Pallontallaajat.net
Valikko

Juhlava viikonloppureissu Kuopiossa

Kirjoittanut Inka 28.10.2014

Viime viikonloppuna pääsin harrastamaan kotimaanmatkailua, sillä hyppäsin Kiasman pysäkiltä perjantai-iltana Onnibussiin ja hurautin Kuopioon elämäni rakkauden luo. Vaikka blogissa on pääasiassa hehkutettu viimekesäisiä täydellisiä häitä ja sitä seurannutta mahtavaa häämatkaa, on tällä hetkellä todellisuus tyystin toinen.

Nimittäin kuukauden mittaisen onnellisen avioliiton jälkeen mun ja aviomieheni tiet erosivat, kun meillä koitti neljän-viiden vuoden mittainen asumusero. Syynä siihen on se, että ollaan molemmat saatu elämältä se, mitä haluttiinkin, ainakin mitä uraan tulee. Karim pääsi opiskelemaan unelmiensa oppilaitokseen, mulla taas jatkuu toistaiseksi työt niinikään huippupaikassa, joten periaatteessa tässä ei ole mitään valittamista.

Ainoa ongelma siinä vain on se, että Karimin koulu on Kuopiossa ja mun työ Helsingissä.

Siispä pari viikkoa häämatkalta palaamisen jälkeen mieheni pakkas laukkunsa, kimpsut ja kampsut ja muutti Kuopioon. Onneksi koti on edelleen siellä missä vaimo on, ja yleensä mies matkustaa mun luo viikonloppuisin. Helppoa se ei ole, mutta eipä sitä meiltä kysytty. Viime viikolla oli kuitenkin mun vuoro vierailla Kuopiossa.

Syy siihen oli Karimin ainejärjestön vuosijuhla, ja akateemisten kinkereiden vuoksi pakkasin laukkuun iltapuvun ja korkkarit. Kaikeksi onneksi päästiin majoittumaan Kuopion Scandicissa, ja varauksen jälkeen selvisi vielä, että illan kokkareetkin oli määrä järjestää samassa hotellissa. Aika mainiota siis!

Koko viikonloppu oli täynnä melkoista hulinaa. Perjantain matkustamista seurasi lauantaiaamupäivän brunssi serkkuni ja tämän poikaystävän kanssa, minkä jälkeen suunnattiinkin jo hotellille kampaamaan naamaa.

Kuopio (1)Kuopio (5)Kuopio (3)Kuopio (4)Kuopio (6)Kuopio (7)Kuopio (8)Kuopio (9)Kuopio (14)

Me yövyttiin kaikeksi yllätykseksi premium-huoneessa, mistä avautui aika mainiot maisemat Kuopion Sataman vieressä sijaitsevaan jortaniaan. Ei ehditty kauaa ihastella huonetta tai fiilistellä sen sinistä samettista sohvaa, kun piti laittaa hulinaksi, sillä vuosijuhlien alkuun oli enää pari hassua tuntia.

Onneksi vessassa oli hyvät valot ja runsaasti tilaa, sillä vuorotellen me siellä huokailtiin syvään ja mietittiin että mitä hemmettiä näille kuontaloille voisi tehdä. Lopulta mää päädyin googlaamaan kampaustutoriaaleja Karimin leikellessä tukkaa parempaan uskoon parturin jäljiltä, hyvin siis meni! Pienestä kaaoksesta huolimatta saatiin ittemme jotenkuten edustavan näköisiksi, ja siinä välissä onnistuttiin tarjoamaan treenikaverillemme mahdollisuus vaihtaa vaatteet meidän huoneessa, kun homma meni muillakin vähän turhan hektiseksi.

Sitten oltiinkin valmiina kokkareihin! Sanottakoot tässä vaiheessa, että minä amk-opiskelijana en oo koskaan ollu missään tiukan etiketin vuosijuhlissa, joten tää oli aika mielenkiintoinen kokemus. Mielenkiintoiseksi sen teki myös se, että melkeinpä kaikki juhlatilassa olijat oli mua huomattavasti nuorempia. Eipä sillä niin väliä, mutta täytyy sanoa että välillä tunsin eläväni aika lailla eri elämää kun ne ruotsinkielisiä juomalauluja täysillä kailottavat, servettipäiset nuoret opiskelijat. Mutta niinhän mää elänkin, ja ehkä se on parempi niin.

Vuosijuhlahumu jatkui myöhään, ja mekin konkoiltiin jatkoilta takaisin hotellille vasta aamuyön puolella. Hotellin lakanoiden väliin oli yhtä ihanaa pujahtaa kuten aina, ja unta ei tarvinnut juuri odotella.

Kuopio (10)Kuopio (11)Kuopio (12)

Aamulla konkoiltiin tietysti sitten hotelliaamiaiselle. Scandicilta osasin odottaa hyvää aamupalaa, ja totesinkin Karimille siinä ruokahuuruissani että se pääsee kyllä jo aika lähelle Radissonia.

Edelliskerran maiskuttelin saman puljun aamiaista polttareissa, ja olin kyllä nytkin äärimmäisen mielissäni siitä, miten hyvää evästä ketjun aamiaisella on tarjolla! Tai no, täytyy sanoa että mun hurmaamiseen ei paljoa tarvita, sillä tuoreella ananaksella ja cashew-pähkinöillä pääsee jo aika pitkälle. Ainoa harmi oli ehkä aamiaistila, joka oli sama sali missä oltiin edellisiltana vedetty huiviin pikkuruisia vuosijuhla-annoksia. Tila oli aika kolkko, eikä kovinkaan viihtyisä. Kyllä siinä silti saatiin aika mukava aamiaishetki aikaiseksi.

Ihan kaksin käsin ei voitu kuitenkaan aamupalallakaan herkkuja vedellä, sillä viikonloppu ei oltu vielä taputeltu. Sunnuntaiaamuna 11 aikaan meillä alkoi nimittäin leiripäivä, ja en tiijä millon olisin ollut yhtä kiitollinen talviaikaan siirtymisestä. Ehkä sen yhden nukutun lisätunnin vuoksi oltiinkin melko virkeinä puvut päällä treenaamassa.

Kuopio (13)

Koska mulla lähti bussi takaisin Helsinkiin jo neljältä, en ehtiny olla mukana kuin yhden treenin. Mukana oli kuitenkin pääasiassa vanhoja tuttuja pohjoisesta saakka, ja lopulta meidän pienessä leiriporukassa oli mustia vöitä Helsingistä Rovaniemelle, joten ei huonosti.

Treenien jälkeen olikin luvassa sitten mukava palautuminen, sillä viisi ja puoli tuntia bussissa takaisin Helsinkiin palautti kyllä arkeen aika hyvin.

Kuopio jäi näkemättä oikeastaan kokonaan, sillä tuntuu että aina kun olin liikkeellä, oli pimeää. Mutta jääpä jotain seuraavalle kerralle, sillä veikkaan että tämä ei ollu vielä tässä.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Scandic Kuopion kanssa.

Eng: I spent last weekend in Kuopio, Eastern Finland celebrating my husband’s student union’s 30th birthday.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Kea / Deep Red Blues 29.10.2014 at 9.26

Te ootte kyllä ihana pariskunta, niin tehokkaita ja aikaansaavia! :)

Kuopiossa en ole muuten tainnut käydä koskaan, mitä nyt läpi ajanut matkalla pohjoisempaan…

Vastaa
Inka 30.10.2014 at 18.51

Kiitti Kea! Kuopio on mullaki vielä vähän tuntematon, mutta jospa se tässä vuosien varrella tulis tutummaksi. Seuraava reissu sitten joulukuussa!

Vastaa
Kthetraveller 29.10.2014 at 11.05

Voi kun minä luen aina ahnaasti nämä Kuopio-postaukset kun sukujuureni ovat sieltä suunnalta. Kuopio on ehdottomasti mun lempparikaupunkeja Itä-Suomessa ja harmittaa hiukkasen ettei sinnekään suunnalle ole viimeaikoina päässyt menemään. Anyway, te olette kyllä niin suloinen aviopari että tulee kyllä lämmin mieli katsoessa teidän kuvia.

Vastaa
Inka 30.10.2014 at 18.51

Kiitti hurjasti kivasta kommentista! :)

Vastaa
eve 29.10.2014 at 23.04

Oho, kunnon tehoviikonloppu kyllä! Ja oih, tuo teidän kaukosuhde <3…

Vastaa
Inka 30.10.2014 at 18.50

Joo ei kyllä paljon peukkuja irtoa tälle kaukosuhteelle, mutta sillä mennään mitä on. Ja onneksi ei tartte olla pelkästään skypen varassa!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 30.10.2014 at 18.29

Upea juhlapariskunta, wau! Ja niin tehokkaita :) Kuopioon ennätät vielä varmasti tutustua ;)

Vastaa
Inka 30.10.2014 at 18.48

Kiitos Sanna! Joo onneksi (haha, onneksi nimenomaan) tässä on vielä monta vuotta aikaa.

Vastaa
Enni 30.10.2014 at 19.57

Jee Kuopio mainittu! :) Tervetuloa vain uudelleen joulukuussa! Itse muutan tähän pieneen isoon kaupunkiin lopullisesti ensi vuoden puolella. Vaikka muutama vuosi sitten en ollut paikkakunnasta jostain syystä kovin innostunut, niin kyllä tähän vain on rakastunut pikkuhiljaa vuosien mittaan. :) Savolaaset on niin leppossii..!

Vastaa
Inka 2.11.2014 at 20.54

Hehe, iso jee Kuopiolle! Odotan kyllä mielenkiinnolla, millainen suhde mulla tuohon kaupunkiin muodostuu näiden tulevien vuosien aikana. Ja nimenomaan, meininki oli kyllä ainaki tuon reissun perusteella tosi lepposaa! :)

Vastaa

Jätä Kommentti