Pallontallaajat.net
Valikko

Autolla Norjassa

Kirjoittanut Inka 6.6.2014

Viime viikonlopun Norjan reissulla suhailtiin hillitöntä kyytiä paikasta toiseen, ja liikkumista helpotti Europcarilta mukaan saatu auto. Alkuperäinen suunnitelma oli liikkua kohteiden välillä junalla, mutta jokainen joka on kuunaan kuullutkaan Norjan hintatasosta tietää, että se ei välttämättä ole se kaikkein kirkkain kuningasidea. Siispä päätettiin napata alle oma autokyyti, kun noita pysähdyspaikkoja oli reitin varrella useita ja kilometrejä kertyi.

Kaikeksi onneksi Satu järkkäsi meille blogiyhteistyön tiimoilta auton, ja niinpä me huristeltiin Norjan maisemissa tuliterällä Mazdalla. Autossa oli kuulemma mittarissa alle sata kilometriä noutohetkellä, joten melkoisen tuoreesta pelistä oli kyse. Siniharmaa kaveri sai nimekseen Onni-Kale erään hienon, hyvin nuoren miehen mukaan.

_DSF7705 _DSF7714 _DSF7734 _DSF7726

Luovutin suosiolla kuskin penkin jollekulle innokkaammalle ja tyydyin ite korsaamaan takapenkillä. Homma meni mun kohdalta aika sujuvasti: hengattiin Millan ja Karimin kanssa Oslon lentokentällä auringossa leppoisasti se pari tuntia, mikä meni kun Juuso ja Kea kävi nappaamassa auton, istuin takapenkillä kuola valuen unia ihastellen kaikki pidemmät automatkat ja palautushetkellä kävelin vaan ulos autosta. Aika simppeli autoreissu siis tällä kertaa!

Välillä ei kyllä yhtään käyny kuskeja kateeksi, sillä tiet oli aika ajoin käsittämättömän kapeita, ja välillä piti ihmetellä, että onko kyseessä ihan tosissaan kaksikaistainen tie, kun tuntui että siinä mahtui juuri ja juuri ajamaan normaalilla henkilöautolla. Ne kerrat, kun pikkutiellä vastaan tuli isompi auto, piti tarrata tiukasti kiinni ovenkahvaan.

Muutenkin ajelu oli Norjassa melko hurjaa. Paikalliset posotti kapeilla vuoristoteillä ihan hillitöntä kyytiä myös mutkissa, ja me yritettiin pysyä perässä. Vauhdista huolimatta kyyti oli kuitenkin tasaista ja varmaa, joten olin ihan onnellinen, että sain ihmetellä norjalaista liikennekäyttäytymistä sieltä takapenkiltä käsin.

_DSF7740 _DSF7744 _DSF7735 _DSF7360

Erityisesti näin pohjoissuomalaiselle autoilu Norjassa on ainakin käsitteenä supertuttu. Muistan lapsena kun isovanhemmat teki autoreissuja Norjaan, ja onpa niitä tehty myös meidän perheessä, tosin meikäläinen ei oo ikinä päässy mukaan. Eli ei siinä mitään uutta ole, mutta kieltämättä vähän hirvitti ajatus siitä, että ite pitäisi ajaa jotain isoa asuntoautoa noilla kapeilla vuoristoteillä.

En siis saanu tällä kertaa sanoa, että olisin ajanut autolla myös Norjassa. Ehkä ens kerralla sitten.

Postaus on tehty yhteistyössä Europcarin kanssa.

Eng: I have not driven in Norway, and wish I never will.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Kea 6.6.2014 at 0.34

“I have not driven in Norway, and wish I never will.” :D

Vastaa
Inka 7.6.2014 at 18.28

Näytti niin hurjalta se meno! :D

Vastaa
Milla - Pingiviinimatkat 6.6.2014 at 7.34

Oli kyllä juuri passeli peli meidän porukalle tuo Onni-Kale! Onneksi porukassa on usein niitä innokkaita ajajia, niin voi itse keskittyä maisemiin ja siihen kuolaamiseen :D

Vastaa
Inka 7.6.2014 at 18.28

No elä muuta sano, kuolaaminen on pop!

Vastaa
Anna Koskela 6.6.2014 at 12.53

Mielenkiintoisen näköistä vuoristoserpenttiiniä :)

Laitetaanpa tähän samaan viestiin sulle vähän haastetta:
http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/06/06/viisi-asiaa-viisi-paivaa-positiivisesti/

Vastaa
Inka 7.6.2014 at 18.28

Sitä se nimenomaan oli. Ja kiitos mahtavasta haasteesta, tuo on kyllä pakko toteuttaa. :)

Vastaa
Rimma 6.6.2014 at 13.33

Apua mulle tuli jo huono olo ajatuksesta :D Siis nuo kapeat ja mutkaiset vuoristotiet ja matkapahoinvointi. Lyömätön kombo!

Vastaa
Inka 7.6.2014 at 18.29

Aijai, sori Rimma tästä postauksesta! Ei varmaan tekis sulle pahaa voida vähän vähemmän pahoin ja meikä lisää vettä myllyyn.

Vastaa
Sofia 6.6.2014 at 15.25

Joko nyt onnistuis tää kommentointikin! Teillä on varmasti huippu reissu takana ja miten ihania kesäkuvia! :)

Vastaa
Inka 7.6.2014 at 18.30

Jee onnistui! :) Ja reissu oli kyllä ihan super!

Vastaa
Ulla 6.6.2014 at 17.02

On kyllä yberhienoja kuvia! Blogimarkkinointi kyllä toimii, noiden kuvien perusteella voisin kyllä haluta Norjaan ja se on suht uusi tunne mulla :D

Vastaa
Inka 7.6.2014 at 18.30

Haha, Ulla, ihan mahtavaa! :DD

Vastaa
Ninni 7.6.2014 at 19.58

Aika makeita maisemia ! :)Norja voisi olla myös mielenkiintoinen, vaellusreitit on siellä kaiketi aika upeita :)

Vastaa
Inka 8.6.2014 at 7.41

Ainakin tuon lyhyen kokemuksen perusteella nuo Norjan vaellusreitit oli kyllä ihan käsittämättömiä, vaikka tehtiin vaan lyhyitä muutaman tunnnin reissuja. En uskalla edes kuvitella miten mahtavalta näyttää jossain kunnon erämaassa!

Vastaa

Jätä Kommentti