Pallontallaajat.net
Valikko

Lentokenttäviihdettä: Helsinki-Vantaa vs. Oulunsalo

Kirjoittanut Inka 26.6.2014

Juhannuksen lentokenttävierailut oli täynnä yllätyksiä. Ensinnäkin, meillä oli lento Helsingistä Ouluun torstaina 15.55, eli viisi minuuttia sen kaikkein kiireisimmän lentoajan alkamista. Varauduttiin valtavaan ruuhkaan ja oltiin lentokentällä jo kahden aikaan, jäätiin taktisesti bussista ykkösterminaalissa vaikka lento lähti kakkosesta, ja todettiin että homma meni aika lailla nappiin: ykkösterminaalin turvatarkastuksessa ei ollut jonoa ollenkaan!

Eli se siitä ruuhkasta, mutta tulen kyllä mieluummin lentokentälle vähän turhan ajoissa entä päädyn sitten lopulta seisomaan turvatarkastusjonossa sen ylimääräiset puoli tuntia. Nyt kun aikaa oli, ehdittiin mainiosti käydä tutkiskelemassa lentokentän Kainuu-loungea, joka sijaitsi soppelisti aivan meidän lähtöportin vieressä.

Entinen Relaxation Area oli muutettu ihan täysin uuteen uskoon, ja parhaillaan siellä on Kainuu-teemainen, kainutlaatuinen rentoilulounge, missä saa unet taatusti ihan yhtä hyvin kuin siellä Relaxation Areassakin sai, vaikka varsinaiset sängyt puuttuukin. Niiden sijaan loungen lattialla on runsaasti joogamattoja joilla voi joogata, tai sitten kuten meidän tapauksessa, makoilla tai ottaa vaikkapa tirsat muiden reissaajien korsatessa vieressä.

_DSF8916 _DSF8933 kainutlaatuinen

Tosin me saavuttiin paikalle soppelisti, ja saatiin paikat aaltoilevasta räsymattopedistä. Valitettavasti siitä ei ole kuvaa, kun ei kehdattu nostaa berberiä hyvältä paikalta, kun oltiin semmoiset onnistuttu nappaamaan. Loungessa kävi nimittäin tunku ja tulijoita olis tietysti ollut enemmän kuin paikkoja, kun se juhannusruuhka viimein alkoi.

Kainuu-loungessa oli melko rento tunnelma ja fiilis oli todellakin kuten Hiisijärven mökillä: lounge oli aivan hiljainen lukuunottamatta taustalta kuuluvaa linnunlaulua ja vieressä olevien nukkujien tuhinaa! Kaikki loungessa olijat taisivat vetää sikeitä tai kattoa leffaa, joten tila sopi siis täydellisesti rauhoittumiseen. Lisäksi siellä oli omat vessat!

_DSF8926 _DSF8931

Räsymattojen ja linnunlaulun lisäksi Kainuusta muistutti upeat puiset huonekalut ja siellä täällä roikkuvat rungot, jotka toi kieltämättä loungeen hieman metsäläistä tunnelmaa. Ja parasta oli tietysti se, että jo lentokentällä tuli kotoisa olo, sillä vaikka en varsinaisesti Kainuussa ole juuri käynyt, suunta oli kuitenkin pohjoiseen, ja se riitti.

Paluumatkalla Oulusta takaisin Helsinkiin oli aika lailla samankaltaiset tunnelmat kuin lähtiissä. Varauduttiin nimittäin jäätävään juhannuksen paluuruuhkaan, sillä meidän lento lähti vasta iltakasilta, ja ounastelin kentällä olevan tuohon aikaan muutaman muunkin. Siispä paineltiin kentälle kahta tuntia ennen lennon lähtöä, ihan vaan huomataksemme, että kentällä oli meidän lisäksi ehkä yksi toinen matkustaja. Eli tilanne oli tasan se, mitä olisi voinut ihan hyvin odottaakin Oulun lentokentällä myös sen kaikkein kiireisimmän juhannusruuhan aikaan, mutta onneksi taaskaan ei tarvinnut jonottaa turvatarkastuksessa, ja se on aina mukavaa.

Varsinainen yllätys odotti kuitenkin vasta Oulunsalon lentokenttäterminaalin toisessa kerroksessa, jonne oli rakennettu paitsi samanlainen sähköpistokeseinä kuten Helsinki-Vantaalla on ollut jo monta vuotta, myös ipadeilla täytetty viihdekeskus. Aikaisemminhan siellä on ollut vain kiikkustuoleja, joten nyt harpattiin suoraan nykyaikaan!

_DSF9160 _DSF9158 _DSF9163 _DSF9193 oulunsalo3

Kaksiosainen viihdekeskus sisälsi lapsosille suunnattuja pelejä, ja toisella puolella sitten aikuisille tarkoitettuja tabletteja. Kaiken järjen mukaisesti testasin ne muksuille suunnatut pelit, ja jätin ne toisen puolen tabletit muiden kokeiltavaksi. Tosin täytyy tunnustaa, että pelit oli aika vaikeita, sillä en millään jaksanut kuunnella ohjeita.

Tablettien lisäksi kentällä oli myös partyhuussi, missä pystyi pelata Singstaria kahden biisin voimin sekä pelailla jotain pelejä. Singstar oli muuten ihan hauska, mutta kun lentokenttä oli hipihiljainen ja pelin volat täysillä, ei sitä kauaa kehdannut edes pitää päällä.

_DSF9169 oulunsalo2 _DSF9177 oulunsalo1

Lentokentän uusittu viihdevarustelu tuli täytenä yllätyksenä, sillä siitä hulimatta että Finavia on viime vuosina panostanut nimenomaa lentokenttien viihtyvyyteen, en jotenkin olisi uskonut mitään tämmöistä löytyvän meidän pieneltä maakuntakentältämme, olkoonkin Suomen toiseksi suurin.

Nyt täytyy vain toivoa, että sitten kun nämä poistuvat Oulunsalosta, tulee sinne tilalle jotain muuta yhtä siistiä.

Onko nää jo tuttuja vai tuliko uutena juttuna?

Eng: This is airport Finnish style.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Anna Koskela 26.6.2014 at 18.06

Tutustuttiin noihin nyt viime matkalla lapsien kanssa. Pelit kiinnosti. Pojat omaksui ne paljon nopeammin kuin minä. Omituista oli, että muut lapset, joita kentällä oli, eivät tulleet testaamaan.

Aikanaan Oulunsalossa oli sellainen energiasäästö/passiivitalo esittely, mihin kuului iso sohva ja pelipöytä. Se vasta oli huippu. Sohvalla saattoi löhötä ja lapset pelaili sillä pöydällä kaikenlaisia nopeuspelejä.

HelsinkiVantaalla tuo rentoutumis/nukkumis alue on ihan huippu. Muutama yö on tulut siinä entisessä vietettyä. Tätä nykyistä en ole kokeillut.

Vastaa
Inka 26.6.2014 at 22.11

Tuo on kyllä jännä, että ei kehata tulla kokeileen, vaikka kerrankin on jotain tuommoista tarjolla. Onneksi sentään sun pojat rohkeni kokeilla! Kuulostaa aika hauskalta tuo sohvajuttu, mää muistan vaan parin vuoden takaiset kuntosalilaitteet, mitkä nekin oli aika siistit! :D

Ei tuolla Kainuu-loungessa varmaan ihan koko yötä saa niin rauhassa nukkua ko relaxation arealla, mutta mahtava silti että on paikka missä voi hyvällä omallatunnolla nukkua, sillä niitä on lentokentillä niin harvassa.

Vastaa
Annika 26.6.2014 at 20.59

Tuntuu aina ihan hassulta lukea juttuja lentokentillä aikaa viettävistä ihmisistä, koska yleensä (varsinkin Helsinki-Vantaalla) olen paikalla viime tipassa ja kaikki kirjavaihdot yms. muut mieleenkintoiset jutut, joistaa saa lukea, jää aina kokematta. Puhumattakaan noista lepopaikoista. Mahtava tietää, että sellasia kyllä löytyy.. eipä ollut siellä Pisan kentällä, missä tuli yö vietettyä.. heheh

Vastaa
Inka 26.6.2014 at 22.12

No joo, varmaan olis semmonen kelvannut! Mutta tuo on kyllä totta, varmasti muilla kuin helsinkiläisillä tulee vietettyä enemmän aikaa Hki-Vantaalla, kun pitää odotella vaihtoyhteyksiä. Onpa siellä itelläki tullu vähän turhan monta tuntia vietettyä, harmi vaan kun sillon ei ollu noita nukkumispaikkoja.

