Pallontallaajat.net
Valikko

Suunnitelmia New Yorkin varalle

Kirjoittanut Inka 7.7.2014

Kun vähän aikaa sitten panikoin, että häihin on enää kolme viikkoa tajusin samalla, että niin se häämatkakin odottaa aivan nurkan takana. Toisin kuin meidän reissuille yleensä, oon valmistautunut tälle matkalle äärimmäisen vähällä suunnittelulla.

New York alkaa olla siinä mielessä jo vähän tuttu kaupunki, että siellä on ne tietyt jutut mitkä pitää tehdä (eli syödä) joka kerta, ja sitten on ne nurkat jotka jäi viime kerralla koluamatta, eli vähän hampaan koloon tulevaa matkaa varten. Osaksi sen vuoksi en oo jaksanu vetää mitään stressiä siitä, että matkaa on suunniteltu reilusti vähemmän kuin yleensä. Toinen syy sille on se, että vaikka kyseessä on kaupunkiloma, on se myös häämatka ja ajatteltiin vetää sen aika iisisti ilman suorituspaineita. Jos tekee mieli makoilla vuokrakämpässä koko päivä katellen siltamaisemaa ikkunasta, niin sitten tehhään niin, vaikka ikkunan toisella puolella odottaisikin ihana New York!

NYC (79) NYC (81) NYC (105) NYC (108)

Jotain suunnitelmia ollaan kuitenkin tietysti tehty. Tässä postauksessa listasin ne meille tärkeimmät ruokapaikat, ja niiden lisäksi listalle on päätynyt muutama muukin, muun muassa kulttimaineen saavuttanut pizzapaikka Grimaldi’s. Pakkohan se on kokea edes kerran, ja nyt saa olla sille sopiva hetki. Eikä se jonottaminen varmastikaan harmita, kun vieressä aukeaa Brooklyn Bridge Park ja ihana Manhattanin siluetti!

Kaikkein eniten odotan tietysti niitä ihania ruokapaikkoja ja mahtavia annoksia, mutta myös kaupungin upeita ulkoilupaikkoja. Tietysti on vähän hassua matkustaa mahtavaan miljoonakaupunkiin ja odottaa eniten puistoja ja rantoja, mutta se yhdistelmä mikä on tarjolla New Yorkissa on just sitä, mitä tällä hetkellä eniten kaipaan. Erityisesti, kun siinä välissä odottaa myös pieni matka (toivottavasti) rauhalliseen paratiisiin Mehikon puolelle.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on etsiä ranta metromatkan päässä Manhattanista, tutustua Brooklynin Central Parkiin eli newyorkilaisittain pieneen Prospect Parkiin ja ehkä piipahtaa myös siellä sijaitsevassa kasvitieteellisessä museossa. Lisäksi taidan napata pari vinkkiä Ullalta ja mennä tsekkaamaan ainakin Brooklyn Heights.

NYC (305) NYC (300) NYC (312)

Odotan kovasti myös ruokakauppoja, ja listalla onkin perinteisen ja ökyhintavan Whole Foodsin lisäksi ainakin Trader Joes ja Fairways. Mulle selvisi myös hiljattain että, vaikka New Yorkissa Walmart on lailla kielletty, kaupungista löytyy Target, joka vienee meidät myös vierailulle Harlemiin, sillä pitäähän sitä jostain niitä halpoja essien lakkoja ostaa, kun Manhattanin täyttämissä kemppareissa on semityyristä. Lisäksi häämatkarahoja kulutetaan ainakin Century 21:ssä, mistä mulla olis tällä kertaa tavoitteena löytää jotain muutakin kuin kalsonkeja.

Eiköhän näillä päästä alkuun, ja oon ihan takuuvarma siitä, että New York tarjoaa vielä kirsikan kakun päälle ja bongataan paikan päälläkin vielä ihan mahtavia juttuja. Varsinkin, kun aikaa on enemmän kuin muutama päivä.

Hullua on muuten se, että en oo oikeen odottanu tuota reissua yhtään samalla tavalla kuin aikaisempia matkoja. Ehkä se, että se tulee suoraan häiden jälkeen vie kaiken huomion ja odotuksen häille. Toisaalta taas alan olla jo niin valmis lomalle, että ei tässä fiilistelyjä tarvita, vaan reissu vois oikeastaan jo tulla!

