Pallontallaajat.net
Valikko

Helsinkiin piilotettu New York

Kirjoittanut Inka 16.7.2014

Yksi asia josta oon superiloinen on se, että oon onnistunut löytämään ystävikseni ihmisiä, jotka jakavat mun kanssa Amerikkahulluuden. Sain siitä jälleen muistutuksen eilen, kun meillä oli ihanan Millan kanssa New York -teemapäivä meidän molempien New York -rakkauden kunniaksi. Ja ehkä vähän senkin, että ensi viikolla meikämimmi talsii jo ameriikkalaisia katuja isossa ompussa enkä millään malttais odottaa!

Teemapäivästä oltiin puhuttu jo kuukausia, ja huikean pätevä Helsinki-tietäjä Milla oli koonnut meille ihan täydellisen reitin, joka vei kyllä kieltämättä suoraan New Yorkiin, eikä mielikuvitusta edes tarvinnut käyttää paljoa.

Pitkään ja hartaasti odotettu teemapäivä starttasi vasta iltapäivällä, sillä mulla ei oo vielä loma ja Milla oli sen verran lomatunnelmissa, että iltapäivälähtö ei tuntunut yhtään liian myöhäiseltä. Ensimmäisenä meillä oli luvassa drinksut Manhattanin yllä eli helsinkiläisittäin hotelli Tornin kattoterassilla, melkeen sama asia.

_DSF9717 _DSF9720 nychki3 _DSF9722 nychki2 _DSF9750 _DSF9748 _DSF9761 nychki4

Täytyy sanoa että 6,80 euron hintainen sitruunasooda vähän kirpaisi, mutta toisaalta on ihan ymmärrettävää, että tuosta maisemasta saa maksaa vähän ekstraa. Ja maisemat oli kyllä jokaisen sentin arvoisia. Meille sattui onneksi ihan mahtava keli, vaikka aluksi vaikuttikin siltä, että arska ei juuri näyttäytyisikään. Onneksi sain kuitenkin kaivaa aurinkolasit täydentämään mun New York -päivän teema-asua!

Tornissa ihailtiin maisemia paitsi ihanalta ulkoterassilta, myös vessasta. Milla vanhana tietäjänä vinkkasi myös käymään tsekkaamassa Tornin vessan, josta avautui mahtavat maisemat Helsingin ylle. Ja pakko vielä sanoa, että jenkkihenkisen maisemahetken kruunas mun kameralaukun virkaa toimittaneesta pussukasta löytynyt paperinen jenkkilippu, joka oli peruja viime vuoden 4th of July -juhlinnasta.

Drinksujen ja maisemien jälkeen suunta jatkui Punavuoren herkkukeitaaseen eli Brooklyn Bakeryn kuppikakkujen luo. Pulju oli justkohta menossa kiinni, mutta ehdittiin kaikeksi onneksi nautiskella omat leivoksemme rauhassa.

nychki6 _DSF9767 nychki5

Meikän gluteeniton kuppikakku sattui just eikä melekeen, ja kuten kuvasta näkyy myös Milla oli tyytyväinen valintaansa (carrot cake cupcake). Brooklyn Bakery avattiin Helsinkiin jokunen vuosi sitten hirveällä tohinalla, ja ilmeisesti kauppa on käynyt, sillä samalla puljulla on Fredrikinkadulla kaks kahvilaa: kuppikakkuparatiisi Brooklyn Bakery ja bageleita tarjoileva Brooklyn Cafe. Nyt ollaan Millan kans testattu molemmat ja oon tullu siihen tulokseen, että cupcakesit oli parempia ko kuvittelin ja Brooklyn Cafen tee ehkä kaupungin edullisinta.

Oltiin liikenteessä pyörällä ja se oliki melko sukkela tapa liikkua myös aivan noilla keskeisimmillä huudeilla. Herkkuhetken jälkeen meidän seuraava kohde oli Helsingin Yhdysvaltain suurlähetystö, joka sijaitsi semmoisella alueella missä päinkään en ollu käyny koskaan aikaisemmin.

