Pallontallaajat.net
Valikko

Vierailulla turkkilaisessa lentoakatemiassa

Kirjoittanut Inka 12.11.2014

Mennyt Istanbulin-matka piti sisällään useita mielenkiintoisia vierailuja, sillä käytiin paitsi Turkish Airlinesin keittiön puolella, myös lentoyhtiön lentoakatemiassa. Molemmat visiitit oli samana päivänä, ja kun oltiin aikamme ihmetelty keittiön meininkejä, oli aika päästä katsomaan, missä ne lentäjät oikein koulutetaan.

Turkish Airlinesin lentoakatemia oli harvinaisen mielenkiintoinen paikka, ja se sijaitsi tietysti Ataturkin lentokentän läheisyydessä. Aikamme lentoakatemiassa kierreltyämme oli aika päivän pääaiheelle, eli lentosimulaattorille. Valtavan kokoisessa hallissa oli useita simulaattoreita, joissa osassa oli vielä koulutus meneillään. Simulaattori kattaa 99 prosenttia niistä tilanteista, mitä oikeasti ilmassa lentävässä lentokoneessa voi sattua ohjaamon näkökulmasta, joten ei mikään ihme, että lentäjät viettävät simulaattoreissa melko runsaasti aikaa.

turkin lentoakatemia (3) turkin lentoakatemia (4) turkin lentoakatemia (5) turkin lentoakatemia (6)

Vierailun aikana simulaattorin ovi avautui myös meille, ja voitte kuvitella miten innoissaan koko joukko oli! Pienessä simulaattorissa vierailtiin noin viiden hengen porukoissa, ja mukana oli tietysti myös lentoyhtiön edustaja. Mulle tuli yllätyksenä miten pieni ohjaamo oikeastaan onkaan, sillä ainakin näissä koneissa ohjaamon ovi on heti selkänojan takana siitäkin huolimatta, että myös ovi on täynnä jos jonkinlaisia namiskoja.

Kokeilemaan me ei simulaattoria päästy, mutta mulle riitti että pääsi istumaan lentokapteenin penkkiin ja kurkistelemaan ulos ikkunasta, joka oli mukavasti meitä varten säädetty tietenkin Helsinkiin, missä oli simulaattorin mukaan nolla astetta ja räntäsadetta, ei siis tosiaan aiheuttanut koti-ikävää!

turkin lentoakatemia (7) turkin lentoakatemia (10) turkin lentoakatemia (2) turkin lentoakatemia (8) turkin lentoakatemia (1) turkin lentoakatemia (9)

Siinä aikani kuikuiltuani penkistä totesin meidän mukana ollelle lentäjälle, että ei mikään ihme että lentäjien pitää olla niin pitkiä, kun ei mun mittainen tuosta penkistä meinannut mitään ylentä näkemään. Kaveri tietysti pikkusen naurahti typerälle turistille ja kertoi, että tuolissa voi säätää korkeutta, kuten missä tahansa muussa istuimessa.. Taas näitä elämän tähtihetkiä…

Vierailu simulaattorissa oli aivan liian lyhyt, mutta äärimmäisen ikimuistoinen. Sen jälkeen poistuttiinkin sitten lentoakatemiasta melkoisen typerät virneet naamaa koristaen, ja sehän jos mikä kertoo hyvästä kokemuksesta. :)

Eng: In Istanbul I had an opportunity to visit the Turkish Airlines flight academy.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Rosita 13.11.2014 at 10.55

Hihhihhi, olipa hauska tähtihetki! :’D

Vastaa
Inka 13.11.2014 at 18.32

No elä, sisäinen blondini pani taas parastaan. :D

Vastaa

Jätä Kommentti