Pallontallaajat.net
Valikko

Vinkkejä New Yorkiin?

Kirjoittanut Inka 13.5.2014

Oon jollain tavalla aivan unohtanut, että me ollaan menossa ensi kesänä New Yorkiin. Kun nähtiin reilu viikko sitten kavereiden kesken Amerikka-kerhon muodossa, olin ajatuksesta hieman näreissäni. Vanha kaveri reissukateus nosti vähän rumaa päätään kun huokailin kavereiden jenkkireissusuunnitelmille. Vähän ajan päästä tunsin itseni aikamoisen typeräksi kun muistin, vitsi, onhan mullakin reissu Ameriikkaan luvassa ens kesänä! Ja vielä Nykiin!

NYC (148) NYC (228)

Kaikki säätäminen häämatkan Meksikon-pätkän kanssa on ajanut munt tilanteeseen, että en edes muistanut, että me vietetään melkein kokonainen viikko New Yorkissa ensi kesänä! Aika säälittävää, mutta viimeviikkoinen muistutus oli enemmän kuin paikallaan, ja nyt oon entistä enemmän onnessani tulevasta reissusta. Auringon alla -blogin Heidi on juuri tällä hetkellä Nykissä ja mimmin reissun päältä kirjoittamat terveiset on just omiaan mun reissukuumeen nostattamiseksi. New York, täältä me tullaan eikä juuri malteta odottaa!

Suunnitelmat on tällä hetkellä vielä tosi alkutekijöissään. Se vähän ressaa, sillä me ollaan nimenomaan semmoisia matkustajia, jotka tarvii päivät täyteen tekemistä ja suunnitelmia, jotta homma ei mene vaan ilman määränpäätä edestakaisin tallustamiseksi. Vaikka toisin voisi luulla, suunnitelmallisuus ei kuitenkaan sulje pois spontaaniutta, sillä kyllä me ihan yhtä lailla lurkitaan sinne nurkan taa ja sovelletaan suunnittelmia minkä keretään.

NYC (172) NYC (256)

Meillä on toistaiseksi ajatuksena käydä ainakin syömässä perinteisissä Shake Shackissa, Five Guysissa, Mighty Quinnsissa ja Peanut Butter and Cossa, ja ehkä myös testaamassa kuuluisa Grimaldis. Perusturrenähtävyyksiä on nähtävä ja koettava ainakin High Line, Staten Island Ferry sekä Top of the Rock. Ehkä myös vuokrataan pyörät Central Parkissa. Siihen päälle vielä hurjasti epämääräistä taivaltamista niin Manhattanilla kuin Brooklynissäkin.

Niillä pärjännee ainakin jonkun aikaa. Mutta tässä sitä nyt oltaisiin silti vinkkejä vailla, joten kerrohan armas lukija, mikä on sun suosikki New Yorkissa, missä meidän kannattaisi ehdottomasti käydä? Ja kyseessä on nimenomaan häämatka, joten tehdään mieluusti myös perus turrejuttuja, kuten edellä mainittu lista osoittaa.

Nyt vinkit tiskiin, oon ikuisesti kiitollinen!

Eng: I am looking for tips to New York City. Do you have any?

Lisää tästä aiheesta

13 Kommenttia

Ulletin 13.5.2014 at 23.00

Roosevelt Island, Columbia Universityn kampus, YK, brunssi täällä: http://www.230-fifth.com, Brooklyn heights, IHOP (!), 5th avenuen kauppojen ihastelu, Hell’s kitcheniin syömään, Frendien talo… osoitetta googlatessani päädyin postaukseen omaan vanhaan blogiin, jossa on Ulletimen top 20 eli mitäpä siihen lisäämään: http://vivalanewyork.blogspot.fi/2011/06/ullan-new-york-top-20.html

:D

Vastaa
Ulletin 13.5.2014 at 23.01

Ja ei voi olla totta, kato miten se postaus alkaa! :DD “ystäväni Inka on lähdössä New Yorkiin…” ahahah ei oo totta!

Vastaa
Inka 15.5.2014 at 20.01

Kiitti Ulla vinkeistä! Ja en kestä mikä yhteensattuma, ihan mahtava!! :DD

Vastaa
Kartanonisillisinappo 14.5.2014 at 7.38

Katz’s kannattaa katsastaa.

