Pallontallaajat.net
Valikko

Uusilla kulmilla muuttofiaskon jälkeen

Kirjoittanut Inka 28.4.2014

Täällä sitä nyt ollaan, uusilla kotikulmilla. Takana on kaksi yötä meidän uudessa yksiössä (!) ja olo on niin outo! Muutto vei kaikki mehut, ja se on ilmiselvä syy miksi täällä blogin puolella on ollut niin hiljaista. Päivät pääsiäisen jälkeen meni pakkaillessa, ja nyt sitten taas purkaessa, joka on kyllä ollut huomattavasti helpompaa hommaa..

_DSF5742

Varsinainen muuttopäivä oli lauantai, ja perjantaina oli edessä muuttoauton pakkaaminen ja loppusiivous, eikä homma todellakaan sujunut suunnitellusti. Etittiin muuttoautoa superpitkään, ja päiväkausien mietinnän, vääntämisen, yrityksen ja erehdyksen kautta päädyttin varaamaan yhdeksän kuution paku Rantsilasta, eli noin sadan kilsan päästä Oulusta. Yksityiseltä. Perjantaina mun jäädessä siivoilemaan ja pakkailemaan vielä viimeisiä juttuja Karim lähti hakemaan muuttoautoa. Oltiin mitattu kaikki meidän kamat tarkasti ja niiden piti mahtua siihen yhdeksään kuutioon just ja just. Perillä kuitenkin selvisi, että auto ei ollut yhdeksää kuutiota nähnytkään, vaan se oli hurjan paljon pienempi. “Mittanauha vissiin valehteli”, oli kaveri vain todennut. Ala siinä sitten perjantaina puoli kuudelta illalla etsimään isoa pakettiautoa viikonlopun muuttopuuhiin  Suomen toiseen päähän asti.

Lopulta auto löytyi, ja muuttoautoa alettiin pakkailla vain noin puoli tuntia suunniteltua myöhemmin. Tuohon säätämiseen kului kuitenkin ihan hemmetisti rahaa, sillä lopullinen hintalappu muutolle oli noin kaksinkertainen suunnitellusta, sillä uusi vuokra-auto maksoi aika hurjasti enemmän. Pääasia tietenkin on että muutto päästiin tekemään aikataulussa, mutta voitte uskoa että raivoasteikko oli melko korkealla, sillä siinä vaiheessa oltiin eletty muuttostressissä jo melko pitkään, ja johonkin sekin piti purkaa. En tosin oo ihan varma että helepottiko vielä.

töölö _DSF5741

Saatin onneksi muuttoapua ja Helsingin päässä kaikki kamat purettiin autosta hetkessä, ja tässä sitä nyt totutellaan uuteen elämään. Kaiken hyvän lisäksi mää oon vielä talvilomalla tämän viikon, joten uusien nurkkien haisteluun on ainakin aikaa. Ja pakko vielä sanoa että mitkä kelit talvilomalle, ihan mahtavaa!

Eli mites olis kaverit, joko nähhään?

Eng: We packed all our belongings in a van and drove to Helsinki. Here we are now…

Lisää tästä aiheesta

26 Kommenttia

eve 28.4.2014 at 10.08

No voi eih!!!! Aika karseeta, voin kuvitella että hieman oli pinna kireellä… mut hyvä että ootte päässeet uuteen kotiin! Viesteile kun saa tulla moikkaamaan! :)

Vastaa
Inka 28.4.2014 at 21.39

Jes, kohtahan me nähhäänki! :)

Vastaa
Hosuli 28.4.2014 at 10.19

Voi ei, kuulostaa raivostuttavalta… Varmaan pistitte alkuperäiselle vuokraajalle tiukkasanaista palautetta?

Uusi asunto näyttää nätiltä onneksi! :)

Vastaa
Inka 28.4.2014 at 21.39

Sanoppa muuta! Ja en onneksi ollu ite paikalla, raivosin vaan kotona mutta veikkaan että taisi tuo misteri muutaman tiukan sanan sinne heittää. Ja onneksi tosiaan ihana kämppä vähän helepottaa. :)

Vastaa
Lena / london and beyond 28.4.2014 at 11.23

Todella kaunis asunto teillä, ihan kateeksi käy ;) Tsemppiä Helsinkiin ja uuteen alkuun!

Vastaa
Inka 28.4.2014 at 21.37

Kiitos Leena, tsemppiä tarvitaan varmasti! :)

Vastaa
Rimma 28.4.2014 at 11.48

No nähhään millon vaan!! Tervetuloa ^_^

Vastaa
Inka 28.4.2014 at 21.37

Ou jes! Määpä laitan sulle kohta viestiä!! :)

Vastaa
Mirkka 28.4.2014 at 14.14

No huh, muuttaminen ei ikinä ainakaan mun mittakaavassa oo ollu kovin herkkua, joten ei ihme että tuommonen vastoinkäyminen saa raivon partaalle. Onneks kuitenkin kaikki sujui lopulta hyvin, ja teidän uus koti näyttää ihanalta! :) Onnea sinne siis paljon <3

Vastaa
Inka 28.4.2014 at 21.36

Kiitti Mirkka!<3

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 28.4.2014 at 17.57

Voi raivo. Onneksi lopulta pääsitte ehjinä perille uuteen ihanaan kotiin. Tervetuloa vielä kertaalleen! Ja meillähän onkin suunnitelmat jo muuten valmiina :)

Vastaa
Inka 28.4.2014 at 21.36

No sanoppa muuta ko voi raivo! Tullee savua korvista ko edes mietin asiaa joten parempi olla miettimättä. Jee ootan kovasti perjantaita! :)

Vastaa
Maria 28.4.2014 at 22.52

Tervetuloa Helsinkiin! Mä en tajunnutkaan et ootte jo muuttaneet! Nyt tehdään vaihtarit ja mulla alkaa farewell-viikot… Voin kuvitella miten raivostutti tuo muuttokulujen tuplaantuminen, mutta onneks asia on nyt hoidettu ja ootte uudessa kodissa. Näyttää muuten tosi hyvältä! Koska saa tulla kylään?

Vastaa
Inka 1.5.2014 at 7.31

Kiitti Maria! Joo me otettiin pikku spurtti tuon muuton kanssa ko selvis että päästään muuttamaan vähän aikaisemmin kuin vasta kuun vaihteessa. Tuuppa vaikka heti! :)

Vastaa
Salla 28.4.2014 at 23.29

Törkee tyyppi, mitta muka valehellu… Varmasti ärsytti! (hyvin tuttu tunne muuten viime aikoina) Onneksi kaikki kuitenkin suju hyvin ja nopeesti. Mites muuten elämä yksiössä on alkanu sujumaan, mahtuuko tavarat hyvin? Aivan ihanalta tuo kämppä kyllä näyttää!!

Vastaa
Inka 1.5.2014 at 7.30

No älä muuta sano, pikkusen meinas pelihousut pallaa ko kuulin tuosta… Ja kamat mahtu yllättävän hyvin, meidän suurin murhe oli sillon muuttaessa että mikään ei mahu muuttoautoon joten lahjoitettiin varmaan puolet meidän tavaroista eteenpäin, joten täällä on itseasiassa melko väljää. :D Ihan hyvä vaan, ei sitä ylimääräistä romua mihinkään tarvi. Ja ainoa miinus tässä tosiaan on se, että jos toinen herää aikaisemmin niin pitää olla niin mahottoman hiljaa ettei herätä toista, ja ooppa hiljaa lautalattialla ko lankut narisee. Mutta ei haittaa, varsinkaan ko mää oon se aamuvirkku! :D

