Pallontallaajat.net
Valikko

Ensi vuoden reissuhaaveita

Kirjoittanut Inka 4.12.2014

Jes, nyt on tullut taas se aika vuodesta, kun saa jo luvan kanssa suunnitella ja haaveilla tulevaa reissuvuotta. Toistaiseksi vaikuttaa siltä, että mun tuleva matkailuvuosi tulee olemaan melko maltillinen, mutta yritän olla antamatta sen häiritä sen enempää. Matkojen määrän sijaan mun onkin aika panostaa laatuun, ja oikein keskittyä nauttimaan joka ikisestä hetkestä matkoilla, sillä valitettavan usein matkailukin menee suorittamiseksi, vaikka sitä sen tulisi vihoviimeisenä olla.

Tällä hetkellä konkreettisia suunnitelmia ja lentolippuja on taskussa pyöreät nolla, mutta mulla on vahva usko siihen, että tilanne tulee muuttumaan viimeistään alkuvuoden aikana. Heh, ja tää postaus ei tuu sattumalta ulos samaan aikaan veronpalautusten kanssa, sillä kieltämättä tällä hetkellä vähän polttelis ostaa lennot just nyt. Ennen sitä kuitenkin vähän haaveita, mihin sitä olisi ihana matkustaa vuonna 2015?

sveitsi

Sveitsi, tai jos multa kysytään, niin ikivanhan Lassi ja Leevi -sarjakuvan mukaan Spuukko. Tästä rakkaasta huonosta vitsistä huolimatta mulla on jääny toistaiseksi kokonaan käymättä Sveitsissä, vaikka siinä nurkilla Itävallassa vietinkin vaihtokevääni. Mun erään rakkaan ystävän poikaystävä on sveitsiläinen, ja ollaankin pitkään suunniteltu reissua sen luo, mutta ei olla koskaan saatu aikaiseksi.

Nyt sinne on kuitenkin pakko matkustaa, sillä tulevana lauantaina tämä armas ystäväni pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttaa Sveitsiin. Vierailun kesto on vielä auki, joten meidän on lähdettävä Karimin kanssa kipinkapin matkaan. Reissun kynnystä laskee vielä entisestään se, että Swiss aloittaa lennot Helsingistä Zürichiin huhtikuussa, ja halvimmillaan lennot irtoavat 130 eurolla. Eli siis Sveitsi, me ollaan jo tulossa!

slovenia

Slovenia on myös ensi vuoden reissulistalla, ja se matka on ollut tiedossa jo pitkään, sillä kohde päätettiin jo viime keväänä. Matkaan ollaan suuntaamassa kaveriporukalla, ja ohjelmassa on todennäköisesti aikamoista aktiivista melskettä, josta riittää varmasti kerrottavaa pitkäksi aikaa.

Harmi vaan, että sinne on lentoja saatavilla aika kehnosti, joten täytynee alkaa pikkuhiljaa katella, että missäs hintaluokissa ne lennot pyöriikään. Näin halpalentoyhtiöiden kannattajana tuntuu vähän kurjalta, jos Euroopan-lennoista joutuu pulittamaan edes sen parisataa, mitä normaalihintaiset lennot yleensä maksavat. Katsotaan, josko löydettäisiin jotku superedulliset piletit!

lontoo

Lontoo on mun listalla joka ikinen vuosi, ja toistaiseksi oon päässy käymään siellä vuosittain jo viisi vuotta putkeen! Tällä hetkellä ainoa realistiselta tuntuva vaihtoehto on joku parin päivän miniloma itsekseni, mutta eihän sitä vielä tiedä mitä tapahtuu. Haaveissa reissaisin kaupunkiin keväällä, mutta katsotaan. Tänä vuonna reissu meinasi jäädä kokonaan väliin, mutta onneksi ehdin!