Vastaa
Inka 15.5.2014 at 20.05

Kiitti vinkistä. Me ollaankin käyty se jo testaamassa muutama vuosi sitten, ja se yks kerta tais riittää..

Vastaa
Tiramisuheidi 14.5.2014 at 8.59

Kiitos ruokavinkityksistä! ;) Muutoinkin pitää käydä vilkuilemassa täältä vinkkejä, elokuussa tämäkin tyttö pääsee vihdoin neitsytmatkalle Nyciin :)

Vastaa
Inka 15.5.2014 at 20.05

Jes, toivottavasti niistä on hyötyä! :) Ihanaa että oot suuntaamassa Nykiin, aivan mahtavia uutisia! :)

Vastaa
Anne 14.5.2014 at 10.43

Mä kanssa kaipaan kaikenlaisia vinkkejä Nykiin joten jään kyttäämään mitä tänne kommenttiboksiin ilmaantuu.. :)

Vastaa
Inka 15.5.2014 at 20.06

Haha, nyt kollektiivisesti kaikki toivotaan hyviä vinkkejä!

Vastaa
Rouva Koo 14.5.2014 at 20.42

YK-kierrosta suosittelen myös :). Samoin momaa ja metropolitanin museota, mutta molemmat samalla reissulla voi olla vähän hevi, eli kandee ehkä kurkata vaihtuvat näyttelyt, kummassa olisi jännempi ;)

Ja sitten tietysti ihan mikä vaan musikaali broadwaylla. Jos ei ole niin tarkkaa, mitä haluaa nähdä, niin liput saa saman päivän esityksiin alennuksella ainakin tkts:n kojuista. Ja ei tod siitä times squarelta, vaan metrolla eteläkärkeen south streetin kojulle (hyvissä ajoin kuitenkin), siellä on paaaaaljon lyhyempi jono!

Vastaa
Inka 15.5.2014 at 20.07

Oi, kiitos tuosta vinkistä! YK-kierros pitää ehottomasti painaa mieleen. :) Museot ei ehkä oo se kaikkein ensimmäinen juttu mitä reissuiltani haen, mutta pitää kyllä kattoa jos noissa olis menossa jotain mielenkiintoisia näyttelyjä. Ja pitäähän sitä tietty ainakin kerran momassa käydä!

Kiitti myös noista musikaalivinkeistä, just tänään itseasiassa puhuttiin asiasta sun innoittamana, saa nähdä saanko uskoteltua, että musikaali olis täydellinen idea. :)

Vastaa
Annika 27.5.2014 at 13.52

YK-kierrosta suosittelen minäkin ja musikaalia, ehdottomasti. Itse oon nähnyt NYCissä joka visiitillä katsomassa yhden musikaalin: Mamma Mian, Chicagon ja West Side Storyn. Kahta ensimmäistä ainakin voin suositella oikein lämpimästi, kolmas jäi vähän noiden kahden ekan “varjoon”.
Staten Island Ferry on kans kiva ja sieltä on tosi makeat maisemat. South Seaport ja pier 17 on mun mielestä kans symppis paikka ja sitten voi käydä tsekkaamassa Ground Zeron ja siitä ihan vierestä sen 9/11 rysähdyksestä säilyneen pienen kirkon. Roosevelt Islandille vie gondolihissi, josta en ihan kauheasti muista.. serkku asui siellä, joten muistan, että matkustettiin tolla ja maisemat oli kans tosi upeat.
Sitten vielä Time Warner Centre ihan Central Parkin huudeilla on kiva, ja sieltä löytyy se ylihieno Whole Foods ruokakauppa :) Niin, ja Grand Central Station sekä se läheltä löytyvä pääkirjasto on mun mielestä kans näkemisen arvoisia paikkoja.

Käytiin muuten kans yhdellä reissulla Comedy Cellarissa kattomassa standup-showta, joka oli kyllä ihan mahtava. En enää muista hintoja yms. mutta google varmaan auttaa. Nautittiin kyllä showsta ihan hirmusesti ja päästiin suomalaisina, lavan viereen joutuneilla (ei itse valittu paikkaa) vielä vitsin aiheeksi sillä perinteisellä “are you finished” tyylillä :)

Vastaa
Inka 1.6.2014 at 20.09

Kiitti tosi paljon vinkeistä Annika! Tuossa oli aika paljon semmoisia juttuja mitä meillä on vielä kokematta, joten täytyy laittaa listalle. :)

Vastaa

Jätä Kommentti