Pallontallaajat.net
Valikko

Pilvenpiirtäjämaisemia New Yorkista naapuriosavaltion puolelle

Kirjoittanut Inka 14.12.2014

New York on kaupunki, josta näkeminen ei kyllä mun reissupäivillä lopu koskaan kesken. Häämatkalla vietettiin kaupungissa kahdeksan päivää, ja se oli, laskutavasta riippuen, joko neljäs tai kuudes kerta, kun vierailtiin kaupungissa. Siitä huolimatta ehdittiin nähdä hurjasti uusia juttuja, mutta myös piipahtaa niissä vanhoissa suosikkipaikoissa.

Yksi uusi tuttu oli Hudsonin joen viertä reunustava rantabulevardi, jota pitkin taivallettiin jo kesällä 2013, mutta nyt otettiin uusinta vähän eri pätkällä kuin aikaisemmin. Viimeisenä kokonaisena päivänä New Yorkissa alkoi olla jo lähdön fiilis, sillä kaikki suunnitellut paikat oli jo nähty ja ostoslista kaluttu tyhjäksi. Siispä meillä oli aikaa päämäärättömälle haahuilulle, jossa kyllä ollaan ihan jäätävän huonoja. Siispä otettiin suuntaa Hudsonin rannalle ja käppäiltiin siellä ihastelemassa New Jerseyn puolella kohoavia pilvenpiirtäjiä.

New York Hudson (1) New York Hudson (2) New York Hudson (9) New York Hudson (3) New York Hudson (5) New York Hudson (4) New York Hudson (6)

Alueella oli melko hiljaista ottaen huomioon sen, että oltiin kuitenkin New Yorkissa. Se kelpasi meille varsin mainiosti, sillä auringon paahtaessa kuumasti ei olisi ollut väliksi törmäillä vastaantulijoihin. Saatiin siis käppäillä rantsulla kaikessa rauhassa, sillä vastaan tuli vaan muutama hassu lenkkeilijä. Täytyy myös muuten kehaista New Yorkia jälleen ilmaisen ja siistien vessojen kasvaneesta määrästä, sillä yksi tuli vastaan myös tuon kävelymatkan aikana.

Kävely jokivartta pitkin pilvenpiirtäjien noustessa sekä oikealla että vasemmalla luo kyllä aika epätodellisen fiiliksen. Tunnelma alleviivautui siinä vaiheessa, kun pysähdyttiin nojailemaan kaiteeseen katselemaan pilvenpiirtäjiä, ja huomattiin vasemmalla pilkahtava Vapaudenpatsas. Se näkyi niin pienenä, että sen juuri ja juuri tunnisti.

Pilvenpiirtäjien ja Vapaudenpatsaan katselemisen lomassa ihasteltiin myös pieniä huvipursia, jotka oli ankkuroitu satamaan. En voinut olla siinä lomatunnelmissa leikittelemättä ajatuksella, millaiset ihmiset omistivat noita veneitä, ja kuinka moni käytti niitä saapuakseen New Jerseyn puolelta Manhattanille.

New York Hudson (7) New York Hudson (8)

Siinä vaiheessa kun rantabulevardi ja pilvenpiirtäjämaisemiin alkoi kaivata vaihtelua, otettiin suunta Keski-Manhattanille. Sattumoisin oltiin juuri Greenwich Villagen kohdalla ja täytyy myöntää, että nyt ymmärsin ensimmäistä kertaa tuon kaupunginosan viehätyksen, kun talsin kapeita, tulipunaisilla tiilitaloilla reunustettua katua pitkin kohti uutta New Yorkin suosikkiravintolaani Mighty Quinn’sia. Kaikki muu GW:ssä oli meikäläisen silmissä nappiin paitsi tuo ravintola, sillä se oli huomattavasti kehnompi kuin East Villagessa sijaitseva saman ketjun pulju. Tietääpähän ensi kerralla, sitten kun se lopulta joskus vielä koittaa, että muualle ei kannata mennä.

Eng: In the last morning of our honeymoon we decided to go walking along the Hudson River in New York.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kea 14.12.2014 at 23.15

Mä voisin kans lähteä tuonne hanimuunille talsimaan. Ja mua viehättää Nykissä erityisesti toi Greenwich Village! Nyt pitäis vaan löytää sopiva sulhanen joka maksais viulut… ;)

Vastaa
Inka 15.12.2014 at 19.11

Haha, se kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :) Mulle löyty onneksi just nappi sulhanen, mutta ite piti kuitenkin kustannuksiin osallistua jollain tavalla. No, hyvä seura kompensoi! ;)

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 15.12.2014 at 5.00

Oi, mä haaveilen edelleen kesäisestä New Yorkista (oon käynyt siellä vain talvella) ja on kiva lukea vinkkejä minne kannttais mennä. Kunhan on matkasuunnitelmat vähänkään edempänä, niin tulen varmasti takaisin lukemaan vinkkejä :)

Vastaa
Inka 15.12.2014 at 19.12

Kesäinen New York on niin ihana, toivottavasti saatte matkasuunnitelmat pian toteutusvaiheeseen.

Vastaa
Héléna @ Chez Héléna 15.12.2014 at 15.50

Rakastan New Yorkia. Vietin siellä yhden kesän “kesä-collegessa) 16-vuotiaana, mikä avasi minun silmäni kaikkeen erilaisuuteen ja ihmeellisyyteen, mitä tämä maailma on täynnä. Aivan mielettömän hienoa paikka, jossa olisi vielä joskus kiva viettää enempi aikaa. Harmi, että oma mies on on enempi pikkukaupungin miehiä…

Vastaa
Inka 15.12.2014 at 19.13

Kesä-college kuulostaa superkivalta! Just semmoinen mahdollisuus, mistä kuka tahansa New Yorkiin rakastunut haaveilisi. :) Mulla on kans ollut pitkään haaveena viettää esimerkiksi kuukausi nykissä, mutta samasta syystä kuin sulla, se on toistaiseksi hyllytetty. Ehkä vielä joskus!

Vastaa

Jätä Kommentti