Pallontallaajat.net
Valikko

Sunnuntaipäivä superkauniissa lasitalossa

Kirjoittanut Inka 6.5.2014

Viimeviikkoisen talviloman teemaksi ei aivan koitunut uuteen kotikaupunkiin tutustuminen, sillä valtaosa meni kotia järjestellessä ja uusiin nurkkiin tutustuessa. Sunnuntaina lomaviikon lopuksi piti kuitenkin nähdä vielä jotain uutta ennen ensimmäisen työviikon alkua, ja suunnattiinkin jo muuttopäivänä ihastelemaani talvipuutarhaan, joka on ehdottomasti yksi kauneimpia rakennuksia mitä oon tässä kaupungissa lyhyen oleskeluni aikana ehtinyt nähdä.

talvipuutarha2 talvipuutarha3

Talvipuutarha sijaitsee onneksi superlyhyen kävelymatkan päässä kotinurkilta, joten sinne oli helppo lähteä. 1800-luvulla rakennetussa lasitalossa on jotain superromanttista, ja rakennuksen rauhallinen tunnelma korostaa sitä entisestään. Aina on yhtä ihanaa, kun sisään astujaa tervehtii ensimmäisenä trooppinen valo ja lämpö.

Sisäänpääsy talvipuutarhaan on ilmainen, ja sieltä löytyi tosi monia muitakin positiivisia yllätyksiä: esimerkiksi katonrajassa tasapainoilevan akrobaattimimmi, palmufanin suosikkikasvi ja älyttömän sympaattinen kaktushuone.

talvipuutarha4 _DSF5847 talvipuutarha5 _DSF5855

Hauskaa oli myös se, että talvipuutarhassa on myös oma puistomainen alueensa, missä on pieniä pöytiä ja niiden ympärillä tuoleja, jotka oikein houkuttelevat viettämään brunssia lasihuoneen lämmössä. Parasta on se, että talvipuutarhaan oikein kehotetaan ottamaan omat eväät mukaan, ja tuona sunnuntai-iltapäivänä siellä olikin melko monta porukkaa viettämässä sunnuntaibrunssia käsittämättömän idyllisessä miljöössä omien eväiden kanssa. Pakko laittaa to do -listalle, sillä en keksi parempaa sunnuntaipuuhaa kuin brunssi hyvässä seurassa tropiikissa.

Talvipuutarhassa vois järjestää myös häät, ei olis pahat maisemat!

Eng: This is one of the most beautiful buildings in Helsinki, at least in my opinion. Winter Garden gives an opportunity to admire all these beautiful plants in a tropical atmosphere, free of charge.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Laura 7.5.2014 at 9.00

Talvipuutarha on kyllä älyttömän ihana paikka! Viime vuosina ei oo jostain syystä tullut käytyä siellä, mutta muistan lapsuudesta hyvin sen, miten vanhemmat veivät mut ja sisarukset sinne Helsingin-reissuilla ja miten kovasti nautin ympäristöstä ja tunnelmasta jo silloin :)

Vastaa
Inka 10.5.2014 at 12.21

Oi miten ihana että teidän porukat on vieny teidät sinne, tuo on varmasti lapsena erityisesti superihana!

Vastaa
Ulletin 7.5.2014 at 21.11

Voi vitsit, oon käynyt vaan siinä pihalla pyörimässä! Menee nyt omallekin todolle, että pitää tutustua paikkaan kunnolla. Kiitos vinkistä, että tiedetään ottaa eväät messiin ;)

Vastaa
Inka 10.5.2014 at 12.20

Ihanaa, seuraava amerikkakerhon tapaaminen sinne niin päästään fiilisteleen Arizonaa siellä kaktushuoneessa! :)

Vastaa
Heli 7.5.2014 at 23.21

Apua. En oo koskaan käyny tuolla ja kuinka monta vuotta oonkaan asunu Helsingissä! Nyt nolottaa :) ja voi olla että jatkossakin nolottaa, kun alat postailee tänne kaikkia siistejä juttuja Helsingistä!

Vastaa
Inka 10.5.2014 at 12.16

Haha! :D Turre mikä turre, pakkohan mun on kiertää ja tutustua kaikkiin mielenkiintoisiin nurkkiin. Ja sitte ko nää tuut tänne kans niin voin esitellä sulle paikkoja. :DDD

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 10.5.2014 at 21.32

Voi talvipuutarha on ihana, käytiin siellä siskon kanssa kuvailemassa kuukausi takaperin. Täytyy ehdottomasti poiketa siellä uudestaan, kun sisäpiha puhkeaa kaikkeen komeuteensa. (:

Vastaa
Inka 11.5.2014 at 7.44

No sanoppa muuta, voi olla että muutan tuonne jossain vaiheessa!

Vastaa

Jätä Kommentti