Pallontallaajat.net
Valikko

Norja-seikkailun ensimmäinen vaellus

Kirjoittanut Inka 1.6.2014

Tämä pitkä viikonloppu on kulunut uskomattoman upeassa seurassa mahtavissa maisemissa. Matkattiin torstaina Norjaan Sadun luo, ja viikonloppu oli todellakin täynnä toinen toistaan hienompia juttuja. Reissussa oli paitsi minä ja Karim, myös mainioista matkablogeistaan tutut Milla ja Juhana sekä Kea.

Koko matka sai alkunsa ilmaan heitetystä ideasta, kun Satu ja Milla puhuivat reissusta Norjaan. Ei mennyt kauaa kun Facebook kävi kuumana ja Norwegianin superhalpojen lentotarjousten jälkeen meillä oli taskussa piletit Osloon. Satu kehitteli mainiona hostina meille mahtavan ohjelman joka oli täynnä hienoja maisemia ja ikimuistoisia haasteita. Heti torstaina saatiin maistaa niitä upeita näkymiä, joita Norjalla oli tarjota, sillä heitettiin heti vaelluskengät jalkaan ja suunnattiin valloittamaan Øyerin kylän lähellä sijaitsevaa Nevelfjellettiä.

_DSF7441 _DSF7534 norja1 _DSF7541

Jo matka tuntureiden luo sai takapenkin haukkomaan henkeä, sillä maisemat parani kilometri kilometriltä. Korvissa paukkui matkan edetessä yhä korkeammalle, ja kohta missään ei kasvanut muuta kuin kitukasvuisia kuusia.

Alhaalla Lillehammerissa kuljettiin shortsit jalassa ja ihasteltiin vihreää nurtsia ja voikukkia. Nurmikko hävis melko nopeasti matkalla ylös, ja kukkien sijaan maassa olikin lunta! Jalassa oli kuitenkin edelleen shortsit, sillä lämmintä riitti lumihangista huolimatta. Enpä oo ennen päässy toikkaroimaan shortseissa lumihangessa, mutta nyt oon.

_DSF7456 _DSF7461 _DSF7470 _DSF7520

Upeinta Nevelfjelletillä oli rauha. Vastaan tuli vain muutama hassu ihminen, ja muuten saatiin nousta aivan keskenämme. Mukana oli myös Sadun nuorimmainen muksu, joka taisi kuulua niihin meidän porukan kokeneimpiin norjalaisten tunturien valloittajiin 10 kuukauden iästään huolimatta! Ehkä me vielä joskus saadaan se kiinni. :D

Vaikka tuntui että lämmintä oli lähemmäs 20 astetta, näkyi maisemannurkassa myös edelleen jäässä oleva järvi! Se tuntui kieltämättä ihan hullulta, sillä ihan lähellä oli niin kesäistä. Eipä siinä voinut muuta kuin taas kerran fiilistellä sitä, miten mahtavaa matkailu on. Oon matkustanu supervähän vuoristossa, joten nuo maisemat teki vielä suuremman vaikutuksen, mitä olisin uskonut. Ja kieltämättä herätti innostuksen reisbata tuommoisissa maisemissa vielä enemmän, vaikka aikaisemmin oon kuvitellut olevani hyvinkin kaupunkilomailija!

_DSF7562 _DSF7550 norja3 _DSF7523 norja2 _DSF7606 _DSF7592

Reissun ensimmäinen vaellus kesti muutaman tunnin, mutta antoi hyvän käsityksen siitä, mitä tulevina päivinä olikaan luvassa. Aivan huipulle asti ei jaksettu kivuta, sillä kuten monesti tuntureilla on tapana, se vain jatkui ja jatkui. Lopulta luovutettiin, sillä siihen asti nähdyt maisemat oli melko henkeäsalpaavia ja alaskin piti vielä päästä.

Ja maisemat suorastaan vaati potkukuvia, joten annettiin Karimin kanssa palaa!

Palattiin takaisin kotiin tänä aamuna, ja olo on kuin reissuviikonlopun jäliltä kuuluukin: ihan superväsynyt! Matka oli kuitenkin aivan täydellisen onnistunut, ja vaikka unta ei ehkä oo plakkarissa ihan niin paljon kuin olis tarpeen, menee ens viikko jo pelkästään tämän viikonlopun muistoilla. Seikkailupostauksia on siis luvassa! :)

Eng: I spent this weekeng in Norway. These photos has been taken in our hike to Nevelfjellet.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Lena / london and beyond 1.6.2014 at 22.43

Ihan upeita maisemia teillä instassa, lisää juttuja odotellen! Munkin pitäisi ehdottomasti päästä joskus Norjaan ekaa kertaa :)

Vastaa
Inka 2.6.2014 at 22.43

No suosittelen kyllä Norjaa, oli kyllä ihan super! Ja tietty pakko päästä uudelleen!!!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 2.6.2014 at 0.11

Ihania kuvia ja muistoja, ihan huippu reissu! <3

Vastaa
Inka 2.6.2014 at 22.43

I know! :))

Vastaa
Kea 2.6.2014 at 11.02

Ihan parhaita! Ja vitsi sä oot nopee… :) Mä kävin kyllä kuvat läpi, mutten ehtiny vielä jaottelemaan niitä postaukseen. Toivottavasti vielä tänään! :)

Vastaa
Inka 2.6.2014 at 22.43

Haha, no se on se ero rawilla ja jpgllä, I guess.:D Ootan innolla sun kuvia!!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 2.6.2014 at 20.51

Awaaa, ihana reissu, mahtavat tyypit ja mielettömät muistot <3 Täällä J tekee parhaillaan sanakoetta sulle :D

Vastaa
Inka 2.6.2014 at 22.44

No elä muuta sano! <3 Haha, feilaan sen niin kybäl!

Vastaa
Maarit Johanna 4.6.2014 at 10.47

Potkukuvat on just jees! Mitkä lihakset herramunjee :D On tuo melkoisen jännää että alhaalla on kesä ja rinteillä vielä lunta. Samoja ylläreitä koettiin viime viikolla omalla reissullakin täällä Lapissa. :)

Vastaa
Inka 5.6.2014 at 22.40

Haha, ne on ne varjot! :DD Hyvä tietää että Lapissa pääsee kokeen samoja juttuja, olin ihan äimänä tuolla, enpä aatellu että lähempänäki pääsee tuommosiin kokemuksiin!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 4.6.2014 at 23.58

Oli kyllä upeata saada teidät vieraaksi tuonne meidän pikkukylään!! Ensi vuoden seikkailuja odotellessa :)

Ja siis tuo potkukuva susta – aivan mieletön!!!!!!!!

Vastaa
Inka 5.6.2014 at 22.42

No oli niin huippua, tykättiin molemmat hulluna tuommosesta normaalista poikkeavasta superaktiivisesta reissusta, ja pakko myöntää että me ollaan nyt kattelemassa melontajuttuja New Yorkista häämatkalle! :D Että kiitti vaan, tartutit nyt tän innostuksen! Ja ens vuoden reissusta tulee niin siisti!! Ja tykkään kieltämättä itekki tuosta kuvasta, kerranki tekniikkaki suht koht kunnossa! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 5.6.2014 at 13.23

Ne teidän potkukuvat oli ihan huikeita, enpä alkais teille rettelöimään ;) Enkä ehkä muutenkaan :D Upeat maisemat vielä lisäksi!

Vastaa
Inka 5.6.2014 at 22.45

:DD Haha! Ollaan kyllä niin pro ninjoja ettei kannatakkaan… Tai sitte ei. Maisemat oli kyllä niiiin mahtavia!!

Vastaa

Jätä Kommentti