Pallontallaajat.net
Valikko

Keppihyppelyä Teneriffan vuoristossa

Kirjoittanut Inka 1.12.2014

Ei ehkä sitä kaikkein perinteisintä, mutta kun kuulin Teneriffalla Salto del Pastor -urheilulajista, oli sitä melekeen pakko päästä kokeileen. No en päässyt, mutta pääsin kuitenkin näkemään. Kyseessä on teneriffalaisten paimenten tapa liikkua vuoristossa, josta on tullut vuosien saatossa paikallisten joukossa semisuosittu urheilulaji.

Vieläkin harmittaa kun en päässyt kokeilemaan, mutta laji on kuulemma sen verran riskialtis, että yksi kokeilukerta ei vaan oo mahdollinen. Go big or go home, se ajattelu todellakin päti tämän lajin kohdalla.

salto del pastor (7) salto del pastor (5) salto del pastor (6) salto del pastor (3) salto del pastor (2)

Kaverit siis liikkuu vuoristossa muutaman metrin mittaisen kepin avulla, jota käytetään esimerkiksi laskeutumiseen ja pienten kumpujen välillä hyppäämiseen. Nähtiin kuitenkin, kun lajin harrastaja temppuili kepin kanssa parin matalan kallion välissä ja kyllä se kieltämättä oli melko vaikuttavan näköistä erityisesti lisättynä siihen ajatukseen, että samalla mekanismilla on mahdollista laskeutua hyvinkin korkeita vuoria alas ihan turvallisesti.

Ja pääsin mää jotain kokeilemaan, nimittäin paimenet ovat kuulemma perinteisesti keksineet kaiken maailman huvituksia tylsille hetkille, ja niissä on käytetty myös tuota keppiä. Kuvissa näkyvä kaveri haastoi meikäläisen nirunarukäsilläni nostamaan kepin maasta niin, että pidin sitä ainoastaan toisesta päästä kaksin käsin kiinni. Kun yritin udella tekniikkaa, käski se vaan kokeilla ja eihän siitä mitään tullut. Onneksi paikalla oli vielä samaan aikaan jäätävä läjä muita turisteja jotka saivat siitä makeat naurut, kun meikäläisen kokoinen kääpiö ei keppiä jaksanut nostaa. Kiitos ja näkemiin, hyvä mieli tuli. Ja lopulta myös selvisi että kyseessä oli tietty tekniikkalaji.

salto del pastor (11) salto del pastor (6) salto del pastor (1) salto del pastor (9)

Nyt kun Teneriffan reissusta alkaa olla jo mukavasti aikaa ja paksuin sokerikuorrutus saaren muistoista on hälvennyt, oon edelleen sitä mieltä että kohde oli kyllä yllättävä. Ei se millään oo mun reissulistan kärjessä, mutta oli tosi kiva päästä käymään siellä ja näkemään, että on saari aika paljon muutakin kuin mun ennakkoluulot antoi ymmärtää, ja se jos mikä onkin virkistävää.

Mutta mites nuo maisemat!?

Ja hei, ihanaa joulukuuta kaverit! <3

Eng: Salto del Pastor seemed like a fun sport.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Satu VW / Destination Unknown 2.12.2014 at 10.35

Eih, mahtavaa!! Pitäisiköhän hommata keppi kevättä varten….. ;) Ja ei siis noissa maisemissakaan mitään valittamista!

Vastaa
Inka 2.12.2014 at 15.50

Joo ehottomasti, eiköhän tuo toimi siellä Norjassa ihan yhtä hyvin ko Espanjassa!

Vastaa
Maarit Johanna 2.12.2014 at 12.21

Täh :D Ihmeellisin juttu mitä olen kuullut vähään aikaan mutta näyttää järkyttävän hauskalta! Linkkasin poikaystävälleni linkin sun postaukseen Teneriffan magmakäytävistä ja näin hän on päättänyt että Teneriffalle on lähdettävä vuoden sisällä uudestaan koska ei tullut maaliskuussa käytyä. Ihmeellinen paikka eikä todellakaan pelkkä aurinkoranta! Tuollahan olis vaikka mitä seikkailtavaa.

Vastaa
Inka 2.12.2014 at 15.52

Haha, mahtavaa! Oon kyllä niin mielissäni jos nää meikän jorinat saa edes yhden inspiroitumaan jostakin paikasta. Pokakaverille terkkuja! :) Ja tää saari on kyllä täynnä mitä ihmeellisempiä juttuja, yllätti kyllä niin perusteellisesti.

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 3.12.2014 at 7.07

No enpä ollut moisesta kuullutkaan! Varsinkin mielenkiintoista, vaikkakin epäilen silti, että ihan ilman onnettomuuksia ei tuossa(kaan) lajissa kehitytä mestareiksi :D

Vastaa
Inka 3.12.2014 at 17.45

Hah, no ei varmana. Olis kyllä ollu niin siisti kokeila, vaikka mää olisin varmasti ollut mukkelis makkelis alta aikayksikön.

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 3.12.2014 at 20.03

Hei Jes! Pääsit näkemään tuota kepittelyä :-) mä olen vain kuullut moisesta ja aina halunnut nähdä livenä…itse en kyllä uskaltaisi kokeilla ;-)

Vastaa
Inka 3.12.2014 at 23.58

No hei jes sullekin, niin siistiä että tunnistit lajin! En kyllä välttis itekään uskaltais vuorelta laskeutua, mutta ehkä joltain pieneltä mäennyppylältä vois kokkeilla. :)

Vastaa

Jätä Kommentti