Pallontallaajat.net
Valikko

Vierailulla Yhdysvaltain suurlähetystössä

Kirjoittanut Inka 1.10.2014

// EDIT: Haha, tänään onki keskiviikko! Noh, ollaan mukana sitten päivää liian aikaisin. :D

Meikäläinen on jälleen pitkästä aikaa mukana Instagram Travel Thursayssa, sillä kerrankin on aihetta. Nyt luvassa on nimittäin kurkistus semmoisten ovien taa, jonne oon halunnu nähdä jo pidemmän aikaa. Pääsin vierailemaan pari viikkoa sitten Helsingissä Yhdysvaltain suurlähetystössä, kun Nuorten aikuisten Amerikka-verkosto NAME järjesti tilassa BBQ-kekkerit. Ja voi pojat me (tai siis minä ainakin, röyh) syötiin!

Vierailu oli tietysti superjännittävä, sillä ainahan se on erikoista päästä paikkoihin, jonne ei milloin tahansa voi vain lompsia sisään. Olisitte toki saaneet kurkistaa tuon illan menoihin jo aikaisemmin, mutta koska suurlähetystöön ei ole mitään asiaa kameran kanssa, on mulla vierailusta todisteena vain kännykkäräpsyjä, jotka on odottaneet Instagram Travel Thursdayta jo monta viikkoa, sillä suomalainen versio järjestetään nykyään vain kerran kuussa.

Visiitti alkoi tietysti henkkareiden kaivamisella, ja mua alkoi kuumottaa jo ennen kuin olin päässyt edes jenkkien maaperälle. Nimilistassa seisoi nimittäin uusi nimi, mutta henkkarit oli yhä vanhalla nimellä. Onneksi työntekijät olivat yhtä ystävällisiä kuin aina jenkeissä, ja toivottivat paitsi tervetulleeksi, myös onnea naimisiin menon kunniaksi! Turvatarkastuksen ja ohjatun liikkumisen jälkeen oltiin meille varatussa tilassa, missä Namen perustaneet Ulla ja Kirsi olivat meitä vastassa. Ilmassa tuoksui jo grillissä kärynnyt burgeri ja olikin jo aikakin, sillä pitkän työpäivän jälkeen nälkä oli jo huumaava. Pian onneksi päästiinkin jo itse asiaan.

InstagramCapture_07f14958-5f1c-4c5a-8164-ade32718edba_jpgInstagramCapture_295e6571-8256-407c-8113-ed43984a9f56_jpgus embassyInstagramCapture_a72ffe00-d650-4048-bc61-cb3e8e8f0748_jpg

Useamman santsikierroksen jälkeen jenkkiherkut teki kauppansa ja katosivat parempiin suihin hetkessä. Huippuhyvän ruuan lisäksi illan kruunasi tietysti seura, sillä paikalla oli runsaasti tuttuja paitsi blogi-, myös koulumaailmasta, sillä meitä oamkin medianomipuolen kasvatteja oli tuossa melko pienessä tapahtumassa osallisina kokonaiset neljä kappaletta. Vapise, Helsinki!

Miltä näyttää ilta suurlähetystössä? NAMEn toimintaan voi muuten lähteä mukaan kuka tahansa, tsekkaa lisätietoa Facebookista!

Eng: One day this September I finally had an opportunity to visit the embassy of the United States of America in Helsinki.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera. Minut löytää instagrammista nimimerkillä @inkakha

Lisää tästä aiheesta

17 Kommenttia

Anna Koskela 2.10.2014 at 9.35

Pääsittekö kuinka laajasti kiertämään lähetystöä?

Itse olen vieraillut mm. Suomen Intian, Strasbourgin ja Kreikan lähetystöissä ja ne on usein rakennuksinakin mielenkiintoisia. Samoin niissä on paljon taidetta esilla ja hauskoja lahjoja, mitä muiden maiden päämiehet on tuomisinaan kantaneet.

Vastaa
Inka 2.10.2014 at 20.47

Ei kyllä päästy, oltiin ainoastaan terassilla ja sitten meille varatussa aulatilassa, mikä sekin oli kyllä mulle ihan ok. :)

Kuulostaa mielenkiintoiselta nuo muut lähetystöt, ehkä mää pääsen vielä joskus kurkkaamaan tuota tai jotain muuta lähetystöä tarkemmin, että pääsen katsomaan josko sieltä löytyis jotain hauskoja lahjoja.

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 2.10.2014 at 10.45

Hehe, siis mäkin meinasin postata eilen, mutta kun en löytänyt linkkiketjua, tajusin että on keskiviikko… :D Sapuskat näyttää herkullisilta ja onpas iloisia kasvoja! :)

Vastaa
Inka 2.10.2014 at 20.48

Haha, hyvä me! Tosin mää julkaisin eka ja aloin vasta sitte etsimään linkkiketjua.. Ehkä ens kerralla noin päin ku sinä. Ja oli niin mahtava meininki, että ei mikään ihme jos hymyilytti. :)

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 2.10.2014 at 11.00

Nää NAME:ilut on nykyään mun suosikkijuttuja ja harmittaa vietävästi jos en pääse niihin mukaan… Ja ihanaa että säkin oot vihdoin täällä Helsingissä meidän mukana!

Vastaa
Ulla 2.10.2014 at 13.22

Ihanin komentti ikinä <3

Vastaa
Inka 2.10.2014 at 20.48

No elä muuta sano, oon niin mielissäni siitä että pääsen nykyään ite osallistumaan noihin juttuihin sen sijaan että lukisin vaan teidän facebookeista ja blogeista päivityksiä! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 2.10.2014 at 11.12

Ja siis mullakin oli postaus ajastettuna keskiviikolle, viime tipassa huomasin että hups, väärä päivä :) En näköjään ollut ainoa! Ihanan näköistä mättöä, tässähän tuli nälkä ja harmitus siitä että meidän kylällä ei ole ruokalaa mistä tuollaista saisi. Pitää itse varmaan ruveta kokkailemaan….:)

Vastaa
Inka 2.10.2014 at 20.49

Haha, selvästi ollaan nyt ihan sekasi ko on vaan kuukauden välein. :D Noh, eiköhän tähän totu. Ruoka oli niiiiin hyvää, ja vois kyllä itekki inspiroitua vähän kokkailemaan!

Vastaa
Ulla 2.10.2014 at 13.22

Olipas kiva palata näihin mukaviin muistoihin =) Yhdyn Kean sanoihin, että kivaa että sääki oot nyt messissä NAMEn menossa =)

Vastaa
Inka 2.10.2014 at 20.50

No kiva että on kiva teidän mielestä, munstaki! <3

Vastaa
Lena / london and beyond 2.10.2014 at 16.44

Oi ihan superkiva postaus! Olen itse käynyt Lontoon suurlähetystön juhlissa kerran, ja olihan se komea pytinki. Tuolla olisi mahtava päästä itsekin käymään, ja varmasti olisin tuossa NAME-jutussa mukana jos Suomessa asuisin. Hieno juttu että tuollainen on laitettu pystyyn!

Vastaa
Inka 2.10.2014 at 20.50

No elä muuta sano, oon kyllä tosi mielissäni että on jotain nimenomaan vähän nuoremmille suunnattua amerikka-toimintaa. :)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 2.10.2014 at 23.03

Ihania NAMElaisia siellä kuvissa – terkkuja kovasti kaikille! Ja todellakin jurppii että en pääse osallistumaan name-tilaisuuksiin nyt, mutta huippua että pääsen niihin mukaan edes näin blogien välityksellä :) Kiitos siitä, Inka :)

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.10

Heh, hauskaa että mää tarjoan nyt sulle sen virtuaalikokemuksen minkä varassa oon ite ollu tähän asti ku en oo aikaisemmin päässy noihin NAME-tapaamisiin. Näinkin voi siisi käydä! :D

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 3.10.2014 at 19.47

Nam mitä herkkuja! Kivalta näyttää meno muutenkin. (-:

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.11

No todellakin, oli tosi kiva että mun ensimmäinen Name-tapahtuma oli noin kiva, niin menee niin mieluusti mukaan vastaisuudessakin. :)

Vastaa

Jätä Kommentti