Pallontallaajat.net
Valikko

Pako metsään: syysvaellus Nuuksiossa

Kirjoittanut Inka 2.10.2014

Vaelleltuani reilun viikon Espanjan upeissa maisemissa, jäi luonnossaolemisvaihe niin vahvasti päälle, että samaa aktiviteettia piti päästä harrastamaan kotimaassa vielä, kun se oli säiden puolesta mahdollista. Kun lauantai koitti ja vaellusreissulta paluusta oli kaksi kokonaista päivää, suuntasi tämä tyttö nokkansa jälleen kohti metsää.

Tällä kertaa varustelu oli hieman puuttellinen, sillä vaelluskengät haisivat koipien sijaan Madridiin jumahtaneessa matkalaukussa, joka saapui kotiin vasta myöhemmin lauantai-iltana. Se mikä varustelussa puuttui, korvautui kuitenkin seuralla, sillä mukana oli espanjalaisten oppaiden sijaan oma rakas aviomies, kun Karim puksutti luokseni Helsinkiin ja jatkoi matkaa mun kanssa sitten kohti Espoota ja Nuuksion kansallismaisemia.

_DSF5457_DSF5494_DSF5455_DSF5491

Nuuksion bussissa oltiin kymmenen aikaan, ja niin oli muutama muukin. Valtava joukko vaahtosammuttimen kokoisia partiolaisia aina valmiina seikkailuihin, mutta myös runsaasti turisteja ja muutamia sienestäjiä. Onneksi kaikki mahtuivat kyytiin, ja kun bussi pysähtyi Nuuksion pysäkille, tyhjeni se hetkessä. Onneksi metsässä riittää tilaa, eivätkä reitit käyneet ahtaaksi missään vaiheessa.

Bussipysäkiltä käveltiin rengasreittien aloituspaikkaan pari kilometriä, jotka kuluivat niin joutuisasti että päätettiin valita alueen rengasreiteistä se kaikkein pisin, eli seitsemän kilometrin mittainen korpinkierros. Ei ihan hirveästi ehditty valmistautua selvittämällä minkä reitin varrelta löytyy parhaimmat maisemat, mutta otaksuttiin niiden olevan sen kaikkein pisimmän reitin varrella, missä päästiinkin näkemään pari kalliota ja paljon puita.

Metsään oli ihana päästä, mutta täytyy näin pohjoisen kasvattina vähän vikistä niistä maisemista. Kun mulle normi vaellusmaisemien suhteen on se Kuusamon Karhunkierros, niin kieltämättä Nuuksiossa vastaan tulleet maisemat muistutti lähinnä oululaisia perusmetikköjä. Niin tai näin, raitis ilma teki enemmän kuin hyvää ja lauantaina paistoi vielä aurinko ja lämmintäkin oli 15 astetta, niin kyllä kelpasi metsässä taivaltaa. Ja kai tuo vierailu Nuuksiossa kuuluu myös jollain tavalla yleissivistykseen, kun täällä pääkaupunkiseudulla nyt asustellaan.

Jos maisemat ei ollu sen vaellusreitin ykkösjuttu, niin eväät sen sijaan oli! Meillä oli nimittäin mukana termarillinen kuumaa kaakaota ja korvapuusteja, ja kaakao maistui tietysti kaikkein parhaimmalta kuksasta juotuna lammella.

_DSF5465_DSF5486Nuuksio1_DSF5502_DSF5491

11 kilometrin minivaellus oli ohi yllättävän nopeasti, eikä vastaan tullut ihan hirveänä porukkaa. Paluumatkalla bussipysäkille meinasi iskeä tenkkapoo, kun tajuttiin että ei oltu käyty nostamassa käteista paluubussia varten, ja pikaisen googlettelun jälkeen selvisi, että HSL:n onnikoissa käy vaan käteinen eikä seutulippua voi tietenkään maksaa kännykkälipulla. (Tähän väliin mainittakoot, että jopa Koskilinjojen busseissa taitaa käydä nykyään luottokortti). Epätoivoisten huokauksien jälkeen lompakon kätköistä löytyi kuitenkin onneksi varakymppi, jolla päästiin sitten kotimatkalle. Kun noustiin bussiin, niin kuskilla oli tietysti kuittikone rikki, ja päädyttiin lopulta matkustamaan ilmaiseksi. Noh, tulipahan selviettyä että lompuukista saattaa löytää yllätysseteleitä!

Nuuksio oli kyllä hieno retkikohde, mutta ehkä vaeltamaan lähden suosiolla sinne Kuusamoon. On kuitenkin jollain tavalla tosi mukava tietää, että keskelle korpea pääsee täältäkin melko nopeasti.

Eng: We spent last Saturday hiking in Nuuksio National Park in Espoo and drinking hot chocolate from a wooden kuksa.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Satu VW / Destination Unknown 2.10.2014 at 22.16

Aaah, korvapuusteja, kukakohan niitä leipoisi täällä meillä…!? :) Nuuksio on kyllä hieno paikka, mutta varmasti Kuusamo silti vie voiton!

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.09

Mulla on tullu perinteeksi leipoa niitä melkein joka viikkoa, mutta mun resepti ei ehkä oo se kaikkein perinteisin. Noh, pääasia että itelle kelepaa. :D

Vastaa
Laura R. 2.10.2014 at 23.08

Kauniin syksyisiä kuvia oot saanut noista Nuuksion maisemista joka tapauksessa, vaikka ei ne varmastikaan Kuusamon tai Lapin vaaroille ihan pärjääkään! ;) Ja kävipä hyvä mäihä bussin kanssa ^_^

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.10

No elä muuta sano! :D Meinas oikeesti iskeä jo pieni paniikki kun alettiin miettiä että jaaa millä sitä päästäiskään kotia..

Vastaa
Heli 3.10.2014 at 0.19

Ihania ootte :) Alkoi naurattaa, kun kuvailit HSL:n busseja onnikoiksi. En edes Oulussa ollessani kuullut kertaakaan tuota sanaa käytettävän. Oliko teillä myös sontikat mukana? :D

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.11

Haha, sontikoita ei ollu mukana mutta kieltämättä mulla on sontsa varalla tuolla kaapissa. :D

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 3.10.2014 at 10.21

Oi korvapuusteja! Pitäsiköhän viikonloppuna.. Joo!

Ja ihana juttu, Nuuksio on mukava retkikohde. :)

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.11

Haha, jes jos kykenin tarjoamaan pullainspiraatiota. :D

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 5.10.2014 at 15.56

Tuttuja Suomalaisia polkuja ja kiva, että Espanja inspiroi luontonsa puolesta sinuakin :)

Vastaa
Inka 5.10.2014 at 17.12

No elä muuta sano, siellä tosin riittäis ehkä vähän eeppisempiä maisemia kuin täällä eteläisessä Suomessa, mutta sillä mennään mitä on. :)

Vastaa

Jätä Kommentti