Lisäksi mua kiinnostaisi kovasti viiä Karim Barcelonaan, sillä mies ei oo siellä koskaan käyny ja esimerkiksi pitkä viikonloppu kaupungissa houkuttaisi ihan hirveästi. Oon jo alkanu tsuumailla halpoja lentoja, mutta taidan suosiolla odottaa Norwegianin helmikuun tarjoushintoja, jos sieltä onnistuisi nappaamaan jotkut superhalvat piletit Barcelonaan, tai vaikka jonnekin muualle.

Häämatkalla tehtiin päätös, että ei mennä Jenkkeihin viiteen vuoteen, sillä maailmalla riittää muutakin nähtävää. Epäilen vienosti että meillä olisi mahdollisuutta toteuttaa mitään kaukomatkaa tulevana vuonna mutta jos olis, niin se olisi viimein aika suunnata itään. Ehkä sitten sinne Thaimaahan, siihen on ilmeisesti aika helppo rakastua eli se voisi olla hyvä tapa kurkistaa siihen täysin toisenlaiseen matkailuelämään, mihin tähän mennessä ollaan totuttu reissattuamme vaan länsimaissa.

Mitä sulla on reissuhaavelistalla ensi vuodelle?

Kuvat ovat Flickr-palvelun Creative Commons -tägin alaisia kuvia käyttäjiltä michaelGro ja Xenja Santarelli.

Eng: I dream of travelling to Switzerland and Slovenia next year.

Lisää tästä aiheesta

31 Kommenttia

Sanna I Siveltimellä 4.12.2014 at 5.36

Viiteen vuoteen Jenkkeihin…! Hetken siitä toivuttuani oot tottakai oikeassa että maailmalla on niin paljon muutakin nähtävää :) Thaimaata suosittelen aina ja muutenkin Aasiaa kun siellä on niin rentoa ja helppoa reissata. Mutta toki Thaimaassakin on ne paikkansa joihin kannattaa mennä, ja ne jotka kiertäisin sitten kauempaa… Mutta nämä täytyy vaan tietää, niin saa parhaan mahdollisen kokemuksen maasta irti. Reissuhaaveesi kuulostavat oikein kivoilta ja toteuttamiskelpoisilta :) Mukavia reissusuunnitelmia <3

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 5.46

Heh, sori järkytyksestä! Ja voin kertoa että toistaiseksi hyvin menee, viimeksi pari viikkoa sitten taisin kitistä Karimille että mää haluan jenkkeihin! Ja kaiken hyvän lisäksi sen veli on muuttamassa sinne (!!!!), niin pakkohan siellä on mennä käymään. Eli kauhukuvaksi taitaa tuo suunnitelma jäädä. :)

Vastaa
Annanna 5.12.2014 at 1.23

Miullakin jätti sydän muutaman lyönnin välistä tuon viiden vuoden kohdalla, vaikka itsekin saman “ongelman” kanssa painin. Viimeksi on mennyt vuosi ilman Amerikkaa vuonna 2008. Ja tänä vuonna päädyin sinne kolmesti. Silti teki tiukkaa tehdä sopimus, ettei vuoteen 2015 kuuluu yhtään matkaa rapakon taakse, vaan panostettaisiin enemmän muihin kohteisiin.

Ens vuoden suunnitelmat alkaa olla hallussa, niin voin hyvällä omallatunnolla alkaa tuumia road tripiä 2016. Ehkä kuitenkin vielä vaan omassa päässä. :)

Vastaa
Inka 7.12.2014 at 20.10

Oho, kolme kertaa!!! Vau, aikamoinen suoritus! Ja haha, ehkä se vuosi mennee sitä tulevaa road trippiä suunnitellessa! :D

Vastaa
Rosita 4.12.2014 at 7.01

Mukavia suunnitelmia!

Meidän vuosi 2014 oli harvinaisen vähäreissuinen, lennettiinkin matkalle vaan yhden kerran! Hmm, olis pitänyt brändätä tää Angatan ekomatkailu-vuodeksi! Ollaan käytetty junia, laivoja, busseja ja autoja vaan :D

Ensi vuonna me kyllä niin lähdetään jollekin toiselle mantereelle, se on varma!

