Pallontallaajat.net
Valikko

Battle of the Burger eli New Yorkin parhaan hampurilaisen metsästys

Kirjoittanut Inka 27.8.2014

Kun sain paria viikkoa ennen häämatkalle lähtöä viestin, että Time Out olisi järjestämässä vuotuista Battle of the Burger -hampurilaiskisaa juuri silloin kun me ollaan kaupungissa, ei tarvinnut sekuntiakaan miettiä, ostettaisiinko tapahtumaan lippuja vai ei. 30 euron hintaiset piletit koriin klikkailtuani hieroin käsiä hetken verran yhteen kun mietin häämatkalla New Yorkin South Street Seaportilla odottavia herkkuja. Puolustuksekseni sanottakoot, että edellisen kerran olin saanut kunnon burgereita vuosi sitten, eli ei ihme että kuola alkoi valua jo ajatuksesta.

_DSF2443 _DSF2446 _DSF2449

Eikä se odotus menny ollenkaan hukkaan! Time Out on tosiaan se taho, mistä ollaan bongattu kaikki parhaimmat vinkit New Yorkiin, eikä se tälläkään kertaa pettänyt. Vaikka Time Outin ajankohtaisoppaita on netissä saatavilla vaikka mistä kaupungeista, on meille ainakin New Yorkin jutut ollu ehottomasti kaikkein parhaita. Suosittelen siis tsekkaamaan sivut aina ennen matkaa New Yorkiin, sillä tapahtumia päivitetään sivuille jatkuvalla syötöllä.

Liput tosiaan maksoivat 40 dollaria eli senhetkisellä kurssilla noin 30 euroa. Luvassa oli ilta, jonka aikana päätettäisiin vieraiden äänten perusteella kaupungin paras burgeri mukana olevista kisailijoista. Eli burgerit nassuun ja poletti sen puljun kippoon, jonka hamppari miellytti eniten. Vastaava kisatyyli oli mulle tuttu lähinnä Top Chef- ohjelmasta, joten kihisin innosta tässäkin suhteessa ja pitelin polettia hyppysissäni viimeiseen saakka.

Saatavilla olis ollu myös 60 dollarin hintaisia vippilippuja, jolla olis päässy sisälle tuntia aikaisemmin ja saanu ilmeisesti myös jotain lahjakassia. Toitotettiin piutpaut semmoisille ja ostettiin normihintainen lippu.

Sitten koitti se kauan odotettu ilta New Yorkissa ja suunnattiin paikalle hyvissä ajoin, noin puolitoista tuntia ennen kuin portit aukesi tavallisille pulliaisille. Siinä vaiheessa kun vipit alkoi valua sisään ja huomattiin että ovelle on jo jono joka ei liiku, todettiin että nyt lienee meidänkin parasta mennä jonottamaan, vaikka ei päästäisi sisään vielä 45 minuuttiin. Kyseessä oli tosiaan normilipulliaisten jono, ja siinä sitten seistä tönötettiin. Lopulta kun alettiin olla lähellä seitsemää, jono oli ihan jäätävän mittainen ja nyt oltiinkin melko iloisia siitä, että tultiin ajoissa jonottamaan.

battle of the burgers 1 _DSF2461 battle of the burgers 2 _DSF2473

Lopulta päästiin portin paremmalle puolelle ja alettiin kauhoa hampurilaisia lautaselle. Kierrettiin ensin ensimmäiset neljä kojua, ja nautiskeltiin tunnelmasta ja tietysti niistä lautasella olevista herkkuhampurilaisista. Ekoja ei tosiaan jonotettu juuri yhtään, mutta kun lähdettiin etenemään, iski päälle valtava massa. Vähän meinasi ahdistaa, mutta ei auttanut hyytyä ihmispaljouden alle vaan puskea läpi kohti höyryäviä hampurilaisia. Kaksi lautaselle ja ääntä kohti.

