Pallontallaajat.net
Valikko

Norjan parasta antia: seikkailu vesiputouksella

Kirjoittanut Inka 14.6.2014

Heitin jo aikaisemmin ilmoille muutaman kuvan meidän Rondanen kansallispuiston vaellukselta, ja tässä tulee loput. Kuten sanoin aikaisemmin, mulle olis riittäny jo pelkästään ne maisemat, mitä nähtiin parkkipaikalle. Satu tiesi kuitenkin paremmin, ja kehotti meitä talsimaan vielä eteenpäin, sillä kunnon vaelluksellehan sitä oltiin tultu eikä pelkästään ihmettelemään parkkipaikka kuin jotkut hölömöt, joita me kieltämättä oltiin myös.

Toki olin kuullut, että tuona päivänä nähtäisiin vesiputous, mutta en sitten ajatellut asiaa sen suuremmin. Kun sitten viimein alettiin lähestyä putousta, kuultiin ensin vaimeaa veden pauhua joka askel askeleelta koveni kovenemistaan ja lopulta nähtiin se kaukaa, kiittelin jälleen mielessä sitä hetkeä, kun idea reissusta sai alkunsa.

_DSF7889 _DSF7912 _DSF7914 rondane2 _DSF7921

Lunta oli vesiputouksenkin äärellä maassa melko hurjasti, mutta se ei paljoa menoa hidastanut – paitsi tietty silloin kun koko koipi upposi hankeen, mutta ei sen väliä. Ihmeteltiin putousta hetken aikaa ylhäältä käsin, ja fiilisteltiin, että uskaltaisikohan sitä laskeutua alas,  kunnes hetken päästä Juuso oli jo hävinnyt.

Minnes muuallekaan valokuvaaja katosi, kuin sinne putouksen juurelle. Kohta sinne oli laskeutunut Kea ja Karim, eikä Millan mua alas komentaessa ollut siis muita vaihtoehtoja kuin lähteä laskeutumaan.

_DSF7930 _DSF7935 _DSF7945

Kävin hakemassa vähän vauhtia vastapäätä putousta ja kohta oltiinkin jo aivan putouksen juurella. Eka kerta niin lähellä noin valtavaa vesiputousta oli aika käsittämätön. Veden pauhu peitti alleen oikeastaan kaikki muut äänet, mutta muutaman askeleen päässä putouksesta muiden puheen kuuli jo ihan vaivatta.

_DSF7964

Tämä tais olla toinen reissu, missä bongasin vesiputouksen. Kolmisen vuotta sitten Yosemitessa nähtiin vesiputouksia mutta vain tosi kaukaa, eikä ne sillon (ehkä aikamoisesta reissuväsymyksestä ja nähtävyysähkystä johtuen) tehny ihan yhtä kovaa vaikutusta kuin nämä Rondanen vesiputoukset.

Hurjin juttu oli  muuten se, että joku hurja on kuulemma laskenut kajakilla tuosta vesiputouksesta alas. Ei siitä kaikkein suurimmasta, vaan siitä vähän pienemmästä vasemmanpuoleisesta. Ihan käsittämättömän hullua!

Eng: I loved these waterfalls in Rondane National Park in Norway.

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Kea 14.6.2014 at 16.23

Just avasin nää kuvat koneella ja ajattelin laittaa blogiin… mutta ehkä ajastan huomiselle… ;)
Nuo putoukset oli kyllä reissun parhaita kokemuksia ja paikkoja kaikista muista upeuksista huolimatta.

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 22.15

Eikä mikä sattuma! :D Ja tuo oli kyllä niin huikea!!

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 14.6.2014 at 18.20

On kyllä mahtava putous! Meidän Espanjan putous on pieni liru tohon verrattuna, mutta toisaalta just sen ja lämmön vuoks sen alle uskaltaa mennä pulikoimaan :) Norja on kyllä upea maaa!

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 22.17

Nojoo, tuonne ei kyllä tehny mieli mennä kastamaan edes pottuvarvasta. Ja pikkulirukin varmana kelepaa, erityisesti naapuriin. :)

Vastaa
Katja 14.6.2014 at 19.53

Tuo on niin uskomattoman näköinen paikka! Tuo ei todellakaan ole mikään pikku vesivana vaan ihan täydellisen näköinen vesiputous. En kyllä lähtisi tuota putousta kajakilla laskemaan. :D

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 22.20

Hah, no enpä määkään ikinä uskaltais, ihan hullua! Ja tuo paikka oli kyllä siisteimpiä mitä määkään on nähäny!

Vastaa
Laura R. 14.6.2014 at 21.05

Ihan uskomattoman upeita maisemia!! Vesiputoukset on pop! :)

Vastaa
Inka 14.6.2014 at 22.22

Niinpä, ihan mahtavia!!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 15.6.2014 at 10.19

Voi haikeus…. Oli kyllä niin upea paikka ja olen hyvin iloinen, että oltiin tuolla yhdessä kokemassa tämä kaikki :)

Vastaa
Inka 16.6.2014 at 20.45

Niinpä, ihan mahtavaa! Meillä on vielä monta eeppistä reissua eessä. :)

Vastaa
Katja 15.6.2014 at 15.37

Melkein sanoisi jo jylhäksi tuota vesiputousta! Todella upean näköistä ja täydellinen vastakohta niille omille Thaimaassa bongatuille viidakkoputouksille.

Vastaa
Inka 16.6.2014 at 20.44

Ihanaa että vesiputouksiaki voi olla niin monenlaisia mahtavia! :)

Vastaa
Jenna 16.6.2014 at 12.52

WAU!!!!!! Vesiputoukset ovat niin mielettömiä!

Vastaa
Inka 16.6.2014 at 20.43

Niinpä, ihan supereita!!

Vastaa
Tania 22.6.2014 at 14.09

Vau!! Mielettömiä kuvia ja ihana tämä sinun blogi! <3

Vastaa
Inka 23.6.2014 at 22.43

Voi kiitti Tania, ihana kommentti! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 30.6.2014 at 12.05

Jotenkin täällä Norjassa asuessa tulee kyllä sokeaksi vesiputouksille, tai ainahan ne siis ovat upeita mutta se menee vähän niin että “katsos, tuossa olisi taas yksi”. Oli ihana nähdä Rondane(kin) teidän reissulaisten silmin, teidän pitää tulla joskus uudelleen vielä pidemmälle reissulle! :)

Vastaa
Inka 30.6.2014 at 16.49

Pitkä reissu olis niin siistiä, tuntu että tuossa näki ihan hulluna mutta sitte taas toisaalta nyt on hirviä nälkä nähä lisää. Että I’m in, telttailuki maistuu. :D Katotaan kuinka monen vuoden päähän meillä on kohta reissuja suunniteltuna. :) Ja niinhän se on, että läheltä löytyviä juttuja ei aina hoksaa arvostaa samalla tavalla ko turret.

Vastaa

Jätä Kommentti