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 19.50

Oijoi, ekomatkailuvuosi kuulostaa varsin eettiseltä ja hienolta jutulta, isot pisteet sulle siitä! :D Vaikka vahingossa, niin kyllä se silti lasketaan hyväksi teoksi.

Vastaa
Héléna @ Chez Héléna 4.12.2014 at 10.34

Me ollaan menossa ensi vuonna ainakin Portugaliin ja toki Suomeen, kun täällä Ranskassa asutaan. Viime aikoina olen alkanut tosin pohtia paljon ilmastonmuutosta ja lentämisen vaikutuksia tähän kaikkeen – täällä meillä Etelä-Ranskassa on nimittäin kärsitty ennätystulvista, jotka saattaa johtua ilmaston lämpenemisestä. Se konkretisoi asian täysin. Sen takia me yritetään keksitä muita matkustustapoja kuin lentokone. Euroopassahan esim junailu on helppoa! Lisäksi ollaan päätetty, että lennoista maksetaan vastedes päästömaksut jonkun yhdistyksen kautta. Sä kun matkustat paljon – onko sulla semmosista hyvistä yhdistyksistä tietoa?

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.02

Varmasti tuossa vaiheessa, kun ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyy konkreettisesti omalla kotialueella, alkaa miettiä että mitä vielä voisi itse tehdä asialle. Junailu on kyllä niin helppoa Euroopassa, ja sitä pitäisi kyllä harrastaa aina kun vaan mahdollista. Vähän se tuntuu kuitenkin hankalalta täältä Suomesta käsin erityisesti huomioiden lentolippujen hinnat suhteessa junalippuihin. Ja jos tästä junailla haluaisi Eurooppaan, niin pitäisi kipata Haaparannan kautta – ei ehkä niin järkevää kuitenkaan.

Mää en oo koskaan maksanu kompensaatiomaksua, joten mulla ei ole omakohtaista kokemusta enkä varsinaisesti uskalla suositella mitään tahoa. Vuonna 2009 ilmestyneessä Mondon Vastuullisen matkailijan oppaassa vinkataan muutamia paikkoja: Atmosfair, Maan ystävät, The Carbon Neutral Company, The Myclimate Foundation, Green Seat, Climate Care sekä Sustravel. Toivottavasti tästä on apua!

Vastaa
Héléna @ Chez Héléna 7.12.2014 at 17.25

Kiitos Inka! Ryhdyn googlailemaan näitä.

Vastaa
Inka 7.12.2014 at 20.07

Jes, toivotaan että jotain varteenotettavaa löytyy!

Vastaa
Sari | Pakkasesta Paratiisin 4.12.2014 at 11.31

Tehdään vaihtarit, me voitais kyllä vaihteeksi matkustaa Jenkkeihin! Tosin kyllä mä nyt mielelläni lähden katsomaan, mitä se Malesia meille tarjoaa :) Haaveita ensi vuodelle olis tosi tosi paljon mutta Malesian lisäksi haluaisin vihdoin päästä Australiaan, kun se kuitenkin niin lähellä siinä on. Tai no, lähellä ja lähellä mutta täältä Helsingistä katsottuna lähellä! Sit mä haluaisin tehdä tyttöjen reissun Barcelonaan tai jonnekin muualle Espanjaan. Ja sit ihan viilinä korttina, haluaisin käydä lapissa. En oo koskaan ollut edes Oulun korkeudella, joten siihen pitänee tehdä muutos. Ruskavaellus voisi olla kiva kokemus, vaikka kyllä se luminen lappikin houkuttaisi! Ja jos nämä kaikki haaveet haluan toteuttaa, niin pitäisi kai olla vähän enemmän kolikoita lompakossa… Kun ei se veronpalautuskaan taida riittää edes menopaluulippuun Tampereelle :D

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.06

Joo tehhään vaan vaihtarit, saadaan molemmat vähän vaihtelua! :D Oijoi, sekä Aussit että Barcelona kuulostaa niin hyvältä, Lapista puhumattakaan! Sun on kyllä pakko lähtä pohjoiseen, eihän sitä tiijä vaikka ihastuisit. Mutta ehkä eka sinne Aasiaan kuitenki. :)

Vastaa
Tupu 4.12.2014 at 11.52

Sloveniaa suosittelen lämpimästi! Sisko oli siellä alkuvuodesta vaihdossa ja käytiin moikkaamassa häntä siellä. Slovenia vei mun sydämen, niin sympaattinen pieni vihreävehreä maa! :)

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.07

Oi, kuulostaa hyvältä! Meilläkin on suunnitelmissa nimenomaan ne vehreät maisemat eikä pelkästään kaupunkihuudeja. Mää oon käyny Ljubljanassa, mutta ne parhaat apajat on vielä näkemättä.

Vastaa
Maarit Johanna 4.12.2014 at 17.12

Slovenia ja Sveitsi kiinnostaisi ihan älyttömästi! Itävallassa on mullakin tullut useita kertoja piipahdettua, mutta Sveitsiin en ole astunut jalallanikaan ja Sloveniasta on nähty vain Ljubljana. Peukutan suunnitelmille :)

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.09

Sulla on Sveitsin, Itävallan ja Slovenian suhteen aika sama tilanne ko mulla, hyvin menee meillä! Ja peukutan iteki, heh! :)

Vastaa
Arja 4.12.2014 at 17.18

Hitsi, tällaisten reissuhaavepostausten lukeminen on melkein kaikista vaarallisinta kun omakin valmiiksi ihan ylimittainen lista karttuu samalla :) Mutta mullakin on onneksi Sveitsi jo valmiina toteutettavien kohteiden listalla. Itä-Eurooppa on suurelta osin näkemättä, Sloveniaa myöten, ja tänä syksynä oon alkanut ensimmäistä kertaa haaveilla oikein kunnollisesta Itä-Euroopan reilistä!

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.11

Iiks, muiden haavelistojen lukeminen on kyllä kieltämättä aika riskihommaa, on sitä itelläki tullu vähän turhan monesti hankittua inspiraatiota kavereiden blogista. Itä-Eurooppa vois olla muuten aika hyvä pyöräilykohde, tulis monta maata helposti polkien, reilistä nyt puhumattakaan!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 4.12.2014 at 17.52

Tänään reissuhaaveet 2015 ottivat aimo harppauksen eteenpäin, ja ainakin epätietoisuus lomista kaikkosi ;) Eli, nyt sitten bongailemaan sopivia lentoja! Suunnitteilla on jopa kolme kaukomatkaa, saas nähdä toteutuuko vai pitääkö jotain siirtää. Lomapäivät pitää ainakin optimoida melko tarkasti!

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.11

Oiii, kuulostaapa hienolta, valtavasti onnea! En malta odottaa että kuulen teidän suunnitelmista lisää! :)

Vastaa
Jaana 4.12.2014 at 17.53

Jee Inka, Sveitsiin! Odotan jo innolla sun postauksia sieltä, itsellä ku ei ole varmaan mahista palata sinne taas pariin vuoteen. Mutta ihana paikka se on, etenkin ranskankielinen alue tietty! Ja Slovenia on ihan mahtava myös! Eli hyvät kohteet oot valinnut.

Omat reissusuunnitelmat on tällä hetkellä aika jäissä. Jos nyt ensin purkaisi tuon matkalaukun.

