Pallontallaajat.net
Valikko

Tipusten kanssa Anagalla

Kirjoittanut Inka 19.9.2014

Matka Teneriffalla on edennyt melko mainiosti, sillä tulivuorivaellusta seurasi viidakkovaellus, ja jos ei aivan Indiana Jones -meininkiin päästy, niin virallisemmin taidettiin vaellella sademetsässä. Niin tai näin, mun mielessä oli jo vähän turhan vahvat mielikuvat melkein umpeen kasvaneesta metsästä joka on täynnä eksoottisia kasveja. Ja sitä meillä olikin edessä.

_DSF3822anaga1

Palataan Anagan metsämaisemiin myöhemmin, sillä nyt pääsette näkemään sen toisen puolen, mitä metsikön välistä vähän väliä vilahti: nimittäin upeat vuorimaisemat. Kuten monet teistä varmasti tietää, Teneriffa on tulivuorten muodostama saari, ja sen itäosassa sijaitseva Anagan kansallispuisto on yksi saaren vanhimpia osia. Siitä kertoo muun muassa todella vahvat pintamuodostumat kallioissa. Niitä päästiin ihailemaan kesken vaelluksen, kun eteen sattui näköalapaikka eli mirador.

Pari tuntia kestäneen vaelluksen puoliväliin tullut pikku paussi oli mulle enemmän kuin odotettu, sillä lentsu ei oo hellittäny vieläkään, vaikka tässä on jo kolme päivää vaellettu sitä pois. Heikkoa happea paranneltiin maisemissa, jotka ei kyllä mahtavuuden puolesta helpottanu asiassa yhtään, sillä vähän väliä piti haukkoa henkeä tämän näkymän edessä.

_DSF3811_DSF3821anaga2_DSF3797anaga3

Meille sattui kaikeksi onneksi tosi kirkas päivä, joten nähtiin saaren itärkärkeen saakka. Meidän oppaana ollut Nayra oli vahvasti sitä mieltä että laavan muodostama pinta näyttää aivan lohikäärmeeltä, mutta mää en päässyt aivan siihen mielikuvaan saakka, vaikka kovasti yritin. Jotain melko maagista noissa maisemissa kuitenkin on.

Ja kirsikkana kakun päälle meidän seuraan liittyi vielä tipuparvi, kun alueella asustavat siniset pikkulinnut tulivat ihmettelemään puuskuttavia turisteja. En oo vielä missään nähny noin kesyjä tipusia, sillä ne päästi todella lähelle. Ja huomatkaa, kuvissa näkyy sekä sinisellä värillä koristeltuja uroslintusia että neutraalimman värisiä naarastipuja, joiden kanssa sitten ihailtiin maisemia ennen kun jatkettiin vaellus loppuun.

_DSF3820

Ja arvaatteko muuten mitä tuo muutamissa kuvissa näkyvä sumu on? No ne on tietysti pilviä, vuoristossa kun oltiin!

Eng: Anaga National Park in the east side of Tenerife offered this amazing view, and we werelucky enough to admire it with the local birds.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Amanda 19.9.2014 at 8.33

Aikamoisia tipusia postaus täynnä! Pakko myöntää, että Teneriffa on luontomahdollisuuksiensa takia alkanut kiinnostaa – ja hyvä niin! Oli jo aikakin :)

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.17

Haha, ihana Amanda! :D Joo, mullakin on kyllä kuppi kääntynyt täysin nurin Teneriffan suhteen, mikä oli kyllä aika tervetullutta. :)

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 19.9.2014 at 10.47

No nyt on hienoo! Ja ihania tipusia. :)

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.18

Arvasinki että nää maisemat vois miellyttää sua. :)

Vastaa
Ulletin 19.9.2014 at 11.29

Samat sanat kuin Kealla, aivan mielettömältä näyttää! Ja nuo linnut, aivan satumaista :) Ihana, et pääsit tuonne reissulle. Se sun aikaisempi postaus ennakkoluuloista oli niin hyvä. On vaan ollut niin kiirettä, ettei ehdi kunnolla blogejakaan lukea tai ainakaan kommentoida. Pöh.

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.19

No elä muuta sano, oon joka ilta miettiny että käytänkö ajan postauksen kirjoittamiseen vai muiden blogien lukemiseen ja kommentoimiseen, mutta kun netti on rajallinen ja postauksen voi kirjoittaa valmiiksi ilmankin, oon päätyny aina siihen. Ehkä tänään olis aikaa jo lukea muidenkin postauksia! Ja kiitti muuten kommentista, tuo paikka oli kyllä nimenomaan satumainen. :)

Vastaa
reissuesa 19.9.2014 at 23.42

Upealta näyttää, tuonne pitää mennä käymään ilman muuta. Itse lähden Teneriffalle 10 pv päästä ja tulen vasta jouluna takaisin.

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.21

Noniin, sullahan on sitten mahtavasti aikaa kiertää kaikki saaren kivat vaelluspolut. Mahtavaa matkaa! :)

Vastaa
Ninni 20.9.2014 at 8.54

Apua, uskallanko ehdottaa? 10.10.? Mulla on hela dagen pelkkää aikaa (viimeks kun sanoin näin, olin 12h töissä…uuh). Tahtoo nähdä vihdoinki!!

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.22

Haha! Mulle passaa se päivä kyllä mainiosti, oon toki töissä mutta treenit on vasta ihan myöhään illalla joten siinä välissä ehtii aika hyvin! Ja jos tulee jotain niin sitten tulee, ei voi mitään. Mutta merkkaan sen kalenteriin kaiken varalta. :D

Vastaa
Ninni 20.9.2014 at 20.14

Jebou, laitellaan viestiä vielä lähempänä :)

Vastaa
Inka 21.9.2014 at 0.31

Jes, huippua!

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 20.9.2014 at 13.04

Hei mahtavaa! Just kirjoittelin edelliseen juttuun, että Anaga on ihan must patikkakohde Tenellä ja hyvä että kävitte siis sielläkin :) Kyllä nuo maisemat on mahtavuutta ja ihanat tipuset seurana niitä on vielä kivempi tiirailla :)

Vastaa
Inka 21.9.2014 at 0.29

Maisemat oli kyllä tosi upeita, sen mitä sen tiheän kasvuston läpi näki mutta kyllä sitä sademetsääkin katseli melko mieluusti. :)

Vastaa
eve 20.9.2014 at 14.35

Wautsi mitä maisemia ja hienoja kuvia! Tipuset kruunaa kaiken :D!

Vastaa
Inka 21.9.2014 at 0.29

Niinpä, aina pitäs olla pari tipusta komistamassa maisemaa! :)

Vastaa

Jätä Kommentti