Pallontallaajat.net
Valikko

Seitsemän tuntia Tukholmassa

Kirjoittanut Inka 11.12.2014

Joulukuinen, lumeton Tukholma ja seitsemän tuntia aikaa, what to do? Tämä kysymys meillä oli edessämme viime viikolla, kun asteltiin ulos laivasta Ruotsin puolella. Okei, ei sentään alettu miettiä tekemistä vasta ollessamme Tukholmassa vaan mietittiin sitä jo aikaisemmin. Vaikka oltiinkin sovittu jo reilusti ennen matkaa että meidän ei oo pakko kulkea koko päivää kuuden hengen porukalla, päädyttiin kuitenkin viettämään miltei koko päivä yhdessä, vaikka aika erilaisia reissaajia ollaankin.

Meillä oli käytössä blogien kautta saatu Tukholma-kortti, joka takasi meille ilmaisen julkisen liikenteen ja sisäänpääsyn lukusiin museoihin. Edellisenä iltana hytissä kouraan isketyt kortit ja niiden mukana tulleet kartat aiheutti valtavan suunnittelun, jonka seurauksena suunnattiin tietysti ihan ensimmäisenä metroon, sillä Silja Line saapuu Tukholmaan vähän kaukaisempaan terminaaliin, josta pääsee keskustaan kätevästi metrolla. Siitä alkoi meidän päivä Tukholmassa.

Tukholma (1) Tukholma (2) Tukholma (4)

Vaihdettiin junaa Slussenilla ja suunnattiin kaupungin eteläosaan, sillä tottahan matkabloggaajat haluavat suunnata mahdollisimman korkealle. Sen mahdollisuuden meille tarjosi Skyview, joka nosti meidät Globenin kylkeä pitkin huimaan 130 metrin korkeuteen. Harmi vaan, että tuona päivänä sattui olemaan tosi sumuista ja harmaata, joten maisemia ei näkynyt kovin kauas.

Siitä huolimatta vierailu oli mukava, sillä korkealle on aina kiva päästä. Tosin aika nopeasti siinä muistin taas olevani korkean paikan kammoinen, kun lasisen reunan likeltä alkoi näkyä aika todellisesti se, että korkealle kivuttiin. Ehkä tuo korkealle kiipeäminen joskus vähän helpottaisi, jos sitä harrastaa riittävästi.

Tukholma (5) Tukholma (6) Tukholma (9) Tukholma (8) Tukholma (19) Tukholma (7)

Korkeuksien jälkeen napattiin jälleen metro Slusseniin, mistä kipiteltiin kohti valokuvamuseo Fotografiskaa. Laura oli bongannut museosta valokuvaaja Jimmy Nelsonin näyttelyn, jossa oli esillä miehen ympäri maailmaa nappaamia valokuvia alkuperäiskansoista.

Näyttely oli supermielenkiintoinen, ja sattui just eikä melekeen meidän reissupoppoon kohdalle. Suosittelen piipahtamaan, sillä museossa on samaan aikaan esillä useita näyttelyjä, joista taatusti löytää mieleisensä.

Tukholma (10) Tukholma (11) Tukholma (12) Tukholma (13) Tukholma (18) Tukholma (14)

Sitten olikin aika erota, sillä Milla oli tehnyt sen verran tarkat shoppailusunnitelmat, että meidän kaupunkifiilistely vaan hidasti sen matkaa. Niinpä me jäätiin kiertelemään vanhaakaupunkia viisistään, ja piipahdettiin Stortorgetin joulumarkkinoilla, jossa oli yllättäen muutama muukin.

Aika pikaisesti jatkettiin kiertelyä pitkin mukulakivikatuja, ja lopulta päädyttiin T-Centraleniin, missä kamelin selkä katkes lopullisesti, ja kukin paineli omia reittejään. No ei vaan, mun oli pakko päästä käymään ruokakaupassa, sillä se on ihan must ulkomailla, joten pakotin Karimin mun seuraksi. Yllättäen muilla oli mielenkiintoisempia juttuja mielessä, joten päästiin tarkastelemaan ruotsalaisen ruokakaupan tarjontaa keskenämme, minkä jälkeen palattiin sitten hiljakseltaan takaisin satamaan.

Tukholma (15) Tukholma (16) Tukholma (17)

Heh, ja täytyy muuten kertoa, että taas karisi ne uskomukset, että kokeneet reissaajat (joiksi siis lasken jokaikisen meidän reissuporukassa) osais toimia matkoilla muka jotenkin smoothisti. Noh, ensinnäkään juuri kukaan meistä ei ollut valmistautunut matkaan juuri mitenkään, saati sitten hankkinut karttoja. Meillä taisi parilla olla puhelimessa kartat, joiden perusteella sitten navigoitiin. Tai siis navigoitiin ja navigoitiin, mun piti esimerkiksi kysyä Karimilta ja Juhanalta, että missä suunnassa on tuo kartalla näkyvä paikka, vaikka siinä kartassa siis oli kompassi. Ja myös metroasemien portit vähän hidasti meininkiä, mutta kyllä niistäkin lopulta selvittiin!

Parasta oli kuitenkin se, että kun meidän oli määrä suunnata keskustasta sataman lähelle Gärdetin metroasemalle, oli kolme porukkaa neljästä joko mennyt väärään metroon, ajanut pysäkin ohi tai muuten vaan sekoillut. Eli taitaa olla tosiaan ihan vaan urbaanilegendaa se, että matkakokemusten myötä sitä osaisi jotenkin reissata fiksummin. Ehkä se käy just päinvastoin, sitä käy vaan entistä huolettomammaksi. Tärkein juttu lienee kuitenkin se asenne, sillä ketään ei nuo vastoinkäymiset kuitenkaan irvistyttäny, sillä matkoillahan pitää ottaa rennosti!

Matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa ja meikäläisen matkaseurasta vastasivat Karimin lisäksi Pingviinimatkalaiset Milla ja Juhana, Marimenten Mari sekä Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Laura.

Eng: This is how I spent seven hours in Stockholm with my friends.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Anni 11.12.2014 at 23.41

Kuulostaa niin mun viime reissulta tuo torspoilu :D paskat mulla mitään karttoja ollu mihinkään kaupunkiin, metrolipun muistin/kerkesin ostaa aina joskus mutten koskaan leimata sitä, ja pitihän se eka kerta ajaa vähän huti metrolla :D hyvä muuten lähtee aina porukalla reissuun, ku kaikki luulee että tiiän kaikesta kaiken, vaikka ihan yhtä ö:nä sitä on ku muutki.

Vastaa
Inka 12.12.2014 at 20.24

Haha, torspoilu on niin hyvä sana! :D Ja joo ei tosiaan reissutausta takaa yhtään mitään, onhan se huomattu, mutta ei kait se haittaa, parempi torspoilla rennosti ku ponnari liian tiukalla. :)

Vastaa
Mari 11.12.2014 at 23.55

Ahhahaa, #idiotsabroad :D Kai sitä ottaa porukassa jotenkin rennommin eikä mieti kaikkea niin tarkkaan etukäteen kuin esim. yksin reissatessa, kun on oikeasti pakko ehkä olla edes vähän skarpimpana vaikkapa jos Lattarimaissa tallailee. Tosin mulla ei yleensäkään ole tapana tuijotella karttoja, vaan useimmiten kyselen joltain paikallisen näköseltä, miten pääsen paikkaan x. Yleensä jos oon vaivihkaa kaivellut kartan jossain huomiota herättämättömässäkin paikassa esiin, on joku jo siinä vaiheessa ollut kysymässä, mitä etsin.

Mutta olipa ihan huippu reissu teiän kanssa, lämmöllä muistelen sitä vielä pitkään! <3

Vastaa
Inka 12.12.2014 at 20.25

Ahh hitsi, miksi me ei huomattu tuota heti meidän reissun hashtagiksi? :DD Joo no selvästi sitä ottaa porukalla rennommin, ja yritän uskoa että kyllä me varmaan oltais oltu vähän skarpimmin, jos kyseessä olis ollu vähän isompi reissu eikä “vaan” Tukholman risteily.

Reissu oli kyllä super!!

Vastaa
Panu / Panun matkat 12.12.2014 at 0.02

Matkailukokemuksen hyöty näkyy mielestäni juuri asenteessa: kokenut matkailija ei sähläilyistään hämmenny vaan pysyy coolina ja muistelee söhläyksiään huumorilla niin kuin tässä postauksessa!

Vastaa
Inka 12.12.2014 at 20.25

Haha, tosi coolina nimenomaa! :) Ja riittääpä ainaki naureskeltavaa vähäksi aikaa.

Vastaa

Jätä Kommentti