Eng: I am going to New York in just three weeks, yay!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Ulletin 7.7.2014 at 23.23

Ihana, ihana New York! Maailman paras kaupunki. Kovasti tätä asiaa pohdittiin ja tultiin siihen tulokseen, että näin on :) Meidän reissu Nycissä meni kans rennosti, mitä nyt viimeisiä päiviä kohti tahti koveni. Jätettiin monta asiaa tekemättä mitä oltiin etukäteen suunniteltu ja istuttiin enemmän syömässä hyvissä paikoissa ja tuijoteltiin toisiamme silmiin ja nautittiin :) Olin oikeen ylpeä itestäni, että osasin rauhoittua nauttimaan kaupungista ja olemaan viikon treffeillä :) Siltä tuntui. Monesti aiemmin oon vaan säntäillyt paikasta toiseen maanisena :D Se on mahtavaa, kun kaupunki on tuttu. Voi rauhoittua elämään sitä elämää siellä. Eli kuulostaa oikein hyvältä sun suunnitelma ja suunnittelemattomuus mun korvaan :)

Vastaa
Inka 8.7.2014 at 7.28

Hah, tuota mää just odotan, ruokaa ja silmiin tuijottelua! Kelpasi mulle vaikka koko matka menis siinä. Ja ihana kuulla että osasit viimein vähän rauhottua, Make oli varmasti ylpeä vaimostaan. :)

Vastaa
Anna Koskela 8.7.2014 at 9.13

Nyt kun moni bloggaaja on Jenkeissä, on tullut luettua taas maasta vähän enemmän. Mulla tuntuu menevät tämä kiinnostus Usaan vähän aallokkomaisesti. Joskus ei kiinnosta lainkaan ja nyt esim. kiinnostaa paljonkin :)

Mutta edelleenkään ei isot kaupungit oikein nappaa, vaikka tiedän, että kokemuksen kannalta niissäkin kannattaisi vierailla!

Vastaa
Inka 9.7.2014 at 15.45

Tuommoinen vaihteleva jenkkiläkiinnostus oliskin enemmän kuin sata jänistä, niin tulis joskus käytyä muuallakin. :D Ja pakko sanoa, että matkailu on varmasti osaltaan todella mielenkiintoista myös isoja kaupunkia vältellen, kun näkee pikkupitäjiä. Eli kukin tyylillään, onneksi meillä on nää blogit (jotka nyt taas toimii, jee), joiden kautta voi fiilistellä sitten niitä muiden kiinnostuksenkohteisiin kuuluvia paikkoja.

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 8.7.2014 at 11.40

Oijoi oih, New York ja häämatka! Kuulostaa niin ihanalle! Ja mitäh, eikö niihin häihin ole enää kuin muutama viikko… Komppaan Ulletinta, että kun kaupunki on tutumpi niin ei tarvitse hötkyillä minnekään. Parasta on se fiilis minkä aistii, kun antaa sille aikaa eikä kiirehdi ohi.
Ihanaa häämatkan odotusta ja tsemppiä häävalmisteluille. Edelliseen “kolme ja puoli viikkoa” postaukseen piti kommentoivani, että ootte söpö pari ja ihana morsian siellä kukkaseppele päässään :)

Vastaa
Inka 9.7.2014 at 15.46

No elä muuta sano, reilu kaks viikkoa kääk! Mutta täytyy sanoa että mitään muuta en odota niin paljon kuin sitä rentoilua. Toivottavasti osataan Nykissäkin rauhoittua!

Ja kiitos ihana!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 9.7.2014 at 16.47

Teillä on tulossa varmasti aivan ihana matka! Itse olisin Nykissä ihan hukassa… :) Täytyy laittaa muistiin sun ruokavinkit sitä kertaa varten kun joskus ehkä vielä Nykiin reissaamme, siellä on tullut oltua pikaisesti vain monta vuotta sitten. Ja hui, häihin enää muutama viikko! Tsemppiä ;)

Vastaa
Inka 9.7.2014 at 17.47

Kiitti tsempistä, sitä tarvitaan! :) Nää oot kyllä käyny kaikkialla, ihan hullua!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 9.7.2014 at 20.46

Tyhmä kysymys, joka on pakko kysyä. Onko USA:ssa ja erityisesti New Yorkissa oikeasti niin hemmetin mahtavat ruoat kuin postauksien perusteella voi ymmärtää :)? Kun ei ole itsellä mitään kokemusta. Uskoisin, että esimerkiksi pizza on taivaallista :P

Vastaa
Inka 9.7.2014 at 21.55

:D En oo syöny pizzaa jenkeissä, mutta burgerit on aika jees. Se on vähän mistä tykkää, jos tykkää läskistä (eli burgereista ja burritoista) niinko minä niin kyllä on! :D

Vastaa

Jätä Kommentti