Suurlähetystöalueella oli jotenkin tosi aristokraattinen tunnelma tietöistä huolimatta, ja olin jotenkin aivan superinnoissani viimeistään siinä vaiheessa, kun pysähdyttiin Jenkkien suurlähetystön eteen. Eipä siinä pihalla paljon mitään nähnyt eikä siellä tietenkään saanut kuvatakaan, mutta oli mahtava että se saatiin mukaan tuohon reitille. Ehkäpä vielä joskus meikämimmikin pääsee sinne vierailulle!

Seuraavana oli luvassa se, mitä olin odottanut ehkä eniten: Helsingin Flatiron Building. Kävi ilmi, että Flatiron on sekä mun että Millan lempparirakennus New Yorkissa, vaikka me molemmat oltiin sitä mieltä, että Chrysler Building on kieltämättä hyvä kakkonen. Ja kattokaa miltä näyttää Helsingin oma Flatiron:

nychki8 _DSF9806 nychki7

Aivan melekeen yhtä autenttinen kuin alkuperäinen versiokin! Tässä välissä täytyy taas hehkuttaa sitä, miten hullua on se että nää vikat viikot ennen häitä on menny ihan käsittämätöntä vauhtia, ja aivan kohta on se suuri päivä, joka muuttaa kaiken ja ei sitten oikeastaan yhtään mitään. Ja mikä parasta, sen jälkeen on luvassa häämatka!! Eli New York, täältä tullaan, ostoslistalla on ainakin monta uutta I <3 NY -paitaa!

Lopulta raskittiin jättää Flatiron ja hypättiin jälleen pyörien selkään. Tsuumailtiin tässä välissä monia upeita paikkoja, mutta mulla oli kieltämättä jo sen verran kova nälkä vatsanpohjassa, että puolet yksityiskohdista meni ohi. Meidän alkuperäinen suunnitelma oli mennä Lungbergiin burgereille, mutta kun saavuttiin nälkäisinä kohdalle huomattiin, että pulju oli kesälomalla. Hetken harmituksen jälkeen otettiin uusi suunta, ja käännettiin pyörät kohti Toria. Eikä mennyt kauaa kun edessä oli herkkuburgeri.

nykipäivä1

Aivan Five Guysin tasolle ei päästy burgerin eikä ranejen puolesta, mutta ei sen väliä, sillä ihan kohta mun edessä on taas sitä real dealia. Hamppari maistui kuitenkin hyvältä pitkän päivän päätteeksi, ja oli täydellinen kruunu ihan superkivalle päivälle.

Oli jotenkin todella hauskaa huomata, miten paljon sitä pystyy fiilistelemään maailman toisella äärellä olevaa paikkaa ihan vaan mielikuvituksen ja läheltä liippaavien juttujen muodossa. Vielä jäi testaamatta ainakin se alkuperäisen suunnitelman herkkuburgeri, joten uusintaa odotellessa.

Kiitos vielä Milla, nyt malttaa odotella loppuajan että pääsee Nyyjorkkiin!

Eng: We found New York City in Helsinki. Can you see the Flatiron Building?

Lisää tästä aiheesta

32 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 17.7.2014 at 0.07

Eikä, ihana teemapäivä! Tuollainen olisi just huippua :) Meillä on joskus ollut teemaviikonloppuja, katsottu jotain leffoja ja tehty teemaan sopivaa ruokaa jne. Pääsee mielikuvitusmatkalle aika helposti :) Mä en kestä, että te ootte Nykissä jo ihan kohta! Toivottavasti postailet sieltä välillä :)

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.32

Oi, teemaviikonloppu leffoineen ja ruokineen kuulostaa tosi kivalta, miksihän me ei olla vielä keksitty samaa!? Pakko kokeilla viimeistään sitten, kun syksy alkaa puskea päälle. Ja käääk, niin ollaan! Pakko kyllä tuottaa pettymys, taidan olla häämatkan blogilomalla.. Mutta en instagram! :D

Vastaa
Heidi / Auringon alla 19.7.2014 at 8.50

No sitäkin meinasin kommentoida lisäksi, että toisaalta häämatkalla ei välttämättä halua blogata ;) Mut jee insta! Ja kuvathan on aina ihan parhaita joka tapauksessa :)

Vastaa
Inka 22.7.2014 at 14.10

Heh, hyvä jos instakuvat kelpaa! :D

Vastaa
Panu / Panun matkat 17.7.2014 at 0.10

Tornin Ateljee-baari on kyllä ehdoton paikka. Vien sinne aina Helsingin ulkopuolelta tulevat vieraani. Ja vaikka en olekaan Nykissä käynyt, voin kuvitella paikan Helsingin nykimäisimmäksi, kun eihän täällä oikein pääse muualla kattojen ylle.

Brooklyn Bakery on mulle myös tuttu paikka, mutta Flatiron Building on uusi tuttavuus. Laitan vinkin muhimaan, samoin kuin nuo burgerivinkit!

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.33

Ateljeebaari oli kyllä niin hieno, ja sattumalta just seuraavana päivänä mun Helsingissä vierailulla olleet kaverit oli just suuntaamassa sinne! :) Millalta irtos kyllä hyviä paikkoja!

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 17.7.2014 at 4.16

Wau, enpä olisi uskonut että noinkin NYC tunnelmissa voisi seikkailla Helsingissä! Ja noi kahvilat kuulostaa ja näyttää oikein hyvältä :)

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.33

Heh, kaikkea sitä löytää kun on riittävästi mielikuvitusta ja kavereita, jotka tuntee kaupungin paremmin kuin omat taskunsa. :)

Vastaa
Jenna 17.7.2014 at 8.24

Ihan huippupäivä ollut teillä!! :)

Tsemppiä vikoihin häätohinoihin ja ihanaa NYC:n matkan odotusta!

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.33

Kiitos Jenna, ääääääk! :D

Vastaa
Anna Koskela 17.7.2014 at 8.31

Ollaan nyt Hesan vierailulla Tornissa pikkupoikien kanssa. Pitääkin käydä nauttimassa drinkit terassilla, vaikka aika kalliita ne kyllä on…

Tuon Helsingin oman silitysrautatalon ensimmäiset kolme kerrosta rakennettiin 1880-luvun lopussa. Loput neljä lisättiin ja kärkeä pyöristettiin vuosina 1936–1937. Mielenkiintoista, että kotimaassakin on keksitty jo noin varhain remontoida kalliilla tonteilla sijaitsevia taloja ylöspäin.

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.34

No elä muuta sano, mutta junnut varmana tykkää! Ja aika hauska kyllä tuo juttu, ja tietty niin New Yorkia! :)

Vastaa
Mari 17.7.2014 at 9.35

Mulla on pitäny jo kauan ihan asioikseni käydä tuolla Brooklyn Caféssa, se vaikuttaa niin syötävän herkulliselta paikalta! Ihanaa kun ihan Helsingistäkin käsin voi lievittää Jenkki-kuumetta :)

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.34

Voin kyllä suositella, cupcake oli niiiiin hyvää vaikka en yleensä niistä juuri välitä. :)

Vastaa
Ulla 17.7.2014 at 10.04

Aivan mieletön päivä ja postaus! Te ootte kyllä ihan supereita tyyppejä! Tuo teidän pose-kuva Helsingin flat iron buildingin edessä on niin Amerikasta!!! Ja vielä paremmaksi muuttuu, että se koittaa se oikea New York jo ens viikolla! Seriosly, niiiiiiin ihanaa! Voiko tähän laittaa liikaa huutomerkkejä, ei!!!!!

Mää niin meen kans posettaan tuon FIB:n eteen joku päivä! Ja niin, takuulla pääset vielä sinne embassyn porttien sisäpuolellekin. :)

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.35

Ihana Ulla, sun olis niin pitäny olla mukana, ehkä otetaan joskus vielä kakkososa! JA mää niin pidän peukkuja pystyssä että joskus vielä pääsen käymään suurlähetystössä, se näytti jotenkin niin arvokkaalta ainakin sieltä porttien toiselta puolen! :) Ja en käsitä, huomenna reissuun ja ihan kohta New York, hullua!!!

Ja mee ihimeessä poseileen, rakennus oli ihan huoppu!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 17.7.2014 at 11.18

Toimii! Uuuuh, näyttää niin kivalle Nyc-fiilistely päivälle! Iso peukku! Ja koko yläfemma sille että kohta sää oot oikeesti tuolla :D Oon aina tykännyt tuosta Helsingin omasta flatironista…ajatella, jotkut asuu siellä…?

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.36

Niinpä, NYC-matka koittaa ihan hullun pian, en käsitä! Ja haha, vähän repesin tuolle viimiselle lauseelle, tuli niin mieleen se ko Maria kerto Ihantolasta ja että se oli aina ajatellu että miten jotku voi asua siellä. :D

Vastaa
Anne 17.7.2014 at 11.56

Vähänkö hyvä idea ja postaus! Helsinki on mini-New York! Sitten kun masentaa palata sieltä kotiin, voi lähteä kiertelemään noita paikkoja.. :D

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.36

Nimenomaan, mini-NYC! Tietääpähän tosiaan mihin suuntaa sitten, kun kotiinpaluu alakaa masentaa!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 17.7.2014 at 13.45

Oli kyllä huippu kuva päivä! Kiitos siitä vielä <3 Nyt olenkin Hangossa, joka on selkeesti Helsinkiläisten oma Hamptons :D

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.37

No kiitti sulle, oli niin ihanaa että otit munt mukkaan! <3 Ja hahah, ehkä meijän pittää seuraavana mennä sitte Hankoon, tosin ehkä siellä Hamptonsissa pitää käyä eka. :D

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 17.7.2014 at 14.08

Ihan huippu teemapäivä! Ja huikeita kuvia, hyviä vinkkejä. <3

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.37

Päivä oli kyllä super, ja mikä kruunu illalle oli hengata teidän kans! :)

Vastaa
Ananas2go Anna K 17.7.2014 at 20.24

Tykkään ideasta! On tullut harrastetuksi tuota “leikitään, että ollaan…” Onnistuu vaikka hyvää ateriaa kaverin kanssa syödessä.

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.38

Ihan parhaita leikkejä, pitää ottaa kyllä asiaksi toistekin! :)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 18.7.2014 at 10.40

Mahtava postaus :)! Ja ihan mieletön idea, jollaista ei itsellä tulisi todellakaan mieleen. Näyttää ihan New Yorkilta ;). Törmäsin viime Helsinki-reissullani tuohon cupcake paikkaan ihan sattumalta ja oli kyllä aivan törkeen hyvä nutella-cupcake :P. Päätin mennä kokeilemaan, kun nimi oli niin kiva :)

Vastaa
Inka 18.7.2014 at 20.38

Kiitti Jerry, paitsi että ideasta täytyy antaa kaikki pisteet Millalle! Oi, nutella-cupcake kuulostaa kyllä aika huipulta! :))

Vastaa
Palmuaseman Sanna 18.7.2014 at 22.23

Olipa ihanaa lukea päivästänne! Tässähän on täysin valmis New York -päivä mun lomalle! Nälkä tuli ihan samantien…

Vastaa
Inka 19.7.2014 at 1.09

Ihana Sanna! :) Sinne vaan Helsingin New Yorkiin, suosittelen kovasti!! :)

Vastaa
Katja 19.7.2014 at 11.45

Aivan mahtavan kuuloinen päivä ja olin ihan äimän käkenä kun tuo Flatiron-talo pamahti kuvaruudulle! :) Pakko kyllä vielä bongata tuo kun joskus pääsee käymään Helsingissä.

Vastaa
Inka 22.7.2014 at 14.12

No samoin, olin ihan suu auki kun osuttiin tuon kohdalle, niin siisti!!

Vastaa

Jätä Kommentti