Pallontallaajat.net
Valikko

Kesäilta Töölön kallioilla

Kirjoittanut Inka 13.7.2014

Takana on jokunen kuukausi Helsingissä asumista ja kotinurkat alakaa pikkuhiljaa jo oikeasti tuntua kodikkailta. Yksi syy hienosti sujuneeseen kotiutumiseen on paitsi söpöt kotihuudit, myös tietysti kaverit, joita löytyy jo ihan lähinurkilta. Aikaisemmin tällä viikolla mentiin naapurin Ullan kanssa puoleenväliin meidän koteja hengailemaan Töölön kesäkallioilla, joiden veikkaan käyvän tässä aurinkoisina iltoina melko tutuiksi. Parasta laiskurille on tietty aina hengailla jossain, mistä kävelee kotiin parissa minnuutissa.

Kesäillan päällimmäisin puheenaihe oli tietysti Amerikka, mistä Ulla miehineen oli palannut kotiin pari päivää aikaisemmin, ja oli vielä vähän jetlagin kourissa. Imin tietysti kaiken Amerikka-hehkutuksen, kun omaan reissuun ei enää ole ku pari viikkoa! Samalla fiilisteltiin tietty jenkkielon lisäksi myös elämää Töölössä, ja se maistuu just nyt aika kivalta, vaikka elämän rakkaus onkin ollut Oulun-lomalla jo viikon.

_DSF9410 kalliolla5 _DSF9424 _DSF9435

Totesin kohtaamisen jälkeen, että paras tapa valmistautua matkalle on viettää aikaa kaverin kanssa, joka on juuri saapunut siitä samasta matkakohteesta! Pääsin täysillä jenkkifiilikseen Ullan ja Maken tarinoidessa menneestä reissustaan, ja meillä alkaakin pikkuhiljaa olla Ameriikan pätkä reissusta suunniteltuna jo aikasta hyvin.

Käytännön valmistelujakin on jo tehty, sillä ESTA on tilattu ja dollaritkin laitoin tilaukseen, kun todettiin että vois kai sitä vähän ottaa käteistäkin sinne mukaan. Tietysti se olis paras jättää kaikki vaan nostettavaksi atm:stä, mutta se nyt ei vaan tunnu kivalta idealta. Luotin viime vuonna tekemääni valuuttavertailuun,  ja tilasin massit change groupilta. Ihan yhtä hyvää kurssia en tietenkään saanu, mutta hynät tulee taskuun kuitenkin jo ennen matkaa.

kalliolla3 kalliolla1 _DSF9437

Tähän mennessä tehtyjen suunnitelmien perusteella häämatkasta tulee tietysti paras reissu naismuistiin, sillä New York näyttää taatusti parastaan meidän matkan aikana, ja varmasti samaa voi sanoa myös Meksikosta.

Reissu-unelmoijan illan tietysti kruunasi vielä taivaalla lentelevä lentokone, joka muistutti ihan nurkan takana odottavasta reissusta!

Eng: These are my hoods in Helsinki.

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Jerry / Pako Arjesta 14.7.2014 at 7.26

Tuo on niin kiva fiilis, kun tietää, että kohta on lähdössä :). Ja erityisesti tuossa tilanteessa lentokoneen näkeminen tuntuu sellaiselta” merkiltä” tulevasta ;).

Vastaa
Inka 15.7.2014 at 5.31

Niin totta, en vaan malta enää odottaa! :)

Vastaa
Ulla 14.7.2014 at 9.38

Hyvin sanottu tuo mitä Jerry kirjoitti! Ja ihana postaus, kylläpä meidän kotihuudit näyttääki hyvälle :) Ja “supernaapuri” aaaawww! Pian uudestaan!

Vastaa
Ulla 14.7.2014 at 9.39

Niin ja sää hehkut, kuten sanoin. Se välittyi myös kyllä hyvin noihin kuviin! Kaunotar oot!

Vastaa
Inka 15.7.2014 at 5.32

Ihana Ulla, kiitti! <3 Ja joo uudelleen!

Vastaa
Anne 14.7.2014 at 9.49

Just eilen juteltiin että pitäisi käydä vaihtamassa dollareita reissua varten. Ihan ilman käteistä ei viitsisi lähteä, koska on aina inhottavaa saapua kohdemaahan ja ekana lähteä metsästämään automaattia! Me ollaan aina käyty tekemässä kaikki rahanvaihto vaan Forexin tiskillä suoraan. Ehkä joskus olis ihan hyvä vähän vertailla, että missä olisi paras kurssi!

Vastaa
Inka 15.7.2014 at 5.39

Jes, ihanaa että löytyy muitakin jotka tekee ns. väärin ja hakee hynät kouraan vähän kehnolla kurssilla jo kotimaassa. Mullaki jotenkin vaan stressais ihan hulluna se että heti ekana pitää alkaa miettiä että mistä saa käteistä, mieluusti maksan vähän siitä, että voin matkustaa rauhassa. Ja vertailu todellakin kannattaa, niissä on aika isoja eroja!

Vastaa
Sanna 14.7.2014 at 13.05

Ah, voi ollapa joskus itsekin vielä tuossa tilanteessa että Ameriikan reissu odottais nurkan takana :D ja voi, tiedän niin tuon lentokonefiiliksen! Mulle tulee aina lentokoneita katsellessa ihan järjetön polte matkoille ja nimenomaan hullua Amerikka-kuumetta ollaan tässä podettu jo kohta vuosi. Olisi kiva kuulla kun tykkäät reissuja etukäteen suunnitella, että mistä kaikkialta saat hyviä vinkkejä matkoille että missä kannattaisi käydä ja mitä nähtävyyksiä alueella on? Nämä blogit toki antaa hurjan paljon, mutta oisko jotain muutakin kanavaa heittää vinkiksi :)? Oikein ihanaa kesää, häitä ja reissua teille :)!

T. Sanna

Vastaa
Inka 15.7.2014 at 5.42

Voiii, toivottavasti pääset pian Amerikan reissuun!! Ei nimittäin oo tämän reissufiiliksen voittanutta. :) No blogeista tietty saa tosi paljon ideoita mutta esimerkiksi tätä tulevaa reissua varten on käytetty aika paljon Time Outin nettisivuja, sillä esim New Yorkin kohalla niillä on tosi kattavat. Suosittelen isojen kaupunkien kohalla sitä tosi lämpimästi! Ja sitten vaan googlaillaan aika paljon, riippuen vähän siitä mitä haetaan. Oon huomannu että noita kaikkein eniten perusjuttuja on yllättävän vaikea löytää, eli siis mitkä on ne alueen kaikki tärkeimmät perusnähtävyydet jne. Niiden löytämiseksi pitää yleensä tarttua ihan opaskirjaan. Netistä oon tykänny käyttää myös spottedbylocals-nettisivustoa missä tosiaan paikalliset kertoo omia vinkkejään vaihtoehtonähtävyyksille, sieltä saa aika hyviä. Myös Mondon matkaoppaat on mun suosikkeja. Toivottavasti näistä olis jotaki vinkkiä! :)

Ja kiitti toivotuksista, tullee varmana siistiä!!

Vastaa
Sanna 15.7.2014 at 12.47

Oi suurkiitos, varppina on paljon hyötyä :)! Eikun selailemaan –>

Vastaa
Inka 16.7.2014 at 22.16

Jjjes! :)

Vastaa

Jätä Kommentti