Pallontallaajat.net
Valikko

Ruokapainotteiset matkapikkujoulut

Kirjoittanut Inka 22.12.2014

Phuuh, nyt on tämän vuoden viimeiset joulua edeltävät pikkujoulut juhlittu, meikäläisen laukku melkeen pakattu (eli kaikki tavarat levitetty ympäri sänkyä ja laukku nostettu kaapista) ja tässä valmistellaan viimeisiä hommia ennen joululomalle lähtöä. Toistaiseksti tuntuu että ei se huomisaamu sarasta koskaan, mutta eiköhän se sieltä vielä tule.

Palataan kuitenkin vielä eiliseen, kun pidettiin muutamien reissuhenkisten kavereiden kanssa pikkujoulut täällä meillä. Leivoin lauantaina yöhön asti ja sunnuntainakin piti vielä jotain valmistella, ja sitten meillä olikin iltapäivällä oven takana mimmejä kädet täynnä ruokakaupan kasseja. Eli vaikka Karim siinä vähän varoitteli että aina ei tartte pöydän notkua ruokaa, kävi siinä lopulta taas niin, että kyllä se notkui sen verran, että lähtijät saivat jotain mukaansakin.

Tarjolla oli aikamoinen kombinaatio suomalaista, marokkolaista, jenkkiläistä ja italialaista herkkuruokaa. Siitä jos mistä huomasi, että nyt ollaan reissumimmien kanssa saman pöydän äärellä. Mielenkiintoisin uusi tuttavuus eilisistä eväksistä taisivat olla marokkolaiset appelsiinit, eli appelsiiniviipaleet tarjoiltuna kanelin kanssa. Kombo toimi mainiosti, ja se maistui nimenomaan näin joulun alla.

pikkujoulut (5) pikkujoulut (3) pikkujoulut (1) pikkujoulut (4) pikkujoulut (2)

Ajattelin näin joulun kunniaksi jakaa teille yhden mun suosikkijouluresepteistä, jonka vuoksi odotan tätä juhlaa aina kirjaimellisesti kieli pitkällä. En muista mistä tää resepti on alun perin, mutta Karimin tehtyä näitä viljattomia ja sokerittomia piparkakkuja ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ei nuo peruspiparit oo maistunu oikeen miltään. En valitettavasti hoksannu ottaa näistä kuvaa eilen, mutta kyllä ne näkyy jossain näissäkin kuvissa, juuston alle piilotettuna tosin.

Maailman parhaat viljattomat piparkakut

2 munaa vatkattuna vaahdoksi
100 g sulatettua voita
50 g smetanaa
1,5 dl makeutusta
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl mantelijauhoja
1 tl psylliumia
5 tl piparkakkumaustetta
1 tl muskottipähkinää

Yhdistä ainekset ja levitä taikina nuolijan avulla pellille tasaiseksi levyksi. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, ota pelti pois uunista ja leikkaa taikina pizzaleikkurin avulla neliöiksi. Paista vielä 12-15 minuuttia, anna jäähtyä ja nauti!

Mulla on vielä pipareita jäljellä eilisestä, joten taidan lähteä mussuttamaan niitä tässä aamun lentoa odotellessa. Taidan myös pitää tässä vähän joulutaukoa blogista, joten toivottelenkin kaikille teille superkivoille lukijoille oikein ihanaa joulua! Palataan sitten pyhien jälkeen, tai sitten jo niiden aikana, jos aika tuppaa käymään pitkäksi kuten monesti saattaa käydä.

Palataan!<3

Eng: I absolutely love Christmas parties, especially the ones with lots of good food and company.

Lisää tästä aiheesta

17 Kommenttia

Arja / Haavematkoja 23.12.2014 at 0.42

Hyvältä kuulostaa…pipariresepti tulee ehdottomasti kokeiluun mun gluteenittomaan keittiöön vielä jossain vaiheessa joulunaikaa :)

Vastaa
Inka 23.12.2014 at 5.43

Jee, mahtavaa! Kerro sitten mitä tykkäsit. :)

Vastaa
Kea 23.12.2014 at 1.14

Noi marokkolaiset appelsiinit oli kyllä hyviä. Täytynee leikellä sellasia omaankin pöytään tässä joku päivä… ja tiedät että gluteenittomat menee mulle myös kuin nenä päähän, mutta eilen oli vaan jotenkin liian täynnä kaikkea. Varmasti koitan siis tuota reseptiä vielä! Ja kiitos vielä viimeisestä… <3

Vastaa
Kea 23.12.2014 at 1.15

Piti vielä sanoa että turvallista matkaa pohjoiseen ja hyvää joulua!

Vastaa
Inka 23.12.2014 at 5.43

Kiitos Kea! Ihanaa joulua sinnekin. <3

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 23.12.2014 at 7.05

Olipahan kinkerssönit, kiitos! Tykkäsin pöydässä noin niinkun kaikesta. Ja kiitos vielä ohjeesta!

Hyvää matkaa pohjolaan <3

Vastaa
Inka 23.12.2014 at 13.35

Kiitti, reissu meni hyvin eli unessa. :) Toivottavasti ehti kokeilla reseptiä!

Vastaa
stig rör 23.12.2014 at 10.39

pitäskö sun ehdottaa pallikseen että ottaisivat tän blogin pois siitä etusivulta, täällä kun harvemmin on mitään matka-aiheista sisältöä!

Vastaa
Inka 23.12.2014 at 13.38

Kiitos vinkistä ja runsaasti joulumieltä sinnekin!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 23.12.2014 at 13.01

Ihanat juhlat teillä! Mullehan kävi niin tänä vuonna että ei ollut pikkujoulun pikkujouluja… :)
Mutta aivan ihanaa joulua teille sinne pohjoiseen <3

Vastaa
Inka 23.12.2014 at 13.39

Haha, ehkä te seleviätte ilman joulukinkereitä. Terkkuja lumen keskeltä! <3

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 23.12.2014 at 13.50

Kiitos Inka ja ihanaa joulua sinne pohjoiseen <3 Oli ihana fiilistellä teidän kanssa ensi vuoden reissukohteita, venyttää jälleen vatsaa joulua varten ja tuoda pöydän antimiin parhaita paloja tämän vuoden matkoilta :)

Vastaa
Inka 30.12.2014 at 17.53

No oli kyllä niin kivaa, nyt on taas vuosi aikaa kerätä herkkukomeuksia seuraavaa settiä varten. ;)

Vastaa
Suvi 24.12.2014 at 22.58

Meinaako tuo 1,5 dl makeutusta sokeria, siirappia vai jotakin muuta? :D

Vastaa
Inka 30.12.2014 at 17.52

Kääk, mää oon ollu niin blogilomalla, sori ko vastaan nyt vasta! Mutta siis periaattessa sokeria, tai sitten sen sokerimäärän edestä jotain makeutusainetta.

Vastaa
Mari 28.12.2014 at 16.50

Oi mitä herkkuja! :) Marokkolaiset appelsiinit kuulostaa mielenkiintoisilta, ja tuosta tuli mieleen tuoreet ananasviipaleet, joiden päälle laitetaan jotain intialaista viidestä mausteesta tehtyä maustesekoitusta (kulkee nimellä Chunky Chat masala). Kuulostaa oudolta, mutta toimii tosi hyvin, eikä ole tulista vaan lähinnä hmm..mausteista!

Vastaa
Inka 30.12.2014 at 17.52

Oho, kuulostaapa hyvältä! Vanhana ananasfanina ehkä pakko kokeilla!

Vastaa

Jätä Kommentti