Pallontallaajat.net
Valikko

Viikonloppuvisiitti jouluisessa Kuopiossa

Kirjoittanut Inka 19.12.2014

Jes, on taas perjantai, viikon paras päivä! Palataan sen kunniaksi viikon verran ajassa taaksepäin viime viikon ykköspäivään, kun suuntasin töiden jälkeen reppuineni Kiasman eteen ja hyppäsin Onnibussiin, millä hurautin sateisesta Helsingistä lumiseen Kuopioon. Kokemus oli mun kolmas Onnibussin kyyti ja jo huomattavasti mukavampi kuin aikaisemmat, vaikka matkan aluksi onnikka olikin ihan tupaten täynnä. Porukkaa onneksi tippui pitkin matkaa, ja Kuopioon saapui puolityhjä auto. Siellä oli vastassa sekä elämän rakkaus että ohut lumikerros.

Lauantain ykkösohjelma oli kierrellä kaupungissa tutustumassa kuuluisaan Kuopion toriin, ja se jos mikä olikin hienoa. Tai no okei, tosiasiassa tori oli lopulta aika pieni, ja melko hyvin kuvasi nykyisiä elinpaikkojamme se, että kun aamulla katottiin ikkunasta torille, Karim totes sen olevan aika täynnä kun mun silmiin se näytti aika tyhjältä.

Mutta pienuudesta huolimatta tunnelmaa siellä riitti! Kaupungintalon edustalle ripustetut jouluvalot oli jotenkin supersympaattiset ja ympärillä kuuluva vahva savon murre toi väistämättä hymyn huulille.

Kuopio (1) Kuopio (3) Kuopio (4) Kuopio (5) Kuopio (6) Kuopio (2)

Meillä oli hullut suunnitelmat käydä ravintolassa ja leffassa pienessä kuopiolaisessa Kino Kuvakukossa, mutta lopulta ennakkoon mietitty ohjelma kariutui, sillä päätettiinkin syödä Karimin kämpsyllä ja elokuvateatterissa ei mennyt mitään kiinnostavaa rainaa. Onneksi noita vierailuja on tulossa vielä lukuisia, sillä tuo pieni yksityinen elokuvateatteri vaikutti sen verran suloiselta, että siellä on pakko päästä vielä käymään.

Jatkoin kotimaanmatkailua aika raivolla vielä sunnuntaina, sillä nappasin junan Kuopiosta ja kävin parin tunnin mutkan Tampereella, mistä palasin takaisin Itä-Suomeen ihan vaan matkustaakseni jälleen seuraavana päivänä takaisin Helsinkiin. Että reissattu on.

Eng: Last weekend I visited snowy Kuopio.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

lena / london and beyond 20.12.2014 at 9.20

Ihania Kuopio-kuvia<3

Kuopio kutsuu helmi- ja maaliskuussa, odotan kovasti. Toivottavasti on luntakin ja kunnolla, olisi ihana näyttää italianolle oikea Suomen talvi… kaksi visiittiä hänellä takana Kuopiossa talvella ja molempina maa mustana. Jos oot Kuopiossa tuolloin helmi-maaliskuussa niin vinkkaahan!

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.49

Oijoi, toivottavasti saatte lunta oikein urakalla! Mää en taida silloin olla siellä päin, kun Karimilla on jo bussiliput ostettuna Helsinkiin kaikille viikonlopuille helmi-maaliskuussa. Mutta toivottavasti nähdään sitte ku tuut Helsinkiin!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 20.12.2014 at 10.40

Oi ihana kevyt lumipeite, tulispa se pian jo Helsinkiinkin!

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.49

Niinpä!!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 22.12.2014 at 20.29

Upeat sävyt näissä kuvissa! Ja Kuopiosta nyt on muutenkin kiva lukea kuulumisia, vähän meinaa muka koti-ikäväkin tulla itselle. :)

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.52

Kiitos Nella! Hehe, olisittapa ehtiny Karimin kans porista siitä enemmänki nii olisit saanu oman osuutesi Kuopiosta. :D

Vastaa

Jätä Kommentti