Pallontallaajat.net
Valikko

Täydellinen ratkaisu hääkakkuongelmaan: kakkubuffet

Kirjoittanut Inka 26.10.2014

Nyt kaverit, suosittelen syömään jotain ensi alkuun ennen kuin skrollaatte alemmas, sillä tämä postaus sisältää herkullista materiaalia, joka saattaa aiheuttaa yllättävää makeanhimoa.

Midän hääkakusta meinasi tulla melkoinen fiasko, kun yrityksistä huolimatta Oulusta ei meinannut löytyä konditoriaa, jossa osattaisiin tehdä juuri meidän toiveiden mukainen kakku. First world problems, tiedän, mutta sanokaa se stressaantuneelle hääparille, jonka mielestä hyvä hääkakku on ehkä jopa pääruokaa tärkeämpi.

Lopulta etsintöjen ja useiden maistelujen jälkeen jouduttiin toteamaan, että Oulun kaupungista ei löytynyt leipomoa, josta saataisiin unelmiemme hääkakku, vaikka ei me mitään kuuta taivaalta edes yritetty pyytää. Onneksi sen sijaan me ollaan onnistuttu ympäröimään itsemme jauhopeukaloilla, joilla on loistavat leipomistaidot ja sen verran hyvä sydän, että saatiin apua kakkuongelmaan meidän perheeltä ja ystäviltä.

Hääkakut (1)Hääkakut (2)Hääkakut (10)Hääkakut (3)Hääkakut (4)

Siispä meillä oli häissä kahdeksan kakun hääkakkubuffet, joka osoittautui aivan äärimmäisen hyväksi ideaksi. Kaheksan kakkua alle 40 vieraalle oli just soppeli määrä varsinkin, kun vieraat olivat sen verran makean perään menevää sorttia kuin meillä, ja kaikkia kakkuja piti tietysti yrittää maistaa.

Kakkumenu saatiin koottua loppujen lopuksi melko helposti. Armaan veljeni ja tämän tyttöystävän kihlajaisissa tarjoilut valkosuklaamoussekakku oli se, mistä ajatus buffetista syttyi ja onneksi armas kälyni suostui leipaisemaan yhden myös meidän häitä varten. Harvinaisen hyvällä jauhopeukalolla varustettu serkkutytti taas loihti meille superherkullisen brookien, eli brownien ja cookien yhdistelmän, jota muistelen vieläkin kuola valuen, ja niin varmasti tekee valtaosa meidän vieraistakin.

Karimin isä leipoi rahkakakun, toinen bestmaneista marjaisan hyydykekakun ja meikäläinen mutakakun. Varsinaisen urakan teki kuitenkin sulho itse, joka nousi hääpäivän aattona ennen sian pieremää ylös ja leipoi kokonaiset kolme kakkua! Miekkosen käsistä syntyi kuningatarkakku, lakritsipommi ja marjainen juhlakakku, jotka kaikki olivat superherkullisia. Lisäksi vielä Karimin isä koristeli osan kakuista, joten saatiin kakkuihin kotikutoisuuden lisäksi hieman ammattilaisotetta.

Hääkakut (9)Hääkakut (5)Hääkakut (7)Hääkakut (8)Hääkakut (11)Hääkakut (12)Hääkakut (13)Hääkakut (6)Hääkakut (14)

Ja mitäs kakkubuffetista sitten tykättiin? Noh, arvaatte varmaan että se kävi kuin kuumille kiville. Seuraavana päivänä rääppiäisille taisi jäädä kaikki jämät koottuna vajaan kakun verran herkkuja, joten aika hyvin laskettiin.

Kaksi palaa per lärvi ei siis aivan riittänyt, sillä tietysti kaikki halusi maistaa useampaa kakkua, ja mieluiten tietysti illan mittaan niitä kaikkia. Taidettiin kuitenkin Karimin kanssa olla ainoita, jotka oikeasti maistoi kaikkia. :D Lapattiin ensimmäisellä kierroksella mukaan kolme lautasta, jotta saatiin palanen jokaista. Voin kertoa, että hääbingon morsian santsaa herkkuja -kohta oli ainoa, joka jäi sen illan aikana ruksimatta!

Kumpi sitten polokas? No ei kumpikaan. Ei aiottu eikä oltais keretty, kun piti päättää, mitä kakkua leikataan ekana.

Kaikki kuvat: Marinella Ruusunen

Eng: Instead of one wedding cake, we decided to have a wedding cake buffet in our wedding. It was epic.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Ninni 26.10.2014 at 9.42

Meillä on samat aihealueet näemmä tänä sunnuntaina! :D
Oi tuo kakkubuffet näyttää aivan taivaalliselta, olispa pian taas kesä ja mansikoita!

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.13

Haha, näemmä. :) Ja mikäs siinä kun aihe on vaan niin hemmetin hyvä! :D Kakkubuffa oli kyllä nimenomaan taivaallinen!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 26.10.2014 at 10.19

Kauniin ja herkullisen näköisiä kakkuja! Mullakin meinasi tulla harmaita hiuksia kakun suhteen, sillä juhlapaikkamme sopimukseen kuuluva kakku ei herättänyt kovin suuria intohimoja ja olisin halunnut tehdä kakun itse. Se ei kuitenkaan sopinut, sillä omia eväitä ei saanut tuoda. Lopulta olin sitä mieltä, että syömme mieluummin hyvän jälkiruuan kuin tusinakakun. Ja se toimikin ihan hyvin meillä ja vieraat olivat tosi hurmaantuneita basilikapannacottasta ja marinoiduista mansikoista. Laitettiin vanhempieni vanha hääkakun koriste ison pannacottan päälle ja sehän menikin symbolisesti hääkakusta :)

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.13

Eikä, vähän harmillista että niillä juhlapaikoilla on tuommoisia sääntöjä. Teit kuitenki varmana hyvän valinnan, sillä tuo teidän jälkkärikuulostaa niin hyvältä, nammm! Ja ihana yksityiskohta tuo kakkukoriste! :)

Vastaa
Tiramisuheidi 26.10.2014 at 10.19

Ihan mielettömän herkulliselta näyttää! Nam!

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.14

No niinpä, maistuis kyllä heti vaikka kaikki noista. :P

Vastaa
eve 26.10.2014 at 11.15

Eih en kestä! Ihania kakkuja ja loistava idea!!! Namss!

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.14

Haha! :D Ja vissiin ne parhaat ideat syntyy paniikissa. :D

Vastaa
Marikaw 26.10.2014 at 11.21

Jooo nyt kelpais kakku. :) Ihanan näköistä, mullakin saattaa tulla tulevaisuudessa ongelma hääkakun kanssa. Tykkään liian monista kakuista liikaa ja tykkään myös itse leipoa joten olen aika tarkka. Aika paljon edullisemminkin ootte tolla tavalla päässeet! Erittäin toimivaa. :)

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.15

Joo, meillä oli just ongelmana tuo että ite osataan leipoa ja tuntui turhalta maksaa ihan hirveitä summia kakusta, jonka olis osannu itse tehdä paljon paremmin. Onneksi löytyi tää ratkaisu, sillä se oli just soppeli! :)

Vastaa
Kirsi 26.10.2014 at 14.09

Kakkubuffet, irtokarkkibaari, cupcake-taivas, suklaapöytä… voiko olla parempaa tapaa päättää ikimuistoinen juhlapäivä? Jos ikinä järjestän isompia juhlia, niissä on pääosassa jälkkäripöytä. Sen verran oon makeelle perso :D

Olisko muuten mahdollista saada brookien reseptiä? Se kuulostaa NIIN mahtavalle kombinaatiolle.

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.16

Oon niin samaa, mieltä, herkkubuffa ko herkkubuffa, se kelepaa! Ja mää niin haluan osallistua sitten niihin sun juhliin! :D Terveisin toinen perso.

Ja täytyypä kysyä leipurilta sitä reseptiä, varmana onnistuu! Ja voin kertoa että se on ihan hemmetin hyvä kombo!

Vastaa
Kthetraveller 26.10.2014 at 14.23

Oi ja voi. Menin lukemaan vatsa tyhjänä :/ Mahtava idea, herkulliset kakut ja voi kun olisi jotain mitä juhlia niin voisi itsekin tuollaista testailla.

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.16

Voi ei, toivottavasti ei heränny hirveitä herkkuhimoja! Ja eipä sitä sen kummempia aiheita tartte, nykäset vaan kekkerit pystyyn, vaikka seuraavan matkan varaamisen kunniaksi. ;D

Vastaa
Tarja 27.10.2014 at 12.56

Aivan huippuidea!! Ja varoituksen sana oli tarpeen: kuola valuu näppikselle :D

Vastaa
Inka 27.10.2014 at 19.17

Haha, niin hyvä! :D

Vastaa

Jätä Kommentti