Pallontallaajat.net
Valikko

Eka New York -aamu High Linella

Kirjoittanut Inka 16.8.2014

Kun palaa matkoillaan kaupunkiin tai maahan missä on käyny aikaisemmin useita kertoja, kertoo se omista suosikkipaikoista eniten, minne on suunnattava heti ensimmäisenä.

Meidän lento oli New Yorkissa perillä sen verran mukavasti, että ehdittiin puuhata jo ekana iltana jotain. Ne jutut, mitä meidän oli ensimmäisenä tehtävä ja nähtävä olivat Flatiron Building ja Five Guysin hampurilaisen syöminen. Mutta heti ensimmäisenä aamuna suunnattiin kohti kaupungin vanhoille raiteille rakennettua High Linea.

_DSF0482_DSF0486highline3_DSF0539_DSF0503

Oon kirjoittanut High Linesta aikaisemmin täällä, eikä tämä kokemus ihan hirveänä eronnut siitä aikaisemmasta: mitä nyt käveleskeltiin kaikessa rauhassa linja päästä toiseen. Tosin viimeksi oltiin paikalla alkuillasta jolloin siellä oli joku muukin, nyt suunnattiin näppäilemällä aikaerorasituksen vuoksi varsin aikaisin, eli muuta sakkia oli luonnollisesti aikaisempaa vähemmän.

Tällä kertaa piipahdettiin myös High Linen yhteydessä (tai ainakin melkein yhteydessä) sijaitsevalla Chelsea Marketilla, joka oli kyllä käymisen arvoinen kokemus. Tyylikkäästä kauppahallista pääsi kätevästi takas siihen samaan kohtaan mistä High Linelta lähtikin, joten vanhoille raiteille istutetuista ihanista kasveista tai sieltä avautuvista maisemista ei missannut mitään.

_DSF0543_DSF0545

Koska tällä kertaa aloitettiin matka aivan eteläkärjessä ja viime kerralla kuljettiin se aivan pohjoiseen saakka, ei nyt jaksettu mennä aivan loppuun asti. Siihen vaikutti osaltaan myös kuuma sää, sillä vaikka High Line sijaitsi vähän muuta kaupunkia korkeammalla, ei siellä ainakaan tullut enempää, vaikka Hudsoni siinä vieressä onkin.

Ja täytyy vielä vinkata, että ainakin reitin eteläkärjen alkupisteessä on ihan loistavat ja siistit vessat, tai ainakin ne oli siistit just sillä hetkellä kun me siellä käytiin. Koko New York yllätti muutenkin tosi positiivisesti julkisten vessojen suhteen, sillä siistejä hyvin varusteltuja vessoja oli siellä täällä puistoissa ja laitureilla. Jostain syystä oon aikaisemmin käyttäny lähinnä kaupungin kauppojen vessoja, joten en tiiä onko noita julkisia ollut aikaisemminkin ja en oo vaan huomannut niitä, vai onko ne rakennettu vasta hiljattain. Niin tai näin, minibudjettireissaaja kiittää!

_DSF0568highline4_DSF0570highline2_DSF0537

Ja pakko vielä mainita, vaikka edellisessä High Line -postauksissa vannoin että seuraavalla kerralla sinne mennään eväiden ja ajan kanssa ihastelemaan maisemia, ei meillä tälläkään kertaa ollut eväitä mukana. Se ei oikeen sopinut, kun oltiin just vedetty aamiainen huiviin meidän Lower East Siden kaupunkiasunnolla!

Eng: This was my second time in High Line and I am pretty sure it is going to be our New York classic.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Marjo 16.8.2014 at 11.44

Moikka! Olisko sulla jotain tipsejä antaa hyvistä majoitusmestoista? Kaiken tasoiset käy, mitä vähemmän maksaa sen parempi tietysti ;) Ollaan lähdössä NYC:iin syyskuussa ja majoitus on vielä auki. Kiitti!

Vastaa
Inka 18.8.2014 at 23.02

Moikkis, no ehottomasti suosittelen nyt tuon edellisen kokemuksen perusteella vuokraamaan kämpän tai huoneen airbnb:n kautta. Me oltiin nyt ekaa kertaa sitä kautta ja pikkusen jäi hyvät fiilikset! Ja varsinki jos vuokraa pelekän huoneen, pääsee taatusti halavalla.

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 16.8.2014 at 16.35

Jei, miten kivaa kun on “rutiineja” :D Ja vielä kivempaa on, että pääsen sun kautta fiilistelemään ja odottelemaan omia Nykin päivien rutiineja! Miten voi jostain kaupungista tykätä vaan niiiiin paljon <3 -Milla

Vastaa
Inka 18.8.2014 at 23.02

Jep, ihan hullua huomata että niitä on ehtiny muodostua jo näillä muutamalla kerralla mitä ollaan tuolla käyty! Ahh, Nykki on kyllä niin ihana!!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 17.8.2014 at 8.05

Me ollaan käyty High Linella kaksi kertaa ja molemmat kokemukset on periaatteessa ollut osittain negatiivisia, vaikka itse paikka onkin hauska ja viihtyisä. Ensimmäisellä kerralla oltiin liikenteessä talvella, joten viima oli uskomattoman kylmä ja lämpimistä pipoista huolimatta jäädyin heti alkuunsa ja kävelimme ehkä vain korttelin verran. Toisella kertaa toukokuussa ilma oli mitä mainioin, mutta erehdyimme kävelemään allergisina koivukujan läpi (olimme tuohon aikaan myös siitepölyä paossa reissussa, joten ei ihan mennyt putkeen se!). Oireilimme sitten aika pahasti koko loppureissun!

Ja ne vessat, siis mäkään en ole kyllä huomannut mitään julkisia vessoja koskaan, ainakaan yleisemmin. Sen sijaan olen pikkuhiljaa kartuttanut tietoa, minne pääsee ilmaiseksi vessaan. Mua stressaa tosi paljon reissuilla se, että aina pitää etsiä kaupungilla vessaa, eikä voi ihan koko päivää olla juomattakaan mitään!

Vastaa
Inka 18.8.2014 at 23.06

Voi ei, teidän on niin pakko antaa sille vielä kolmas mahollisuus mutta niin, että kaikki epämieluisat asiat on eliminoitu. Tykkäättä sitte ihan varmana!!! Ja voi vitsi, tuo onki tosi viksua että keräät tuommosta tietopakettia hyvistä ilmaisista vessoista. Vois joskus vaihtaa tietoja! ;) Ja joo, määki oon aina aika nestehukassa, sillä mielummin on lipittää vettä vaan vähän kerrallaan entä on ihan paineessa ko on pakko päästä vessaan just sillä sekunnilla.

Ps. TSEMPPIÄ HÄIHIN!<3

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 17.8.2014 at 22.31

Mulla on mennyt ihan ohi koko high line, nyt vasta kuulin siitä eka kertaa :D Pistetäänpä seuraavan Nykin reissun listalle…:)

Vastaa
Inka 18.8.2014 at 23.06

Noni, hyvä jos oli hyötyä tästä postauksesta!! Pijä ihimeessä mielessä, sillä tuo on aivan super!

Vastaa

Jätä Kommentti