Vastaa
Laura 26.6.2014 at 23.58

Oho, onpa tosiaan panostettu lentokentän viihtyvyyteen, tosi tyylikäs! Mulla ei ikinä ole oikein ollut kunnolla aikaa tutkailla edes Helsinki-Vantaata ja rehellisesti sanottuna en ole muilla Suomen lentokentillä käynytkään. Tuolla kyllä varmasti viihtyisi vaikka vähän pidemmänkin odottelujakson ajan. Varsinkin nuo tabletit on tosi hyvä idea! Singstar tosin vähän hämmentävä ajatus, ainakaan itse tuskin julkisella paikalla suostuisin laulamaan, puhumattakaan hiljaisesta kentästä ympärillä.

Vastaa
Inka 27.6.2014 at 17.28

Mietin eka että whaat miten et oo käyny muilla suomen kentillä mutta ehkä se hki-vantaa on tosiaan ollu sulle kaikkein kätevin. Suosittelen, vaikka opiskelijana tietty kannattaa matkustaa Suomessa mieluummin junalla..

Vastaa
Heidi / Auringon alla 27.6.2014 at 10.02

Haha, hauska tuo viimeinen kuva! Ja voi että miten kiva, että lentokentillä osataan täälläkin panostaa matkustajien viihtyvyyteen! Kyllä voi olla Oulunsalosta ylpeä, pitääkin varmaan mennä puoli tuntia normaalia aikaisemmin reilun viikon päästä kun lähdetään reissuun, että ehtii tsekata kaikki uudet jutut :) Tosin mä oon nykyään aina tosi aikaisin kentällä, kun inhoan sitä stressaamista ja juoksemista, millaiseksi mun matkustaminen meni joku vuosi sitten, kun lähdin kentälle aina niin myöhään kuin mahdollista (työmatkoille).

Vastaa
Inka 27.6.2014 at 17.26

Joo oon ehdottomasti enemmän sen stressittömän matkailun kannalla, paljon parempi valinta! Ja Oulunsalo on niin huippu!!

Vastaa
Lauratau 27.6.2014 at 10.14

Se on muuten oululainen SingOn-peli eikä Singstar! Noi kaikki pelit, sovellukset ja videot on oululaisten firmojen tekemiä ja niin, minä oon toiminu tuossa projektissa copynä ja kirjoittanu melkein kaikki tekstit mitä tuossa showroomissa on näkyvillä. :) Oli ihan siistiä ite päästä sinne pyörimään omien tekstien seassa, hih!

Vastaa
Inka 27.6.2014 at 17.25

No niinpä siinä lukkeeki että sing on! Hei vitsi miten siistiä että nuo oli kaikki oululaisten tekemiä juttuja, ihan mahtavaa! Ja aika hauskaa kans se että nää oot ollu mukana tuossa projektissa, pittääpä käyä lukkeen ens kerralla kaikki tekstit ihan vaan sen takia! :)

Vastaa
Lena / london and beyond 27.6.2014 at 13.42

Vautsi! Täytyy sanoa että Suomen kentillä on hyvin hallussa tämä viihtyvyys, verrattuna moneen muuhun paikkaan. Lennän eniten Heathrowlta ja eihän näitä nyt voi edes verrata. Tosin on se isompikin, mutta silti. Tuo Oulu on aivan ihana. :) Helsinki-Vantaa on saanut paljon kehuja ulkomaalaisilta ystäviltäni jotka usein vaihtavat konetta Aasiaan mennessään. Varsinkin nuo relaxation areat ovat suosiossa.

Vastaa
Inka 27.6.2014 at 17.23

No en epäile kyllä hetkeäkään tuota relaxation areoiden suosiota, ei taida kovin monessa paikassa olla semmoisia. Ihana kyllä että noihin kenttiin panostetaan! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 30.6.2014 at 12.02

Vau! Tiedän kyllä erään pienen tytön jota olisi ehkä vaikea saada iPadin äärestä pois… Ja itse voisin kyllä kanssa ottaa nokoset joogamatolla… :)

Vastaa
Inka 30.6.2014 at 16.48

Haha, nyt vaan äkkiä Suomireissulle ja pitkät odotusajat Hki-Vantaalle, ja Ouluun!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti