Pallontallaajat.net
Valikko

Juhlaviikonloppu Tallinnassa

Kirjoittanut Inka 8.9.2014

Kaksi viikkoa sitten me oltiin oltu neljä viikkoa naimissa. Sen kunniaksi päätettiin lähteä pienelle etelänmatkalle, ja tällä kertaa kohteeksi valikoitui niinkin eksoottinen paikka kuin Tallinna. Okei, Tallinna on helsinkiläisille ehkä sama kuin Haaparanta meille pohjoisen kasvateille eli tihkuu eksotiikkaa, siis juuri sopiva vierailukohde!

Tämä oli meille toinen kerta Tallinnassa, eli muutamia tuttuja juttuja löytyi jo. Vaikka kaupunki ei mitenkään valtavan suuri ole, löytyi sieltä kuitenkin ihan mukavasti puuhaa. Me päätettiin yöpyä kaupungissa, sillä samalle päivälle toinen nelituntinen laivamatka olis ollu kyllä aivan liikaa.

_DSF3068tallinna1_DSF3075_DSF3079tallinna2moerkoe

Ekana päivänä purkki seilasi satamaan 11 maissa. Otettiin aivan ensimmäisenä suunta kaupungin kuuminta trendialuetta Kalamajaa, ja käytiin tsekkaamassa paitsi alueen kumimmat sisustusliikkeet, myös tuona lauantaina paikalla ollut jättimäinen kirpputori. Kalamaja oli yllättävän pieni ollakseen niin paljon puhuttu kaupunginosa, mutta ymmärrän kyllä mikä siinä vetää puoleensa. Alueen ykkösrafla F-hoone jäi testaamatta, sillä meillä oli illaksi pöytävaraus toisaalle, joka lopulta päädyttiin sekin perumaan, sillä oltiin vielä aika täysiä laivan aamubuffan jäljiltä.

Alkuiltapäivä kului vanhankaupungin mukulakivikatuja talsiessa ja värikkäitä rakennuksia ihastellessa, ja kun kahden aikaan päästiin kirjautumaan hotelliin, ei meitä sitten sieltä saanut liikkumaan oikein mikään. Reissun tarkoitus oli ottaa iisisti, ja kun päälle iski jäätävä vesisade just sillä hetkellä kun onnistuin oikaisemaan pehmeälle sängylle, oli se sitten siinä.

Seuraavana päivänä otettiin uusi yritys, sillä oltiin varattu paikat vasta iltalaivaan, joka lähti 19.30. Nautiskeltiin aamulla vähän lisää vanhankaupungin tunnelmaa, ja eksyiltiin sivukujille. Ei oltu oikeen valmisteltu reissua juuri mitenkään, sillä tarkoitus oli vaan ottaa rennosti ja nauttia toistemme seurasta. Sen seurauksena päädyttiin tosiaan seikkailemaan aika päämäärättömästi, ja istuskelemaan puiden alla pidellen vesisadetta.

_DSF3094_DSF3172_DSF3175_DSF3191

Jossain vaiheessa jouduttiin toteamaan, että tekemistä on auttamattomasti ihan liian vähän, ja kelikään ei ollu paras mahdollinen. Suunnattiinkin kohti leffateatteria, mutta kaikeksi harmiksi ei löydetty siitä hotellin nurkilta mitään muuta kuin Finnkino. Olis toki ollu kiva kokeilla jotain paikallista elokuvateatteria, mutta paremman puutteessa jouduttiin tyytymään tuttuun kansainväliseen versioon.

Leffan jälkeen meillä oli vielä sen verran aikaa, että ehittiin käydä kaupassa. Tallinnan ruokamarketit oli mulle supereksoottisia, ja fiilisteltiinkin paikallisten mummojen täyttämässä kaupassa aika pitkään. Viinaksien sijaan mukaan lähti kookoksia ja muutama paketti lihaa täydentämään ruokavarastoja, eli reissu oli siis melko onnistunut. Aikaisemmin oltiin käyty Tallinnassa vuonna 2010, joten jospa seuraavaa kertaa ei tarttis odottaa ihan neljää vuotta.

Eng: Me and my husband decided to celebrate our four-week-old marriage by travelling to Tallin, Estonia.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Annika 8.9.2014 at 23.45

Ihanan tunnelmallisia kuvia! Mä oon viime vuosina käynyt vain pikaisilla päiväreissulla ulkkarikavereiden kanssa, joten joka kerta on tullut pyörittyä lähinnä niillä vanhankaupungin mukulakivikaduilla. Ens kerralla pitääkin ehdottomasti suunnata uusille kujille ja väljemmille vesille!

P.S. Neljä tuntia laivalla kuulostaa kyllä ihan tapolta, meni hermot elokuussa jo pelkästään siinä 2,5 h suuntaansa kestävällä lautalla örveltäjien kanssa. ;)

Vastaa
Inka 9.9.2014 at 21.38

No ehottomasti, varsinkin kun nyt oot niin paljon lähempänä. Ja neljä tuntia oli kyllä yhtä tappoa, never again!!

Vastaa
Salla 8.9.2014 at 23.56

Upean näkönen paikka tuo kirppisalue rakennuksineen! Ja vaikka kelit ei teitä suosinukaan, niin kyllähän tuo puun alla kahestaan sateen suojassa oleminen aika rrrromanttiselta silti kuulostaa! :D

Kuulostipa myös hieman oudolta tuo “me and my husband”… Mutta niinhän se on!!

Vastaa
Inka 9.9.2014 at 21.38

No elä muuta sano, kyllä se kelepas aivan mainiosti. Ja niin, husband, niin hullua kuin se onkin! :)

Vastaa
Anne | Metallia Matkassa 9.9.2014 at 10.38

Tota Kalamajaa on nyt kyllä hehkutettu niin paljon, että pakko sinne on päästä käymään! Ollaan kyllä menossa parin kk päästä Tallinnaan, mutta se on niin lyhkänen reissu, että ei välttämättä keretä tuolla Kalamajassa poiketa.. Tai toivottavasti kerettäisiin, täytyy laittaa korvan taa :) Kiva idea lähteä juhlistamaan 1kk hääpäivää! :)

Vastaa
Inka 9.9.2014 at 21.37

Onneksi Tallinna on niin lähellä että sinne voi napata purkin ihan vaikka vaan Kalamajaa ajatellen. Siellä sais kyllä periaatteessa kulutettua vaikka koko päivän, kun ottais oikeen asiakseen. Tykkäisit varmasti, suosittelen kyllä kovasti! :)

Vastaa

Jätä Kommentti