Pallontallaajat.net
Valikko

Matkailuvuosi 2014

Kirjoittanut Inka 12.12.2014

On taas tullut se aika vuodesta, kun reissublogit alkaa täyttyä ihanista, vuoden menneitä matkoja muistelevista postauksista. Mun tämän vuoden viimeinen ulkomaanmatka oli viime viikonloppuna, joten nyt on mun osalta aika koostaa tämän vuoden reissut yhteen postaukseen.

Vaikka vuosi 2014 oli meille häävuosi ja se tarkoitti tiukkaa säästämistä, täytyy mun sanoa yllättyneeni itsekin siitä, miten monta reissua sain kuitenkin lopulta tälle vuodelle. Toki osa matkoista on työmatkoja, mutta se ei vähennä lainkaan sitä viehätystä, mitä jokainen ulkomaanmatka, oli se sitten pieni tai suuri, mulle tuo.

_DSF4573 _DSF4591 _DSF4607 _DSF4550

Maaliskuu | Haaparanta

Mutta lähdetään liikkeelle maaliskuusta, jolloin mun reissuvuoden aloitti niinkin eksoottinen matkakohde kuin meille pohjoissuomalaisille erittäin tuttu Haaparanta.

Nappasin nimittäin kaasonanikin toimineen ystäväni Tiinan mukaan ja suuntasin kohti tuota Ruotsin Ikea-mekkaa. Tällä kertaa päätettiin käyttää hetki kaupunkikiertelyyn, sillä tottahan Haaparannalla jotain muutakin on kuin Ikea. Noh, lopulta turistikierroksen saldo jäi melko laihaksi, mutta erityisen mieleenpainuva oli kaupungin entinen rautatieasema, joka oli varsin näyttävä. Sen nähtyämme paineltiinkin sitten sinne Ikeaan, kuinkas muuten.

_DSF6350 _DSF6510 _DSF6752 _DSF6833

Toukokuu | Malaga, Antequera ja Ronda

Vuoden 2014 toinen matka antoi odottaa itseään toukokuulle asti, jolloin pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja suuntasin Malagaan Etelä-Espanjaan työmatkalle. Muutaman tehokkaan päivän aikana en juuri nukkunut, mutta näin upeita paikkoja unienkin edestä. Malagan lisäksi vierailin muun muassa Antequerassa ja Rondassa, jotka molemmat vakuuttivat maisemillaan meikäläisen aivan täysin.

Uusie kokemuksia riitti myös paluumatkalle, jolloin mut upgreidattiin ekaa kertaa bisnesluokkaan! Se ei ihan täydellinen bisneskokemus kuitenkaan ollut, sillä kyseisessä SASin koneessa ei ollut erikseen businesta vaan meille annettin yhden penkin mittainen hajurako vieressä olevaan kaveriin. Ruoka oli tietysti asia erikseen, mutta ammattilaisena mun kamerasta tietysti loppui akku just ennen lentoa.

_DSF7945 norge _DSF7523 _DSF8135

Toukokuu | Norja

Toukokuulle sattui myös toinen matka, sillä kerättiin kasaan mukava matkabloggaajaporukka ja suunnattiin Sadun luo Norjaan helatorstaiviikonloppuna. Tuo tehoviikonloppu sisälsi paitsi hurjan määrän vaeltamista, valokuvia ja maisemia, myös tietysti mahtavaa seuraa.

Innostuttiin matkasta niin kovasti, että seuraava reissu on jo suunnitteilla. Tosin päätettiin matkaperinteestä adrenaliinikuohuissa jo kesken koskenlaskun, joten se on ollut tiedossa pitkään. Mukana reissulla oli Karimin lisäksi Kea, Milla ja Juhana.

nyc _DSF1292 _DSF1282 _DSF1885

Heinä- elokuu | New York ja Riviera Maya

Vuoden paras matka oli ehdottomasti ja itseoikeutetusti tietysti meidän häämatka, jonka aikana seikkailtiin parisen viikkoa New York-Meksiko -akselilla. Matka oli kaiken kaikkiaan täydellinen eli juuri sellainen, millainen häämatkan tuleekin olla.

Sopiva kombinaatio miljoonakaupunkia ja rantalöhöilyä passasi hektisen hääviikon jälkeen kuin sormi napaan, ja sen lisäksi että rentouduttiin matkalla aika antaumuksella, syötiin myös melko reilusti.

