Pallontallaajat.net
Valikko

Yksi yö Tallinnan Sokos Hotel Estoriassa

Kirjoittanut Inka 25.9.2014

Kun jo noin kuukausi sitten juhlittiin meidän kuukauden mittaista avioliittoa Tallinnassa, napattiin majapaikka blogin kautta saadun lahjakortin avulla Sokos Hotel Estoriasta. Ei majoituttu aivan siinä legendaarisessa Virussa, mutta käytännössä melkein samassa rakennuksessa, sillä hotelleilla on esimerkiksi yhteiset aulatilat, mutta omat hissit.

Estoria on uusi hotelli, jossa Viron monipuolisuutta matkakohteena pyritään alleviivaamaan oikein kunnolla. Se näkyy esimerkiksi siinä, että kaikilla huoneilla on oma Viro-teemansa. Sisäänkirjautumisessa meidän edessä olleet työt todistivat, että kansainvälisyydestä huolimatta palvelua saa myös suomeksi, ja me taas kokeiltiin, että hymyt irtoaa vielä englanniksikin. Suomalaisia oli hotellissa tietysti tosi paljon, mutta se ei nyt varsinaisesti yllättänyt.

Palvelu oli tosi ystävällistä, ja respan mimmi superkiva. Hyvästä palvelusta kertoi paitsi työntekijöiden positiivinen suhtautuminen asiakkaisiin, myös käytävältä löytynyt kahvikone kekseineen ja pähkinöineen. Lisäksi käytävällä oli vieraiden iloksi sanomalehtiä ja shakkilauta, jota me hyödynnettiinkin Karimin kanssa pelaamalla erä tammea.

_DSF3101_DSF3161estoria1_DSF3108_DSF3129

Hotellihuone oli melko kiva, ja erikoista siellä oli valkoisten hotellilakanoiden sijaan värikkäät petivaatteet, jotka kieltämättä toivat tunnelmaa vähän alas hotellin luksusfiiliksestä. Huoneessa oli mun iloksi myös kylpytakit, ja niin ikään myös ne olivat värikkäät, ja vihreä kylpytakki toi vaan kotoista tunnelmaa, mikä oli varsin mukavaa.

Huoneessa meitä odotti kahvikone ja ilmaiset vesipullot, mikä on mun mielestä kyllä aivan mahtava juttu ja ilmeisesti ainakin suomalaisten ketjujen joukossa kasvava käytäntö. Se on ihan mahtava juttu enkä voi muuta kuin nostaa hattua hotelleille, sillä yleensä ensimmäisenä huoneeseen tullessa on vastassa jäätävä jano.

Kuten aikaisemmasta Tallinna-postauksesta ilmeni, me käytettiin meidän ilta aika vahvasti hotellilla. Takana oli monta raskasta viikkoa ja unettomia viikonloppuja, joten valahdettuani päikkäreille mua ei oikeen saanut enää ylös siitä pehmeästä sängystä. Eikä se haitannut, kun oltiin kuukausipäivälomalla! Ilta menikin virolaisen ruokakaupan antimia syöpötellessä ja leffakanavan elokuvatarjonnasta nauttiessa. Jotain meikäläisen tuon illan aivotoiminnasta kertoo se, että ykkösjuttu oli kun Disney Channelilta tuli Aladdin, joka piti tietysti nostalgiafiilistellessä katsoa alusta loppuun, ja olihan se vieläkin yhtä hyvä kuin silloin 7-vuotiaana vaikka englanninkielisestä versiosta puuttuikin Loiri.

_DSF3158estoria2_DSF3136_DSF3144

Aamulla olikin sitten aika hotellivierailun kohokohdan eli aamiaisen, ja Estorian asiakkaille oli onneksi oma erillinen aamiaishuone, joka tosin sijaitsi aivan Virun asiakkaiden aamiaishuoneen vieressä. Tila oli melko pieni mutta käytetty järkevästi, ja aamiaisessa oltiin selvästi haettu hieman korkeaa tasoa. Ensisilmäyksellä se oli melko hyvä ja monipuolinen, ja nautittiinkin tuoreista hedelmistä, grillatuista kasviksista, monipuolisesta salaatista ja hyvästä jogurtista aika runsaasti. Siitä huolimatta että palvelu pelasi ja ruokaa oli mukavan monipuolisesti, jotain siitä jäi puuttumaan. Ehkä ne oli jogurtin joukkoon viskattavat pähkinät tai överit munkit, mutta aivan se ei meidän henkistä aamiaisnälkää täyttänyt, mikä oli hieman harmi, vaikka fyysiesti oltiin teitysti hyvinkin kylläitä.

Vaikka jotain jäi puuttumaan, tarjosi aamiainen myös uusia kokemuksia, nimittäin Tallinnan-konkareille taatusti tutun kaman. Kama-jauho on käytännössä talkkunajauhoa, ja virolaisittain sitä voi sekoittaa vaikkapa jogurttiin tai jäätelöön. Mää en kamaan koskenut, mutta Karim kokeili ja tykkäsi niin paljon, että kun illalla palattiin takaisin Suomenlahden pohjoispuolelle, oli mukana tuliaisina myös oma pussillinen kamaa. Suosittelen kokeilemaan, jos viljat ja oma vatsa on toimiva yhdistelmä! Pussillinen kamaa maksoi lähirimissä euron, joten konkurssi ei kohdannut.

Kaiken kaikkiaan hotellivierailu oli kuitenkin melkoisen makoisa, ja vaikka aamiaisjutut onkin mulle todella tärkeitä, niin on myös hyvät yöunet ja hotellihuoneen ikkunasta avautuvat upeat maisemat, jotka molemmat saatiin.

Onko Estoria tuttu, vai suuntaatteko aina Tallinnassa ihan johonkin täysin muuhun kuin suomalaiseen hotelliin?

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Sokos Hotel Estorian kanssa.

Eng: During our visit in Tallinn we slept in Sokos Hotel Estoria and enjoyed an awesome view and a nice breakfast

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti