Pallontallaajat.net
Valikko

Kanariansaaret kutsuvat, valmiina lähtöön!

Kirjoittanut Inka 14.9.2014

Ennakkoluuloinen omatoimimatkailija täällä terve! Himoitsen matkustaa kohteisiin, jotka vaikuttavat cooleilta ja erityisen eksoottisilta, kuten nyt vaikkapa Makedonia ja Nepal. Samalla suhtaudun melkoisen säälivästi turisteihin, jotka matkustavat tuttuihin kohteisiin loma toisensa jälkeen, enkä ikinä itse todellakaan suostu matkustamaan niihin surullisenkuuluisiin pakettimatkapaikkoihin, kuten nyt vaikkapa Mallorcalle tai Pattayalle.

Teneriffa

…tai sitten ei todellakaan näin. Myönnän, että joskus oon saattanu suhtautua pikkusen turhan ylimielisesti Sunny Beachiin ja muihin suomalaisten suosimiin valmismatkakohteisiin, mutta todellisuushan on se, että matkustamista se on sekin ja mikä minä oon arvioimaan, millainen matkustaminen on oikeanlaista ja millainen ei? Pääasia kuitenkin on se, että lähtee jos on yhtään lähteäkseen.

Joskus tulkitsin Madventures-reissaajakaksikkoa niin, että Samsonite-turisti on pahinta, mitä matkailumaailmalle voi sattua. Sittemmin oon oivaltanut, että se reissukassi ei välttämättä vielä kerro kaikkea matkailijasta, eikä myöskään mikään yksittäinen matkakohde. Että se, että on joskus käynyt Mallorcalla ei tarkoita sitä, että ei koskaan voisi mennä Peruun, Alaskaan tai edes Barcelonaan. Eikä meitä määritä kukaan muu kuin me itse.

Siispä tunnustan nyt teille: pakkaan huomenna Samsonite-matkalaukkuni ja lähden Teneriffalle. Toivon että löydän matkalta vähintään yhtä siistejä juttuja ku Milla ja Juuso Madeiralta. Ja alleviivattakoon vielä, että kyseessä on työmatka. Siitä huolimatta ja osaksi ehkä myös sen vuoksi ounastelen, että tulen kaivamaan Teneriffan parhaat palat esiin ja vakuuttamaan ainakin itseni siitä, että saari on paljon muutakin kuin orväävien urpojen suosikkikohde.

Kuva on lainattu Flickr-kuvapalvelusta ja on Creative Commons -tägin alainen käyttäjältä Michele Solmi.

Eng: I am off to Tenerife, believe it or not.

Lisää tästä aiheesta

35 Kommenttia

Palmuaseman Sanna 14.9.2014 at 20.57

Jee! Ihanaa, että juuri Teneriffa saa kääntää pääsi! Toivottavasti se näyttää samat ihanat puolensa, joihin olen ihastunut jo monen monta kertaa. Lähden vahvistamaan ihastustani taas marraskuussa. Hyvää matkaa! :)

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.59

HHeh, ja niin se teki! Huippua että meillä on samat kohteet, vaikka aika onkin vähän eri. :)

Vastaa
Katja 14.9.2014 at 21.12

Sano suuret terveiset minun kotisaarelle ja kaikille sukulaisille siellä ! :D
Teneriffa on paljon muutakin kuin örväävien urpojen suosikkikohde. Se pieni osa eteläistä rannikkoa kattaa suurimman osan turisteja, mutta muutenhan saari on täynnä upeaa luontoa, ihania pikkukyliä jja oikeasti niitä paikallisia kaupunkeja, joissa minun sukulaisenikin asuvat :D
Toivon siis todella että näet tämän puolen saaresta, sillä ei siellä rannikolla näe sitä todelllista saarta ollenkaan. :)
Huippua matkaa Inka!

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.59

Ai niin, tääkö se sun kotisaari olikin, niin siistiä!! Tällä ollaan nyt pohjoisessa, ja täytyy sanoa että on vakuuttanut, joten iso jee Teneridffalle!! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 14.9.2014 at 21.12

Mulle ei ole koskaan ollut merkitystä sillä, varaanko lippuni vaikka Ebookers-matkatoimistosta vai lentoyhtiöltä suoraan. Hotellinkin voin ottaa samasta osoitteesta kuin lennot. Eikä tunnu yhtään sen hienommalle tai huonommalle ;) Makedonia taas on pakettimatkakohde, vaikka määrällisesti sinne varmasti melko paljon vähemmän porukkaa meneekin kuin vaikka Teneriffalle (jonne en ole vielä koskaan päässyt käymään jos ei välilaskua lasketa). Voisin silti lähteä käymään siellä ihan mielelläni :) Siis sekä Teneriffalla että Makedoniassa :D

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.56

Jes, hyvä kommentti Heidi! Vähän tuulta meikän ennakkoluuloille. :)

Vastaa
Jenna 14.9.2014 at 21.23

Mahtia reissua! Osoita, että nuo Kanarian kohdistuvat ennakkoluulot ovat vääryyttä :)

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.56

Kiitti Jenna, ja varmana ainaki teen kaikkeni!!

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 14.9.2014 at 22.37

Jos sulla on aikaa (ja kiinnostusta) patikoida, niin ihan varmasti ennakkoluulot karisee! Luulen, että matkustamisessa yleensäkin merkkaa enemmänkin se, että mitä kohteessa tekee, kuin missä se sijaitsee… koska melkein joka paikasta voi löytää myös sen “säälittävän” paketoidun puolen tai vähän undergroundimman puolen. Luonto on nimittäin aina cool :)

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.55

Niin hyvä kommentti Tiina! Parasta on just heittää omat ennakkoluulot romukoppaan ja yllättyä!

Vastaa
Panu / Panun matkat 14.9.2014 at 22.48

Olen niin samaa mieltä tuosta matkailun arvostusasiasta. Ja hyvää matkaa!

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.54

Kiitti Panu!

Vastaa
Salla 14.9.2014 at 22.48

Haa, onpas mielenkiintoista sitten lukea kokemuksia! Canarian saarilla oon käyny iteki kahesti lapsena, joten omat mielikuvat saarista on juuriki sitä lapsiperheet+eläkeläiset-kategoriaa. Erilainen näkökulma on varmasti tervetullutta! Ja saattaa ne ennakkoluulotki karista…

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.54

Haha, katotaas mitä mää löydän!

Vastaa
eve 14.9.2014 at 22.56

Me ollaan oltu yhen ainoan kerran pakettimatkalla, mutta voih, se on ollut yksi niistä matkoista joilla eniten itselle vieraita juttuja ollaan nähty! Tuo Tiinan toteamus siitä, että se mitä kohteessa tekee merkkaa enemmän kuin se minne menee on niin totta! Musta tuntuu todellakin paljon surkeemmilta reissuilta matkailumielessä ne meidän jokavuotiset reissut kavereiden luo Barcelonaan kuin tuo kyseinen pakettimatka Turkkiin :P. Ja voi vitsi, nyt jos mikä tekis terää niin ois viikko Teneriffalla! Oli kyllä niin urpo olo silloin Turkissa Antalyan kentällä kun matkaopas saattoi oikeaan bussiin joka vei hotellin eteen, mutta just nyt 1v-tyypin kanssa se olis kyllä mahtavaa luksusvaihtelua! :D
Mut onhan se nyt silti vähän vieras tapa itselle matkustaa… kuitenkin. Eniveis, toivottavasti on mukava työreissu! Hyvää matkaa!

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.54

Hah, niin hyvä tuo vertaus noihin Barcelonan-reissuihin. Se on kyllä niin totta, että itehän sen matkan määrittelee eikä kukaan muu (paitsi tietysti nyt, kun ohjelma tulee valmiina). Vinkkinä muuten, että nyt pääsis ihan superhalvalla pakettimatkalle, jos kiinnostaa. ;)

Vastaa
Rosita 15.9.2014 at 7.34

Tiiätkö, Las Palmas on edelleen mun suosikkikohde maapallolla, vaikka monta kolkkaa oon kulkenut. Ooooooo Las Palmas! Uskon, että Tenessäkin on sitä jotain!

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.53

Jeeeee hyvä Rosita! Kyllä tää vielä vie tän tytön mennessään!! :)

Vastaa
Ninni 15.9.2014 at 8.52

Hyvin kirjoitettu! Sitä aina ajattelee että on arvostetumpaa matkustaa tosiaan johonkin erikoisempaan kohteeseen, mutta kuka senkin on määritellyt niin… Mä oon käynyt Kanarialla -09 ja se oli oikeastaan ihan jees paikka: aurinkoa, merta, palmuja, lämpöä ja vaellusmaastoja :)
Huippua reissua!

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.52

No tuo on kombo joka kelepais ihan millon vaan, vaikka täällä tenskulla. Hyvä päästä välillä putsaamaan laseja! :) Kiitti reissutoivotuksista Ninni!! Ps. Olis niin siisti viimein nähä!!!!

