Pallontallaajat.net
Valikko

Häämatkan majoitus: Airbnb New Yorkissa

Kirjoittanut Inka 6.9.2014

Häämatkaa valmistellessamme päätettiin kokeilla kotimajoitusta New Yorkissa. Hotellit oli ihan hemmetin tyyriitä, ja jotta voitiin pysä suht järkevässä budjetissa mutta silti majoittua suhteellisen mukavasti, oli kaikkein paras ratkaisu napata kaupungista oma kämppä. Ja olihan se aika hauska ajatus, elellä omassa asunnossa New Yorkissa ja leikkiä, että asuttais siellä oikeasti: käydä naapurikaupassa ja kokata kämpässä.

Kämpät löytyi nopeasti airbnb:n kautta, varattiin tosiaan kaks asuntoa: ensin Manhattanilta reissun alkupäätä varten ja sitten Brooklynistä pidemmälle ajalle Meksiko-osuuden jälkeen. Tuohon vaikutti erityisesti hinta, sillä maksettin kolmesta yöstä Manhattanilla melkein saman verran (ellei lopulta jopa enemmän) kuin viidestä yöstä Brooklynissä.

Kaikki meni aika simppelisti, ei saatu ekoja kämppiä mitä haettiin, mutta toisella yrittämällä tärppäsi molempien asuntojen kohdalla. Hoidettiin maksu etukäteen airbnb:n kautta ja maksettavaksi paikan päällä jäi siivousmaksu, joka oli kyllä kieltämättä hemmetin tyyris, mutta eipähän tarvinnu huolehtia siivouksesta sitten lähtiissä.

_DSF0422 _DSF0468eastvillage _DSF0714 eastvillage2

Meidän eka kämppä, pieni yksiö East Villagessa oli supersuloinen ja yllättävän viihtyisä, vaikka tosiaan se asumisen taso ei New Yorkissa kyllä millään oo lähellekään samaa luokkaa ku Suomessa. Se oli ihan hyvä reality-check, kun yöt kuunneltiin tuuletuskoneen hurinaa. East Villagen kämppä oli kuitenkin siisti ja vastas aika hyvin sitä mielikuvaa mitä airbnb:n sivuille laitetut kuvat antoi. Fiilis oli aika lailla sama, mitä ennen matkaa kuviteltiin siellä olevan.

Kaikki meni suunnitellusti muuten, mutta paria viikkoa ennen häämatkaa siitä Manhattanin kämpästä tuli viestiä, että New Yorkin osavaltiossa oli tullut voimaan taas uusi laki, joka vaikeuttaa kokonaisten asuntojen vuokraamista airbnb:n kautta, ja se oli nyt vielä entistäkin laittomampaa. Kämpän vuokraaja ei halunnut että siitä jää mitään jälkiä mihinkään (eli käytännössä airbnb:n systeemeihin), ja halus tehdä sen pimeänä. Meillä ei ollut tuon kanssa mitään moraalista ongelmaa, ja sovittiin että perutaan varaus ja maksetaan majoitus sitten käteisellä. Siinä mielessä fiilis oli tuosta kämpästä aikaisempaa vahvempi, sillä nyt kaveri ei tosiaan saa mitään rahoja ellei tule paikalle avaimen kanssa, eli oli toisaalta aika helpottavaa tietää, että nyt meillä on siellä varmasti kämppä odottamassa.

Varmistettiin myös Brooklynin majoittajalta että miten toimitaan tuon uuden lain puitteissa, mutta sille oli aivan fine mennä airbnb:n kautta. Brookylnin kämppä sijaitsi melko kaukana, noin tunnin metromatkan päässä Manhattanilta, mutta onneksi häämatkalaisella ei tosiaan oo kiire minnekään ja metrolipulla olis voinu suhata vaikka yötäpäivää. :)

brooklyn1 _DSF1867 brooklyn2

Ite kämppä oli melko kiva, vähän New York -tyyliin ryönänen mutta kelpasi meille enemmän kuin hyvin. Lisäksi se oli varmaan kaks kertaa sen East Villagen asunnon kokoinen, joten viihdyttiin kyllä mainiosti. Ainoa miinus oli, että kun me kuviteltiin että ikkunasta avautuis siltanäkymä, niin ei tosiaan avautunu. Se kuitenkin kompensoitui täydellisesti sillä hetkellä, kun käveltiin talon katolle katsomaan maisemia. Toiselta puolelta näkyi Verrazano-Narrowsin silta ja toiselta puolelta Manhattan, aivan täydellistä siis!

_DSF1879 _DSF1885 _DSF1886 _DSF1888 _DSF1893 _DSF1887 _DSF1904

Kaiken kaikkiaan airbnb:stä jäi ihan superkiva fiilis, ja ihan varmana tästä lähtien erityisesti kun reissataan kaveriporukalla, niin tullaan valitsemaan kotimajoitus ainakin hostellien sijaan. Ja tämän kokemuksen perusteella uskaltanen vuokrata kämpän uudelleen myös New Yorkista, vaikka siinä pari kuprua onkin.

Eng: We stayed in airbnb apartments in New York, and it was quite a nice experience!

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Lena / london and beyond 6.9.2014 at 13.42

Kiva lukea teidän kokemuksista Nycissa! Airbnb on käsittääkseni Lontoossakin tehty hieman hankalaksi, ainakin niin olen kuullut, joten oli kiva kuulla mitä Nycissä on asian laita.

Nuo asunnot näytti tosi kivoilta, suurkapungeissa tosiaan se asumisen taso ei Suomea vastaan (eikä monessa muussakaan paikassa), mutta maassa maan tavalla kuten sanoit. :) Ihana maistema tuolta katolta ja oikein passelit paikalliset maisemat muutenkin, täytyykin pistää tuo airbnb korvan taa jos tuonne joskus (toivottavasti pian) eksytään.

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.41

Harmi että se tehdään suurkaupungeissa vaikeaksi, kun tuo on kuitenkin matkustajille niin kätevä juttu! Ja nuo maisemat oli kyllä niin siistejä!!

Vastaa
Annika 6.9.2014 at 15.48

Näyttää ihan kelpokämpiltä! Tekis kovasti mieli tota Airbnbeetä kokeilla, mutta toistaiseksi ei ole tullut tilaisuutta. Pelkkää hyvää oon kyllä siitä tähän asti kuullut. Saa nähdä kuinka kauan ne vielä tolla konseptilla porskuttaa, ku näyttää kovasti siltä, että joka puolella niitä ruvetaan kuumottelemaan..

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.41

No niinpä, katotaan kuinka kauan tuosta voi nauttia ja pitää tietty koittaa ottaa kaikki ilo irti!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 6.9.2014 at 17.18

Ihanilta asumuksilta näyttävät noi teidän väliaikaiskodit :) Täällä Nycissä kun parhaillaan ollaan, niin ei ole voinut välttyä metrossa olevista AirBnb:n kampanjoista joissa lukee “New Yorkers agree: Airbnb is good for NYC”. Eli asia on kyllä isosti tapetilla ja toivottavasti siihen tulee jokin järkevä päätös, sillä konseptihan on loistava! Terkkuja Brooklynista ;)

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.41

Joo määki muistan nuo mainokset, nähtiin kans metroissa! :) Kiitti terkuista!!

Vastaa
Mari 6.9.2014 at 19.29

Kiva lukea teidän kokemuksista Airbnb:stä, sillä ite myös varailin sen kautta huoneen Riosta pariksi yöksi tulevaa reissua varten, ja vähäsen jänskättää miten homma tulee menemään! :) Mukavan näkösiä kämppiä nuo teiän varaamat ja ihanat city-näkymät katolta, kyllähän tuolla kelpais majailla!

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.42

Oijoi, mahtavaa! Odotan innolla miltä Riossa näyttää! :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 6.9.2014 at 23.48

Looking good! Myös me majoituttiin koko kaksi viikkoa Airbnb:n kautta hankitussa kämpässä, enkä voi kun suositella. :) Ihana kuulla, että teilläkin meni hyvin!

Ollaan hankittu AirBnb:n kautta kämppä myös Gdanskiin, ja Portugalissa oltiin vastaavan palvelun Wimdun kautta. :)

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.42

Jep, muistelinkin että teki ootte! Ja määki testasin Wimdua, eli nyt on molemmat puljut kokeiltu. :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 7.9.2014 at 8.51

Tää olis just meidän haave, vuokrata joskus kämppä Nykistä ja muka asua siellä hetki :) Ainoa vaan, että haluttaisiin, että aikaa olisi sitten tyyliin viikko. Sen alle ollaan jotenkin laiskoja menemään muuhun kuin helposti hotelliin. Ei sillä, aiotaan kyllä joskus olla Nykissä viikko tai enemmänkin kerralla, mutta ihan heti se ei tule toteutumaan muiden reissuhaaveiden takia :)

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.43

Oih, teidän on niin pakko toteuttaa tää! Ja kyllä alle viikossakin ehtii saada sitä kotikulmafiilistä erityisesti, jos siellä viettää aikaa. Mullaki on listalla esim kuukauden oleskelu Nykissä, jotta nurkat tulis tutuiksi. :)

Vastaa
Hosuli 7.9.2014 at 16.38

Näyttää söpöltä mutta pikkuriikkisen kämäiseltä, kuten New York -kämpillä taitaa olla tapana. Olen matkustellessani usein aika kiitollinen siitä, että saan asua Suomessa ja valita asumukseni itse (vuokramarkkinoilta, mutta kumminkin).

Vastaa
Inka 7.9.2014 at 20.43

Haha, nimenomaan pikkuriikkisen kämäsiltä. :D Ja tuo on niin totta, että onneksi Suomessa on normaali-ihmisellä varaa asua melkein missä haluaa.

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 8.9.2014 at 20.13

Näyttää ihanalta kokemukselta ja noi kämpät on just sellaisia, mitä New Yorkissa olettaisikin olevan. (-: Ihan huippu tuo kattonäkymä jälkimmäisessä!

Vastaa
Inka 9.9.2014 at 21.39

Kattonäkymä jäi kyllä mieleen pitkäksi aikaa, jos ei muuten niin sen takia jo kannatti ottaa tuo kämppä! :)

Vastaa

Jätä Kommentti