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.12

Heh, huippua! Me taidetaan suunnata sinne saksankielisille huudeille, mutta eihän sitä tiiä missä sitä reissataan niin pienessä maassa, voidaan seikkailla vaikka missä! Ja heh, pahintahan on se kun on just palannu reissusta ja tekis vaan mieli mennä takas. Odotan mielenkiinnolla että nähdään, jotta kuulen sun seikkailusta!

Vastaa
Marikaw 4.12.2014 at 17.58

Sama juttu että lentolippuja ensi vuodelle taskussa nolla. Tarkoitus ois korjata se jo pian, haaveissa on Lontoo ja sinne lähtöä olen suunnitellut myös yksin. :) En ole koskaan matkustanut yksin ja haluaisin. Mun pitäis varmaan tehä kanssa päätös että ei jenkkeihin viiteen vuoteen, kohta tulee toinen kerta tänä vuonna. :D

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 20.13

Lontoo vois kyllä toimia yksinkin, vaikka mää en noin muuten yksin reissaamisesta juuri perusta. Ja haha, kaks kertaa jenkeissä saman vuoden aikana ei kuulosta sekään mitenkään huonolta. :)

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 4.12.2014 at 20.26

Slovenia! Hi hii… Me lennetään aina Venetsiaan kun sinne mennään, sama matka vuorille kuin Ljubljanasta, mutta yleensä lennot on saanut halvemmalla. Ja autovuokran myös!

Mulla on alkuvuoteen tulossa työreissua Lappiin ja Pohjois-Norjaan, mutta muuten haaveilen kylmistä kohteista kuten Islannista, Grönlannista ja Färsaarista… :) Mies on buukkaillut Italiaan melontareissua, mutta saa nähdä miten käy, Barcelona on kanssa paikka mihin haluaisin lähteä joko koko perheen kanssa tai ihan vain miehen kanssa kaksistaan. :) Ja Uusi-Seelanti nyt kutsuu aina… Saa nähdä saadaanko työ- ja raha-asiat järkättyä niin että pääsisimme lähtemään sinne vuoden loppupuolella uudestaan!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 4.12.2014 at 20.33

Ja pakko tulla vielä lisäämään, me lähdettiin melkein jouluksi Madeiralla mutta päädyttiin palaamaan kotoisasti Suomeen, mutta sen vähän mitä ehdin Madeirasta lukemaan sai kyllä vakuuttumaan siitä että sinne on päästävä!!! :)

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 23.03

Pitääpä alkaa siis katella lentoja Venetsiaan! Jipii!! :) Barcelona on kyllä nyt tapetilla, toivottavasti me kaikki päästään sinne! Ja iso jes teidän Uusi-Seelanti -suunnitelmille!

Mää en oo ees uskaltanu alkaa tutkia mitä kaikkea Madeiralla vois tehä, kun ne Pingviinien postaukset oli jo sen verran vakuuttavia, että nyt pitää varoa reissukuumetta siihen suuntaan. Pitää muuten vielä lähtä!

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 4.12.2014 at 21.57

Toivottavasti saatte toteutettua haaveita! :) Meillä on varmaan töiden ja opintojen ja ja ja sitä rataa puolesta tulossa suht. vähäreissuinen vuosi, mutta eihän sitä tiiä! Haaveissa olis ainakin ihan kahdenkeskeinen, vähäsen pidempi reissu johonkin aivan uuteen kohteeseen :)

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 23.06

No ei se määrä vaan se laatu. Toivotaan, että pääsette kahestaan johonkin! :)

Vastaa
Panu / Panun matkat 4.12.2014 at 22.07

Sloveniaan voi päästä hyvin “kiertoteitse” esimerkiksi lentämällä ensin Pohjois-Italiaan tai Itävaltaan ja sitten bussilla/junalla perille. ;)

Vastaa
Inka 4.12.2014 at 23.06

Kiitti vinkistä Panu, tuohan vois olla aikamoinen seikkailu! Pitää kattoa miten ajan kanssa käy, kun ollaan menossa pitkälle viikonlopulle.

Vastaa

Jätä Kommentti