Vastaa
Rimma 15.9.2014 at 9.53

Mahtavaa reissua! Mielenkiinnolla kyllä odotan sun raportteja kohteesta ^_^

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.52

Kiitti Rimma, katotaan mitä tästä tulee, toistaiseksi ainakin on saanu ennakkoluulot kyytiä ja isosti, mikäs sen parempaa!!

Vastaa
Anne | Metallia Matkassa 15.9.2014 at 10.18

Itsestähän se on kiinni, minkälaisen siitä reissusta tekee. Pakettimatkoja parjataan ihan suotta ja ns. pakettimatkakohteita. Eihän sitä ole pakko Suomi-baarissa istua syömässä lihapullia ja karjalanpiirakkaa. :)

Hyvää reissua, vaikka työmatka onkin!

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.51

Hah, niin totta! Mutta väkisinkin tulee vähän turhankin vahva kuva itestä istumassa siellä Suomi-baarissa, vaikka tietenkään ei tulis mielen viereenkään mennä sinne. Oma vika!

Vastaa
Jenna 15.9.2014 at 17.10

Innolla odotan sun postauksia saaresta :) Itse kävin siellä pari vuotta sitten ja huomattiin, että on se ihan jees paikka, JOS menee turistialueen ulkopuolelle.. :D

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.50

Haha, hyvä! Ja vaikka kohde on pakettimatkamenoa eikä sille voi mitään, niin onneksi se tosiaan vaihtelee aika reilusti alueittain.

Vastaa
Maarit Johanna 15.9.2014 at 17.51

Vuoden paras reissu on ehdottomasti ollut omatoimimatka Teneriffalle maaliskuussa. Anagan niemimaan metsäpolut, Teiden kalderan maisematiet, La Orotavan pikkukaupat. Niin kaukana Las Americasin täyteen buukatuista biitseistä ja ketjuliikkeistä. Voi kyllä, menetin sydämeni Kanarialle ^^

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.49

Haha, huippu kommentti Maarit! Ja tuo on niin huippua että löysit sieltä eiko siis täältä ihan superkivoja juttuja, iso jee sille! (ja vähän pienempi sille Las Americasin meiningille, jota en tosin oo nähnyt.)

Vastaa
Lena / london and beyond 15.9.2014 at 18.01

Kirjoitat asiaa. :) Ihmisillä on eri tapa matkustaa, ja varmasti sille on syynsä että ne pakettimatkat ovat suosiossa. Kysyntä vs. tarjonta ja niin edelleen.

Ihan parasta Teneriffan reissua, ootan postauksia kovasti. T. Toinen hieman ennakkoluuloinen

Vastaa
Inka 16.9.2014 at 23.49

Kiitti Leena! Haha, kannatti olla ennakkoluuloinen, pääsi nimittäin taas karistamaan niitä ja isosti! :)

Vastaa
Juho 18.9.2014 at 9.20

Sisäinen insinöörini kiinnitti heti huomiota autotiehen joka näyttää siltä, että se on ladottu pienistä tiilistä, mikä on meleko jännää. Oliko se vaa joku spesiaali tie vai yleinen käytäntö kaikkialla?

Vastaa
Juho 18.9.2014 at 9.22

Jaa tuli kommentti näköjää väärään blogipostaukseen. Jospa se ajjais asiansa kuitenki.

Vastaa
Inka 19.9.2014 at 8.05

Ei se insinööreilläkään aina onnistu täydellisesti! Mutta joo, kyyläsin koko eilisen päivän maanteitä ja tulin siihen tulokseen että tuo oli vaan spesiaali tie, sillä kaikki muut oli tutustu asfalttia. Ja täytyy vielä sanoa että ite en ehkä aivan ekana kiinnittäny tiililadontaan huomiota…

Vastaa
Juho 19.9.2014 at 23.30

Hyvä, teit siis arvokasta kenttätutkimusta. Jotenki se vaan erottu niin hyvin siitä kuvasta, että oikein aattelin sun ottaneen koko kuvan vain sen yksityiskohdan takia :D Ja sitte mietin, että siinä ois aivan kauhia työ latoa kaikki tiet tommosesta asfaltin sijaan.

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.20

Jep, tutkimushommissahan täällä ollaan muutenkin! :) Tuo oli tosiaan lähellä tulivuorta, joten veikkaan että se maaperä on vaikuttanu siihen että tiet on tehty tuolla tavalla. Tai sitten ne turistit.. Nää varmaan tiijät paremmin! :D

Jätä Kommentti