_DSF3161 _DSF3071 _DSF3181 _DSF3194

Elokuu | Tallinna

Kuukausi naimisiinmenosta oli tietysti juhlan aika, ja suunnattiin juhlistamaan sitä merkkipäivää etelänaapuriin ja risteiltiin Tallinnaan. Meille sattui siinä mielessä aika kehno keli, että ensimmäisenä päivänä, kun maattiin puolikuolleina hotellin vällyjen välissä, oli aika mukava ilma. Kun sitten lähtöpäivänä vietettiin koko päivä ulkosalla kaupunkia kierrellen, satoi tietysti vettä.

Ei annettu kuitenkaan huonohkon kelin haitata, sillä hienolta maisemat näytti vesisateellakin. Ja säästä viis, kuukausi naimisissa tuntui aika huikealta!

_DSF3371 _DSF3690 _DSF4890 _DSF5091

Syyskuu | Lontoo ja Kanariansaaret

Pääsin syyskuussa vielä toisen kerran Espanjaan saman vuoden aikana, kun jälleen työmatka lennätti munt Kanariansaarille. Aktiivireissu oli aika hektinen, ja ymppäsin siihen syssyyn vielä pitkän välilaskun Lontoossa.

Kymmenen päivän aikana vierailin siis Lontoon lisäksi Teneriffalla, La Palmalla ja Valenciassa, ja koin aikamoisia seikkailuja kikkaillessani paikasta toiseen epämääräisillä busseilla yöaikaan. En tiedä mitä universumi yrittää kertoa mulle, mutta oon aika vakuuttunut, että mun olis pitänyt jatkaa niitä espanjan opintoja.

_DSF5976 _DSF5991 _DSF6044 _DSF6074

Lokakuu | Istanbul

Lokakuuta piristi meidän työporukan virkistysmatka Istanbuliin, joka oli sanalla sanottuna aika eeppinen. Päästiin paitsi vierailemaan Turkish Airlinesin keittiössä, myös katselemaan maisemia hienoissa kattobareissa ja kuuntelemaan kaupankäyntiä basaareilla.

Se, mikä Istanbulista teki erityisen mahtavan oli tietysti moskeijat. Vaikka meidän vierailu Sinisessä Moskeijassa jäi aivan tyngäksi, ehti moskeija lumota meikäläisen sekunneissa. Vaikka en ehkä ihan heti Istanbuliin matkusta, tuli se tuon reissun myötä pois mun hell no -listalta. Eli ehkä vielä joskus!

_DSF7100 _DSF6904

Joulukuu | Tukholma

Vuoden 2014 viimeinen ulkomaanmatka oli samaan kohteeseen kuin ensimmäinenkin, eli tietysti naapurimaahamme Ruotsiin. Tällä kertaa Haaparannan sijaan reissattiin kuitenkin Tukholmaan, missä vietettiin taas matkabloggaajaporukalla viikonloppu.

Reissulta ei kommelluksia ja vatsassa tuntuvia naurukohtauksia puuttunut, ja pari päivää vilahti aivan silmissä.

Vaikka tämän vuoden piti olla se vähäreissuisin aikoihin, tuli lopulta vuoden matkasaldoksi kahdeksan matkaa. Se on enemmän kuin olisin osannut kuvitella huomioiden, että tänä vuonna budjettia on pitänyt venyttää aika moneen muuhunkin rahareikään kuin matkailuun. En siis voi muuta kuin olla äärimmäisen kiitollinen näistä reissuista ja toivoa, että myös ensi vuosi tuo mukanaan mahtavia matkoja.

Ja nyt on sun vuoro! Laita linkki postaukseen tai kerro kommenteissa, missä oot tänä vuonna reissannut.