Siinä vaiheessa mulla alkoi olla jo aika tukalat oltavat ja tieto siitä että oltiin vasta puolivälissä tuntui hieman epämukavalta. Onneksi oon oppinu Adam Richmanin taikatanssin, jolla saa lisää tilaa vatsanpohjalle suuren ruokahaasteen edessä. Siispä hetkeksi tanssiksi ja lisää ruokaa lautaselle. Jossain vaiheessa kuitenkin jouduin toteamaan että en millään pääse maistamaan kaikkia, sillä paikalla oli yli tusinan verran superhamppareita kilpailemassa tittelistä. Siispä piti ottaa käyttöön toinen taktiikka ja maistaa vaan niitä, jotka näytti superhyviltä.

Karim sen sijaan näytti kuinka homma hoituu ja maistettuaan kaikkia – myös kasvisversioita jotka oli joillakin puljuilla ekstrana – otti vielä santsikierroksen. Maistamatta jäi ainoastaan yksi paikka, jonka burgerissa oli pekonia.

_DSF2475 _DSF2485 battle of the burgers 3 _DSF24438 _DSF2513

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli supersiisti, ja tykkäsin siitä ihan hurjasti. Ainoa huono puoli oli se, että lippuja oli myyty aivan liian paljon eli ihmisiä oli liikaa niin pieneen tilaan. Vähän alkoi ahdistaa, mutta onneksi vieressä oli reissukaveri joka rauhoitteli ja työnsi ääntä kohti (omaa ja meikäläisen) lisää superherkullisia hamppareita.

Lipun hintaan sisältyi myös ilmaiset juomat, jotka oli tällä kertaa Amstel Light -olutta. Ilmaista kaljaa enemmän mua kuitenkin kiinnosti jäätelö ja lemonade, joita oli myös tarjolla. Lisäksi brooklyniläinen Pork Slope lahjoi äänestäjiä jakamalla t-paitoja kaikille niitä äänestäneille. Harmitti vähän äänestää puljua tuommoisen lahjonnan jälkeen, mutta burgeri oli vaan ehottomasti kaikkein paras, joten sinne meni mun poletti. Karim sen sijaan äänesti Watermark-ravintolaa, jonka hampparissa oli punajuurta. Päivän päätteeksi myös todettiin, että perunarieskanomainen perunasämpylä sopii kyllä burgeriin kaikkein parhaiten, ja sitä taisi löytyä noista molemmista äänestetyistä.

Ilta päättyi voittajan julistamiseen, joka oli tänä vuonna juurikin se ravintola, jonka hampurilaisessa oli pekonia eli se, jota kumpikaan meistä ei maistanut. Jeepneyn sakki pisti tanssiksi kuultuaan voitosta enkä ihmettele, sillä Time Outin kansanäänestyksessä New Yorkin parhaaksi hampurilaiseksi valittu paikka ei varman joudu taistelemaan asiakkaista ainakaan lähitulevaisuudesta jos koskaan.

Illan päätteeksi vyöryttiin metroon ja todettiin, että eiköhän siinä oltu syöty ainakin koko rahan edestä.

Eng: Battle of the Burger fed us well.

Lisää tästä aiheesta

17 Kommenttia

Kea 27.8.2014 at 22.40

NAM! ihan älyttömän hyvän näkösiä!

Vastaa
Inka 28.8.2014 at 15.22

No niin olikin, ja hyvälle maistu tietty kans!!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 27.8.2014 at 22.54

Slurps, hieman alkoi kuola valua katsellessa näitä kuvia ja lukiessa tekstiä! Siis mäkin haluan tuonne! Ja South Street Seaport on mun mielestä hauska alue :) Heh, meinasin muuten tanssia lauantaina häissä sitä taikatanssia, kun meinasin hyytyä jo alkupalojen kohdalla :D

Vastaa
Inka 28.8.2014 at 15.24

Haha, arvasin että nää osaat arvostaa tätä postausta! :D ja se tanssi on niin hyvä, varmasti olis sopinu yhteen ainakin häämekon kanssa. Harmi ko omissa häissä ei tullu mielen viereenkään kokeilla sitä, mutta toisaalta siellä ei kyllä tehny ihan hirviönä mieli syytä muutenkaan kaikelta jännitykseltä.. Pitää testata lauantaina kaverin häissä!!

Vastaa
Palmuaseman Sanna 28.8.2014 at 12.07

Ihan mieletön juttu! Olisin tosin ehkä hyytynyt jo heti ekojen jälkeen, joten taikatanssi täytyisi ehkä opetella! :)

Vastaa
Inka 28.8.2014 at 15.24

Uijui, no ehottomasti, se nimittäin toimii! :D

Vastaa
Laura R. 28.8.2014 at 15.47

Voi nam, tiiän mitä kokkailen itelleni tänään illalliseksi – iski nimittäin ihan jäätävä hampparihimo! Noi näyttää niin hyviltä etten kestä.

Jos Karim tykkäs punajuurihampurilaisesta, niin se viihtyis hyvin NZ:ssa ja Ausseissa; siellä nimittäin tungettiin lähes kaikkialla punajuurta hamppareihin! :D

Vastaa
Inka 1.9.2014 at 15.46

Heh, ihan huippua! Ja jes, nyt on taas yks syy lissää houkutella Karimia Uuteen-Seelantiin ja Ausseihin, kiitti siitä! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 28.8.2014 at 18.36

Voi viude, oli varmaan hieno kokemus ja herkkupöperöt! Hyvä muikkari muuten tuo Time Out! Ja sä niin saat opettaa seuraavan kerran kohdatessamme mullekin tuon tanssin :D

Vastaa
Inka 1.9.2014 at 15.46

Haha, määpä koitan muistaa! :D

Vastaa
Osku 28.8.2014 at 22.27

Mää en oo ikinä oikein ymmärtäny McDonaldsia ja Hesburgeria ja mitä näitä nyt Suomessa on ei siis sillä että hampurilainen olis huonoa ruokaa päinvastoin jotenkin ne ei vain vastaa mun mielikuvaa hampurilaisesta ja ne pari kertaa kun oon niitä maistanu niin kyll’ä ne aika vaisuja on : ) Joten meen edelleen Kebab linjalla
Mun on siis iihan pakko päästä joskus tonne Pohjois-amerikkaan maistaan kunnon hampurilaisia ja mutenkin : D Tää vastaa vähän sitä tunnetta kun oon käyny syömässä hampurilaisia täällä
https://www.youtube.com/watch?v=-eREiQhBDIk

Vastaa
Inka 1.9.2014 at 15.45

No ehottomasti, suosittelen täydestä vatsastani hampparireissua jenkkehin! Ja mäkkäri ja muut ketjut tosiaan antaa sen kuvan että hamppari olis huonoa ruokaa, kun tosiasiassa se voi olla superherkkua, vaikka ehkä mitään terveyspommia siitä ei taida saada tekemälläkään…

Vastaa
Eve 30.8.2014 at 10.19

Oispa täälläkin tollasia eventtejä! Nam! :P

Vastaa
Eve 30.8.2014 at 10.22

Niin tosin eipä täällä kyllä oikeen oo niitä hyviä purilaismestojakaan eli… Ha.

Vastaa
Inka 1.9.2014 at 15.44

Haha, ei sitä tiijä, voi maalaiskylän burgeritarjonta yllättää! :D

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 3.9.2014 at 23.02

Hahaa, toi tanssi kiinnostaa muakin! ;) Ja miten ihmeessä mää huomaan tän postauksen vasta nyt. Onneksi mulla on kuitenkin se antamasi Time Out mukana, ja kohta kun saadaan itsemme Manhattanille täältä Brooklynista niin hilpastaan kaikkii paikkoihin, nam! Tämä toimi hyvin herättäjänä… :) Terkkui <3

Vastaa
Inka 3.9.2014 at 23.21

Aiiii nam, kuulostaa niin ihanalta! Siinähän on teille hommaa jo muutamaksi viikoksi (tai ainakin päiväksi), kun käytte kaikki paikat läpi. :D Nauttikaa!!! <3

Vastaa

Jätä Kommentti