Pallontallaajat.net
Valikko

Meksiko lähestyy

Kirjoittanut Inka 9.7.2014

Reissusuunnittelu ei oo jääny pelkästään New York -suunnitelmien varaan, sillä onhan meillä muutaman viikon päästä edessä myös toinen kohde. Jos New York tuntuu jo vähän tutulta, Meksiko ja Jukatanin niemimaa taas ei sitten millään. Kaiken muun hulinan keskellä en oo ees hirveästi ehtinyt paneutua armottomaan reissusuunnitteluun, mutta onneksi kyseessä on matka, jonne voi mennä rennolla otteella nautiskelemaan olosta.

Jotain ollaan kuitenkin saatu eteenpäin, kiitos Karimin. Me nimittäin vuokrataan auto Meksikossa. Varaus on jo tehty, ja meitä odottaakin oma menopeli Cancunin lentokentällä, kun saavutaan Meksikoon. Kieltämättä jännittää aika hurjasti, mutta täytyy tunnustaa että oon suht iloinen siitä, että pääkuskin kohdalla en ole tällä kertaa minä.

Päädyttiin lopulta vuokraamaan auto sen vuoksi, että kaikki tuntui niin hirveältä kynytykseltä. Seinä tuli vastaan jo siinä vaiheessa, kun mietittiin millä päätäisiin kaikkein kätevimmin lentokentältä meidän hotellille, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä Cancunin lentokentältä. Hotellin tarjoama shuttle olis maksanu lähemmäs sata euroa suunnalta, ja se tuntui pikkuisen ylihinnoitellulta, ja mieluummin oltais vaikka kävelty.

meksiko1 meksiko2 meksiko3 © stephen dyrgas 2007

Sama kusetus olis ollu edessä, jos oltais otettu hotellilta joku retki. Koska ollaan aika viimeisen päälle omatoimimatkailijoita ja hotellien retkipaketit ja muu hömppä on aika tuntemattomia juttuja, olin oikeasti melko pöyristynyt lukiessani, että päiväretki Maya-temppelille hotellista olis maksanu kahdelta lähemmäs 200 dollaria.

Siitä syystä päädyttiin siihen, että napataan mieluummin alle oma auto ja kruisaillaan sitten oman aikataulun mukaan sinne, minne milloinkin huvittaa. Resortissa on onneksi oma ilmainen parkkipaikka, joten siitä ei sentään veloiteta hillitöntä ylihintaa, ainakaan verkkosivujen mukaan mutta saa nyt nähä.

Nyt vaan jännittää se, minkä verran kaiken maailman lisämaksuja on maksettava siinä vaiheessa, kun tiskin toisella puolella oleva kaveri oivaltaa meidän olevan espanjaa taitamattomia turisteja. Niin tai näin, meitä odottaa siellä onneksi ihan tajuttoman upeat maisemat, jotka lohduttaa siinä vaiheessa jos oivaltaa tulleensa huijatuksi.

Löytyykö ajokokemusta Meksikosta, tuleeko jotain erityispiirteitä ottaa huomioon?

Kuvat on Flickr-palvelun creative commons -tagin alaisia kuvia käyttäjiltä Leonardo Pallotta, Alessandro Zilio, Daniel Rubio ja Stephen Dyrgas

Eng: Have you driven in Mexico? How is it like?

Lisää tästä aiheesta

21 Kommenttia

Laura R. 9.7.2014 at 22.46

Eka ajatus oli vaan et hui. Liikenne Meksikossa oli (sen yhden päivän perusteella mitä siellä nyt käytiin) aika villiä. Siellä ei mm. tarvitse ajaa minkään virallisen tahon alaisuudessa ajokorttia, vaan kuka vain voi hypätä ratin taakse ja opetella/opettaa. Mistä voi sitten päätellä miten hyvin siellä on ihan perus liikennesäännöt hansikkaassa… :D Mutta maltti on varmasti valttia, tarkkana kannattaa olla! Voin kertoo huomenna lisää kun nähään… :D

Vastaa
Laura R. 9.7.2014 at 22.47

Niin unohin kirjoittaa, että toka ajatus oli sit heti, että en ois minäkään kyllä tollasia hintoja shuttle buseista ja retkistä maksanu, vaan päätynyt ihan samaan tulokseen kuin tekin, vaikka se liikenne vähän villiä onkin! :D

Vastaa
Inka 10.7.2014 at 7.27

Huhhuh, se onkin se pääsyy siihen miksi minä en sinne ratin taa istahda. Karim on onneksi omaksunut libanonilaisen ajotyylin, jolla uskon kyllä pärjäävän myös Meksikossa. Kieltämättä kyllä hirvittää, mutta luotto on kova, että tullaan sieltä vielä ehjinä takaisin!

Vastaa
Rimma 9.7.2014 at 23.49

Jestas mitä hintoja! Kyllä kait siellä auton kanssa pärjää, kun ajelee hittaasti ^_^ Ei oo kyllä Meksikosta mitään kokemusta, joten mielenkiinnolla ootan teidän hanimoonia!

Vastaa
Inka 10.7.2014 at 7.27

Niin määki uskon, eli ei auta muu ku mennä paikan päälle kattomaan millaista se meno sitten on!

Vastaa
Mari 9.7.2014 at 23.53

Ajamisesta tai auton vuokraamisesta Meksikossa ei ole kokemusta, ite taitoin bussilla tai jaetulla minibussilla noita matkoja. Mutta kannattaa tosiaan tehä noita retkiä omin päin mieluummin ku resortin järkkäämänä, siinä säästää aika pitkän peson ;) Meettekö kentältä Cancunin keskustaan vai resorttialueelle? Cancunista pääsee myös kätevästi botskilla Isla Mujeres-saarelle, joka on kans aika paratiisi!

Vastaa
Inka 10.7.2014 at 7.31

Nimenomaan pitkän peson! :) meillä on suunnitelmissa mennä kentältä suoraan resorttialueelle, kun siinä vaiheessa varmana polttelee jo honeymoon suite ja ranta, mutta saattaahan sitä olla että kun nyt on se auto niin otetaan tuosta sun Isla Mujeres -vinkistä kiinni. Pitää vielä kahlata läpi sun Meksiko-postaukset fiilistelymielessä!!

Vastaa
säppä 10.7.2014 at 9.45

No huhhuh mitä rahastusta! Varmasti loistava ratkasu vuokrata oma kiesi. :)

Vastaa
Inka 10.7.2014 at 12.23

No niinpä! Toivotaan että osoittautuu hyväksi ratkaisuksi.

Vastaa
Ulla 10.7.2014 at 10.01

Vitsi sää sait postauksen luotua tuosta vaan! Ja kiinnostavan sellaisen :) Mää en.

Odotan kyllä kans innolla postauksia sitte Mehikosta ja Ameeerikasta! =))

Vastaa
Inka 10.7.2014 at 12.24

Vähän aikaa piti kyllä tuijotella näyttöä mutta kyllä sieltä jotain irtos. Hyvä jos oli mielenkiintoinen! :)

Vastaa
Anna Koskela 10.7.2014 at 12.13

Juurikin noista *usetus syistä vuokraamme aina auton. Voi sitten itse päättää milloin menee ja minne. Tepolla on kokemuksi noilla turistialueilla ajosta Meksikossa ja ei kuulemma ongelmaa. Kauemmaksi ei kuulemma haluaisi lähteä ajelemaan turvallisuuden takia, joten pysykää pääteillä ja lähellä näitä ns. pakollisia kohteita.

Kaikki mahdolliset vuokraukseen liittyvät asiat kannattaa hoitaa ehdottomasti jo Suomesta käsin. En usko että espanjan puhumattomuus on se ongelma, mutta kun on paperia näyttää, etä näin on sovittu, säästyy monelta ongelmalta.

Vastaa
Inka 10.7.2014 at 12.25

Mulla on jostain syystä pelkästään huonoja kokemuksia auton vuokraamisesta, joten oon aika varautunut tän suhteen.. Mutta toivotaan että kaikki menee hyvin, ja kiva kuulla että turrealueila pärjää! En oo ite hoitanu tuota vuokrausta mutta ilmeisesti meillä on kaikki sovittu etukäteen, joten katsotaan jos mitään ylimääräisiä ylläreitä ei jäis.

Vastaa
Mirkka 10.7.2014 at 13.22

Mun kokemuksen perusteella liikenne Cancunissa ja sen ympärilläkin oli aika villiä, joten ite matkusti mieluiten turvallisesti bussin (tai hulluna kaahaavan taksin :D) kyydissä. Meillä tökkäs auton vuokraus myös hintaan, koska ne oli ainaki joulun aikaan tosi kalliita.. Mutta me törmättiin esim. brittiläiseen pariskuntaan, jotka suhas ympäri Jukatania pikkusella vuokra-autollaan ja ne oli tosi tyytyväisiä ratkasuun. Ne sukelsi ja snorklas paljon, niin ne pääsi juuri sinne ja silloin ku ite halus, koska Jukatanilla on lyhyen ajomatkan päässä niin hulluna kaikkia hienoja paikkoja

Mä muuten ootan niiiiiin paljo sun tulevia postauksia Meksikosta, koska sinne on tosi kova ikävä. Samoin ku Nykkiin! :)

Vastaa
Inka 11.7.2014 at 7.12

Okei, kiva kuula että jotku lukkarin on säilynyt hengissä siellä auton ratissa.. :D No ei vaan, hyvä siitä tulee! Pitää vaan henkisesti tosiaan varautua siihen villiin liikenteeseen ja toivoa ettei kohdalle satu mitään idioottia joka syöksee meidät rotkoon.

Ja voin luvata että postauksia tullee!

Vastaa
Sade 10.7.2014 at 22.16

Rci:llä näytää olevan paljon kohteita Acapulcossa ja siinä lähettyvillä. Mahtaako kenelläkään olla tietoa, onko sielläpäin jotenkin levotonta tai vaarallista? Suomesta tehdään matkoja enimmäkseen Cancunin suunnalle… Mielenkiintoinen maa joka tapauksessa!

Vastaa
Inka 11.7.2014 at 7.14

Moikka Sade! Mulla ei oo hirveästi tietoa tuosta alueesta, mutta kannattaa heittää kysymys keskustelupalstan puolelle, siellä on sen verran päteviä reissaajia että osaavat taatusti auttaa! :)

Vastaa
Teea 14.7.2014 at 22.04

Me ajettiin vain yhden päivän verran autolla tuolla suunnalla, mutta sen perusteella olen sitä mieltä, että liikenne ei ollut lainkaan paha, ihan normi. Ja jalankulkijana olin ikionnellinen siitä, että tilaa annettiin varsinkin Playa del Carmenissa tosi hyvin eli siitäkin tuli turvallinen olo :). Mutta tiedä sitten, varmasti siellä liikenneonnettomuuksia tapahtuu paljon, joten varovaisuus ennen kaikkea :).

Mutta mutta, mitään turistishuttleja me ei otettu, muuten kuin lentokentältä Carmeniin joku vähän kalliimpi (tosi helppo homma), mutta sekään ei kyllä maksanut kuin 7 euroa (?) henkilö. Cancuniin meno tietty voi olla vaikeampi kun alue on laajempi (mutta sinne lyhyempi matka), mutta tosin sinne hotellialueellekin kulkee kaupunkialueelta dollarin busseja, että matkaaminen on kyllä halpaa. Ja minibusseilla (äh, nyt unohtu mikskä niitä sanotaan..?) kulkeminen oli nopeeta ja halpaa myös. Mutta vuokra-autossa on kyllä oma ihanuutensa! Vaikka bussit kulkevat ihan jees, niin ei niillä tosiaan kaikkialle pääse (me halusimme esim. cenoteilla käydä ja auto kolmelle tuli melkeen halvemmaksi kuin bussit + pyörien vuokraus) ja taksit voi tulla tosi kalliiksi.

Vastaa
Inka 15.7.2014 at 5.44

Jee, kiitti kommentista Teea!! Huippua kuulla sun kokemuksia. Toivottavasti meilläki jää vaan positiiviset fiilikset siitä autoilusta!

Vastaa
Helena Gran 7.1.2017 at 21.34

Mielenkiintoista lukea. Me asumme talvet Floridassa ja lähdemme tammikuun lopulla Mexicoon. Miami-Cancun lento ja sieltä Playa del Carmeniin viikoksi.
Onko kokemuksia, miten kentältä kannattaa mennä, bussi, taksi vai vuokrata auto?

Vastaa
Inka 8.1.2017 at 20.28

Kuulostaa hienolta! En osaa suositella kuin auton vuokraamista, sillä muista ei oo kokemusta. Oman tutkimisen jälkeen se osoittautui kaikkein järkevimmäksi valinnaksi, sillä busseja kulki muistaakseni melko epämääräisesti ja taksit ei tuntuneet hyvältä vaihtoehdolta. Vuokra-auto pelasi moitteettomasti, joten sille kyllä lämmin suositus!

Vastaa

Jätä Kommentti