklynissä, mutta ei tainnut olla yhtään päivää sen viikon aikana, kun oltaisiin olti pelkästään Brooklynissä. Mutta mitäpä tuo haittaa, kun näkemistä riittää. :)

Vastaa
Hosuli 18.4.2014 at 23.32

Hyvältä näyttää! Ootan innolla raporttia noista teidän majoituksista, kun airbnb-hommat kiinnostaa mutta jännittää. :)

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.49

Mulla on vähän sama juttu ollut aikaisemmin, kiinnostaa mutta jännittää! Viimekeväisen Wimdu-kokemuksen jälkeen jäi kuitenkin vaan tosi kiva fiilis, joten nyt en jaksa juuri jännitellä vaan uskon että kaikki sujuu just mainiosti. :)

Vastaa
Sofia 19.4.2014 at 18.11

Hyvältä näyttää ja ette varmasti joudu sillan alle vaikka kauhukuviahan aina on itse kullakin… :D Mulle tuli mieleen viime kesäinen Lontoo-episodi jolloin asunnon vuokraaja ei vastannut puhelimeen pariin päivään ja ollessani junassa 20 min Lontoosta vihdoin suvaitsi ilmoittaa että hänen kaverinsa tulee päästämään meidät kämppään… siinä vähän verenpaine nousi, mutta lopulta kämppä oli loistava (pikku vika suihkussa mutta ilmeisesti paikkaa oli rempattu viim. neljä päivää joidenkin teinien partyjen jäljiltä) ja kaikki meni ihan jees :)

Vastaa
Inka 21.4.2014 at 8.48

Heh, muistankin tuon tarinan! En jaksa millään uskoa että tässä kävis jotenkin huonosti, joten parempi olla manaamatta sen turhempia ja jos kaikki ei mee suunnitellusti, niin sitten pitää keksiä paikan päällä jokin ratkaisu.

Vastaa
Juho 21.4.2014 at 23.44

Näyttää aika makialta! Meikälle oli ihan uus tuttavuus tuo Airbnb vielä viikko sitte, mutta nyt tuli pääsiäisloman ratoksi viikonloppu asuttua Stuttgartissa Airbnb:n kautta hankitussa majotuksessa. Ja olipa kuule luksusta! Penthouse 10 minsan kävelyn päässä Stuttgartin ydinkeskustasta kaikilla herkuilla ja hinta tuli vieläpä halvemmaksi kuin mikään hostelli lähistöltä. Ehottomasti tullee käytettyä uudestaankin kyseistä nettisivua! Toivotaan, että teillä on yhtä hyvä kokemus!

Vastaa
Inka 22.4.2014 at 6.57

Oho! Kuulostaapa mahtavalta, ja hyvä homma että kävit testaamassa että toimii. :) Ja ei tuo voi olla ainakaan pahempi ko Carter, tai ne meijän hostellit…

Ps. Olispa siistiä jos sulla olis blogi mihin voisit laittaa kuvia siitä penthousesta!!

Vastaa

Jätä Kommentti