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 29.4.2014 at 4.51

No voi kökkö, mutta mites se meni että alku aina hankalaa ja jospa se nyt sitten helpottais pian :) Olen kyllä ihan kade noista keleistä mitä siellä suunnalla kuulemma on! Ja ois kyllä huippua asua samassa paikassa niin monien bloggaajien kanssa :D

Vastaa
Inka 1.5.2014 at 7.29

No alku on todellaki hankalaa, ainaki tässä tapauksessa. Hyvä juttu on kuitenki se, että ne hankaluudet tulee ulkopuolelta eikä oo mun omassa päässä esim jos vaikka täällä olis tosi ankiaa enkä viihtyis ollenkaan, olis se aika buu. Ja on kyllä aika hassua, kun nyt ne kaverit onki tässä aika lähellä! :D

Vastaa
Panu / Panun matkat 29.4.2014 at 12.30

Ai muutit jo. Siistiä! Nyt sitten vain koko kesä blogimiittiä blogimiitin perään… :)

Vastaa
Inka 1.5.2014 at 7.28

Joo, tuli pikkusen vauhtia aikatauluun ku oikea muuttopäivä olis ollu tänään eikä vajaa viikko sitten. Parempi kuitenkin näin. Nähhäänpä kohta! :)

Vastaa
Mari 29.4.2014 at 18.39

Voi muuttamisen ihanuus ja kamaluus…me muutettiin sillon aikoinaan sedän matkailuautoa lainaten eka Kirkkonummelle keskelle etelän lumisinta talvea, kun täällä oli metritolkulla enemmän lunta ku Kajaanissakaan! Sieltä käsin saatiin sit parin kuukauden päästä kämppä Helsingistä, eikä niiden parin muuton jälkeen ookkaan tehny nyt mieli muuttaa sitten kolmeen viimeseen vuoteen :D

Huippua ku ootte täällä, toivottavasti nähellään ens viikon piknillä! : )

Vastaa
Inka 1.5.2014 at 7.27

Huh, kuulostaa kamalalta! Me just mietittiin että mitä jos oltais muutettu eka vaan johonki ja sitte etitty sieltä käsin helpommin kivaa asuntoa, mutta onneksi nappasi nyt ekalla näin kiva. En nimittäin olis jaksanu tuota muutorumbaa heti parin kuukauden kuluttua, joten iso hatunnosto sulle!

Ja piknikillä nähään ehottomasti! :)

Vastaa
Rouva Koo 30.4.2014 at 13.27

Tervetuloa Helsinkiin! Voinen kertoa, että olen tässä n viikon ajan kahlaillut sun blogia alusta loppuun ja lopusta alkuun, työntekokin saattoi siinä sivussa vähän kärsiä.. krhm. Monesti on pitänyt käkättää ääneen sanavalinnoille tai muuten vaan mahtaville kuvauksille tilanteista :)

Erityisesti mieltä lämmitti teidän ihanat road tripit! Hieman alkoi oma (jenkki)reissukuume nousta. Huvittavaa oli, että kun huomasin, että teidän reitti toisella reissulla meni Chicagon läpi, en ollut varma haluanko lukea sitä tekstiä, jos et jostain käsittämättömästä syystä olisikaan tykännyt kaupungista :D Chicago kun on mulle ehkä se paras paikka, mitä Jenkeistä löytyy!

Kiitos siis mahtavasta blogista. Ja tsempit häärutistuksen viime metreille!

Vastaa
Inka 1.5.2014 at 7.26

Ei vitsi mikä kommentti, kiitos! Tosi ihana kuulla että oot viihtyny meikän blogin parissa. :)) Ja ei kai Chicagosta voi olla tykkäämättä, se on niin upea!

Kiitos tsempeistä, niistä tarvitaan. Toivottavasti jutut kelepaa myös vastaisuudessa. :)

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 5.5.2014 at 17.13

Tervetuloa Helsinkiin, ja onneksi kaikki sujui hienosti <3

Vastaa
Inka 5.5.2014 at 18.18

Kiitti Nella! <3

Vastaa

Jätä Kommentti