Eng: I have travelled abroad eight times during the year 2014 and I couldn’t be more thankful for those opportunities.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

anni 12.12.2014 at 21.32

Nuo potkukuvat on vaan niiiiin huippuja :D

Vastaa
Inka 14.12.2014 at 11.54

No elä! Pitää vaan keksiä, että mikä toinen potku näyttäis kuvissa hyvältä ko tuo sivupotku alkaa olla jo aika nähty. :D

Vastaa
Sandra 12.12.2014 at 22.19

Vau, oot ehtinyt tosi paljon! Toi on niin totta, mitä sanoit, että oli matka pieni tai iso, yhtä kivaa se matkaaminen aina on :)

Vastaa
Inka 14.12.2014 at 11.54

Niinpä, ei pidä väheksyä mitään reissuja. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 14.12.2014 at 10.52

On sulla kuule ollut mahtava reissuvuosi! Ja miten hienoa, että sain olla kahdella niistä mukana <3 Eli kiitos niistä yhteisistä ja tulkoon vielä paljon lisää! -Milla

Vastaa
Inka 14.12.2014 at 11.54

No sitä sammaa! Ootan jo mielenkiinnolla meidän ens vuoden seikkailuja! :)

Vastaa
mipa 14.12.2014 at 14.51

Joo, tuo sivupotkukuva on aika huikee!

Intouduin kommentoimaan, koska en äkkiseltään oikein edes muista, missä tänä vuonna onkaan tullu reissattua. Lontoossa (heheh – ja pari muutakin Ison-Britannian kohdetta), Saksassa tietenkin ja virallisesti Sveitsissäkin, kun eilen hurautettiin Zürichistä autolla Saksan puolelle :) Ja Espanjan Aurinkorannikolla.. Ja sitten tietysti vuoden uutuutena ja helmenä se New York, ja se ja muut Jenkkikohteet on kyllä ollu mielessä paljon ja usein sen jälkeen. Joo, ja Amsterdamissa tuli käytyä myös, yks suosikki sekin. Ja hei kävinhän mä myös Haaparannalla!

Tuttuihin kohteisiin palaamisessa on se kivaa, että tietää systeemit ja voi vaan keskittyä nautiskelemaan. Mutta tän vuoden saldoa katsellessa alkaa kyllä miettiin, että ens vuonna olis mahtava kokea useampi ihan uus paikka!

Vastaa
Inka 14.12.2014 at 18.37

Haha, no tuo kertoo aika paljo kyllä siitä sun reissaamisen määrästä, jos pitää alkaa muistella että missä kaikkialla sitä onkoaan tullut käytyä. Hyvä niin. :)

Ihan huippuja kohteita, ja pakko tietysti intoilla Sveitsistä, kun oon tässä kokoajan vähän ostamassa lentoja ja kattelemassa että millon mentäis. Miks mulla jäi semmonen kuva että nää et tykänny Nykistä? Ehkä se johtu siitä Timpan fasekuvakansiosta. :D Ja iso peukku Haaparannalle!

Mulla on kyllä kans ajatuksena, että jos sais vähän usiamman upouuden kohteen ens vuonna. Tänä vuonna oli vaan yks, kun käytiin Mehikossa.

Vastaa
mipa 15.12.2014 at 20.43

Mahtavaa, että saitte sovittua päivät ja buukattua Sveitsin lennot :) Zürichiin laskeutuessa tuli kyllä mieleen se edellinen lentokenttävisiitti siellä :))

Sellainen kuva saattoi jäädä siks, että vertailin tahtomattanikin Lontoota ja Nykkiä, ja siinä vertailussa Lontoo voitti kirkkaasti. Vaikkei se vertailu ehkä ookkaan ihan reilu, jos toisesta on kokemusta aika paljon ja toisesta neljä päivää. Joka tapauksessa suurkaupunkien koluaminen kiinnostaa, ja Nykissä kiehtoo erilaisuus/uutuus, joten sinne (ja muihin USA:n kaupunkeihin) pitäis päästä tutustuun paremmin!!

Vastaa
Inka 15.12.2014 at 21.04

Uu no jes! Ja mää en nyt tiijä kenen tukkaa letitän siellä Zürichin kentällä!!

Vastaa
Heli Auringonkalastaja 4.1.2015 at 19.38

Jeee! Niin kivaa, että mäkin pääsin osaksi yhtä sun reissuista, vaikka nyt puhutaankin ihan muutamista tunneista. Ei näytä kyllä yhtään turhalta matkustusvuodelta. Varsinkin NYC ja Meksiko <3

Vastaa
Inka 5.1.2015 at 17.45

Kiitti ihanasta kommentista Heli! Ja kohteet oli kyllä superkivoja, ei tosiaan tarte hävetä varsinkaan kun melkeen yks kymppitonni upotettiin vielä häihinkin..

Vastaa

Jätä Kommentti