Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Summer Streets -katufestivaali New Yorkissa
Pallontallaajat.net
Valikko

Aamiainen New Yorkin tarjoamana

Kirjoittanut Inka 9.11.2014

Muistanette ehkä tämän postauksen viime vuoden road tripiltä? Kun kirjoitin päivästä, jolloin yksi kaupungin suurimmista kaduista, Park Avenue, oli täysin tyhjä autoista ja jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden valloittama. Tuolloin kyseessä oli Summer Streets -kesätapahtuma, joka sulkee kyseisen avenuen.

Viime vuonna syöpöteltiin kesäkatutapahtumassa Whole Foods -ruokakauppaketjun ständeillä, joita oli yksi poikkikatu täynnä. Tuolloin kerättiin niin maha kuin Juhon reppukin täyteen herkkuja, joten tapahtumasta jäi ilmiselvästi melkoisen hyvä mieli.

Häämatkalla oltiin jälleen New Yorkissa Summer Streets -tapahtuman aikaan, ja Park Avenuen tyhjennys sattui sille lauantaille, kun me oltiin suuntaamassa jo kohti kotia. Onneksi Finnairin lento lähtee vasta iltapäivän puolella, ja Whole Foodsin ständit avautuivat jo aikaisin aamulla.

summer streets (2) summer streets (3) summer streets (4)

Laitettiin siis kello herättämään melko aikaisin viimeisen häämatkapäivän kunniaksi, ja oltiinkin talsimassa tyhjää avenueta pitkin jo aamukahdeksan aikaan. Katu ei missään nimessä kyllä ollut enää tyhjä siihen aikaan, vaan paikalla oli aikamoinen määrä pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, ja vain muutama, jotka olivat meidän tapaan kävelemässä.

Selässä oli reppu ja vatsassa kiljuva nälkä, kun viimein saavuttiin poikkikadulle, jonne Whole Foods oli koonnut ruokatelttansa. Tarjonta oli selvästi viimevuotista vaatimattomampi, mutta kyllä me nytkin saatiin mahat mukavasti täyteen ja reppu täyteen evästä päivän lentoa varten.

summer streets (7) summer streets (6) summer streets (5) summer streets (1) kk

Tämä taas osoitti, miten hienoja juttuja New Yorkista löytyy, kun vain vähän jaksaa nähdä vaivaa ja selvittää, mitä kaupungissa on meneillään oman reissun aikana, sillä siellä tapahtuu aina jotain. Mun mielestä paras paikka selvittää noita tapahtumia on Time Out, jonka nettisivut paljastavat turrelle, missä on oikea paikka olla.

Veikkaan että ensi vuonna jää Summer Streets kokematta, mutta toivottavasti tuo hieno tapahtuma jatkuu vielä pitkään, sillä mikä olisi siistimpää, kuin kävellä kaikessa rauhassa valtavaa vietä pitkin, joka normaalisti on autojen täyttämä?

Eng: Summer Streets is one of the nicest events I know in New York, and not the least because the free food offered by the Whole Foods.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti