Pallontallaajat.net
Valikko

Omatoimimatkaaja Teneriffalla eli kuinkas sitten kävikään?

Kirjoittanut Inka 17.9.2014

”Vi*** mitä juoksemista, kyllä ne pakettimatkat on aina parempia”, ähisi keski-ikäinen, miehensä kanssa lähtöportin edessä kiistellyt nainen. ”Tervetuloa lennolle Teneriffalle”, ajatteli ennakkoluuloinen omatoimimatkaaja meikäläisessä. Todellisuudessa kuitenkin naurahdin puoliääneen ja harmittelin, kun pariskunta katosi portilta kuultuaan, että sen toisella puolella ei ole vessaa. Tämän kaksikon seikkailuja olisin nimittäin mieluusti seuraillut sen ajan, mikä kului portilla odotellessa kutsua lentokoneeseen.

_DSF3674_DSF3660_DSF3640

Toinen mieleenpainuva tapahtuma sattui Teneriffan päässä matkalla passintarkastukseen. Parikymppinen brittityttö kävi kiroilemaan keski-ikäiselle naiselle, joka oli ohikulkiissaan tainnut tönäistä tyttöstä. Kirosanat ja käytöstapoja kaipaavat huutelut kaikuivat tyhjällä lentokentällä, ja nostivat pystyyn muidenkin kulmat kuin vaan sen naisen, joka näiden kohteeksi joutui.

Näiden kokemusten valossa oli siis mainiota aloittaa matka Tenskulla, kun noita ennakkoluuloja ei omasta takaa vielä ollut. Ensimmäinen päivä saarella muutti kuitenkin kaiken, sillä en rehellisesti sanottuna olis ikinä uskonut, miten monipuolinen kohde Teneriffa onkaan. Tietysti tähän vaikuttaa suuresti se, miten hyvin meidän matka on järjestetty: ensinnäkin majoitutaan saaren pohjoispuolella sympaattisessa perheomisteisessa vuoristohotellissa, ja toiseksi meidän oppaat on huippuluokkaa asiantuntijuudessaan sekä viihdyttävyydessään. Kaikki on siis menny nappiin, ja jo ensimmäisen päivän aamuna mietin mielessäni, että onneksi olin jälleen väärässä.

_DSF3689 _DSF3627 _DSF3638

Koko matka alkoi parhaalla mahdollisella tavalla: tulivuorivaelluksella. Purin vaelluskengät naftaliinista ja heitin kameran olalle, kun minä ja matkaseurani, keski-ikäinen tanskalaismies, sekä tuona päivänä meidän oppaana ollut teneriffalainen Nauzet kivuttiin reilun kahden kilometrin korkeuteen Teiden kansallispuistoon. Tulivuori nousi melko komeana vajaan neljän kilometrin korkeudellaan, mutta kovan tuulen vuoksi me ei päästy aivan huipulle, ja jouduttiin tyytymään vaellukseen 2 300 metrissä. Sekin otti koville, ainakin välillä!

Odotin näkeväni Teneriffalla keinotekoisia rantoja, palmuja ja ravuiksi itsensä kärventämiä suomalaisturisteja, mutta niiden sijaan kokemus on ollut toistaiseksi täynnä upeita ja todella vaihtelevia vuoristomaisemia, karua maastoa mutta myös mahtavaa kasvillisuutta sekä tietysti supermukavia ihmisiä. Vaellukset on ollu sopivan rankkoja, ja lentsun iskettyä päälle oon päässy puuskuttaan useaan otteeseen. Ruoka on ollut pääosin tosi hyvää, ja mun äärimmäisen vajavaiset espanjan taidot on päässeet koetukselle useaan otteeseen.

_DSF3609_DSF3479

Toistaiseksi Teneriffa on päässy yllättämään ja edessä on vielä yksi kokonainen päivä kun jatkan matkaa seuraavaan kohteeseen seuraavalle saarelle La Palmalle, josta siitäkin riittää örvellyksen huurtamia mielikuvia. Toivotaan, että oon väärässä niidenkin suhteen!

Eng: My trip to Tenerife started with swearing and shouting women, but after I actually experienced the island for the first time, it just convinced me in seconds.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Panu / Panun matkat 17.9.2014 at 23.40

Mahtavia maisemia! Kiinnostaa, en ole itse koskaan käynyt näillä kuuluisilla lomasaarilla.

Vastaa
Inka 19.9.2014 at 8.06

Huippua, nyt ainaki tiijät että kantsii mennä! :)

Vastaa
Ninni 18.9.2014 at 10.46

Upeita maisemia :) mä näin toissayönä unta että vihdoin viimein treffattiin :D oliskohan enneuni? Mulla oli nimittäin yks ilmanen Tampere – Hki junalippunen voimassa marraskuun puoleenväliin saakka :)

Vastaa
Inka 19.9.2014 at 8.04

Uijui, no ihan selevästi! Tuuppa käymään! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 18.9.2014 at 11.49

Ihana kuulla et on kivaa ja upeat maisemat! Mukavaa reissun jatkoa :)

Vastaa
Inka 19.9.2014 at 8.04

Kiitti! :))

Vastaa
Maarit Johanna 18.9.2014 at 12.19

Tensku kyllä yllättää! Tulivuoren seutu on niin kaukana turistirysä-rannoista ^^

Vastaa
Inka 19.9.2014 at 8.04

Jep, ja se oli niin kiva huomata!

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 18.9.2014 at 17.11

Hauska kuulla, että ennakkoluulot karisivat :) Anagan vuoristoseutu on ihan must patikointikohde Tenellä ja siellä ei ole karua, vaan päinvastoin todella vihreetä ja rehevää! Mutta jos La Palmalle suuntaatte, niin siellä vasta vihreätä onkin! Sitähän kutsutaa Isla Bonitaksi, kun on Kanarian saarista se vehrein :)

Vastaa
Inka 19.9.2014 at 8.04

Jes, just siellä käytiinkin toissapäivänä, ja Anaga kyllä oli nättiä seutua. :) Nyt tsekkaamaan La Palma!

Vastaa

Jätä Kommentti