Pallontallaajat.net
Valikko

Sininen hetki Valenciassa

Kirjoittanut Inka 31.10.2014

Vieraillessani Valenciassa kävin pariinkin otteeseen kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevalla City of Arts and Sciences – rakennuskompleksilla. Ja siltä se todellakin näytti! Sinivalkoinen rakennelma oli kuin jostain tieteisleffasta, ja voisin kyllä aivan helposti uskoakin, että se olisi toiminut elokuvien kuvauspaikkana, sillä miljöö oli sen verran futuristinen, että vastaavaa ei varmasti kovin monesta paikasta löydä.

Vaikka paikka on yksi Valencian hienoimpia ja tuo taatusti lisää turisteja kaupunkiin, oli mun mielestä mielenkiintoista huomata miten kaksijakoiset ajatukset paikallisilla siitä paikasta oli. Vierailin siellä nimittäin kahden eri tyypin kanssa, ja molemmat tekivät heti kättelyssä selväksi, miten pahasti alueen suunnitellulla arkkitehdillä kosahti hommat. Materiaalivalinnat eivät nimittäin olleet sieltä parhaasta päästä, ja muutama vuosi sitten rakennettu keskus onkin useista kohdista jo aivan rupsahtanut, kun pintamateriaalit eivät kestäneetkään.

Vaikka alue on vienyt kaupunkilaisilta hurjasti rahaa, oli se matkailijan näkökulmasta aika ikimuistoinen paikka.

Valencia1Valencia2Valencia3Valencia4Valencia5Valencia6Valencia7Valencia8

Rakennuskompleksissa on muun muassa oopperatalo, elokuvateatteri ja tiedekeskus. Vierailin tiedekeskukessa, sillä sen rakennuksen arkkitehtuuri näytti kaikkein övereimmältä ja halusin nähdä sen myös sisältä käsin. Ja olihan se hieno, vaikkakin meikäläisen kohdalla valtaosa vierailusta menikin niska kipeänä kattoon tuijotellessa sen sijaan, että olisin oikeasti paneutunut näyttelyesineisiin.

City of Arts and Sciences sijaitsee reilun kävelymatkan päässä Valencian vanhastakaupungista, ja on ehdottomasti vierailun arvoinen. Pahrhaiten sinne pääsee tietysti polkupyörällä, sillä mulle selvisi Valencian olevan oululaisittain aikamoinen pyöräilykaupunki, sillä tasaisuuden vuoksi siellä on kiva polkea. Keskukseen pääsee näppärästi kaupungin läpi virranneen joen tilalle rakennettua puistoa pitkin, jossa voi niinikään pyöräillä.

Ja täytyy sanoa, että vaikka pääsin ihastelemaan myös Valencian vanhaakaupunkia, oli tää paikka ainakin mulle todella paljon kiintoisampi. Miltäs se teidän silmiin näyttää?

Eng: City of Arts and Sciences in Valencia was such a beautiful place, even though it might not have been the smartest thing to build.

Lisää tästä aiheesta

13 Kommenttia

Anni 31.10.2014 at 18.11

mahtavia kuvia, vou :)

Vastaa
Inka 2.11.2014 at 20.55

Thänks Anni! :)

Vastaa
Kea 31.10.2014 at 23.06

Mä oon joskus viettänyt paljon aikaa Valenciassa n. 10-15 vuotta sitten. Ja oon aina R-A-K-A-S-T-A-N-U-T tuota Ciutat de les Arts i de les Ciènciesia. Harmillista kuulla ettei materiaalit olekaan kestäny aikaa. :(

Jotenkin tuo on mulle levollinen ja kaunis paikka. Nautin mosaiikkien, valkoisen värien ja turkoosin veden yhdistelmästä kovasti! Ihanaa että pääsit käymään tuolla. Mun viime visiitistä taitaa jo olla yli 10 vuotta, täytyis mennä taas joskus.

Vastaa
Inka 2.11.2014 at 20.55

Joo, tuo paikka teki kyllä vaikutuksen, vaikka siinä onkin ollut omat ongelmansa. Mieluusti menen kyllä uudelleen, jos vielä joskus pääsen Valenciaan.

Vastaa
Katja 1.11.2014 at 7.35

Kyllä! Voi että pidin tuosta paikasta pari kesää sitten. Me käytiin sillon siellä akvaariossa muut talot on vielä näkemättä.
Tuo Valencian kiertävä puisto on kyllä ihan mahti. Helposti pääsi hurauttamaan keskustasta rannaleki, jonne olis muuten ollu sietämätön matka esim. kävellä.

Vastaa
Katja 1.11.2014 at 7.38

Nii ja se vielä unohtu,mettä tuosta paikasta teki jotenki vielä kivemman se että toisin ku kaikissa muissa turistipaikoissa yleensä tuolla ei ollut mitään jonoja, ei ruuhkaa, eikä mitään turhanpäiväsiä kaupittelijoita ja sun kuvista päätellen ei oo ollu sunkaan reissun aikaan? :D Ilmeisesti ihmiset ei oo vaan löytäny Valenciaa tai jotakin.

Vastaa
Inka 2.11.2014 at 20.56

Joo määki kävin myös akvaariossa, mutta en kyllä tykännyt siitä paikasta oikeastaan ollenkaan. Tosin tiesin kyllä mitä tulisin näkemään, joten ihan omaa tyhmyyttä kun sinne sitten kuitenkin lopulta menin.

Ja oot niin oikeassa, missä kaikki turistit oli? Ei Valenciaa vissiin oo vielä löydetty, ainakaan massojen toimesta.

Vastaa
Amanda 1.11.2014 at 11.31

Hassua, mutta tosta Katjan kommentista tuli mieleen, että ei tuolla paljoa ihmisiä ollut myöskään silloin, kun mä Valenciassa olin… Joskus kolmisen vuotta sitten. Hämmentävää. Silloinkin muuten paikalliset lähinnä kritisoivat mulle tota rakennuskompleksia.

Vastaa
Inka 2.11.2014 at 20.57

Hmh, näköjään Valencia on vielä vähän vähemmän turistien kansoittama kuin monet muut espanjalaiset kaupungit. Hyvä meille siis, että päästiin näkemään se ilman hirveitä massoja!

Vastaa
säppä 4.11.2014 at 23.00

Just siks rakastankin Valenciaa niin paljon, kun se on niin aito, espanjalainen kaupunki, ilman valtavia turistimassoja! :) Niitä sitte tuleeki kaupunkiin koko vuoden edestä Las Fallaksen aikana…

Vastaa
Inka 5.11.2014 at 17.50

Joo kuulinkin että sillon voi olla vähän ahasta… Onneksi vierailu sattui muuhun aikaan! :)

Vastaa
Jepa Unelmatripillä 4.11.2014 at 15.54

Upean näköinen paikka, täytyypä pitää mielessä!

Vastaa
Inka 4.11.2014 at 21.26

No ehdottomasti suosittelen, varsinkin kun siellä ei mitään valtavaa turistimäärää ole. :)

Vastaa

Jätä Kommentti