Pallontallaajat.net
Valikko

Hääpäivän tanssit

Kirjoittanut Inka 6.10.2014

Häiden tanssit olivat yks juttu, mikä mietitytti aika reilusti ennen häitä. Ei pelkästään häätanssi vaan illan jamit, sillä rakennettiin DJ:lle soittolistaa pitkin kevättä (tai ainakin ajatuksissa pitkin kevättä, todellisuudessahan se valmistui edellisellä viikolla), sillä haluttiin taata vieraille mahdollisimman hyvät biisit ja mahtava meno.

Aluksi meidän oli määrä tanssia häävalssi Karimin isoisän säestäessä askeleita haitarilla. Paria viikkoa ennen häitä meikäläinen sai sen verran kylmää kyytiä, että häävalssin tanssiminen tuntui painajaismaiselta, ja sovittiin että vedetään perus hidas häätanssi, jos valssi ei tunnu hyvältä. Lopulta, paria päivää ennen häitä palattiin kuitenkin ykkössuunnitelmaan, ja päätettiin kuitenkin nykäistä se perinteinen häävalssi. Aika pitkälti sen kummempia treenaamatta, vaan täysin tunteella ja hauskaa pitäen. Biisinä meillä oli Tapio Rautavaaran Häävalssi ja se oli hyvä. Kappaleella ei sinällään ollut mitään väliä, sillä pääasia oli se, että se tuli haitarista Karimin isoisän soittamana.

Tanssit-14Tanssit-7Tanssit-25Tanssit-20

Kolmen haitarilla vedetyn ja kahden mankasta soitetun valssin jälkeen DJ laittoi tanssibiisit soimaan, ja me yritettiin saada jortsut alulle. Se ei kuitenkaan aivan onnistunut, kun lämmintä juhlapaviljongissa oli varmaan lähemmäs 50, eikä mun ja kaason tanssikestävyys riittänyt kovin pitkälle, muista vieraista puhumattakaan. Niinpä meidän tanssit hiipuivat lyhyeen, mikä oli oikeastaan mun mielessä se worst case scenario.

Tätä mietittiinkin aika paljon silloin, kun päätettiin jättää alkoholitarjoilu vähemmälle ja tarjota vaan alkuskumpat ja ruokaviinit. Samalla oli pelko perssiissä siitä, riittääkö vierailla juhlamieltä tanssilattialle saakka, kun hääpari ei tarjoa kunnon kännejä. Mun pahimmat pelot näytti siis toteutuvan, ja täytyy sanoa että siinä vaiheessa olin kyllä aika lyöty kun tajusin, että ei ne jortsut noin vain alakaan ja mietin, että tehtiinkö me sitten tosiaan niin paha virhearvio.

Tanssit-83Tanssit-80Tanssit-79

Luovutettiin, ja laitettiin biisit vähän pienemmälle ja mentiin seurustelemaan vieraiden kanssa. Vaikka tilanne näytti jo aika pahalta, kyllä sinne tanssilattialle muutama eksyi ja tunnelma näytti olevan aika korkealla. Oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun kello oli jo yli kahdentoista eli valtaosa vieraista oli lähtenyt, ilma oli sen verran viileä että oli hyvät edellytykset kunnon jortsuille. Ja nehän lopulta saatiin aikaiseksi, ihan kunnolla.

Tanssit-61Tanssit-73Tanssit-74Tanssit-91Tanssit-87

Lopulta tanssittiinkin aina auringonnousuun saakka, ja siinä vaiheessa kun pohjolan aurinko laski lyhyeksi hetkeksi ja oli pilkkopimeää ja me vedettiin kavereiden kanssa hiestä märkinä ihan jäätäviä muuveja dance offissa totesin, että nyt se hääpäivä oli täydellinen. Saatiin ne vuoden parhaat jortsut, ja ilman niitä hääpäivästä olis kyllä jääny jotain puuttumaan. Vaikka ehkä tuo letkajenkka oltaiski voitu jättää välistä, mutta parempi kai näin.

Ja se häävalssi, seki meni ihan hyvin. Vaikka kieltämättä astuin pari kertaa omalle helmalle, mutta ei sen väliä kun oltiin rakkaiden kesken.

Ja Ps. Juho ja Pasi ON sinkkuja, jos jotaki alako kiinnostaan.

Kaikki kuvat on ottanut Marinella Ruusunen.

Eng: First I was afraid that we won’t have a proper party at our wedding since we did not offer that much alcohol to our guests, but boy I was wrong!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Ninni 7.10.2014 at 9.52

Mahtavia kuvia, teillä on ollut ihanasti koristeltu tuo juhlatila. Mä oon kanssa ihastunut noihin paperipalloihin, ja jahtasin niitä silmät kiiluen viikonlopun Ikean reissulla…harmittavasti oikeaa väriä ei löytynyt, joten ensi kerralla sitten nappaan ne mukaani! :D

Vastaa
Inka 8.10.2014 at 17.36

Kiitti Ninni! :) Määki tsuumailin niitä ikeasta, mutta värit ei oikeen käyneet lopulta ja vitsi ne oli kalliita siellä. Tilasin sitten lopulta ebaysta ja säästin pitkän pennin, kun meillä oli noita niin paljon. Oli niin kiva nähä eilen, kiitti vielä ko kävit!! :)

Vastaa
Otto Lilja 7.10.2014 at 17.24

Hei ihan huikeita hääkuvia!! Tosi hauska ja letkeä fiilis välittyy. :) Ootan jo innolla enskesän mahdollisia hääkutsuja (jos ei tule niin järjestän vaikka valehäät), häät on nimittäin bileistä yhdet parhaimmista lähes poikkeuksetta.

Kivaa kattoa muutenkin kuvia nuoren parin häistä! :-) Hyvä Inka!

Vastaa
Inka 8.10.2014 at 17.49

Kiitti Otto! Meillä oli tavoitteenä nimenomaan hauska ja letkeä fiilis, eli ihanaa jos se näyttää siltä ainakin kuvissa. :DD Määki oottelen jo kieli pitkällä jos joku pärräyttäis naimisiin ens kesänä, mutta pahalta näyttää! Tosin ehkä niitä ylläreitä ehtii vielä tulla! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 8.10.2014 at 10.29

Nämä Nellan kuvat teidän häistä ovat kyllä ihania, ihan täydellisiä muistoja!! Ja hyvä että tanssit lähti kuitenkin käyntiin :) Me unohdettiin omia häitä varten valita häävalssi kokonaan, ystävistämme koostuva bändi sitten improvisoi. Eli ei oltu harjoiteltu, ei… :)

Vastaa
Inka 8.10.2014 at 17.50

Haha, ihan huippua, mahtava että kaverit improvisoi. :) Ja ei se harjoittelu niin nuukaa oo, jokaisen tanssi on kuitenki omanlaisensa, meilläki oli vähän krhm.. ei ehkä niin täydellinen. :D

Vastaa
Enni 30.10.2014 at 20.12

Voi miten kauniita kuvia, erityisesti nuo kolme teidän kahden tanssiessa otettua :) Ja tietyllä tapaa ihana, että olette meille muille esimerkkinä siitä, että vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaan (luin myös alttarille astelu -postauksen ;) tai suunnitelmatkin muuttuisivat viimetipassa, niin se on kuitenkin yksi hailee kun kaksi ihmistä saa toisensa. Eli kaiken ei tarvitse aina mennä tismalleen nappiin ja päivä voi siitä huolimatta olla täydellinen. <3

Vastaa
Inka 2.11.2014 at 20.54

Ihana kommentti, kiitti Enni!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti