Pallontallaajat.net
Valikko

Kahden kentän kotikenttäetu

Kirjoittanut Inka 25.11.2014

Piipahdin viikonloppuna rakkaassa kotikaupungissani Oulussa muutaman päivän verran, ja kun siinä menomatkalla hirviää kyytiä koneesta kentän läpi pinkoessani näin, että kentälle on jälleen tullut jotain uutta, päätin palata sunnuntaina hyvissä ajoin, jotta ehtisin kierrellä pikkuruisella kentällä ennen koneen lähtöä.

Oulun lentokenttä on kyllä nostanut profiiliaan ja se on nykyään mun suokkari, ja se on ehkä ajanut erinomaisuudessaan jopa Helsinki-Vantaan ohi. Ainoa vika kentässä on se, että mää lennän sieltä melko epätodennäköisesti ulkomaille, joten varsinainen reissufiilis puuttuu monesti. Onneksi kotikenttiä voi sanoa muuton jälkeen olevan nykyään oikeastaan kaksi, joten eipä se haittaa, vaikka ne tuntuisivat lopulta ihan tasan yhtä hyviltä.

_DSF6697 _DSF6698 _DSF6702 _DSF6715

Jos Oulunsalossa ei ole monesti aivan ulkomaille matkustamisen fiilistä, muissa asioissa kenttä sitten on ihan huippuluokkaa: mihinkään ei tartte jonottaa koskaan, tilat on aina siistejä ja nykyään palveluja ja rentoilupaikkojakin uusitaan ja parannetaan miltei vierailu vierailulta. Eniten tietty arvostan sitä, että kentällä toimiminen on supersujuvaa ja että turvatarkastuksessa ei tosiaan tarvi jonottaa oikeastaan koskaan. Helsinki-Vantaallakin mun jonottaminen on loppunut, kun tajusin vaihtaa turvatarkastukset ykkösterminaaliin.

Tällä kertaa Oulun lentokentälle oli tullu muutaman kuukauden aikana uudet löhöilytilat, kun viime vuonna kentällä olleiden keinutuolien kaveriksi oli tuotu lisää, entisiä modernimpia kiikkustuoleja sekä aika sympaattisia värikkäillä räsymatoilla päällystettyjä hetekan tyyppisiä makoilualustoja. Ja olipa samassa tilassa vielä ihan rehellisiä sohvapöytiä ja tuoleja, joten kyllä kelpasi vähän oikasta tai muuten vaan ottaa rennosti lentoa odotellessa.

_DSF6724 oul _DSF6726 oul1 _DSF6736

Lisäksi kentälle oli avattu uusi alue, jossa en ollut aikaisemmin vieraillutkaan. Se sijaitsi passintarkastuksen tuolla puolen 15. portin luona, ja sieltä löytyi lisää tilaa ihmetellä sekä lisää vessoja. En oo koskaan tainnu olla Oulunsalon lentokentällä ruuhka-aikaan ja se on hyvä se, sillä tykkään mun maakuntakentistä puolityhjinä, jolloin siellä saa seikkailla rauhassa. Ja kirjoittelin Oulun lentokentän viihdetarjonnasta myös täällä, kun ihmettelin paikan karaokekoppeja meidän juhannusreissun yhteydessä. Eipähän lopu tekeminen kesken.

Viikonloppu Oulussa aloitti mun reissuviikot, sillä nyt mennään jouluun saakka joka viikonloppu jossain. Pääasiassa kuitenkin kotimaassa, ja siinäpä ei oo mittään vikkaa.

Vielä yks iso jee-huuto Oululle!

Eng: This is how it looks like at my home airport in OUL.

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Katja 26.11.2014 at 10.17

Iso jee täältäkin Oulun lentokentälle!
Musta on kyllä niin huippua ku on oikeasti vihdoin viimein havahduttu tuohon kehittämiseen ja oikeasti panostetaan siihen että kenttä on kotoisa! Aina on hyvä fiilis tulla kentälle ja mulla se matka useimmiten jatkuukin suoraa ulkomaille, joten sitä matkafiilistäkään ei puutu. Saa nähdä mitäs ne seuraavaksi keksii, jos vaikka joku uus halpa super reitti tukholmaan ;)
Pakko vielä kerran sanoa että jee! :D

Vastaa
Inka 26.11.2014 at 16.29

No elä muuta sano! Ja superhalpa reitti Tukholmaan olis kyllä aika kova! Mää muistan joskus pari vuotta sitten ostaneeni lennot Köpikseen jollain 80 eurolla, siis sillon kun sitä reittiä vielä lennettiin. Harmi ku ei oo oikeen kannattavaa lennellä muualle ko Helsinkiin.

Vastaa
Panu / Panun matkat 26.11.2014 at 11.57

Muistinkin jostain vanhasta postauksestasi nuo kiikkutuolit. Vitsit, että tykkään niistä. Hyvä Oulu!

Vastaa
Inka 26.11.2014 at 16.28

Sun pitää Panu mennä morottaan sitä sun oululaista kaveria ja varata sitten kunnolla aikaa lentokentälle, että pääse kiikkumaan! :D Oulu on kyllä huippu!

Vastaa
lena / london and beyond 26.11.2014 at 13.45

Nuo kiikkutuolit on tosiaan ihan parhaat! :) Kuopion kenttä on hieman kokenut kohennusta mutta ollaan aika kaukana tuosta Oulun tasosta silti..

Vastaa
Inka 26.11.2014 at 16.27

No mahtavaa, että Finavia on satsannut myös Kuopioon. Sieltä ne maakuntakentät alkaa pikkuhiljaa nousta!

Vastaa
Ode 26.11.2014 at 14.46

Jee, Oulu Jee! Itse arvostan myös maakuntakenttien nopeutta ja joustavuutta. Saavuin kerran laukkuineni Oulun kentälle 30 minuuttia ennen lähtöä. Blondin päähän oli tarttunut vain tuo maininta 30 minuutista, matkalaukkujen kanssa siellä olisi pitänyt olla 45 minuuttia ennen lähtöä. Lähtöselvityksen leidi soitti laukkupojille ja mun laukut saatiin vielä kyytiin ja itsekin ehdin oikein hyvin koneeseen.

Iso buu puolestaan yhteyksille keskustaan. Bussi kiertelee pitkin ja poikin Oulunsaloa ja lentokentältä ei ole yhteyttä juna-asemalle. Sellainen lentokenttä-keskusta-rautatieasema pikalinjuri olisi ihan huippu!

Vastaa
Inka 26.11.2014 at 16.27

Oho, onpa mahtavaa että asiakaspalvelu pelaa!! Ja nuo yhteydet on kyllä niin huonot. Kun asuttiin Oulussa mulla oli tapana aina mennä lentokentälle bussilla mutta sitten pyysin aina jonkun hakemaan, kun en jaksanu alkaa odotella bussia tai panikoida, ehdinkö varmasti onnikan kyytiin. Kaks kertaa oon tainnu mennä tuon matkan Oulua kohti bussilla, ja eiköhän ne riittäny.

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 26.11.2014 at 14.52

Oulun kenttä on kyllä viihtyisä ja ihanan valoinen!

Vastaa
Inka 26.11.2014 at 16.25

No elä muuta sano! Se on kyllä ihan ykkönen. :)

Vastaa
Maarit Johanna 26.11.2014 at 17.16

Oulu on todellakin mun lemppari! Ja ainakin mulle siellä on reissufiilistä. Se meille lappilaisille isoin ja “lähin” maakuntakenttä ja olen lentänyt sieltä ainoastaan Köpikseen ja Teneriffalle. Helsingin lennot hoituu myös Rollosta mutta sieltä ei noin helpolla ulkomaille pääsekään. Viideltä aamuyöllä Tenskun lennon lähtöä odottaessa oli kyllä melko mukavaa rentoutua kiikkustuolissa. Harmi ettei Rollossa olla ihan noin hienosti panostettu. Oulun kenttä on kyllä nähtävyys jo sinänsä :p

Vastaa
Inka 1.12.2014 at 16.59

Aijaa, aika hauskaa että sulle Oulu on nimenomaan ulkomaanmatkailua varten! :) Ja niin toisaalta joo, kun Rollosta pääsee helpommin Helsinkiin. Ja kyllä nyt Rolloonkin vois pari kiikkutuolia tuoda, sehän on kv-reissaajien kesken aika suosittu kenttä.

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 27.11.2014 at 5.53

Vau, onpas Oulunsalon kenttä muuttunut! Tässähän vallan innostuu tammikuisesta visiitistä :)

Vastaa
Inka 1.12.2014 at 16.59

Oijoi, varaahan kunnolla aikaa kiikkutuoleihin! :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 28.11.2014 at 10.24

Ihana!!! Tuohan on ihan kuin olohuone! Muksutkin viihtyisivät :)

Vastaa
Inka 1.12.2014 at 17.00

No jep, ihan taatusti. Melkeen teki mieli napata päikkärit tuolla. :D

Vastaa
Mari 28.11.2014 at 14.07

Täältä myös jee Oulun kentälle, etenkin noille kiikkustuoleille ja värikkäälle matolle! :) Kajaanin kentällä en ole huomannut juurikaan panostusta viihtyvyyteen, mutta palvelu on sujuvaa eikä jonotella myöskään tarvitse. Lähinnä toivon, että kenttä pidetään vielä pitkään voimissaan ja matkustajavirta nähdään tarpeeksi kannattavana pienelle maakuntakentälle!

Vastaa
Inka 1.12.2014 at 17.00

Se on kyllä niin hyvä juttu noissa maakuntakentissä, että kaikki sujuu mutkattomasti. Toivotaan että Kajaanin kenttä säilyy!!

Vastaa

Jätä Kommentti