Pallontallaajat.net
Valikko

Ilmaisristeily New Yorkissa: Staten Island Ferry

Kirjoittanut Inka 20.8.2014

Jokaisen budjettimatkaajan ykkösjuttu New Yorkissa on tietysti Staten Island Ferry, Manhattanin ja Staten Islandin välissä kulkeva ilmainen lautta. Se oli myös meidän häämatkan agendalla, vaikka oltiin toki nähty se jo ekalla New Yorkin -seikkailulla viisi vuotta sitten, mutta nyt aika oli kullannut muistot niin, että tottahan se oli koettava taas.

_DSF0775 Staten island ferry1 _DSF0779

Lähdettiin siis eräänä aamuna lompsimaan saarta alaspäin meidän East Villagen asunnostamme (siitä ja Nykin airbnb-kokemuksesta lisää myöhemmin!) kohti saaren eteläkärkeä. Mää muistelin aluksi, että Staten Island on vähän kuin Roosevelt Islandille vievä vaijerikärry että ikimuistoisen kokemuksen saa pikkurahalla metrolippua vilauttamalla, mutta väärin muistin, sillä Staten Island Ferry on täysin ilmainen!

Lauttamatkaan kuluu vajaa puolisen tuntia ja kesäaikaan sinne on menossa muutama muukin. Meidän lautta lähti liikenteeseen vähän myöhässä ja saatiin odotella sitä tovi jos toinenkin valtavassa väenpaljoudessa. Jos oltaisiin oltu viksuja oltaisiin jääty heti sisäänkäynnin viereen odottamaan maisemia, mutta koska luultiin että paatti kääntyy, pingottiin täysillä lautan toiseen päähän. Pettymys oli aika karvas kun tajuttiin, että se puksuttaa vaan suoraan ja nöyrinä lähettiin takaisin sinne mistä tultiinkin.

Pieni reeninpoikanen teki tietysti vaan hyvää, ja siinä vaiheessa kun päästiin takaisin oikeen päähän oli lautta irtautunu satamasta jo sen verran, että maisemat alkoi olla jo melkoisen hyvännäköiset. Onnistuttiin bongaamaan myös Vapaudenpatsas, ja mietin siinä vaan että miksi ihmeessä kukaan maksaisi risteilystä Ellis Islandille, kun patsaan näkee ihan riittävän hyvin Staten Island Ferryltä.

_DSF0792 staten island ferry2 _DSF0793 _DSF0796 _DSF0797

Etääntyvää Manhattania ihasteltiin puolet matkasta, ja toinen puoli istuskeltiin ehkä koko paatin ainoilla vapailla vierekkäisillä paikoilla. Aika monilla oli sama suunnitelma kuin meillä, eli ulos laivasta ja seuraavaan, mutta koska meidän kyyti oli hivenen myöhässä, ei ehditty seuraavaan lauttaan. Onneksi häämatkalaisilla ei oo minnekään kiire, ja kyydin odottelu sujui mukavasti odotusaulan ilmastoinnista nautiskellen.

Staten Island Ferry on nähty nyt pari kertaa, ja veikkaanpa että tuohon kyytiin tulee mentyä vastaisuudessakin vaikka varsinaista asiaa Staten Islandille ei oliskaan. Pieniä on minibudjettireissaajan ilot, vaikka lompuunkia vähän hanimuunilla höllennettäisiinkin!

Yritän muuten tehdä tässä pientä paluuta blogimaailmaan ja vähän kirjoitella taas aktiivisemmin, kun asiaa on vaikka kuinka. Pikkusen jäi lomamoodi päälle, joten katotaan kuinka tässä käy.

Eng: Staten Island Ferry offers the best free views in Manhattan.

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 20.8.2014 at 19.54

Staten Island Ferry on ollut meidän listalla jokaisella reissulla, mutta sitten ei koskaan olla ehditty sinne! Seuraavalla kerralla voisi taas yrittää :D

Vastaa
Inka 20.8.2014 at 21.45

Siis mitä!? En voi oikeasti uskoa että nää et oo käyny tuolla!!?!?! Tosin se kertoo ehkä sitten just hyvin New Yorkin suuruudesta, että ei sielä vaan ihan kaikkia ehi millään tehä ees kymmenen reissun aikana vai montako kertaa nää siellä ootkaan käyny. Käykääpä ihimeesä ens kerralla!!!

Vastaa
Anu / Anu goes 20.8.2014 at 20.03

Oi, kiitos vinkistä! Olen itse lähdössä syyskuussa synttäreideni kunniaksi 3 yön minireissulle Nykiin ihan itsekseni. En ole vielä kaupungissa käynyt, joten kaikki opiskelijabudjettiin sopivat vinkit ovat äärimmäisen tervetulleita :)

Vastaa
Inka 20.8.2014 at 21.46

Jihuu, huippua jos oli hyötyä! Ja synttärireissu New Yorkiin kuulostaa aivan superihanalta, vauuu! Nauti ja onnea jo etukäteen!!! :) Mää suosittelen kans tsekkaamaan sen Roosevelt Island Tramwayn ko seki on melekeen halapa, ja timeoutin nettisivuilta kaikki halavat ja ilimaset jutut, voi löytää aika siistejä vinkkejä!

Vastaa
Kea 20.8.2014 at 22.39

Mä oon ihan samaa mieltä! Miksi maksaa matkasta vapaudenpatsaalle kun sen näkee tuosta ihan ilmaiseksi? :) Mutta juu, on tullut koettua tuo vuonna 2006. Onhan ne paatit vielä niitä oransseja?

Vastaa
Kea 20.8.2014 at 22.40

Niin siis onhan ne, näkyyhän se tuossa ohimenevässä kaverissakin! Luin niin intensiivisesti sun tekstiä… :D

Vastaa
Inka 27.8.2014 at 18.28

Niinpä Kea, veit jalat suustani. :)

Vastaa
kotsonekaikillapaitsikotsonella 21.8.2014 at 8.45

Ai miksi maksaa? Staten island ferry reissu kestää ainakin pari tuntia. Kohtalaisen tylsää, kun ei ole selostuksiakaan tms.

Ei ne ohjatut risteilyt tai speedboatit vapaudenpatsaan ympäri (ja monen muun mielenkiintoisen paikan!) nyt maksa niin paljoa. Staten islandilla voi toki muuten käydä, mutta pari kertaa sitä ympäriinsä kävelleenä sanoisin, että ei kannata. On siellä joku museo, mutta muuten aika tylsä mesta.

Vastaa
Inka 27.8.2014 at 18.27

Kiitos kommentista kotsonekaikillapaitsikotsonella! Ihan hyviä pointseja lähtee sultakin, tässä taas huomaa että ihmiset on niin erilaisia. Kiva kuulla, että ne maksulliset risteilyt on mielekkäitä.

Vastaa
Sofia 22.8.2014 at 10.23

Tällaset budjettijutut on aina ihania yllätyksiä! Söpö lauttaristeilijä siellä kans, teillä on varmasti ollu huippu reissu! :)

Vastaa
Inka 27.8.2014 at 18.27

Reissu oli ihan huippu kyllä, ja oot ihan oikeassa, aina jotenkin piristää valtavasti kun vielä tulee vastaan jotain halpoja tai ilmaisia juttuja jotka on oikeasti kivoja. :)

Vastaa

Jätä Kommentti