Pallontallaajat.net
Valikko

Vihkiminen teltassa ja jännitystä alttarilla

Kirjoittanut Inka 22.9.2014

Palataan reissuseikkailuista hetkeksi häiden pariin, sillä mulla on vielä melkein koko päivä purkamatta täällä blogissa ja se oli semmoinen matka, että se todellakin ansaitsee kaiken mahdollisen huomion.

Juhlat-44

Meillä oli siviilivihkiminen juhlapaikalla, ja se ei todellakaan menny aivan suunnitellusti. Olin etukäteen saanut maistraatista kaksi vihkikaavaa joista valita toisen, ja valinta oli melko helppo, sillä toinen oli superlyhyt ja koruton, toinenkin melko lyhyt mutta edes vähän kivempi.

Meidän vihkiminen alkoi tuona heinäkuisena lauantaina kahdelta, ja oltiin sovittu että vihkijä saapuu paikalle siinä joskus varttia vaille. Siinä kun kaikki vieraat olivat saapuneet, kello oli jo kymmentä vaille eikä kaveria näkynyt missään, alkoi jo vähän huolestuttaa. Kun kello läheni tasaa eikä miestä vieläkään ollut mailla halmeilla, meinasi jo tämän morsion otsasuonta kiristää. Etittiin kuumeisesti miehen puhelinnumeroa, mutta koska oli lauantai ja maistraatti kiinni, eikä numerotiedustelukaan auttanut, oltiin vähän hädässä. Oltiin etukäteen sovittu että se on tarvittaessa minuun yhteydessä, enkä ollut siinä hoksannut pyytää hänen numeroaan.

Viis yli toinen bestmaneista kävi ilmoittamassa vieraille, että vihkijää ei näy eikä kuulu eikä oikein tiedetä onko se tulossa, ja oli aika alkaa miettiä varasuunnitelmaa. Siinä vaiheessa kun kello löi kymmenen yli ja päätettiin odottaa vielä pari minuuttia, sovittiin että toinen bestmaneista mukavihkii meidät ja painellaan sitten häämatkan jälkeen maistraattiin ja mennään naimisiin siellä. Ei ihan ehditty odottaa kahta minuuttia, kun notaari porhalsi paikalle. Oli kuulemma jumiutunut liikenneruhkaan, ja matkalla oli vielä ollut tietyökin. Harmin paikka.

Siinä vaiheessa mua nauratti ja sulhon ärsyyntyminenkin alkoi laskea ja todettiin, että jos tässä oli päivän pahin perseily niin ehkä me kestetään se varsinkin, kun me ei voitu vaikuttaa siihen aivan yhtään millään tavalla.

Rauhotuttiin hetki, ja muutamaa sekuntia myöhemmin meidän häämarssi lähti soimaan, mää olin Karimin käsipuolessa ja mikään maailmassa ei olis voinu olla yhtään paremmin.

Juhlat-14Juhlat-15Juhlat-18

Meidän häämarssiksi valikoitui lopulta Carla Brunin You Belong To Me -kappaleen instrumentaaliversio, joka olis mun haaveissa soitettu ukulelella tai edes kitaralla paikan päällä, mutta mankankin kautta se oli varsin täydellinen. Vaikka alun perin suunnitelmissa oli astella alttarille perinteisesti iskän kanssa, pari päivää ennen häitä totesin, että ehkä mua ei enää tässä vaiheessa tarvi Karimille luovuttaa, ja käveltiinkin vihkijän eteen koko matka yhdessä.

Vihkipaikka oli lopulta hääpaikan pihalla teltassa, sillä meille sattui superkaunis päivä, kun lämpö helli Oulua tuon viikon oikein täydellä teholla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan vihkimisen olis pitäny tapahtua kartanon päärakennuksessa, mutta pihavihkiminen oli kaikin puolin parempi idea. Karim keksi ajatuksen vaan pari päivää ennen häitä, joten koristelut jäi lopulta melko pieniksi, mutta siitä huolimatta saatiin tilasta melko kiva ja juhlallinen.

Muistin vasta nyt näitä kuvia katsellessani, että vihkijä ei ollut paitsi myöhässä, myös melko rapsakkaan oloinen. Aurinkolasit päässä puhetta pitänyt vihkijä puhui niin pienellä äänellä, että mekään ei meinattu kuulla sanaakaan, vaikka ei nyt varsinaisesti oltu siitä kovin kaukana. Lopulta koko mies oli kuitenkin sen päivän aikana meidän ja vieraiden näkökulmasta niin pienessä roolissa, että eipä sillä ollut mitään merkitystä kuinka huonosti se homman hoiti, kunhan päästiin naimisiin ja se oli tärkeintä.

