Pallontallaajat.net
Valikko

Autolla Meksikossa

Kirjoittanut Inka 5.10.2014

Ennen häämatkaa sain aika paljon kommentteja siitä, miten riskaabelia on vuokrata auto Meksikosta. Että ajaminen on aika vaarallista ja että turvallisempaa olisi matkustaa bussilla, kun paikallinen liikennekäyttäytyminen ja teiden kunto on mitä on. Eikä paikallisia ajotapoja tuntemattoman turistin ole välttämättä viisasta lähteä ajamaan niinkin pahamaineisessa paikassa kuin Meksiko, varsinkaan ilman paikallisen kielen tuntemusta.

_DSF1278_DSF1279_DSF1411

Niin me kuitenkin tehtiin, ja vuokrattiin auto Meksikosta. Meitä oltiin lentokentällä vastassa, sillä Sixtin toimisto sijaitsi muutaman kilometrin päässä Cancunin lentokentästä, eikä länkkäriturrejen onneksi annettu siinä paahtavassa kuumuudessa kävellä sitä välimatkaa matkalaukkujen kanssa. Sanoinko jo, että onneksi? Siinä olis tullu lämmin.

Meillä oli käytössä pieni vuokra-auto, jolla pääsi ketterästi paikasta toiseen. Ensimmäiseksi kun lähdettiin ajamaan autovuokraamolta kohti hotellia, kiinnitettiin huomiota kasvustoon: ei oltu missään vaiheessa ajateltu, että Meksikossa olisi niin runsasta kasvustoa, sillä välillä tuntui kuin olisi ajanut viidakon keskellä! Toiseksi kiinnitettiin huomio siihen, miten hyvässä kunnossa ainakin tuo meidän ajama kaksikaistainen moottoritie oli, eikä teiden sivuillakaan näkynyt roskia juuri ollenkaan.

Koko matkan automatkat Karim ajoi ja meikämimmi istui kyydissä, ja se sopi mulle varsin hyvin. Kaikki meni nappiin, ja päästiin toteamaan ennakkovaroitteluiden olleen aivan turhia, sillä ajaminen oli yhtä sujuvaa – ellei jopa sujuvampaa – kuin Euroopassa. Tiet oli ainakin tuolla Jukatanin niemimaan turistialueilla tosi hyvässä kunnossa, ja joka paikassa muistutettiin, että kännissä ajamisesta tai ylinopeudesta rapsahtaa aikamoiset sakot.

Muutamiin asioihin kiinnitettiin ajelussa huomiota, mitkä ehkä poikkesi oletetusta. Nimittäin ajeltiin aika monen pienen kylän läpi, ja kylien kohdalla tiet oli täynnä hidasteita. Ajaminen oli melkein mahdotonta niiden vuoksi, sillä jarrua piti painaa vähän väliä ja tuntui, että etenemisestä ei tullu yhtään mitään. Oltiin valittu pienempi tie kalliin tullitien sijaan, ja siinä kymmenennettä kertaa jarrua painaessa Karim totesi, että nyt selvisi miksi tällä tiellä ei ollut niitä tulleja. Mutta siitä hidastelusta huolimatta kylien läpi meneminen oli ehkä ajomatkojen parasta antia, sillä siinä näki tietysti parhaiten, edes vilaukselta, miltä se paikallinen elo todellisuudessa näyttääkään.

_DSF1282_DSF141r1_DSF1477_DSF1399_DSF1471

Toinen juttu oli siisteys. Kun ajettiin Quintana Roon osavaltiossa, ei teiden varsilla näkynyt roskan roskaa. Sen sijaan kun ylitettiin osavaltion raja Jukatanin osavaltion puolelle, oli pientareet hetkessä täynnä roskia. Se tuntui hieman oudolta, sillä oletettiin turisteja riittävän Jukatanin osavaltiossa eli Chichen Itza Statessa ainakin yhtä hyvin kuin rantakaupunkien valtaamassa Quintana Roossa.

Muita outoksia ei autoilun suhteen tullut vastaan, ja kaikki sujui aivan mainiosti. Yhden kerran ajettiin armeijan ja kerran poliisin tarkastuspisteen läpi, mutta molemmilla kerroilla kivikasvoinen virkavallan edustaja totesi vain kovat piipussa että “GO!”, kun Karim kertoi meidän olevan turisteja matkalla hotellille.

Meidän häämatkan aikana Karibianmerellä pauhasi myrsky, mikä ei onneksi koskaan saapunut rannikolle saakka. Saatiin siitä kuitenkin esimakua kun oltiin palaamassa Chichen Itzasta, kun kohdattiin häämatkan ainoa sadekuuro. Katottiin jo kaukaa että kohta sataa ja kovasti, eikä meillä auttanut muu kuin ajaa sadekuuron läpi. Vettä tuli kuin aisaa, ja ajettiin ehkä kahta- tai kolmeakymppiä hätävilkut palaen. Onneksi vastaan tuli muita autoja, niin oli mahdollista edes vähän arvioida, missä päin tie oikein kulki.

Mitään ongelmia ajamisessa ei kuitenkaan ollut, ja ainakin tuolla Jukatanin turistialueella meni juuri niin kuin ounasteltiin, että jos on ajanut autoa Libanonissa, pärjää myös Meksikossa, tai ainakin tuolla. Vaikka en kyllä välttämättä tieten tahtoen haluais ajaa autoa Libanonissa enää ikinä.

Mutta Meksikossa ainakin tuolla alueella helposti, melkein milloin vain.

Eng: We rented a car for our five-day honeymoon in Mexico and everything went as planned.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

AinoEmilia 7.4.2016 at 6.04

Tutunnäköisiä maisemia! :) p.s. Siulla on ihanan tuntuinen blogi, täytyy lueskella lisää!

Vastaa
Inka 8.4.2016 at 15.32

Kiitos kommentista! :)

Vastaa

Jätä Kommentti