Pallontallaajat.net
Valikko

Aurinkoinen meripäivä

Kirjoittanut Inka 13.6.2014

Viime keskiviikko oli päivä, jota oltiin odoteltu pitkään ja hartaasti. Työpaikkani Rantapallo järjesti nimittäin yhdessä Visit Helsingin kanssa bloggaajille suunnatun kesäpäivän, jonka ohjelmisto oli vähintään mielenkiintoinen.

Luvassa oli nimittäin paitsi minipurjehdus Fregattin vanhalla kuunarilla, myös vierailu toukokuun 17.päivä avatulla pikkuruisella Lonna-saarella. Yllättäen molemmat oli mulle vielä ihan uusia juttuja, kun oon vielä ihan turre.

_DSF8505 linden1 _DSF8537 _DSF8521

Helsingin Kruunuhaan Halkolaiturilla meitä odotteli supersympaattinen vanha ahvenanmaalainen paatti Linden, jonne oli saapunut jo valtavasti tuttuja ja tietty myös tuntemattomia naamoja. Liikkeelle lähdettiin ihan yhtäkkiä, sillä eipä sitä siinä kälätyksen keskellä aivan hoksannut, että oltiin jo liikkeellä.

Ja pakko hehkuttaa tuota keliä mistä saatiin nauttia keskiviikkona, sillä koko muu viikko on ollut aika hirviää sadesäätä, ja just tuolle päivälle sattui aurinkoista ja lämmintä. Ihan shortsikeleistä ei kuitenkaan voinu puhua, sillä oltiinhan merellä tuulen armoilla, mutta kyllä siellä ulkona ihan hyvin tarkeni. Ehkä se kesä vielä tullee!

_DSF8580 _DSF8551 linden2 _DSF8624 _DSF8583

Parasta reissulla oli sään lisäksi tietysti ruoka ja kaverit. Nautiskeltiin dinneriä kajuutassa kaikessa rauhassa kunnes jossain vaiheessa ihmeteltiin, että mihin ne kaikki muut katos kun me jäätiin vielä santsikierrokselle. Helsingin saaristomaisemat houkutteli lopulta viimeisetkin ulos ihmettelemään ohilipuvia näkymiä, ja pääsipä kaikkein innokkaimmat vetelemään purjeitakin. Minä en, koska juutuin suustani kiinni.

Vesipelkurina miniristeily oli vallan mainio, sillä missään vaiheessa ei heiluttanut liikaa eikä kannellakaan ollut mitenkään turvaton olo. (Kuten Heidi mainitsi aikaisemmin, merihirviöiden varalta täytyy aina olla valppaana!)

_DSF8615 _DSF8597 linden3 _DSF8623 linden4

Vaikka meitä oli messissä ihan reilusti, oli Lindenillä siitä huolimatta aika mukava ja intiimi tunnelma. Laivaan astuessa piti kirota vähän aikaa mielessä, sillä olin onnistunut unohtamaan teemapukeutumisen tärkeyden! Laivamatka olis ehkä tuntunu vähän siistimmältä matruusipaidassa, mutta muistanpahan ens kerralla ja onneksi ainakin Milla ja Mari oli saapuneet paikalle asianmukaisessa varustuksessa.

Kuten mainittu, laivaseikkailu oli melkoisen jännä ja sen verran harvinainen kokemus, että jää taatusti mieleen. Ja olis varmana jääny myös, jos keli olis ollu ihan kamala, mutta onneksi tällä kertaa näin päin. Palaan Lonnaan vielä tuonnempana, sillä se oli sen verran sympaattinen pieni saari, että ansaitsee vielä oman postauksensa.

End: I was sailing this week, ohoy!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Lena / london and beyond 13.6.2014 at 17.36

Näitä postauksia on tosi kiva lukea! Lonna näyttää tosi kivalta kohteelta jossa olisi kiva viettää vaikka piknik-päivää. Harmi kun en ollut paikalla itse, ehkä tässä joku kerta sitten kun aikataulut onnistuu. :D

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 9.03

Päivä oli kyllä super, toivottavasti pääset mukkaan vielä joku kerta!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 14.6.2014 at 18.25

Tässä on tullut moneen otteeseen loppuviikon aikana mietittyä kuinka hyvä tuuri sään kanssa meillä olikaan! Ei olis parempaa voinut toivoakkaan. Todella upea ilta mahtavassa seurassa jälleen :)

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 22.18

No elä muuta sano, ihan hullu tuuri! Odotan jo niin kovasti sitä meidän pyöräreissua!!

Vastaa
Laura R. 14.6.2014 at 21.20

UPEITA KUVIA INKA! Ihania! Milläs ohjelmalla sä muuten muokkailet kuvias? :)

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 22.23

Oi kiitos Laura! Mulla on photari käytössä. :)

Vastaa
Mari 15.6.2014 at 10.51

No mutta, siellähän näkyy tuttu jos toinenkin! :) Tällaisia retkiä kelpaa muistella vielä pitkään, oli kyllä aivan huippua teiän kanssa!

Vastaa
Inka 16.6.2014 at 20.44

Haha, niinpä! Ja oli kyllä huippua, taas kerran! :))

Vastaa

Jätä Kommentti