Juhlat-30Juhlat-24Juhlat-27Juhlat-32

Ja lopulta oli aika sanoa tahdon. Mää olin reenannu sitä jo edellisenä päivänä ja hyvinhän se meni. En muista kummalta kysyttiin eka ja sanottiinko meidän yhteinen sukunimi oikein, mutta sen muistan että kummatki sano oikean vastauksen ja sitten piti tuulettaa. Vieraat myös antoi meille oikein kunnon aplodit ja se oli mahtavaa, sillä en välttämättä olis kestäny ajatusta, että oltais menty naimisiin ja kukaan ei olis taputtanu.

Teltta sijaintina aiheutti pientä päänvaivaa kunniakujan suhteen, mutta kaason ja bestmänien avulla saatiin sekin hoidettua melko mutkattomasti. Riisin ja saippuakuplien sijaan meidän vierailla oli käsissään onnitteluviirit ja kartiot, joista ne viskasi karkeaa merisuolaa meidän päälle, osa vähän turhankin antaumuksella. Suola ei ehkä ollut mikään paras idea, sillä se on tosiaan aika karkeaa ja kovaa, ja sitä saatiin sitten pudotella tukasta vielä kymmenenkin tunnin päästä. Siitä huolimatta valitsisin sen silti uudelleen, sillä en keksisi vieläkään parempaa ratkaisua.

Juhlat-47Juhlat-40

Sitten me oltiinkin yhtäkkiä naimisissa, miten hullu tunne!

Kaikki kuvat on ottanut Marinella Ruusunen

Eng: We nearly didn’t get married, since the government guy was nearly a no-show. Luckily he ended up being there, and we got married happily.

Lisää tästä aiheesta

36 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 22.9.2014 at 20.33

Ihania kuvia! Meillä taisi olla muuten sama vihkijä ;)

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.09

Eikä! Vähän hauskaa, toivottavasti se oli teidän päivänä vähän skarpimpi!

Vastaa
eve 22.9.2014 at 21.49

No voi vitsi mikä pönttö.. mutta eipä tollaset onneksi lopulta haittaa kun päivä on muuten paras ;)! Näyttää niin ihanalta että!!! Meillä oli muuten just siviilivihkijäpöhlöjen takia varsinaisen vihkijän ohella toinen tyyppi joka piti varsinaisen seremonian.. ja onneks oli koska se meidänki varsinainen vihkijä oli myöhässä (vaikka se nyt ei siellä suunnalla haitannu ku oltiin iteki myöhäsä) ja viipyi ehkä 10 min.. :S. Mut lissää lissää näitä!! <3

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.40

Eikä miten ootte ollu kaukaa viisaita, tuohan olis ollu ihan mahtava juttu! Noh, meni jo, ja onneksi lopputulos on ainoa millä on merkitystä. Ja tulossa on!!! :)

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 23.9.2014 at 3.19

Aww ihania kuvia :) No jopas on mielenkiintoisia vihkijöitä kyllä liikkeellä..!! Mutta niin kuin sanoit, hyvä homma hoitui ja kaikki meni nappiin :)

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.40

Kiitti Annika! Ja joo, sattuuhan näitä. :D

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 23.9.2014 at 6.09

Niin rakkauden ja onnentäyteisiä kuvia! Ja toi tuuletus on loistava. Hyvä te <3 Tuleehan vielä lisää kuvia? Ootte niin söpöjä!

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.40

Kiitti Sanna! Ja lissää on tulossa, aivan taatusti! :)

Vastaa
Sarkku K 23.9.2014 at 8.36

Kauniita kuvia!

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.40

Kiitos Sarkku!

Vastaa
Rimma 23.9.2014 at 9.34

Ootte niin ihania!!

PS. Meillekin taputettiin kirkossa. En tiiä oliko se ihan etiketin mukaista, mutta pappikin suostui niin mikäs siinä :D

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.41

Eiikä, jes! Mun mielestä pitäs enemmänki olla niin että ei oo etiketin mukaista jättää taputtamatta, ihme hommaa!

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 23.9.2014 at 9.50

Sä oot niin kuvankaunis morsian! Söpöjä ootte yhessä…

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.41

Kiitti Kea! <3

Vastaa
Lena / london and beyond 23.9.2014 at 10.46

Ihana fiilis välittyi tästä postauksesta (:

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.41

Vähän kiva, jee!

Vastaa
Jenna 23.9.2014 at 10.50

Niiiiin ihania kuvia!! :) Ja tosiaan, ihana fiilis välittyi kaikista kuvista.

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.41

Hes, ihan huippu juttu!! :)

Vastaa
Kthetraveller 23.9.2014 at 12.10

Voi että miten ihania fiiliksiä välittyi näistä kuvista. ootte kyllä todella suloinen pari!

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.42

Kiitti! :)

Vastaa
Elina / Narulelu maailmalla 23.9.2014 at 15.38

Ihania kuvia! Voin kuvitella miten kamalalta on tuntunut, kun vihkijää ei näy eikä kuulu. Onneksi tarina sai kuitenkin onnellisen lopun <3

Meillähän kävi niin, että maistraattiin mennessä ilmoitettiin, ettei varausta löydy. Auts! Me oltiin lähdössä samana päivänä häämatkalle. Onneksi meidät suostuttiin sitten vihkimään kahden muun parin välissä ja päästiin naimisiin :D

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.43

Huh, teillä olikin kans aika tipalla ettei käynyt kettanasti, mutta onneksi kaikki järjesty, molemmissa tapauksissa :)

Vastaa
Suvi 23.9.2014 at 17.36

Oot kyllä kauneimpia morsiammia mitä oon koskaan nähnyt! Onnea teille :)

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.43

Oi kiitti Suvi!! :)

Vastaa
Hosuli 23.9.2014 at 18.45

Superkauniita kuvia. Tunnelma näyttää niiden perusteella ihanalta törpöstä vihkijästä huolimatta. :)

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.43

No oi kyllä, ei se tunnelmaa pilannut, ehkä vaan tosiaan auttoi keventämään, kun kaveri saapui paikalle :)

Vastaa
Ulletin 23.9.2014 at 20.31

Aivan upeita kuvia! Ei kyllä uskois, että tuo telttamiljöö on vaan pari päivää ennen häitä keksitty. Upealta näyttää! Ne valkoiset roikkuvat koristeet on tosi tosi nätit! Kuten hääpari myös! =)

Ne aplodit on kyllä ihan Jenkki-meininkiä, jee! Hehe ja varmaan tuosta vihkijän myöhästelystä tulee ikimuistoinen asia, joka vaan naurattaa jälkeenpäin :)

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.44

Kiitti kommentista Ulla! :) Ja joo, se on jo nyt eka juttu mitä kerron ko kysytään että miten häät meni, kuten taisin myös sulle sanoa. :D

Vastaa
Jael 23.9.2014 at 20.44

Ihanat hääkuvat;onnittelut!

Vastaa
Inka 23.9.2014 at 20.46

Kiitti tosi paljon! :)

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 23.9.2014 at 21.27

<3 x 1000000000000000

Vastaa
Inka 24.9.2014 at 17.51

Niinpä!!! :))

Vastaa
Sandra 24.9.2014 at 6.52

Upeita kuvia! Olet todella kauniin näköinen! Mun mielestä reilusti palautetta maistraattiin vihkijästä. Tuskin mitään sieltä kuuluu, mutta menis edes viesti perille. Puhutaan kuitenkin ihmisen yhdestä merkittävimmästä päivästä, joten tuollaiset törpöt pitäisi kieltää lailla.

Vastaa
Inka 24.9.2014 at 17.51

Kiitos Sandra! Tosiasiassa mulla ei oo käyny mielen vieressäkään antaa palautetta, sillä ajattelen maistraatin jotenkin semmoisena tahona että niille on turha alkaa urputtaa vaan että valitukset menee suoraan ö-mappiin, mutta pitää nyt ehkä silti miettiä asia vielä uudelleen. Tosiaan eipä sillä enää meidän päivään mitään vaikutusta ole, mutta ehkä se voisi tehdä jotain jollekin muulle.

Vastaa
Annika 24.9.2014 at 22.29

Voi kuinka nättiä, oonkin oottanut kuvia teidän juhlista :)

Voin kuvitella, että on h-hetkellä jännittänyt, mutta onpahan ainakin jotain hauskaa mitä muistella sitten jälkikäteen :P

Vastaa
Inka 25.9.2014 at 0.54

Jep, eipä ainakaan tarvi miettiä mikä jäi päällimmäisenä mieleen. :D

Vastaa

Jätä Kommentti