Pallontallaajat.net
Valikko

Syömässä risteilyllä

Kirjoittanut Inka 17.12.2014

Kaksi risteilyviikonloppua buffetteinen takaa toki sen, että ihan heti ei tuu nälkä. Se ei kuitenkaan ainakaan mun kohdalla lupaa sitä, että yhden viikonlopun jälkeen ei tekis enää mieli vetää övereitä buffetissa. Kaks viikonloppua sen sijaan voi sen tehdä.

Tämän postauksen aiheena piti olla uudistetulla Silja Symphonylla matkustaminen noin yleensä, mutta kun avasin kuvakansion ja aloin kirjoittaa postausta totesin, että näillä mun kuvamatskuilla ei oo oikeen muuta vaihtoehtoa kuin kirjoittaa laivan ruokatarjonnasta. Siispä mennään näillä!

Me vietettiin laivalla kaksi iltaa ja kaksi aamua, eli kaksi illallista ja kaksi aamiaista. Ensimmäinen illallinen istuttiin italialaisessa Tavolata-ravintolassa, jonka jälkeen loput ateriat mussuteltiinkin sitten buffetissa. Ei tarvinnut miettiä, jääkö nälkä eikä varsinkaan maksaa vedestä 6,90 euroa 0,75 litran pulloa kohden. Kerrankin kirosin, kun en juo alkoholia tai juurikaan sokeroituja juomia, sillä viini taisi olla suhteessa halvempaa kuin vesi.

Silja Symphony (1) Silja Symphony (2) Silja Symphony (8) Silja Symphony (7)

Jos laivan italialainen ei ollut ehkä ihan niin mahtava, buffetit sen sijaan räjäyttivät pankin. Tavolatan tiloissa tarjoiltu, deluxe-hyttiluokkaan kuuluva erikoisaamiainen alkoi skumpalla ja päättyi aikamoiseen ähkyyn. Skumpat jaoin eteenpäin, mutta monipuolinen jogurtti- ja siemenvalikoima takasi, että siltä aamiaiselta poistuttiin hymy huulilla. Lisäksi tarjolla oli runsaasti kasviksia sekä muun muassa mun supersuosikkia lämminsavustettua lohta, jota lappasinkin lautaselle aikamoisen kasan sen jälkeen, kun tajusin sen olemassaolon.

Myös teevalikoimaa on pakko kehua, sillä tarjolla oli jopa kulttiaseman saavuttanutta Kusmi-teetä, jota olisin taatusti maistanut, jos tykkäisin mustasta teestä. Aamiaisella jaksoi myös aika hyvin, sillä Tukholma-päivän aikana ei tullut mielen viereenkään että jotain voisi syödä. Tosin nälkä ehti tulla ennen illallista, sillä ei ehditty tehdä ajoissa pöytävarausta ensimmäiseen kattaukseen, ja päästiin syömään vasta iltakahdeksan jälkeen, mikä toki oli pikkusen turhan myöhäinen aika.

Jos aamiainen meni ruuan suhteen nappiin, niin niin teki myös illallisbuffa. Olin kuolannut ruokalistaa jo etukäteen laivan verkkosivuilla, ja siitä huolimatta luulin sen olevan sama kuin viikoa aikaisemmin testattu Baltic Princessin buffa. Onneksi olin väärässä, vaikka ei siinä toisessakaan mitään valittamista ollut. Ruoka buffassa oli kuitenkin niin hyvää, että siinä alkuruokien aikana meinas itku tulla. Tunnekuohuun vaikutti tietysti myös tuntikausien odottelu, mutta oli se ruoka kyllä hyvvää.

Silja Symphony (3) Silja Symphony (9) Silja Symphony (4) Silja Symphony (5) Silja Symphony (6)

Supersuosikeiksi nousi jälleen lämminsavustettu lohi, jota saatoin vetää yli kalan viikottaisen suositusmäärän. Lisäksi vuohenjuusto-punajuuri-saksanpähkinäkombo sekä mandariinilla maustettu kana kirsikkatomaattien kera olivat aika maukkaita napakymppejä. Myös jälkkäripöytä vakuutti, ja voin kertoa että meidän pöydän mimmit kävivät sen yllä kuolaamassa useampaan otteeseen. Maistoin muuten ekaa kertaa elämässäni banoffeeta, ja siitä inspiroituneena sitä täytynee kokeilla tehdä joskus myös ite.

Ja mitäs muuta siellä laivalla siihten puuhattiin ko syötiin..? Noh, ehittiin me käydä tyttöjen kanssa kuluttamassa muutama mässätty kalori yökerhon puolella, mutta myös rentoutumassa saunassa. Lopulta jouduin kuitenkin toteamaan, että oli puitteet miten tyylikkäät tahansa, on ruotsinlaivalla meininki kuin ruotsinlaivalla. Mutta mitäpä tuosta, kun on maha täynnä ja mukana urhea kaveri, joka uhrautuu jutustelemaan urpojen kanssa jotta meidän muiden ei tartte.

Matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Eng: During our cruise to Stockholm I ate. And then I ate some more. 

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Katja 17.12.2014 at 18.42

No niin ja nyt on nälkä! Päästäppä vetämään tollasta buffettia. :D
Palmut ei ole koskaan huti veto eli oikein täydellinen uus banneri. :)

Vastaa
Inka 17.12.2014 at 19.26

Jee, huippua että banneri ei säre silimää. :) Ja ahhh tuo oli kyllä niin hyvä, ja nää jos kuka olisit arvostanu jälkkäritarjontaa!

Vastaa
Anni 17.12.2014 at 18.50

ihana uus banneri! ja nuo buffat, omnom vaan ja ääntä kohti :)

Vastaa
Inka 17.12.2014 at 19.26

Kiitti Anni! Ja elä muuta sano, tuo oli niin nam!

Vastaa
Milla - Pingviinimatkat 17.12.2014 at 19.59

Hieno uusi banneri! Olisin pettynyt, jos ei olisi palmuja.
Buffat oli kyllä tosi jees, vaikka vieläkään ei ole niiden jäljiltä nälkä…. :D
ja siis en kyllä lainkaan ymmärrä kuka on mahtanut uhrautua, mutta ainahan se on hyvä olla oma ryhmän sisäinenkin risteilyurpo matkassa, niin saavat muut keskittyä risteilyyn ;) Kivat fotot olet matkalta onnistunut räpsimään ja ihan ilman niitä urpoja :D

Vastaa
Inka 18.12.2014 at 18.17

Noniin, aina pitää olla palmuja! Haha, jotkut on niin kultasia että ottaa ne luodit muiden vuoksi, aina on hyvä olla semmoinen ystävä matkassa! <3 Ja ei nyt sentään urpoja ihan kaikkiin kuviin. :D

Vastaa
eve 18.12.2014 at 1.20

Hieno uusi palmubanneri ja hih, hienot kuvat oot ainakin saanut napattua urporisteilyltä! Mutta kyllä Päivä Tukholmassa-risteily on kivaa vaihtelua kunhan ei liian usein käy ja pysyttelee mahdollisimman kaukana niistä risteilyääliöistä (ja siitä on kyllä tullut hyvin helppoa kun on lasten kanssa matkassa – nukkumaan ennen ku ne pääsee vauhtiin – pois buffa-aamiaiselta ennen kuin ne ehtii edes herätä!). Tuli kyllä nälkä sun ruokakuvia kattellessa.. harmi ku kello on yks yöllä :D.

Vastaa
Inka 18.12.2014 at 18.18

Hah, kai menit yöpalalle? :D Ja varmana vähän helepottuu se risteileminen tosiaan muksujen kanssa, rytmi taitaa olla vähän eri ko örveltäjillä ja hyvä niin. Mikähän se mun tekosyy siihen rytmiin olis…? :D

Vastaa
Martina 18.12.2014 at 10.01

Lääh, banoffeeta! Ihan sairaan hyvää ja tosi helppo tehdä myös itse. Jos reseptiä kaipailet, niin täältä pesee: Tässä tavallisen ja tässä vadelmaisen version resepti. Ja mä voin sitten tulla tuhoamaan sun aikaansaannokset jos et itse jaksa kaikkea! :D

Vastaa
Inka 18.12.2014 at 18.19

Kiitti reseptistä Martina, pitääpä kokeilla! Mää kutsun sut syömään jos ei meinaa käydä kaupaksi, mutta voi olla että tässä huushollissa ei oo sitä ongelmaa. :D

Vastaa
Heidi / Auringon alla 18.12.2014 at 20.17

Mä olen jo muutaman vuoden salaa halunnut retroilumielessä Ruotsin risteilylle. Siis just sellaiselle päivä Tukholmassa -jutulle, vaikka periaatteessa en ole koskaan lapsena sellaisella käynytkään (me käytettiin laivoja kyllä ylitykseen, mutta sitten jatkettiinkin matkaa Keski-Eurooppaan jne). Mut jotenkin olisi tosi nostalginen olo olla risteilyllä ja tietty pitäis syödä buffassa :)

Vastaa
Inka 19.12.2014 at 18.16

No ehottomasti kantsii lähtä, mikäs sen mukavampi tapa vähän nostalgisoida! :D Harmi vaan että Oulusta on niin pitkä matka lähtä Helsinkiin tai Turkuun vaan nostalgisoimaan…

Vastaa
Mari 19.12.2014 at 11.12

Tykkään kovasti tosta uudesta bannerista! Ja eipä oo tarvinnu hinkua kohti buffettia vielä näin parinkaan viikon jälkeen tuosta reissusta, sen verran kattava oli se valikoima ja ruokatarjonta ylipäätään! :)

Vastaa
Inka 19.12.2014 at 18.16

Haha, no elä muuta sano, pikkuähky edelleen, ainakin henkinen jos ei muuten. :D

Vastaa
Laura 19.12.2014 at 19.21

Tosi hienoja kuvia sait napattua risteilyltä! Kiitos kivasta reissusta, oli virkistävää välillä käydä risteilemässä totutusta poikkeavalla tyylillä :)

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.48

Kiitos Laura itelles, oli superkivaa! Haha, voin uskoa että vaihtelu välillä virkistää. :)

Vastaa
Jatta 15.1.2018 at 10.00

Ihana tuo uusi banneri munkin mielestä! Mitä sä tarkoitit että viini on suhteessa halvempaa, kuin vesi? Suhteessa mihin?

Vastaa
Inka 16.1.2018 at 16.37

Jes, kiva! Postaus on kolme vuotta vanha mutta veikkaisin että hinta suhteessa juodun nesteen määrään.

Vastaa

Jätä Kommentti